Napisal/-a Sphero So maj 26, 2007 7:26 pm
Evo, prvi vtisi o Seat Ibizi so sledeči. Avto je na zunaj lep, sicer mal pleh rjavi pri zadnjem desnem kolesu v koloteku, prav tako je na vrhu vetrobranskega stekla vidno, da na dolžini 5 cm rjavi ali pa je rjavelo, pa je samo čez blo z barvo poštrihano, tako, da se vidijo "mehurčki" rje spodaj.
Tudi navznoter je avto srednje dobro ohranjen, kluke in plastika okrog njih je kar očitno obdrsana, prav tako je volan na 2 koncih kar zelo zdrsan, čeprav na čudnih delih ... levo spodaj na segmentu 6-8. ure, če bi opredelil po analogni uri in to tako občutno, da originalnega gripa ni več. Lastnik je rekel, da naj bi se mu gor čigumi zalepil, pa ga je šel z brisačo dol drzat in je tolko drzal, da je vse skupaj dol šlo. Mal čudno, da bi se ti čigumi tam zalepil, ampak ok ... Pa drugi del je pa kak cm široko, prav tako na levi strani v predelu 9. ure.
Pod pokrovom je vse zgledalo lepo, mogoče celo malce preveč, ampak ker je plastični okvir prek motorja, se ga da jasno s cunjo hitro obrisati, da zgleda še lepše. Me pa zanima kako je s številkami stekel na avtu? Vsa 4 stranska so imela enake številke, vetrobransko in zadnje pa vsaka svoje, v nobeni povezavi z ostalimi 4imi? Je to ok?
Pa še vtisi s testne vožnje ... avto je kar precej trd za vozit, servo ni ravno ne vem kako mehak, prav tako se zelo čutijo luknje na cestišču. Na cca 5km vožnji je bila poraba 8.1l/100km, s tem, da sem večino razdalje vozil precej umirjeno in mestne vožnje z vklopljeno klimo. Tudi povprečna z zadnjih 700 km lastnika je bila 7.2 litra, kar ob zatrjevanju, da je večinoma mestna vožnja, rečmo, da je ok. Me pa vseeno zanima, koliko bi znala biti mešana poraba, recimo 70% relacijskih in 30% mestne vožnje?
Pa še to, avta ne kupujem za dirkanje, bolj zaradi varčnosti in dokaj udobnega avta v tem cenovnem razredu. Po pravici sem bil nad trdoto vožnje nad tole Ibizo kar malce razočaran, kljub temu, da je bila mašina kar poskočna, ampak od avta s cca. 1 tono in 110km gre to že nekako pričakovati.
Aja, pa še to ... avto je na ravnem cestišču, če sem volanu pustil svojo pot, začel rahlo vlečt v levo stran. Kaj bi znalo biti vzrok temu?