Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ančka
Nov uporabnik

znamka Chevrolet

Napisal/-a ančka Po apr 16, 2007 9:19 am

Pozdravljeni!
Na vas se obračam po pomoč,ker sem nekak prepričana da mi edino vi lahko pomagate. Namreč moj fant ima zadnje čase velike probleme s svojim avtom in že resno razmišlja o menjavi. Seveda je kupit rabljen avto kar tvegano, zato zelo razmišlja o novem (no sj tud to je tvegano). In zarad omejenih finančnih sredstev si lahko privošči samo cenejši avto. In Chevrolet je zelo poceni. pa me zanima kakšne izkušnje mate kej vi, al ste kej slišal kakšen je ta avto, al je kej velik težav z njimi, zakaj so recimo tko zelo poceni.
Res bi vam bila hvaležna za vsakršne informacije, ker drugače niti ne vem kje vprašat za to znamko, ker jih je v Sloveniji po mojih opažanjih zelo malo in ne poznam nikogar, ki bi ga imel.

tko da če se komu da kej napisat, pa kej ve o tej znamki, lepo prosim da napiše.

no lep pozdrav :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 16, 2007 9:38 am

Slabih avtomobilov ni več, mislim da so tudi GM-daewooji (chevrolet) vredni svojega denarja, čeprav denimo kalos/aveo ne dobiva tako dobrih ocen kot denimo kia rio.

Jaz bi na tvojem mestu pogledal še kio rio, ki je za svoje kvalitete bil večkrat nagrajen, poleg tega je v primerjalnih testih redno premagoval evropsko konkurenco, in pa dacio logan, ki nudi največ prostora za najmanj denarja na sodobni renaultovi osnovi.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 16, 2007 11:35 am

Res, pojdita pogledat še Kio Rio, če pa zmoreta še malce več pa mislim, da je v tem trenutku Kia Ceed res zelo zelo dober nakup. ;)

Uporabniški avatar
TheWatcher
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a TheWatcher Po apr 16, 2007 11:39 am

Cause everywhere that I go
ain't the same as befo' (the watcher)
People I used to know
just don't know me no mo' (the watcher)
But everywhere that I go
I got people I know (the watcher)
who got people they know
So I suggest you lay low (the watcher)

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po apr 16, 2007 12:09 pm

Chevrolet ma dobre kritike, je pa tut meni sam prodajalec reko k sm sou informativno gledat, da je edina finta to, da je dejanska notranjost narejena iz slabsih materialov, plus to, da majo malce vecjo porabo ampak res malce vecjo. :D Drgac pa ni slabih stvari, je pa tut Kia Rio, kot so rekli....

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po apr 16, 2007 12:11 pm

Mi imamo Kalosa. Do sedaj ni imel nobenih težav, ima pa 4 leta, kar je malo. Kako zdrži materijal se bo videlo, ko bo avto blizu desetih let, če ne bo že prej kaj odpovedalo.
Kalosa smo kupili predvsem zaradi nizke cene. Nismo imeli dovolj denarja na razpolago, pa je prišel Kalos v hišo.
Kar se tiče notranjosti je bolj pust, slaba plastika. Originalen avtoradio se je pokvaril. Karoserija ni robustna, slaba.
Upam, da se bo motor TECH II 1,4 izkazal.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Po apr 16, 2007 12:15 pm

Jest bi dodal sam tole: glavo si lahko sam enkrat razbiješ do konca. Je vredna poceni avta?

AVEO 1+1/2
http://www.euroncap.com/images/results/ ... sheet%20(2).pdf
Kalos 3
http://www.euroncap.com/images/results/ ... asheet.pdf
Matiz 2+1/2
http://www.euroncap.com/images/results/ ... et%202.pdf

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Po apr 16, 2007 12:39 pm

Poglej še za Hyundai, je tudi dosti poceni. Getz na primer.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po apr 16, 2007 1:30 pm

slabih avtov ni več? da ne slišim več tega!

jz ti predlagam da raje kupite rabljenega kot pa novega za isto ceno. to je mišljeno za ševrole. poceni avti in dobti so kije in hyundayi.samo ti so že dražji. ševrolet je kanta! aja, tahlie in cliote ne kupovat. to so še slabši avti.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Po apr 16, 2007 2:16 pm

RED_line je napisal/-a:slabih avtov ni več? da ne slišim več tega!

jz ti predlagam da raje kupite rabljenega kot pa novega za isto ceno. to je mišljeno za ševrole. poceni avti in dobti so kije in hyundayi.samo ti so že dražji. ševrolet je kanta! aja, tahlie in cliote ne kupovat. to so še slabši avti.

dej skuliraj se...in če maš kej pametnega za povedat povej...če ne pa utihni...ki glede na to po čem daješ ti oceno je res brezveze...pač nimajo usi tolko dnarja kot ti da si lahko kupijo hondo...ker uni ki te poznamo točno vemo, da razen tega da hvališ hondo in škodo, ne najdeš pohvalne besede za noben drugi avto...tko da...prišparaj kdaj pa kdaj tvoj pameten komentar zase...se opravičujem za offtopic...

sedaj pa k temi:
glede chevroletov tako...zmeraj boljši so...po moje pri njih dobiš največ avta za najmanj denarja...mama od kolega ima AVEO-ta, 4-vratno verzijo...in je več kot zadovoljna z njim...avto je sedaj star dobro leto in z njim ni bilo še nobenih problemov...pač naredila je prvi redni servis in to je to...za to kar ga ona potrebuje ji več kot zadošča...avto nima pretirane porabe, je dovolj majhen da lahko najde parking ko gre v službo in hkrati je dovolj velik, ko ga mora napolnit z vsemi potrebšćinami da sinove odpelje na trening ali pa ko gredo po nakupih...njej avto veliko bolj ustreza kot ji je ustrezal punto ki ga je imela pred tem...edina skrb ki jo je imela je bila slaba ocena na EURO NCAP testu...sam je rekla tako...sej avto kupiš za se vozit z njim in ne za se z njim zaletavat...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po apr 16, 2007 2:28 pm

eh ...ti pa tudi.dokler so ti dobri pežoji, alfe in merđe. :roll:

novi ševiji ki so dizli grejo čep doro, samo se mi zdi da jih ni še na tržišču.
gassssssssssssssssss

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po apr 16, 2007 2:32 pm

Chevy je nehu delat avtomobile leta 1972 :P
RIP- Impala, Nova, Chevelle, El Camino ITD...
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po apr 16, 2007 2:43 pm

8AK je napisal/-a:Chevy je nehu delat avtomobile leta 1972 :P

...žal je tako, zato ima Chevrolet v ZDA danes toliko ugleda kot kakšna veriga restavracij s hitro prehrano.

Jaz bi namesto znamke Chevrolet ali Kia izbral Renault. Namesto Aveota ali pa Sparka bi si kupil Clio Storia, tudi Thalio, čeprav je nekoliko manj lepa.

lp, mm

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Po apr 16, 2007 3:30 pm

RED_line je napisal/-a:eh ...ti pa tudi.dokler so ti dobri pežoji, alfe in merđe. :roll:

novi ševiji ki so dizli grejo čep doro, samo se mi zdi da jih ni še na tržišču.

si pozabu napisat še to, da metal poslušam... :twisted: :twisted: :twisted:
ki tudi ni po tvojem okusu... :twisted: :twisted: :twisted:
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
DinoBond007
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a DinoBond007 Po apr 16, 2007 3:51 pm

Lignage je napisal/-a:
8AK je napisal/-a:Chevy je nehu delat avtomobile leta 1972 :P

...žal je tako, zato ima Chevrolet v ZDA danes toliko ugleda kot kakšna veriga restavracij s hitro prehrano.

Jaz bi namesto znamke Chevrolet ali Kia izbral Renault. Namesto Aveota ali pa Sparka bi si kupil Clio Storia, tudi Thalio, čeprav je nekoliko manj lepa.

lp, mm

se strinjam s tem rajši kupi enga cliota z njim sigurno ne bo večjih problemov
I love cops!!! :twisted: And you?

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po apr 16, 2007 4:03 pm

orel je napisal/-a:Jest bi dodal sam tole: glavo si lahko sam enkrat razbiješ do konca. Je vredna poceni avta?

AVEO 1+1/2
http://www.euroncap.com/images/results/ ... sheet%20(2).pdf
Kalos 3
http://www.euroncap.com/images/results/ ... asheet.pdf
Matiz 2+1/2
http://www.euroncap.com/images/results/ ... et%202.pdf

no to pove vse.... aveo :roll:

rajši kupim dacio ;) :P
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: znamka Chevrolet

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 16, 2007 4:40 pm

ančka je napisal/-a:Pozdravljeni!
Na vas se obračam po pomoč,ker sem nekak prepričana da mi edino vi lahko pomagate. Namreč moj fant ima zadnje čase velike probleme s svojim avtom in že resno razmišlja o menjavi. Seveda je kupit rabljen avto kar tvegano, zato zelo razmišlja o novem (no sj tud to je tvegano). In zarad omejenih finančnih sredstev si lahko privošči samo cenejši avto. In Chevrolet je zelo poceni. pa me zanima kakšne izkušnje mate kej vi, al ste kej slišal kakšen je ta avto, al je kej velik težav z njimi, zakaj so recimo tko zelo poceni.
Res bi vam bila hvaležna za vsakršne informacije, ker drugače niti ne vem kje vprašat za to znamko, ker jih je v Sloveniji po mojih opažanjih zelo malo in ne poznam nikogar, ki bi ga imel.

tko da če se komu da kej napisat, pa kej ve o tej znamki, lepo prosim da napiše.

no lep pozdrav :D

Gre za t.i. "low budget" avto - torej nizko cenovni razred. Kar na eni strani pomeni nizko ceno, na drugi strani pa tudi temu primerno (beri : ceneno ) vsebino. Ali drugače : dobiš kar plačaš.
Svetujem, da avto pogledata, testirata ... in če je OK, potem je zaželet zgolj srečno vožnjo.

Osebno nisem ravno navdušen nad takšnimi "low budget" avtomobili - držim se načela "nism tako bogat, da bi kupoval poceni"
In bi raje kot recimo AVEO za okrog 10.000 EUR izbral TOYOTO YARIS z osnovnim motorjem in opremo TERRA +, ki ima vse najnjujneše "igrače" oz osnovni nivo opreme sodobnega avtomobila - ABS + BA (sistem za pomoč pri zaviranju v sili) + ABD (el. porazdelitev zavorne sile), klima, el.stekla, dal. centr zaklepanje, radio, po tretjinah deljiva + pomična zadnja klop, ... ipd.
Model je veliko bolj "svež" kot AVEO, saj je na trgu vsega leto dni, tudi v splošnem gre za sodobnejši, naprednejši ... skratka boljši avto, določena oprema, ki je na voljo serijsko pa pri modelu AVEO dvomim, da je sploh na seznamu doplačil. Svetujem ogled + testno vožnjo - predvsem primerjavo z AVEO-m

Izberita pa jasno tisto, kar je za vaju na kratko "naj"

LP

pp
Nov uporabnik

Napisal/-a pp Po apr 16, 2007 5:11 pm

Če ni denarja ti jst močno priporočam hyundaja ali kio, saj je skoraj isto. Kia je hčerinsko podjetje od hyundaja pa iste mašine imajo, . Jst mam hyundaja starga 12 let pa me zaenkrat še ni pustu na cedilu

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po apr 16, 2007 7:32 pm

HYUNDAI ali KIA sta boljša avtomobila, vendar dražja.
Aveo oziroma Kalos služi predvsem tistemu, ki bi za malo denarja kupil nov avto, ki ne gleda toliko na kvaliteto materjalov in imidž. Je pa tudi cenejše vzdrževanje. Je pa predvsem za nekoga, ki lepo ravna z avtomobilom. Da motor ne forsira, vozi nežno in umirjeno, redno servisira,.... tako avto zna kar trajati.
Jaz sem raje za nov Kalos, kot zvožen BMW, Audi,......itd. Za ceno novega Aveota, se dobi kak avto z odštetimi kilometri, po možnosti uvoženega iz Nemčije od kakega podjeta, taxista,..... trg je poln stare šare, ki se najbolje prodaja v novih članicah EU. Potem pa beremo na forumu pod popravila in okvare, kaj vse je šlo na avtomobilu, kje dobiti poceni kos, poceni servis,....itd. To je ker revež kupi zvožen avto, ki je drag za vzdrževanje. Dejansko kupi en velik problem.

Sicer pa priporočam, če se le da prišparati kak € več za nakup Hyundai-a, KIA-o, Škodo,......
Zadnjič spremenil avtomobil, dne Po apr 16, 2007 7:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 16, 2007 7:34 pm

Jaz bi tudi raje vzel kio ali hundaja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov