Z lastnikom se naj poizkusi dogovoriti, da se avto zapelje na AMZS, pa tipi malo celega pregledajo, pa bodo hitro povedali, ali avto v splošnem kaj fali. Če je bil razbit ali ne, lahko ugotoviš tako, da na AMZS mimogrede še preveriš avto s merilcem laka - magari pojdi z njo, sej veš, da babe vidijo barvo in potem "iiiiiiiiiii ko je luškan, pa kako VEEEEEEEELIKA KOLESA"

. Pr moji punci je avto prodaj, če ma vsaj 18" in hude felge + črna barva (pod pokrov se še spomnala nebi pogledat). Tudi avto dvignit pa spodaj pogledat nebi škodlo

.
Še pomembno - generalka: mi smo doma imeli Seata Toleda 1.9 TDI 110 KM, obstaja pa tudi 130 konjski, ampak bistvo je, da imata oba dva TDI motorja generalko do 120.000 - se pravi: menjava obeh jermenov, filtrov in podobnih zadev. Prepričajta se ALI JE BILO to narejeno ali ne. Potem pa se da začet pogovarjat o nakupu. Sam avto izgleda lep, malo pa bo že pazila ko bo parkirala. Nasedeš danes mimogrede tudi z povsem serijskim avtomobilom.
Stanje motorja: sam nisem noben strokovnjak za motorje, vendar pa se da stanje avta oceniti tudi po tem, koliko žejen je motor - kot omenjeno imeli smo Toleda, ki je imel (kolikor je meni znano) motorje iz Golfa IV. Poraba 1.9 TDI 110 KM je bila ob nežni vožnji okoli 5l, ta ima čip, kar pomeni nižjo porabo ob nežni vožnji pa 20 konjev več - torej bi morala se dati peljati, v kolikor je motor izpraven ob nežni vožnji vsaj pod 6l s prižgano klimo. Velja seveda za neko relacijo, ne cjazenje po mestu.