Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fušar
Nov uporabnik

Avto do max.1300€. Prosim pomagajte mi z nasveti

Napisal/-a fušar Če apr 12, 2007 11:50 pm

Helov
Kar nekaj časa pregledujem tale del foruma in ste nekteri pravi svetovalci na področju avtomobilov, zato sem se odločil, da povprašam še tukaj po koristnih informacijah. Ravno pred kratkim sem opravil vozniško, zato sem se odločil, da si takoj nabavim en soliden avto do res max.1300€, ker finance ne dopuščajo pa tud veliko sem dal za izpit poleg tega pa je avto še potrebno registrirat, opravit kakšne mali servis itd zato pa imam še nekaj dodatnega denarja.

Torej, osredotočam se na avtomobile, ki so dokaj vredu, pocen za vzdrževanje,dost kvalitetni,varčni itd.
Zaenkrat se nagibam na znamko reno clio starejši letnik me pa nekaj tukaj zanima na www.poraba.com sem pregledal, koliko kaj porabi recimo avto l.94 1.2 porabi več goriva (okol 6,5l-7l) kot 1.4 motor razlika je tudi ta, da recimo l.96 1.4 motor porabi skoraj 5,8l, ali je to kakšne point v spremembi motorja. Zanimam se tudi za nakup hjunday accenta ravno tako 1.3 motor, ker so varčnejši od 1.5 motorja.

V končni fazi bi si rad nabavil avto do 1400 cmm,ker so bolj varčni. Pomebno je tudi, da so rezervni deli dost pocen.

Kaj mi zaene avte še svetujete, kokretno me ne zanimajo znamke, malce me vleče samo oblika vozila recimo ax-a ne maram, ker mi je grd.
Mesečno delam kilometrov med 1500-2000km toda bolj okol 1500km.

Dobrodošli nasveti

greenpeace
Nov uporabnik

Kraj: dravograd

Napisal/-a greenpeace Pe apr 13, 2007 2:10 am

pomoje bi biv zate idealen golf 3. porabe nima velike deli so poceni. jas bi ti priporočal tega ker namreč poznam lastnika in je avto čuvan in tudi servisiran.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1367999
kolikor mi je znano ima hyundai kar zasoljene cene glede delov. ww ima poceni vzdrževanje.
lp
vw je najtajbulši :)

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe apr 13, 2007 6:10 am

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 13, 2007 6:14 am

Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.

Golf je j**c, dejte to že enkrat dojet, bazira na golfu 1 in 2 , ki nista imela konkurence v kvaliteti za tiste čase. Od tod bedna mentaliteta, ker fičota, yugota, stoenke al pa katrce nisi mogel primerjat z golfom - je bil takrat golf res mnogo boljši, ampak danes so ga pa prehiteli celo v fiatu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe apr 13, 2007 12:06 pm

Ko sem prebral tvoje vprašanje sem bil prav presenečen nad tvoji razmišljanjem. Jasno si opredelil, kaj hočeš/iščeš. Mislim, da bi bilo najbolj pametno tvoje zahteve vnesti v kak iskalnik rabljenih vozil (avto.net), potem pa pogledat kakšna je izbira.

Na tvojem mestu se nebi obremenjeval z blagovno znamko vozila. Kupuješ pač avto za relativno malo denarja. Zato bodi raje pozoren na zgodovino avtomobila. Poišči takega ki je zamenjal čimmanj lastnikov, morda od kakšnega starejšega lastnika. Predvsem pa REDNO SERVISIRAN avtomobil. Če je bil avtomobil kdaj karamboliran ni to nobena ovira, važno je da je kvalitetno popravljen (zadevo si naj ogleda strokovnjak). Predvsem pa pred nakupo preveri avto na servisu, da boš vedel kakšni stroški te čakajo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 13, 2007 12:53 pm

Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 13, 2007 2:19 pm

Kot citroënar ti priporočam tole, za €1500 bi ga moral dobiti:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1389396#

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 13, 2007 3:10 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1300369

kao diesel?!?! nevem vseen poglejte

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Pe apr 13, 2007 3:12 pm

[quote="Joie de vivre!"]Kot citroënar ti priporočam tole, za €1500 bi ga moral dobiti:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1389396#[/quote] js tud to priporočam pa še zrihtat se,da lepo
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 13, 2007 3:32 pm

Zx ni slaba varianta čeprav nisem nek navdušenec tega francoskega sranja :D , drugače pa accent tud ni slaba varianta, servisi niso dragi, kej veliko več od olja pa kakih filtrov pa tak ne boš rabil. Poglej raje za 1.5 z opremo gls, ker ni nič bolj pozresen, samo dobis vsaj nekaj opreme( servo, elektrika ipd).

evo primer, sicer je ls ampak je lepo ohranjen( pazi da ma jermene zamenjane, drugace zbij ceno za ene 200 evrov vsaj)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1375203

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1382813

malo drazji ampak ima tudi klimo in abs in nasplosno zelo dober avto, s sawalom imam dobre izkusnje, priporocam ogled vsekakor
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po apr 16, 2007 8:57 pm

HMM a, kaj rad hitro voziš, ter prehitevaš a??? Motor 1.4 je mal prešvoh če že potem 3 vratni model in vsaj 75KM pa brez širokih gum.Sicer pa sem jaz že od začetka na 1,6 in do 2,2 benz motorjih in 140KM Milina. ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 16, 2007 9:02 pm

Precej kilometrov delas... mal si poracunaj kolko te bo stal bencin :) Ce si kupis bencinca bi dobro da si uzames neki varcnega..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Avto do max.1300€. Prosim pomagajte mi z nasveti

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 16, 2007 9:18 pm

fušar je napisal/-a:Helov
Kar nekaj časa pregledujem tale del foruma in ste nekteri pravi svetovalci na področju avtomobilov, zato sem se odločil, da povprašam še tukaj po koristnih informacijah. Ravno pred kratkim sem opravil vozniško, zato sem se odločil, da si takoj nabavim en soliden avto do res max.1300€, ker finance ne dopuščajo pa tud veliko sem dal za izpit poleg tega pa je avto še potrebno registrirat, opravit kakšne mali servis itd zato pa imam še nekaj dodatnega denarja.

Torej, osredotočam se na avtomobile, ki so dokaj vredu, pocen za vzdrževanje,dost kvalitetni,varčni itd.
Zaenkrat se nagibam na znamko reno clio starejši letnik me pa nekaj tukaj zanima na www.poraba.com sem pregledal, koliko kaj porabi recimo avto l.94 1.2 porabi več goriva (okol 6,5l-7l) kot 1.4 motor razlika je tudi ta, da recimo l.96 1.4 motor porabi skoraj 5,8l, ali je to kakšne point v spremembi motorja. Zanimam se tudi za nakup hjunday accenta ravno tako 1.3 motor, ker so varčnejši od 1.5 motorja.

V končni fazi bi si rad nabavil avto do 1400 cmm,ker so bolj varčni. Pomebno je tudi, da so rezervni deli dost pocen.

Kaj mi zaene avte še svetujete, kokretno me ne zanimajo znamke, malce me vleče samo oblika vozila recimo ax-a ne maram, ker mi je grd.
Mesečno delam kilometrov med 1500-2000km toda bolj okol 1500km.

Dobrodošli nasveti

Škoda, ker ti AX ni všeč - če bi dobil dobro ohranjen z 1,5 l dizelskim agegatom bi bil po mojem prepričanju dobra izbira. Na račun lahke karoserije ima avto dovolj dinamično vožnjo, "pokuri" pa malo - lahko računaš na porabo pod 5 l/100 km.

Sicer pa : poglej za kakšen TWINGO in podobne manjše avtomobile, kjer lahko realno pričakuješ nizko porabo in seveda stroške

Predvsem pa : bolj kot na znamko daj prednost avtomobilu, pri katerem poznaš lastnika, zgodovino, vzdrževanje ...

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 16, 2007 9:36 pm

nebivedu je napisal/-a:Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.

Golf je j**c, dejte to že enkrat dojet, bazira na golfu 1 in 2 , ki nista imela konkurence v kvaliteti za tiste čase. Od tod bedna mentaliteta, ker fičota, yugota, stoenke al pa katrce nisi mogel primerjat z golfom - je bil takrat golf res mnogo boljši, ampak danes so ga pa prehiteli celo v fiatu.

Predvsem ga ti nehaj srat !

Če tebi GOLF ni všeč, to še zdaleč ne pomeni, da je podn od avta.

Prej bi, glede na znana in zlahka dokazljiva dejstva o GOLF-u, to pomenilo, da je na nivoju podna je tvoje znanje o tem avtomobilu in so temu primerno bedne tvoje izjave ;)

LP

Uporabniški avatar
Burnout
Nov uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a Burnout Po apr 16, 2007 11:15 pm

Ivan36 je napisal/-a:HMM a, kaj rad hitro voziš, ter prehitevaš a??? Motor 1.4 je mal prešvoh če že potem 3 vratni model in vsaj 75KM pa brez širokih gum.Sicer pa sem jaz že od začetka na 1,6 in do 2,2 benz motorjih in 140KM Milina. ;)

Blagor nekomu, ki si lahko to privošči :roll:

Lp Burnout

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon To apr 17, 2007 6:23 pm

Za 1300€ ne boš dobu nič pametnega od vw ker so cenovno v tem rangu močno precenjeni, še posebno Golf. To je dejstvo.

Poskusi kak fiat punto 60 ali pa mogoče 75. Samo predlog. Ni to neka raketa, pelje se pa že. Pa neorig. deli so zelo poceni.

Za tak denar dobiš tudi saxoja ali pa p106, samo ne bosta kaj veliko opremljena. Nizka poraba pa zagotovljena.

Veliko sreče pri nakupu.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 17, 2007 11:59 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.

Prej bi, glede na znana in zlahka dokazljiva dejstva o GOLF-u, to pomenilo, da je na nivoju podna je tvoje znanje o tem avtomobilu in so temu primerno bedne tvoje izjave ;)

LP

Moja deklina je imela golfa trojko, avto je dobila od staršev in ni bil nikoli razbit, pa vendar je bil pri svojih 12 letih pregnit do konca. Vsak drug avto bi šel najbrž naravnost na odpad, golfa pa je prodala za neverjetnih €1100... Toliko o vrednosti teh j**c.

Jaz bi kupil ZX-a, za 1300 dobiš najboljšega kar ga Slovenija premore, nič ne gnije in se bolje pelje kot golf. Pazi edinole na štandgas motorček (Bosch!) in zadnji most, ostalo pa mislim da ni problematično. Moraš vzeti 1.4i, ker je vzdrževanje neverjetno poceni, praktično na nivoju AX-a.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr apr 18, 2007 5:31 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

LP

Moja deklina je imela golfa trojko, avto je dobila od staršev in ni bil nikoli razbit, pa vendar je bil pri svojih 12 letih pregnit do konca. Vsak drug avto bi šel najbrž naravnost na odpad, golfa pa je prodala za neverjetnih €1100... Toliko o vrednosti teh j**c.

Jaz bi kupil ZX-a, za 1300 dobiš najboljšega kar ga Slovenija premore, nič ne gnije in se bolje pelje kot golf. Pazi edinole na štandgas motorček (Bosch!) in zadnji most, ostalo pa mislim da ni problematično. Moraš vzeti 1.4i, ker je vzdrževanje neverjetno poceni, praktično na nivoju AX-a.

Iz tvojega posta se da sklepat : odlično ohranjen ZX so enakovredena j***a »pregnitemu« GOLF-u. :tomidelej:

Po tej tvoji logiki si lahko predstavljam kakešen j**c je ZX v primeru odlično ohranjenega GOLF-a ;)

Sicer pa : imaš izkušnje z rabljenimi ZX-i ? In ker se že rad ustavljaš na CITROEN servisih – povej bodočemu lastniku koliko pri CITROEN-u cenijo tisto »malenkost« od motorčka prostega teka, pa koliko izvedenk »motorčka« el. pomika stekel obstaja

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 18, 2007 1:01 pm

Vsak klepar ali ličar ti bo rekel, da ima ZX l. 94 veliko boljši pleh kot golf III istega letnika. Še jaz nisem mogel verjeti kako pregnit je bil ta avto, ZX pa je po 13 letih brez pikice, kljub temu da ni bil kaj prida vzdrževan. ZX-i enostavno ne gnijejo, razen površinske rje v motornem prostoru, ki pa ni kritična. Če mi najdeš pregnitega ZX-a, ti dam za pir.

Ob tem so 2x cenejši od golfa.

Jaz sem ZX-a kupil lani za 500€, vanj sem vrgel še dodatnih 500€ čeprav marsikaj sploh ne bi bilo potrebno (uštimani žlajfi, dihtunga glave, podvozje, elektronika (j***a od Boscha)) in imam zdaj popolnoma brezhibno vozilo za €1000, ki se pelje veliko lepše od golfa III. Dovolj sem prevozil oba in to lahko povem čisto brez predsodkov. Mogoče je bil tisti golf izjema, kaj jaz vem. Ampak kolikor poslušam mehanike, vsi hvalijo dvojko, o trojki pa nimajo najboljšega mnenja. Živim na vasi, kjer je kar nekaj špecjalistov za golfe.

Motorček prostega teka stane nov €100 in je isti kot v Golfu III 1.4, kjer tudi crkuje. Foter od moje ima dva golfa III in non stop so z njima problemi, od elektronike do rje. Mahnjen je na VW in ne more verjeti, da se jaz z 13 let starim francoskim jajcem povsem suvereno vozim mimo njega, brez pikice rje.

Naj presodi kupec sam, jaz sem samo podal svoje videnje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov