Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

daewoo lanos kaj mislite???

Napisal/-a lantra18 Po jul 02, 2007 6:28 pm

Zdravo

Eno kratko vprašanje.
Kolega kupuje daewoo lanosa L.89, cca 130.000 km pa me malo zanima kaj si kaj mislite o tem avtu. Jaz osebno znamke ne poznam preveč mi pa daewoo nekako ne diši preveč.
prosim za kakšno mnenje, kritike, pohvale znane hibe itd.

hvala.
Lp.
Priponke
lanos.jpg

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Po jul 02, 2007 6:38 pm

lej mi smo mel lanosa 5 let nikoli nobenga problema...avto delau u nulo...za malo denarja kr dosti opreme...je pa odvisno od modela

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

Napisal/-a lantra18 Po jul 02, 2007 6:43 pm

No zanimivo

nisem hotel reč da je avto zanič slišal pa sem kar nekaj komentarjev čez ta avto,
no ja o vsakem bi se dalo kaj slabega povedat.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jul 02, 2007 7:20 pm

Edino hibo, katero jaz poznam je visoka poraba (1.5 motor približno 10l/100km).

lp

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po jul 02, 2007 7:25 pm

kaj ce mu 18let star avto :D :D :D
js sem cul da kao ko prizges klimo ful smrdi a je to res

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 02, 2007 7:32 pm

@eentox: jah ta hiba ni hiba pac pa ...slaba lambda ali pa svecke itd
1.5 motorji imajo porabe 7,8 s klimo

@mire: ce nima preciscenega sistema, filtrov klime se to lahko pojavi cisto pri vsakem avtu :idea:
in ni samo lanos izpostavljen
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

ups

Napisal/-a lantra18 Po jul 02, 2007 7:35 pm

ups mal zajebu res je nekam star a misliš da je daewoo sploh že obstajal.
mogoče sam da so takrat verjetno delal čevlje al pa mlinčke za kavo :D :D :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: ups

Napisal/-a MacTron Po jul 02, 2007 7:40 pm

lantra18 je napisal/-a:ups mal zajebu res je nekam star a misliš da je daewoo sploh že obstajal.

ti si mislil letnik 1998... btw 89/90 leta je ze tudi obstajal daewoo racer, nexia, tico, espero...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jul 02, 2007 8:00 pm

Lanosa ima teta in semz njim kar nekaj kilometrov prevozil. Ima motor 1.5 z 85KM.
Avto solidno potegne ima veliko opreme (klima,airbag, servo volan, daljinsko centralno z alarmom, prva stekla električna in radijo na CD, pa še kaj bi se našlo. Ima veliko placa na zadnji klopi.

En minus je plastična armatura in pa to da tisti šraufi, ki držijo notranje obloge pragov radi poknejo.
Drugi minus je slaba lega v ovinkih in premehko podvozje. To se bi dalo veliko izboljšat z nižje profilnimi gumami (saj imajo serijsko 175/70 R13) in pa kakšnim tršanjem amortizerjev.
Poraba je tudi med bolj visokimi in se gilblje vedno okol 8 litrov (do 8,5l).

Z motorjem ni problemov (redni servisi) in pa menjat je bilo potrebno bencinsko pumpo.
Slika

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po jul 02, 2007 8:37 pm

Lanosa smo mi včasih imel 99 letnik 1.5 klima pa ko je bla prižgana se je poznalo kar precej pri prehitevanju to je pa tko al tko pri tok švoh motorju očitno. Mel smo ga en let pa prodal drugače pa brez kšnih posebnosti neboenih težav.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po jul 02, 2007 8:50 pm

Mi imamo letnik 98, 95k km, brez nekih ekstra težav. Malce cuka ko je mrzel, to je pa tud vse. Poraba s klimo in kar dinamično vožnjo je 7.8 (1.5 motor), potegne dost dobro (če ne, pa izklopiš klimo - neke vrste turbo gumb hehe). Občutek na volanu je slab, lega pa je v bistvu precej v redu, le navadit se ga je treba (mehko podvozje). Zavore bi bile lahko boljše. Po avtocesti ni najbolj kul, saj je težko ohranjat smer brez popravljanja volana. Armaturka je pa res plastik fantastik, ma začuda samo en čriček nekje pri volanu (zato pa ta tolk bolj tečen ;)

Nasploh precej prostoren in okreten, a ne prevelik avto, pa tudi zanesljiv. Je že parkrat rešil situacijo, ko je bil moj na sevisu, tk da respect ;)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jul 02, 2007 10:20 pm

če nimaš nekega fetiša na znamke, in hočeš "veliko" avta za majhen denar potem je to to.
išči ga s klimo
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To jul 03, 2007 6:08 am

Lanos je bil moj prvi avto, ravno 99 letnik in nimam pripomb... res da na začetku sem se malo obremenjeval z znamko, kmalu je pa to izginilo, ker sem videl da je vredu avtek... poceni, z njim nisem imel nobenih težav, čeprav sem kupil rabljenega, poraba okrog ali pod 8l, nekateri pravijo da se ne drži ceste...pri normalni vožnji se lepo drži, če hočeš pa divjat bo treba pa kaj bol športnga kupit..

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jul 03, 2007 6:28 am

Joj. Daj ne kupuj daewo... Za tak denar in za ta razred raje kupi hyundai... Definitivno manjša poraba in še bolj zanesljiv avto kot daewo... Sam osebno daewo niti ne pogledam, ker to je pa res škatla... Definitivno je poraba največja hiba teh avtomobilov... Pa da ne rečem o rji še kakšno... Tudi totalni polom so chevrole, ki je kao preimenovana znamka daewoja, lahko mal pogledaš nove chevroleje, kak rjavijo po podvozju.... Nenormalno... Daewo ali chevrole isto sranje, je podn od podna... Še dacio logan bi raj mel kot pa daewo ali chevrole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti raje priporočam hyundai za ta razred !!!!!!!

borisrd
Nov uporabnik

Napisal/-a borisrd Pe jul 06, 2007 2:12 pm

Definitivno velika poraba to je največji minus nasplošno te zname. Osebno sem imel Nubiro in mislim da pod 10l (motor 1.6) je nisem spravil poglej malo še ostale znamke niso daewooji tako poceni in dosti se kvarijo.

Osebno sem bil lastnik nubire 6 mes. in daewoo nebi kupil nikoli več

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 07, 2007 9:07 am

mire je napisal/-a:kaj ce mu 18let star avto :D :D :D
js sem cul da kao ko prizges klimo ful smrdi a je to res

Narobe je napisal letnik ;)

89 še ni bilo lanosa, 99 pa že.

Odgovor o klimi si pa že dobil.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf So jul 07, 2007 9:19 am

AM je napisal/-a:Joj. Daj ne kupuj daewo... Za tak denar in za ta razred raje kupi hyundai... Definitivno manjša poraba in še bolj zanesljiv avto kot daewo... Sam osebno daewo niti ne pogledam, ker to je pa res škatla... Definitivno je poraba največja hiba teh avtomobilov... Pa da ne rečem o rji še kakšno... Tudi totalni polom so chevrole, ki je kao preimenovana znamka daewoja, lahko mal pogledaš nove chevroleje, kak rjavijo po podvozju.... Nenormalno... Daewo ali chevrole isto sranje, je podn od podna... Še dacio logan bi raj mel kot pa daewo ali chevrole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti raje priporočam hyundai za ta razred !!!!!!!

Se strinjam....
Sam daewoojs ne

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 07, 2007 9:37 am

W_Golf je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Joj. Daj ne kupuj daewo... Za tak denar in za ta razred raje kupi hyundai... Definitivno manjša poraba in še bolj zanesljiv avto kot daewo... Sam osebno daewo niti ne pogledam, ker to je pa res škatla... Definitivno je poraba največja hiba teh avtomobilov... Pa da ne rečem o rji še kakšno... Tudi totalni polom so chevrole, ki je kao preimenovana znamka daewoja, lahko mal pogledaš nove chevroleje, kak rjavijo po podvozju.... Nenormalno... Daewo ali chevrole isto sranje, je podn od podna... Še dacio logan bi raj mel kot pa daewo ali chevrole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti raje priporočam hyundai za ta razred !!!!!!!

Se strinjam....
Sam daewoojs ne

Sta vidva kdaj imela Daewooja?

Če je poraba hiba, potem Hyundai tudi ni biser oziroma ni nobene drastične prednosti. Par let nazaj sem imel novega Accenta, pa poraba sploh ni bila majhna, lega nič posebnega, udobje bolj švoh.... edino opreme je bilo pa veliko za svoj denar, ampak rabljenih je veliko tudi z bolj švoh opremo.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So jul 07, 2007 11:09 am

taki podn kot si ti napisal pa tudi ni! vsaj zdaj ne vec ko je chevrolet.

sicer ga nimam amapak jih dosti delamo (licarsko) ,predvsem kalose-aveote!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov