seat je napisal/-a:Torej fantje s5 sem pred dilemo in marsikdo bo reku,da nevem kaj bi rad oz. kaj bi kupil
Sedaj imam priložnost ugodno dobit Hondo civic 1.8 iVTEC in sicer za 19500€ a še vedno oklevam in mi je tudi všeč Opel astra Twintop 1.8 cosmo oprema
Marsikdo bo reku,da sta to čist različna tipa vozila in tudi res je tko ampak oba lahko dobim za pazi enako ceno!!
torej bi vas še enkrt prosu in se hkrati oproščam modom za moje nenehno sitnarjenje

Kaj je bolj racionalno in kje so stroški vzdrževanja višji/nižji.
Izberi predvsem tisto kar ti je všeč !
O racionalnosti in drugih "posledicah", ki so "v paketu" z nakupom avtomobila je pa nemogoče "potegnit" enoten zaključek - vsak ga razume po svoje, na svoj način.
Že takrat ko si se odločal o nakupu "zgoraj brez" recimo : racionalnost lahko razumeš z nakupom novega - nov avto, 0 km, natančno poznaš "zgodovino" ... ipd., na drugi strani imaš rabljene - recimo moj predlog BMW serija 3 ali AUDI A4 v cabrio različici- racionalnost lahko razumeš s tem, da so takšni avtomobili v tem času izgubili že za celo ASTRO vrednosti, oz ravno tako nova ASTRA, ki v trenutku ko jo zapelješ iz salona zgubi vrednost.
Skratka : poglej, preizkusi ... in reci " To mi je všeč !" - stroški gor al dol - ker je najslabše pri nakupu gledat na "racionalnosti" - posledično bodo "racionalni" tudi užitki oz zadovoljstvo.
Užitke je bilo treba vedno plačat - v svetu avtomobilizma, pa tudi na drugih področjih življeja
LP