Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Barč
Nov uporabnik

ok, spet jaz, sem šla pogledat Thalio...

Napisal/-a Barč Sr mar 21, 2007 10:04 am

Torej, avto je letnik 01, ma prevoženih 106tisoč, mašina 1,4 16V. Pa če pustimo to da vam je grda ( nisem lih tipična ženska baje, vseen mi je barva, oblika tud skor, jz rabm avto k gre hitr, k je okretn, pa da dela :-)))
Skratka, fotr me prepričuej da nima kej razmišlat, pa blabla ker: Je naš serviser reku da je zelo ok, in on že neb reku, če ne bi bil, ker je avto iz kopra, ma knižco, vse račune vseh servisov, ker ma menjane jermene, je res ohranjen - nima praske, na avtocesti nč ne vleče če spustiš volan, klima dela.
Čeprav pravja prvi lastnik,... je bil ta avto doma v kopru, pol ga je pa zdajšni lastnik vzel, ki pa kupuje in prodaja avte, ampak se je tud vozu z njim, tko da ..to ni lih prvi lastnik a ne...
Avto je spucan u nulo, tud mašina ...a je to dobr al ne ..deljena mnenja, skratka prpravljen je za prodat u nulo.
Ceno je spustu iz 4.300 na 4.100.
Pa prodaja ga en k ga vidm vsake tri dni, in prav da mi šrota že ne bi prodal...

Zdaj pa vi men povejte - pa ne spet da je grd pa to - a je to dobr nakup al ne?

K jz bi tud golfa ampak, če ga kupm kje prek neta, oglasnika,... ne poznam lastnika, ne vem če so km zavrtel nazaj, skratka, nč ne vem o avtu. Torej tvegano... To Thalio je pa vsaj naš serviser rihtal... Da bi pa poznala kšnga k prodaja golfa..ga pa ne.

aja, pa dejmo še oment, da se vozm z neregistriranim avtom (pssst!), k mi je včer zakuhu, ma j***a so no, in ga nočm več registrirat. Skratka , hočm povedat da nima cajta lih tri mesce iskat avto.

Aja, še to - kako za vraga vi vidte pr avtu da so mu zavrtel km nazaj?!

Ok, dejte zdej povedat, a bi vi kupil al vseen ne? Pa ne gledat na lepoto!!!

hvala, Barč

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr mar 21, 2007 10:22 am

Tko od človeka k ga poznaš je še najbolš kupt avto.Pomoje je kr soliden avto tole, tko da se nimaš kaj bati.Če so bili kilometri prevrteni sama ne moreš videt.To lahko vidi samo pooblaščen serviser z računalnikom k ga prklop, oziroma če koga poznaš k ma za renault program ter potrebno opremo....

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr mar 21, 2007 10:49 am

Tudi "renault program" ne bo povedal če je prevrteno (dobro) :lol:

No, lepo da je avto lep in vse, samo jaz avta s čiščeno mašino ne bi nikoli kupil :ne ...je pa res da če je mehankar pregledal in je vse kul, pa so vsi računi, knjižica (ki jo lahko preveriš na servisu kjer naj bi bil servisiran če je dejansko vse OK), pa ti je avto všeč, vzemi.

Ko govoriš o tem da iščeš avto ki gre hitro in je okreten pa ne vem če je bo to to. Če si ga peljala in se ti zdi hiter in okreten, ok; vsak ima svoje senzorje za "vlečenje" :twisted:

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Sr mar 21, 2007 10:58 am

Jaz bi na tvojem mestu raje iskal Golfa. Že zaradi oblike vozila, predvsem pa zaradi voznih lastnosti (sem skeptičen do avtov s prišvasano ritjo :) ).

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr mar 21, 2007 11:03 am

Mnja, golf je sicer razred višje, tako da bi bila primerjava na mestu med meganom in golfom...

...sicer je thalia RES grda (sploh prejšnji model z "mat" lučmi), ampak golf je golf. V tem primeru mislim negativno ;)

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mifek Sr mar 21, 2007 11:04 am

Ceno je spustu iz 4.300 na 4.100.

to je mal drago

fotr je thalio letnik 2001 60000km prevoženih metalic barva ABS....komaj prodal za 3300€ v avtosalonih so mu ponujali 3000€ :roll:

tak da premisli

LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 21, 2007 11:17 am

A ima klimo?
Glede na oglase ima ta thalia nadpovprečno veliko km. Tako da bi najbrž lahko ceno še znižala.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Napisal/-a mifek Sr mar 21, 2007 11:27 am

res je pa tudi da ta od fotra ni mela klime mela pa je ABS kar ostale nimajo..! sam tok razlike v ceni pa tud mnda ni..

LP

Barč
Nov uporabnik

Napisal/-a Barč Sr mar 21, 2007 11:28 am

ja ma klimo....ročno..
zdej pa res ne vem kaj naj...no sej že prej nism vedla :?
cene pa ne spusti več..pravi da so cene take, da so kvečjemu bele barve mal cenejše pa tko... sm tud jz gledala druge pa majo po manj km, ne vem ap če so prevrteni, pol je pa še fotr dodal, ja boš mogla pa sama jermene menjat na 80 tisoč, ta jih ma pa zamenjane..... hmmm

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 21, 2007 11:35 am

To moraš pa sama vedeti! :D
Za thalie ne bi rekla, da imajo prevrtene km, ker jih pač kupujejo ljudje, ki ne delajo veliko km.
In bi rekla tudi, da se za avto ne bodo ravno stepli.... Ne vem, mogoče se pa motim.
Protonika ima bullbar.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr mar 21, 2007 11:39 am

Jaz pa mislim, da nakup ni slab.
To je cca. 1mio bivših sitov, za relativno velik in prosotren avto. Ima klimo, vse servise in kar je glavno, narejen tudi veliki servis.

Nekdo je omenjal golfa - golf je drazji, prostora ima enako, voznja ni nic udobnejsa edino kar je lesi. To pa povleče tudi visjo ceno. Torej z golfom nic ne proftiras :)

Jaz recem go for it. Če te ne moti oblika, potem je avto dober. Kilometri realni (verjetno), tako da bo avto delal se naprej.

lp

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Sr mar 21, 2007 11:39 am

JS bi kr kupla na tvojem mestu. Avto boš mela za vozit, ne za na razstave. To je moje mnenje. Dobr se mi pa zdi, da je servis narejen.
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Napisal/-a mifek Sr mar 21, 2007 11:40 am

nevem men se zdi cena prevelika(moje mnenje)...

LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 21, 2007 11:42 am

Kar je oglasov, nobena thalia nima toliko km.... In letnik 2002 prodajajo po 4.200 evrov. Sicer bi pa najbrž morale vse imeti narejen veliki servis (se pravi menjavo jermenov), glede na letnik?
Ogromna prednost je pa seveda, da avto tako rekoč poznaš.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr mar 21, 2007 11:56 am

lej jst bom pa tkole reku.
Velik plus te thalije je da ma vse servise in potrjeno knjigo ter da je veliki servis že opravljen in pa da poznaš lastnika to je velik plus,ker nekako avto že poznaš in veš kaj se je z njim dogajalo.Drugače pa ti lahk tut povem,da te bo danes vsak ki ma 5min časa danes nategnu pa neglede na to ali ga poznaš ali ne folk je pokvarjen (ok obstajajo izjeme) in ti prodal en j**c od avta ampak to je pol že druga zgodba.
napisala si da rabiš hiter in okreten avto kar po moje thalija lih ne more bit ampak dobro vsak ma svoje prepričanje in svoje potrebe.
ti pa lahk povem sam da ma stric thalijo in je zadovoljen z njo jst pa ko sem jo vozu lih ne morem dat enga lepega mnenja in sicer v notranjost je ful "plastična" in za moje pojme precej nepregledna nazaj ampak to so s5 malenkosti.Motor je soliden a mojim zahtevam po pospeških lih ni mogu zadovoljit.
Glede zunanjega izgleda pa nebom komentiral,ker ma vsak svoj okus.
Ti pa lahk mirne volje povem,da bo v tvojem primeru thalija izgubila precej več vrednosti kot golf,ki ga tudi omenjaš kot proti izbor in bo v primeru prodaje imel golf precej večjo tržno vrednost kot thalija .
sicer je pa itaq tvoja odločitev kaj bi rada imela in tudi kaj boš konec koncev kupila.
Pa velik sreče pri nakupu in srečno vožnjo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr mar 21, 2007 12:13 pm

