Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

VW golf V - kje jih delajo?

Napisal/-a sonic To mar 13, 2007 4:30 pm

Delni odgovor sem sicer našel že sam, in sicer se ga da razbrati iz VIN številke avtomobila. Zadnjih šest cifer je zaporedna številka avtomobila, pred njimi pa je črka, ki pove tovarno. Spodaj dajem link na stran, kjer sem našel legendo teh črk (katera črka pomeni katero tovarno) pri VW.
Glede tega prosim le, če kak poznavalec potrdi, ali ta legenda drži.
Ali je kak dober (obiskan) spletni forum o VW v slovenščini?

Prava informacija pa ni samo, kje kak avto delajo, ampak kje delajo najbolj kvalitetno - kdo kaj ve o tem?
MOrda večina najprej pomisli, da so najboljši primerki narejeni v Nemčiji, a ni nujno.
Najbolj zanimivo bi bilo videti, golfe iz katerih tovarn ponavadi prodajajo v Nemčiji in Avstriji (predvidevam, da so tam najzahtevnejši kupci?)

Kode VW tovarn v VIN številkah, kot jih navaja spletna stran http://home.clara.net/hallvw/dating.htm
primer: zadnji W v VIN številki WVWZZZ86ZCW063993 pomeni Wolfsburg

W Wolfsburg, Germany
A Ingolstadt, Germany
B Brussels, Belgium
C Taipei, Taiwan
D Bratislava, Slovakia
E Emden, Germany
G Steyr/Graz, Austria
H Hannover, Germany
J Jakarta, Indonesia
K Karmann, Osnabruck Germany
M Puebla, Mexico
N Neckarsulm, Germany P Mosel, Germany
R Martorell, Barcelona, Spain
S Stuttgart, Germany
T Kvasiny, Czech Republic
U Uitenhage, South Africa
V Palmela, Portugal (previously Westmoreland, USA)
X Poznan, Poland
Y Pamplona, Spain

1 Gyor, Hungary
2 Changchun, China
4 Curitiba, Brazil
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda To mar 13, 2007 6:52 pm

Po novem ga baje začnejo delat tudi v Sarajevu, kjer so že pred vojno delal golfe, pa zdaj pred kratkim se mi zdi Fabie

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 13, 2007 6:54 pm

ArminLegenda je napisal/-a:Po novem ga baje začnejo delat tudi v Sarajevu, kjer so že pred vojno delal golfe, pa zdaj pred kratkim se mi zdi Fabie

so ze 4. generacijo tudi... pred 5imi leti (TAS)

11. april 2002 | 9:50
Spet TAS-ovi golfi

Sarajevski dnevnik Avaz je včeraj poročal, da bo Volkswagen obnovil proizvodnjo golfov v Sarajevu.

Golf druge generacije iz TAS-ove tovarne v Vogošči je bil eno najlegendarnejših vozil
v bivši Jugoslaviji. Nenazadnje je tudi še vedno eden najpogostejših vozil tudi na
slovenskih cestah.

Predstavniki VW naj bi se v kratkem sestali z zunanjim ministrom BiH Zlatkom Lagumdžijo
s katerim naj bi uskladili še zadnje detajle pogodb o ponovni proizvodnji golfov,
tokrat četrte generacije, v Vogošči.

V TAS-u so sicer še skrivnostni, toda podrobnosti naj bi javnosti razkrili med 24. in
26. aprilom.

vir: mladina
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 13, 2007 7:27 pm

No ampak da se ne bomo preveč razpisali o Sarajevu, to je offtopic.

Prosim za pomoč glede tega, kje _sedaj_ izdelujejo golfe V in če se ve, ali je kakšna razlika v kvaliteti med tovarnami.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To mar 13, 2007 7:40 pm

kvaliteta bi morala biti enaka, saj jih izdelujejo po določenem standardu. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Re: VW golf V - kje jih delajo?

Napisal/-a W|zz To mar 13, 2007 8:00 pm

sonic je napisal/-a:Najbolj zanimivo bi bilo videti, golfe iz katerih tovarn ponavadi prodajajo v Nemčiji in Avstriji (predvidevam, da so tam najzahtevnejši kupci?)

Moj je kupljen in narejen v Nemčiji ;) (P Mosel, Germany)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 13, 2007 8:05 pm

W|zz, kako si pa kaj zadovoljen z njim, je vse ok?
Če te lahko prosim par besed (tudi na splošno), pa če priporočaš nakup. Kateri motor in menjalnik si pa vzel?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 13, 2007 8:07 pm

Falco' je napisal/-a:kvaliteta bi morala biti enaka, saj jih izdelujejo po določenem standardu. ;)
Hja, naj bi bila, verjetno v vseh tovarnah. Ampak sem slišal (če seveda drži), da Francozi, zaposleni v Renaultu, zase hočejo cliote iz Novega mesta...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To mar 13, 2007 8:59 pm

Kvaliteta ni povsem enaka, so razlike, kljub temu da so standardi po večini enaki.

Drgač pa zgornji podatki (1. post - link) držijo.

Evo en VW Vin Decoder: http://www.abvwc.org.uk/vw_vin.htm

Če hoče kdo preverit kje je bil njegov VW narejen, preveriti letnik/modelno leto in serijsko vgrajen motor itd. Uporabno predvsem pri kupovanju rabljenega vozila, še posebej ko je lastnik avtomobila "izgubil" servisno knjigo.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To mar 13, 2007 9:06 pm

sonic je napisal/-a: Ampak sem slišal (če seveda drži), da Francozi, zaposleni v Renaultu, zase hočejo cliote iz Novega mesta...
Haha, pwned :mrgreen:
sonic je napisal/-a:W|zz, kako si pa kaj zadovoljen z njim, je vse ok?
Če te lahko prosim par besed (tudi na splošno), pa če priporočaš nakup. Kateri motor in menjalnik si pa vzel?

Zaenkrat zadovoljen. Če ti je avto všeč in zaupaš vw-ju, potem priporočam nakup. Najbolš je, da se kupi tisto kar ti je všeč. Recimo če bi ti bil Megan všeč, jst bi ti pa golfa priporočal, je (po mojem mnenju) brez veze, da bi ga samo za to kupil, potem bi ti bilo pa žal ker nisi sebe poslušal pa kupil tisto kar ti je bolj pri srcu :) No pa sej to je bolj na splošno, ni nujno da je ravno za tvoj primer. Prevozil sem pa zaenkrat 10k km v pol leta, tako da kakih hudih dokazov o kakovosti ne morem podat. Se pa zaenkrat ni še nič pokvarlo in vse deluje perfektno. (tok tok). Vzel sem pa 2.0tfsi motor pa dsg menjalnik..

lp

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr mar 14, 2007 10:52 am

hladni je napisal/-a:5 delajo v mehiki, so jasno povedali. Zato pa so takšne kakšne so. :lol:

:?: in kakšne so?

resno, za Evropo jih seveda ne delajo v Mehiki, ampak v Nemčiji, problem s petko za VW pa ni v tem, daje preslaba, ampak da je predobra in zato predraga.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr mar 14, 2007 12:28 pm

Vmes med raziskovanjem odkril tudi neke članke iz konca leta 2006, da bodo letos ali 2008 v Bruslju nehali delati golfe 5. In je pisalo, da potem jih bodo pa delali samo še v Nemčiji (Wolfsburg in Mosel) - torej jih strenutno delajo le v Nemčiji in (zaenkrat še) Belgiji očitno.
Kdo je tukaj našel Mehiko, pa ne vem. Tam delajo bore in "novega hrošča", kolikor sem zasledil.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr mar 14, 2007 3:13 pm

sonic je napisal/-a:Hja, naj bi bila, verjetno v vseh tovarnah. Ampak sem slišal (če seveda drži), da Francozi, zaposleni v Renaultu, zase hočejo cliote iz Novega mesta...

Vsi clioti iz NM grejo vn noben ne ostane v sloveniji.
Now think about it :? [/quote]

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Sr mar 14, 2007 4:34 pm

sonic je napisal/-a:Hja, naj bi bila, verjetno v vseh tovarnah. Ampak sem slišal (če seveda drži), da Francozi, zaposleni v Renaultu, zase hočejo cliote iz Novega mesta...

Tale teza zagotovo drži, ampak ni kaj dosti slišati o njej. Za izvoz v države z višjim standardom se uporabljajo kvalitetnejši materiali, zato so ti avti nasplošno "boljši". Pred kratkim sem na TV zasledil reklamo na temo VW golfov 5 z oznako SI, izdelani posebej za Slovenijo, s popustom nekaj 1000 €! Le zakaj bi ravno za slovenski trg posebej izdelovali golfe? Mislim, da vemo kam pes taco moli... :EE
Lahko pa zatrdim, kako se je to včasih izvajalo v *** velikem podjetju za belo tehniko...za izvoz so se vgrajevali "rosfraj" vijaki, za domači trg pa navadni! ;)
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr mar 14, 2007 5:02 pm

adamovc je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:5 delajo v mehiki, so jasno povedali. Zato pa so takšne kakšne so. :lol:

:?: in kakšne so?

resno, za Evropo jih seveda ne delajo v Mehiki, ampak v Nemčiji, problem s petko za VW pa ni v tem, daje preslaba, ampak da je predobra in zato predraga.

problem VW 5 je v tem da je delovni cas izdelave enega vozila 2,5x daljsi kot pa pri konkurenci...

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Ne mar 18, 2007 2:33 pm

=ZiAn= je napisal/-a:

Vsi clioti iz NM grejo vn noben ne ostane v sloveniji.
Now think about it :?

Delavci Revoza V Novem mestu lahko oz. kupijo 100% avto ki je narejen v Revozu!
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 18, 2007 2:42 pm

a vela tud za druge golfe?ce ja poj je moj narjen u nemciji W Wolfsburg, Germany. :lol:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne mar 18, 2007 2:55 pm

abbe je napisal/-a:a vela tud za druge golfe?ce ja poj je moj narjen u nemciji W Wolfsburg, Germany. :lol:

No shit Sherlock.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne mar 18, 2007 3:50 pm

golfa 5 ki se prodaja v sloveniji delano na slovaškem. tistega ki delajo v nemčiji ne uvažajo k nam. sigurno. pa ne da bi žalil našo državo ampak zahodnjaki majo prepričanje da je za nas lahko tudi mal slabša kvaliteta. isto se dogaja tudi z drugimi znamkami. pri nas ni prave kontrole in se zato tak dela. pred leti so v nemčiji imele brave eno napako in ni bila velika in so vse šle iz nemškega trga na hrvaški. ne vem če je prišlo kaj v slovenijo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne mar 18, 2007 3:55 pm

trafo66 je napisal/-a:golfa 5 ki se prodaja v sloveniji delano na slovaškem. tistega ki delajo v nemčiji ne uvažajo k nam. sigurno.

Si prepričan ?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov