Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Megane 1,9 DCI vs. Astra 1.7 dizel l.02

Napisal/-a dr. jAcKaSS Sr mar 14, 2007 12:19 am

Živjo!

Kupujem rabljen avto. Kratek čas sem imel Megane 1.6 16v in sem bil kar zadovoljen z voznimi lastnostmi, sedaj pa razmišljam o dizlu.

Všeč sta mi zgoraj omenjena modela, pa me zanima kaj priporočate? Kakšen je Renaultov dizel? Kako je z zanesljivostjo, okvarami, servisi...

Kupujem avto tam do max. 7000€. Če ima kdo še kakšen predlog, bom zelo vesel.

LP,
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr mar 14, 2007 7:46 am

jst bi med tema dvema definitivno vzel megana
novejši model, in prava konkurenca mu je pravzaprav novejši model astre
vrjetno se bo pojavlo dost odgovorov ala- je pokvarljiv bla bla bla
sam če si mel zdej renoja, pa še enkrat razmišljaš o nakupu, pol veš kako stvar res stoji
če boš kupu ohranjen avto in boš mel mal sreče, pol nebi smel met večjih težav
lp

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr mar 14, 2007 11:31 am

astra 1.7 dizl je nepremičnina, sm vozo 100 konjsko pa se mi zdi da ne gre nikamor

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Napisal/-a dr. jAcKaSS Sr mar 14, 2007 5:33 pm

Aha, pol je Megane bojša izbira. Sam za ta denar še ne dobim Megane 2, tko da sm ubistvu gledu enko.

Morm it pogledat kšnga od teh dveh, pa na kšno testno vožno, da vidm kolk sta kej poskočna. Megane 1,6 16v je ful poskočn, pospeški, klanci... za moje potrebe idealno. Edin poraba je v mestu precej visoka, zato sm začel razmišlat o dizlu.

A pol je pr Astri boljš gledat močnejšga dizla?
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr mar 14, 2007 5:35 pm

Raje najdi lep ohranjen model,ce bos vzel dizla,pa ti bo presvoh ga bos ze peljal cipat ko bo kej odvecnih suskov

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 14, 2007 5:40 pm

če si že imel renaulta potem imej še naprej renaulta seveda če imaš dobro mnenje o njem.
nikar ne menjaj paradnega konja za nek druga avto - moje mnenje

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr mar 14, 2007 6:39 pm

dr. jAcKaSS je napisal/-a:Aha, pol je Megane bojša izbira. Sam za ta denar še ne dobim Megane 2, tko da sm ubistvu gledu enko.

Morm it pogledat kšnga od teh dveh, pa na kšno testno vožno, da vidm kolk sta kej poskočna. Megane 1,6 16v je ful poskočn, pospeški, klanci... za moje potrebe idealno. Edin poraba je v mestu precej visoka, zato sm začel razmišlat o dizlu.

A pol je pr Astri boljš gledat močnejšga dizla?

sm spregledal ceno
če kupuješ pa enko
hm
pol se pa pejt pelat z astro, pa če ti bo všeč zamenji- pa ne zato ker bi bla bolš, ampak ker je škoda menjat avto, pa doplačvat za isto pakovanje ;)
p.s. jst bi se vseen vrjetn odloču za renoja

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr mar 14, 2007 8:10 pm

Oplov 1.7 dizel je žal dinozaver, da ne boš presenečen, če boš imel podobno porabo kot pri renaultu 1.6. Vsi novejši oplovi dizli (razen 1.7) so dejansko fiatovi izdelki in so zelo kakovostni.
Glede na to, da sem tudi sam imel megana 1.6 16v, zdaj pa vozim dizla, ti priporočam, da ostaneš na bencinu.
LP

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 14, 2007 9:16 pm

uzemi megane 100% :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Sr mar 14, 2007 9:37 pm

hoj...

tudi sam sem pred cca. enim mesecem kupil nov avto.. :D

sprva sem gledal megana (sicer cc) dizel.... vse kar me je pri meganu močno odbilo je notranjost.... celotna notranjost (razen ročne) mi deluje zelo ceneno ...nekako me ne pritegne.....

na koncu sem se odločil za astro TT in je občutek v kabini res drugačen... vse skupaj je malo bolj povno in ne zgleda tako plastično kot pri meganu....

glede dizla pa tudi.... prej sem vozil dizla... zato sem hotel tukaj tudi ostati...
na koncu se mi je pojavila možnost in sem vzel bencin....poraba je kar solidna če primerjam z dizlom (v enakem avtu) in denar ki sem ga prišparal pri nakupu..(cca 800ksit ;) )

je pa tudi odvisno koliko km delaš letno (za dizla vsaj cca 25 tkm)

glede kvalitete...-- se mi zdi da je vsa avtomobilska industrije isti šmoren....

ps. sicer pa je to le moje skromno mnenje!!! 8)

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Sr mar 14, 2007 9:39 pm

:oops:

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če mar 15, 2007 11:22 am

Izmed teh dveh bi se odločil za Megane-a. Razlog je predvsem motor, dci je po mojem boljši motor, bolje potegne in tudi design je novejši. Tudi glede zanesljivosti po mojem ni večjih razlik, kar je bilo porodnih težav z Renaultovimi dizli, so do zdaj odpravljene, paziti je potrebno le kje tankaš, kar pa v glavnem velja za vse sodobne common rail dizle. Kar se tiče poceni armaturne plošče pri Megane-u, kupi dynamique opremo pa bos imel mehko plastiko, če te trda tako moti.
Don`t worry, be happy:)

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če mar 15, 2007 11:47 am

super da si se odločil po svojem mnenju..... :tomidelej: , seveda saj boš avto vozil ti...

sem pa primer dodal iz lastnih izkušenj.... vožnja in počutje z oplom(astra) je mnogo boljša v primerjavi z maganom...(moje mnenje)

srečno na cesti!!!! :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če mar 15, 2007 12:24 pm

nejko307 je napisal/-a:hoj...

tudi sam sem pred cca. enim mesecem kupil nov avto.. :D

sprva sem gledal megana (sicer cc) dizel.... vse kar me je pri meganu močno odbilo je notranjost.... celotna notranjost (razen ročne) mi deluje zelo ceneno ...nekako me ne pritegne.....

na koncu sem se odločil za astro TT in je občutek v kabini res drugačen... vse skupaj je malo bolj povno in ne zgleda tako plastično kot pri meganu....

glede dizla pa tudi.... prej sem vozil dizla... zato sem hotel tukaj tudi ostati...
na koncu se mi je pojavila možnost in sem vzel bencin....poraba je kar solidna če primerjam z dizlom (v enakem avtu) in denar ki sem ga prišparal pri nakupu..(cca 800ksit ;) )

je pa tudi odvisno koliko km delaš letno (za dizla vsaj cca 25 tkm)

glede kvalitete...-- se mi zdi da je vsa avtomobilska industrije isti šmoren....

ps. sicer pa je to le moje skromno mnenje!!! 8)

pri astri twintop je razlika cca 500.000 sit pa še dizl ma več navora, kot tudi konjev- pa še popust dobiš v procentih tko da se razlika še zmanjša
je pa rews razlika prek 900.000 sam ne morš primerjat 1.6 105km bencinarja pa 1.9 150 km dizla

glede armaturke- mu je vrjetno že všeč, če je že lastnik istiga avta, pa ga še enkrat gleda- poleg tega pa je nova astra povsem druga pesem od stare
lp

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če mar 15, 2007 12:41 pm

kljukec je napisal/-a:pri astri twintop je razlika cca 500.000 sit pa še dizl ma več navora, kot tudi konjev- pa še popust dobiš v procentih tko da se razlika še zmanjša
je pa rews razlika prek 900.000 sam ne morš primerjat 1.6 105km bencinarja pa 1.9 150 km dizla
lp

v mojem primeru je bila razlika(za popolnoma isti avto cca 800ksit)(bencin-dizel) ...

sevede ne moraš primerjati bencin pa dizel.... v cabrio mi nekako dizel ne sede(ropot. smrad....) sicer pa v cabriu konji ne igrajo nobene vloge če upoštevaš da se večino časa voziš brez strehe in je pri malo večji hitrosti prepih že prevelik+ osebna varnost......

(če pa gledamo porabo pa tudi ni pametne razlage...) :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če mar 15, 2007 3:22 pm

nekje na ekvatorju bi mel morda res celo leto streho dol
v slo- če je edini avto- pa je streha dol manj kot 50%- je bolj šminka kot kej druzga
jst sm pravu za avto po naročilu- na zalogi so pa čist razl. cene
p.s. konji pa vedno igrajo vlogo- nilkol jih ni preveč :twisted:
lp

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če mar 15, 2007 3:26 pm

v angliji majo kabrijoleti streho skos dol 9jih je izredno veliko),sam da se mejck pokaze soncek...tko da ne rabs na ekvator lazt za kej tazga...

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Napisal/-a dr. jAcKaSS Pe mar 16, 2007 12:22 am

Imel sem Megane l. 2000 oprema RXE (to je praktično vsa oprema). In notranjost mi je pri Meganu zelo všeč, saj ne deluje tako zastarelo kot pri Oplu. Poleg tega se malo bojim kako je pri Oplu z udobjem. Namreč 3 tedne nazaj smo šli s kolegi smučat in smo se vozil 6h v Opel Corsi. Po 3h ns je vse bolela rit od sedenja. Še pred Meganom sem imel Saxo-ja pa sem se peljal na lošinj, pa me ni nič bolelo. No tudi z Meganom sem peljal do Brača, pa me ni vse bolelo.

Ubistvu je tko. Pri Astri me odbija notranjost, tudi težko je dobiti dobro opremljen avto. Pri Renaultu pa me odbija to, da imam občutek, da niso najbolj kvalitetni. Čeprav tudi o Oplu sem slišal že dosti slabega. Vem da bi bil verjetno boljši kakšen Golf, vendar se bojim ker so golfi izvozno blago za na jug in se ne bi rd nekega jutra zbudu pa da ne bi blo avta pod blokom. :(

Drugače js delam nekje 12k km letno (vsako leto več).

Torej če sem prav razumel, je astra 1,7 nepremičnina in je bolš da kr pozabm nanjo.

Kaj pa če primerjam Megana 1,6 16v in 1,9 DCI?

Po podatkih sodeč zgubim nekaj pri pospeških, pridobim nekaj navora in pridobim pri porabi. A so stroški vzdrževanja (razen nekoliko višje cestnine pri registraciji) kaj večji pri dizlu?
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So mar 17, 2007 7:52 am

za 12k km letno se ti iz nobenega vidika ne splača met dizla. Jaz imam opel astro g (CDX) sicer 1.6 bencinarja... ZELO zadovoljen z voznimi lastnostmi, tudi odobna je dokaj. Glede armaturke pa... ja če ti ni nemški"old school" stil všeč, pol ti ne more bit všeč. meni pa je prav armaturka všeč, ker imam rad umirjen stil :)

povprečno porabo imam 6.5l/100km mešane vožnje. Je pa res da ne teram pod obrati, če ni nujno :D z 1.7 dizlom astro nevem če bi imel kaj manjšo porabo.

lp,

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So mar 17, 2007 9:12 am

12kkm...letno se ti pa res ne splača vzeti dizla :?: :?:

sepravi delaš kratke relacije, ki se v tem času dizel sploh ne ogreje in tudi poraba je takrat večja....

glede tiste sekundice in malo navora pa res škoda igzubljati besed, razen če se ti gre za ego...(moj avto je hitrejši od tvojega)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov