Dariooo je napisal/-a:zdravo
mene zanima kateri avto naj kupim, s tem da je dize, manjsi, 5-vratni, da ima cim manj napak in cim manjsi strosek?
V upostev pride da ima enih 70 konjev in vec, po moznosti 6. prestav (ceprav tezko).V mislih imam nekaj kot clio Dci, punto multijet in podobno, letnih 01-03 za max 7000eurov.
Aja..predvsem se mi gre da cim manj pije, ker bom delal na dan po 50km in vec.Recimo clio Dci vem da pije kakih 5l na 100km in lahko tudi manj, tako da sprejemam se ostale ponudbe drugih avtov

Najlepse hvala
LP
6 prestav pa bol švoh motorček... tole pa ne vem, če bo šlo skupaj. Kolikor je meni znano, da motor nima ravno 1.9, oziroma nekje 100 konjev, razen punteka, kot so ti napisali, dizčka s 6 prestavam preprosto ni. SDI motorja, kateri imajo okoli 65 konjev, resnično nikakor ne kupuj, ker je to nepremičnina - saj se pelje, tudi s prižgano klimo, vendar zelo počasi

... res samo za nedeljske voznike; vendar pa tudi najmanj pije. A ne čudi se če te bo oma, s trem vrečkam na belanci na križišču prehitela... Sicer pa si lahko statistiko porabo posameznega avtomobila pogledaš tudi tukaj
http://www.poraba.com. Punto - ako zaupaš italijanom... prav... sam teh atov ne poznam.
O Cliotih ne bom nakladal, ker jih drugi bolje poznajo, je pa res, da so DCI motorji pravi šparovčki, vožnja s okoli 4l do 4.5l / 100km, v kolikor imaš lahko nogo ni noben problem. Predlagam, da še v tej temi postaviš vprašanje, katera serija cliotov (letnik) je imela probleme z DCI motorji - da se vsaj tem znanih napakam Renaulta izogneš, že tako jih šimfajo po dolgem in počez nekateri. Je pa dejstvo, da je ohranjen clio boljši, od zgnonjenega druga, sicer "kao boljšega" avtomobila.
Glede na tvoje potrebe in varčnost, pa bi sam pogledal za Ibizo (malo cenejše vdrževanje) ali Polom ter 1.4 TDI motorjem s 75 km. Niso sicer tako zelo varčni kot clioti, a vožnji pod 5l z lahko nogo, ni nek grozen problem (glede nato, da meni Leon 1.9 TDI s 105 konji pije samo 5.7 l / 100km).
Sicer pa praviš, da bi za avto, dal do 7.000 € in vzel rabljeno vozilo. No mogoče samo opomnem, vendar je to le vsaj 3200 (za 3V oziroma 3600)€ razlike in bi naprimer vzel Clio Storia 1.5 DCI s 65 KM kot novo vozilo (pa če daš starega noter, malo zbarantaš za popust) bi znal priti za 5V verzijo na ene 10.200 €. Sedaj sem ti res prekršil pravil 70 konjev (5 konjev manj) in znesek za okoli 750.000 sit, vendar pa imaš novo vozilo. Renaultovo financiranje je prekleto ugodno (5.6% ali nekaj podobnega obrestna mera). Mogoče ni slabo tudi o tej opciji razmisliti. Sam sem še gledat uradni cenik na
http://www.renault.si, tako da so v praksi cene morda tudi nižje. To je seveda razmišljanje s strani "ziher nakupa" - da se potem ne sprašuješ, kaj če mi gre turbina (ki ima nova kar lepo ceno), na skoraj vsakem 3,4 leta starem avto boš imel veliki servis, gume in podobne fore. Zdej pa malo računaj... ... jasno, pa da če poznaš in imaš kakega mehanika kolega, lahko prideš z rabljenim avtom za slab miljon ceneje skozi.
Mogoče še to: a mora biti motor obvezno majhen, oz bol švoh - se ti gre torej za mali avto, ki ga porineš v vsako luknjo in so z njim z zavarovanjem in cestnim skladom čim manjši stroški. Če je odgovor, da ni obvezno, potem si na avtonetu poglej Seat Toleda, prejšen model (ne ta sedanji, ki je eno prostorec) z motorjem 1.9 TDI s 110 konji. Stvarca leti kot p*****a + zelo malo pije: mesto okoli 6.5, relacijska vožnja pa med 4.5 in 5.5, podatki s klimo. Pomojem je za tak velik avto + dizel denar boljše vložen, kot pa v tisto malo jajčko ranga ibiza, clio, ipd. Je pa res, da je tudi cena višja za okoli 1500 € od tvojega minimuma in teh avtov na prodaj ni veliko: torej okoli 8500 €.
P.S: da me zdaj nau kdo napadal - samo predstavljeno razmišljanje med novim in starim vozilom

.