Cene v oglasih (in še kje drigje, pri prodajalcih) moraš sicer sama preverit, ampaktakole "od oka" bi rekel da je 4100 EUR za tak avto res preveč. Vsaj na 3500 EUR moraš znižat.
Poglej vsaj oglase na avto.net...

In ja, strahotno grd avto je .. (sori nisem se mogel premagati da ne bi rekel)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 21, 2007 2:41 pm

za renaulte res nevem kako je z pregledom km če so zavrteni nazaj, vem pa za novejše VW to ti lahk na mesojedcu naredijo-priklop na pc it rezultati so tu, ker se je fotr zanimal za nakup passata l.03 in mu je sam prodajalec svetoval da lahk gresta ce hoce na mesojedca al pa komu drugmu k ma tako opremo in da naj pregleda

drugače je danes ponekd taka situacija, nekdo je s tabo dober dokler dejansko ne kupiš nečesa in ko kupiš npr. avto te takoj pozabi in se dela da neve kdo si in kaj je narobe z avtom, danes je teško ljudem verjeti razen svojim domačim - včasih :shock:

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr mar 21, 2007 2:58 pm

adis je napisal/-a:za renaulte res nevem kako je z pregledom km če so zavrteni nazaj, vem pa za novejše VW to ti lahk na mesojedcu naredijo-priklop na pc it rezultati so tu, ker se je fotr zanimal za nakup passata l.03 in mu je sam prodajalec svetoval da lahk gresta ce hoce na mesojedca al pa komu drugmu k ma tako opremo in da naj pregleda

drugače je danes ponekd taka situacija, nekdo je s tabo dober dokler dejansko ne kupiš nečesa in ko kupiš npr. avto te takoj pozabi in se dela da neve kdo si in kaj je narobe z avtom, danes je teško ljudem verjeti razen svojim domačim - včasih :shock:

Danes se lahko števci vrtijo tako, da ti noben računalnik ne ugotovi tega. Res pa je, da je zadeva malo dražja.

Še vedno je najbolj zanesljivo preverit avto v centralnem sistemu proizvajalca, kjer se beleži vse servise in morebitne reklamacije.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr mar 21, 2007 4:16 pm

Fiat007 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:za renaulte res nevem kako je z pregledom km če so zavrteni nazaj, vem pa za novejše VW to ti lahk na mesojedcu naredijo-priklop na pc it rezultati so tu, ker se je fotr zanimal za nakup passata l.03 in mu je sam prodajalec svetoval da lahk gresta ce hoce na mesojedca al pa komu drugmu k ma tako opremo in da naj pregleda

Danes se lahko števci vrtijo tako, da ti noben računalnik ne ugotovi tega. Res pa je, da je zadeva malo dražja.

Še vedno je najbolj zanesljivo preverit avto v centralnem sistemu proizvajalca, kjer se beleži vse servise in morebitne reklamacije.

maš prov se da nazaj vrtet brez vidnosti
za ugotovitev prek centralnega sistemna se pa uporablja druga varjanta- vsak tadrug servis je pri nepooblaščenem serviserju- ti tko nardiš še enkrat več. km kot je po servisni- vmes pa vedno zavrtiš števc
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov