Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Astra GTC 1.6

Napisal/-a For Ne maj 13, 2007 12:24 am

Prosim lastnike Astre da malo napišejo dobre in slabe izkušnje.

Mislim da bom kupil ta avto pa se sprašujem o zanesljivosti.
Nisem še nikoli imel Opla, ampak ta avto mi je všeč.
Že "100" let vozim Volkswagena...pa sem malo v dvomih... :?

A je mogoče da bom imel več težav kot z mojim golfom? (zgodovina) :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne maj 13, 2007 1:02 am

Če ne boš vzel ravno citrota C4, potem imaš več kot 99% možnosti, da se bo avto bolj obnesel od tvojega golfa.
Si ga že prodal? Al ga bo treba po delih...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Ne maj 13, 2007 8:26 am

kaj naj rečem.......opel je pač opel in to se tudi občuti......nasplošno se pojavljajo majhne napakice......

glede 1.6 motorja(ali 105km-stari motor , ali 115km novi motor.) ...če nisi zelo zahteven voznik je motor soliden, kakšnih večjih zmogljivisti ne moreš pričakovati, vendar je motor za normalno vožnjo dober...poraba cca 7l (Normalne vožnje)...
...mislim pa da okvare na tem motorju niso tako pogoste... :lol:

drugače se pa avto vozi lepo, izredno stabilen........

...je pa pač tako....za soliden denar dobiš kar "dober" avto z nekaj opreme.....

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 13, 2007 11:20 am

Moje izkušnje z Astro GTC 1.9 CDTI z veliko dodatne opreme.

- odličen motor. Lega na cesti je tudi zelo dobra (imam pa športno podvozje in me včasih strese na slabših podlagah, a je vseeno dovolj udobno)
-kvaliteta izdelave je povsem zadovoljiva, včasih se oglasi kakšen čriček, ki pa kmalu tudi utihne. Odpadlo ni še nič, nič se tudi še ni pokvarilo (razen pokrovčka ogledala na senčniku)
-menjalnik je povprečen
-odlična nastavljivost volana in sedeža (imam pa nastavljivega v 6 smereh zaradi Cosmo+ paketa)
-sedež tudi nudi odličen oprijem pri hitrejši vožnji
-zadnja klop je prostorna, samo dostop je otežen

pomankljivosti: slaba preglednost, majhen prtljažnik (če podreš zadnjo klop je dovolj prostoren), malo odlagalnih prostorčkov, zelo občutljiv lak.

Če je še vedno cenovno tako ugodna, kot ko sem jo jaz kupoval, dobiš za vložen denar zelo dober avto. Je pa počutje zelo odvisno od opreme. Priporočam doplačilo za parkirne senzorje, avto klimo ki je zelo učinkovita in Light&Sight paket.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 13, 2007 11:59 am

samo da izrazim svoje mnenje o oplu: astra se mi zdi zelo lepa, in srčno upam da so popravili pri tej izvedbi pleh......oz. da so ga popravili že prej ker je edino pleh nekako moteč-vsaj pri starejših modelih je bil moteč

Uporabniški avatar
07-91-70-71
Nov uporabnik

Napisal/-a 07-91-70-71 Ne maj 13, 2007 1:43 pm

bass je napisal/-a:Če ne boš vzel ravno citrota C4, potem imaš več kot 99% možnosti, da se bo avto bolj obnesel od tvojega golfa.

Pa še kakšna alfa 156 bi lahko bla bolj pokvarljiva... ;)
Poznam iz lastnih izkušenj, to je dejstvo!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 13, 2007 1:52 pm

07-91-70-71 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Če ne boš vzel ravno citrota C4, potem imaš več kot 99% možnosti, da se bo avto bolj obnesel od tvojega golfa.

Pa še kakšna alfa 156 bi lahko bla bolj pokvarljiva... ;)
Poznam iz lastnih izkušenj, to je dejstvo!

ma kateri avto se te ne kvari?lahko kupiš mercedesa pa se bo kaj pokvarlo...tak da... Avtov je puno na cesti in da bi vsak bil nepokvarljiv bi bil že čudež....

OFF: bass,daj poglej malo na cesto koliko je c-4,zaj če je edn mel tako sranje z njim še ne pomeni da so vsi ostali zanič.... ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 13, 2007 2:14 pm

mislm da so zadnji posti mal mim z temo avtorja.......ni govora o pokvarljivosti avtomobilov na splošno ampak je govora o astri!GTC!!!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 13, 2007 3:09 pm

za normalno vožnjo je motor več kot dober, je res, da v nižjih obratih ne vleče (a ni to neki point twinporta?). edine zamere gredo občutljivmu laku (ne vem a je pr faceliftu zdj boljš) in pa dostop do zadnje klopi (mislm sedeži, k se dostkrat zatikajo). Za sedenje zadi placa več kot dovolj.

Ful mi je tud všeč to, da loh s ključem dopreš in zapreš šipe.
Slika

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Ne maj 13, 2007 5:34 pm

IcEm4n je napisal/-a:za normalno vožnjo je motor več kot dober, je res, da v nižjih obratih ne vleče (a ni to neki point twinporta?). edine zamere gredo občutljivmu laku (ne vem a je pr faceliftu zdj boljš) in pa dostop do zadnje klopi (mislm sedeži, k se dostkrat zatikajo). Za sedenje zadi placa več kot dovolj.

povej več??

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne maj 13, 2007 5:43 pm

IcEm4n je napisal/-a:Ful mi je tud všeč to, da loh s ključem dopreš in zapreš šipe.

To ma Golf IV in Leon tui :D
je pa luštno ker lahko zunaj zapreš vsa stekla.
Nardiš pa enako kot,da bi imel samo centralno zaklepanje brez daljinca in pač držiš kljuv v položaju in se ti glede na položaj ključa odpirajo ali zapirajo šipe.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 13, 2007 6:50 pm

no, ti je že seat vse povedu, če hočeš, da se odprejo, držiš tipko za odklep, da se zaprejp pa tipko za zaklep
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po maj 14, 2007 4:06 pm

bass, malo preterivaš! Avto je brzhibno vzdrževan, kar si lahko videl v zgodovini. Pač imel kar nekaj serijskih napak ki so odpravljene (zame) brezplačno! ....ampak to ni tema ;)

nejko307, gre za 115 konjski motor. Se pa strinjam s tabo... ;) Dober avto dobiš, ja... :) golf 1.6 (115 KM) je z primerljivo opremo (comfortline) 5000 € dražji ???? Edino kar ima, a da astra nima je malo več prostora (zadaj in v prtljažniku) ...to mi pa ne pomeni toliko. Tist teden ko grem na morje se bom že znajdu s kakšnimi kovčki na strehi ipd. ;)

martin_krpan je napisal/-a:Priporočam doplačilo za parkirne senzorje, avto klimo ki je zelo učinkovita in Light&Sight paket.

Če sem prav razumel je avtomatska klima itak všteta (tako ali drugače). Koliko so že parkirni senzorji in ali delajo tako kot treba. Kaj je to Light&Sight paket?

Kaj je z lakom, a lahko poveš konkretno izkušnjo? Kakšne barve je tista zaščita pod lakom? Pri mojem golfu je bila temna in je to super.... ko sem pa havbo barval so potem tiste pikice od kamnov bile bele (kar se še bolj nagravžno vidi)

Drugač se pa strinjam glede prostornosti in preglednosti.... :)

IcEm4n, tole s šipam ....a je to že serijsko pri vseh daljincih? Vem da tudi golfi in audiji to imajo....moj golf npr. tega nima....
To kar si povedal, pri meni dela, ampak samo ko vtaknem ključ v ključavnico....z daljincem tega ne morem početi.

Hvala vsem za komentarje ....če je še kdo naj napiše prosim še kaj. Najbolj me zanimajo serijske pomanjkljivosti in nepričakovane okvare.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po maj 14, 2007 4:27 pm

For je napisal/-a:Če sem prav razumel je avtomatska klima itak všteta (tako ali drugače). Koliko so že parkirni senzorji in ali delajo tako kot treba. Kaj je to Light&Sight paket?
IcEm4n, tole s šipam ....a je to že serijsko pri vseh daljincih? Vem da tudi golfi in audiji to imajo....moj golf npr. tega nima....
To kar si povedal, pri meni dela, ampak samo ko vtaknem ključ v ključavnico....z daljincem tega ne morem početi.

Po podatkih v ceniku nove Astre na: http://www.at-vis.si/upload/pdf/ceniki_opel/Astra_H.pdf
se vidi, da paket Cosmo (še vedno) nima serijsko avtoklime. Zato vsekakor priporočam doplačilo za Cosmo plus paket (zraven dobiš še tipke na volanu, 6-kratno nastavljiv voznikov sedež). Park senzorji pa stanejo 288 € - so učinkoviti, celo preveč občutljivi. Se pa dajo izklopiti. Light&Sight paket se sedaj imenuje Paket vidljivost. Notri dobiš senzor za dež ter samozatemljivo vzratno ogledalo.

Glede odpiranja šip z daljincem - šipe odpreš oz. zapreš tako, da ko odkleneš/zakleneš avto, še enkrat pritisneš na tipko in jo nekaj časa pritisnjeno držiš.
Kobilica:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 14, 2007 5:42 pm

tale paket vidljivosti je čist brezvezen, razn če maš preveč denarja. Senzor za dež - pa ja le nis tok len, da se ti ne da niti desne ročke gor al pa dol prtisnt, ko začne padat dež. Glede vzratnega ogledala pa podobno kot pr senzorju za dež - loh tud z enim obratom "šravfa" (zdele mi ne pride na misel boljši izraz) pr ogledalu to nardiš. Pa glede komand za radio jih skor gotov že zraven avtoradia (original seveda) dobiš.

K sm pa lih začel s temi senzorji za dež itd, je pa en zlo dobr člank bil v eni iz med zadnjih Motorevij (glede pripomočkov v avtomobilu, ki so "mem")
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po maj 14, 2007 6:04 pm

IcEm4n, a ti imaš senzor za dež in samozatemnjivo ogledalo, da ju lahko ocenjuješ? Tudi jaz sem mislil, da sta nepotrebna. Ko pa ju enkrat imaš in uporabljaš šele ugotoviš, kako ti olajšata bivanje v avtomobilu v neugodnih razmerah. Tudi za xenon sem mislil, da ni vreden denarja, sedaj pa verjetno več ne bom kupil avta brez njega.
Enako so včasih govorili o klimatskih napravah (in raje vgrajevali strešno okno :rofl )

For, obvezno doplačaj vsaj Cosmo+ paket!
Kobilica:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 14, 2007 6:26 pm

For je napisal/-a:bass, malo preterivaš! Avto je brzhibno vzdrževan, kar si lahko videl v zgodovini. Pač imel kar nekaj serijskih napak ki so odpravljene (zame) brezplačno! ....ampak to ni tema ;)

nejko307, gre za 115 konjski motor. Se pa strinjam s tabo... ;) Dober avto dobiš, ja... :) golf 1.6 (115 KM) je z primerljivo opremo (comfortline) 5000 € dražji ???? Edino kar ima, a da astra nima je malo več prostora (zadaj in v prtljažniku) ...to mi pa ne pomeni toliko. Tist teden ko grem na morje se bom že znajdu s kakšnimi kovčki na strehi ipd. ;)

martin_krpan je napisal/-a:Priporočam doplačilo za parkirne senzorje, avto klimo ki je zelo učinkovita in Light&Sight paket.

Če sem prav razumel je avtomatska klima itak všteta (tako ali drugače). Koliko so že parkirni senzorji in ali delajo tako kot treba. Kaj je to Light&Sight paket?

Kaj je z lakom, a lahko poveš konkretno izkušnjo? Kakšne barve je tista zaščita pod lakom? Pri mojem golfu je bila temna in je to super.... ko sem pa havbo barval so potem tiste pikice od kamnov bile bele (kar se še bolj nagravžno vidi)

Drugač se pa strinjam glede prostornosti in preglednosti.... :)

Hvala vsem za komentarje ....če je še kdo naj napiše prosim še kaj. Najbolj me zanimajo serijske pomanjkljivosti in nepričakovane okvare.

Če ti ima gtc premalo prostora, zakaj ne razmislis o 5vratni varianti? Cena je tako ista, imaš pa več prostora. Meni osebno je tudi skoraj lepša od GTC. Kar se tice samodejnega zapiranja okn imam to tudi jaz na corsi ( na daljincu), odpiranje pa še nisem preveril :D

Serijske pomankljivosti ( če so bile kakšne) so sigurno v veliki meri s FL odpravili, nepričakovane okvare? Tu nikoli ne moreš biti 100% ampak mislim da boš zadovoljen z nakupom.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 14, 2007 6:56 pm

martin_krpan je napisal/-a:IcEm4n, a ti imaš senzor za dež in samozatemnjivo ogledalo, da ju lahko ocenjuješ? Tudi jaz sem mislil, da sta nepotrebna. Ko pa ju enkrat imaš in uporabljaš šele ugotoviš, kako ti olajšata bivanje v avtomobilu v neugodnih razmerah. Tudi za xenon sem mislil, da ni vreden denarja, sedaj pa verjetno več ne bom kupil avta brez njega.
Enako so včasih govorili o klimatskih napravah (in raje vgrajevali strešno okno :rofl )

For, obvezno doplačaj vsaj Cosmo+ paket!

ne nimam, sam nisem pa tok len, da se mi neb dal ročke (za brisalce) upravljat. OK, ksenon je pa druga (sm vidu pr bratrančevemu scenicu, da je občutna razlika, kar se osvetlitve tiče - ko je pržgal luči, se je kr dan naredu :D :D :lol: :lol: )
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 15, 2007 8:36 pm

enzospotenzo je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:za normalno vožnjo je motor več kot dober, je res, da v nižjih obratih ne vleče (a ni to neki point twinporta?). edine zamere gredo občutljivmu laku (ne vem a je pr faceliftu zdj boljš) in pa dostop do zadnje klopi (mislm sedeži, k se dostkrat zatikajo). Za sedenje zadi placa več kot dovolj.

povej več??

Šipe lahko na ta način zapiraš že pri Octaviji '98.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To maj 15, 2007 11:29 pm

Jaz bi se skoraj da strinjal z IcEm4n-om....takšni pripomočki mi pa res nič ne pomenijo. Verjamem pa da se človek razvadi in potem ne more brez tega ...

Imel bi ksenon, ampak je kar precej denarja :? :( ne vem....cena avta ne sme čez 16000 €. Imel bi tempomat pa avtomatsko klimo, tisti radio mp3, usnje na volanu (na sedežih me sploh ne zanima, ampak če je že v paketu, pa naj bo...) imel bi potovalni računalnik, maglenke, tretje leto garancije,alarm, ogrevana zunanja ogledala (a to je v tem paketu cosmo?), lite feltne bi imel, kovinsko barvo...pa strešne prečne nosilce tudi rabim...če bi se izšlo da bi še ksenon prišel za ta denar(16000 €) bi bilo super...ampak težko da se bo :? :( ..žal :(

Mogu bi vse to dati v kalkulator in računat, ampak sem tako zbegan s to opelovo opremo in dodatki da se mi kar meša :evil: ...več gledam tisti seznam opreme, manj mi je jasno! :roll: zgleda da sem malo glup :oops:

speedfreak, petvratna je prav nagravžna meni! Oprosti, ampak če ne bi bilo GTCjke in njene oblike, nikoli ne bi niti pomislil na Opela!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov