devilkin je napisal/-a:Klimo ma,pa zadost močn motor
![]()
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1562070
IceRazor je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem uporabnikom foruma. Torej, ker bom v roku meseca dni naredil izpit in sem počasi začel gledati za avti pa ne vem točno kaj kupiti. Gledal sem Clio-te in Hyundai pa ne vem kaj vzeti za nekje 1500€. Mašina naj bi bila 1.4, ker si trenutno s sredstvi ne morem privoščiti prevelike porabe in prevelikega zavarovanja. Lahko je tudi kaj drugega v tem rangu. Vsakršna izkušnja je dobrodošla. Hvala vsem za pomoč.
KARL ABARTH je napisal/-a:IceRazor je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem uporabnikom foruma. Torej, ker bom v roku meseca dni naredil izpit in sem počasi začel gledati za avti pa ne vem točno kaj kupiti. Gledal sem Clio-te in Hyundai pa ne vem kaj vzeti za nekje 1500€. Mašina naj bi bila 1.4, ker si trenutno s sredstvi ne morem privoščiti prevelike porabe in prevelikega zavarovanja. Lahko je tudi kaj drugega v tem rangu. Vsakršna izkušnja je dobrodošla. Hvala vsem za pomoč.
Sicer je avto tvoja izbira - zato je najbolje da pogledaš ponudbo, izbereš nekaj kandidatov, potem pa bomo primerjali in rekli dobre in slabe lastnosti
Če bi bil na tvojem mestu : pri izbiri bi dal naslednje poudarke
- znan avto - lastnik prijatelj, sorodnik, znanec - poznaš njegov odnos : vožnja, vzdrževanje ...
- stanje vozila - dobro ohranjen, vzdrževan, nekaramboliran ...
- zanesljivost, vzdržljivost - sodeč po statistikah, testih vzdržljivosti ipd.
- opremljenost vozila - kjer je klima na prvem mestu, potem pa ostalo
Dejstvo je, da kupuješ avto cenovno ugoden avto - pri tem pa velja razmislit o tem, da bo tudi v prihodnosti cenovno ugoden za vzdrževanje, pri čemer je poraba, zgolj en vidik, zanesljivost, kakovost ipd. pa drug nič manj pomemben vidik
S tega vidika - če pogledaš najmanjše imaš recimo P 106, malce večji VW POLO, OPEL CORSA, sledijo COLT, razred večji so na prvem mestu NISSAN ALMERA, HONDA CIVIC, MAZDA 323 ... ipd
Če bi moral zgolj enega izbrat - MAZDA 323
RENO911 je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:IceRazor je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem uporabnikom foruma. Torej, ker bom v roku meseca dni naredil izpit in sem počasi začel gledati za avti pa ne vem točno kaj kupiti. Gledal sem Clio-te in Hyundai pa ne vem kaj vzeti za nekje 1500€. Mašina naj bi bila 1.4, ker si trenutno s sredstvi ne morem privoščiti prevelike porabe in prevelikega zavarovanja. Lahko je tudi kaj drugega v tem rangu. Vsakršna izkušnja je dobrodošla. Hvala vsem za pomoč.
Sicer je avto tvoja izbira - zato je najbolje da pogledaš ponudbo, izbereš nekaj kandidatov, potem pa bomo primerjali in rekli dobre in slabe lastnosti
Če bi bil na tvojem mestu : pri izbiri bi dal naslednje poudarke
- znan avto - lastnik prijatelj, sorodnik, znanec - poznaš njegov odnos : vožnja, vzdrževanje ...
- stanje vozila - dobro ohranjen, vzdrževan, nekaramboliran ...
- zanesljivost, vzdržljivost - sodeč po statistikah, testih vzdržljivosti ipd.
- opremljenost vozila - kjer je klima na prvem mestu, potem pa ostalo
Dejstvo je, da kupuješ avto cenovno ugoden avto - pri tem pa velja razmislit o tem, da bo tudi v prihodnosti cenovno ugoden za vzdrževanje, pri čemer je poraba, zgolj en vidik, zanesljivost, kakovost ipd. pa drug nič manj pomemben vidik
S tega vidika - če pogledaš najmanjše imaš recimo P 106, malce večji VW POLO, OPEL CORSA, sledijo COLT, razred večji so na prvem mestu NISSAN ALMERA, HONDA CIVIC, MAZDA 323 ... ipd
Če bi moral zgolj enega izbrat - MAZDA 323
Predlagal si mazdo 323, na tabeli, ki si jo prilepil spodaj pa je prikazano, da mazda ni ravno zanesljiv avto, glede na ostalo ponudbo.
Še vedno vse govori v prid cliotu, tudi ta tabela (je najzanesljivejši v svojem razredu), pa še letnik 1997 dobi (ne vem od kod je "sonček" prišel na letnik 91-94).
Ax-a pa ne vem kako lahko predlagate, zakaj potem ne predlagate Vise? Najverjetneje išče avto lep na pogled in kolikor toliko razširjen naokrog še danes, da se da dobit poceni rezervne in karoserijske dele.
sonček je napisal/-a:Karl.....: Tista shema gor ni toliko pomebna, folk jambra zakaj se reno kvari zato, ker jih avto ne mara, avto je treba od prvega dne servisirat, če ni servisiran se pokažejo napake, če je to bo delal sigurno dolgo časa, sem imel že duscat avtov in z vsemi sem imel stroške take in drugačne, ker avto ni bil skoz servisiran, pred kratkim že kako leto nazaj pa sem si nabavil boljši avto in se prov pozna kako dobro dela, ker je redno serviran, vedi pa da niti pod razno neboš dobil avta za 1500€, da nebi bil štrihan, ...se dobi toda možnost je majhna. Malo poglej salomonov oglasnik in rečem ti, da za 1500€ moraš biti že res talent, da kupiš avto "kot nov" meni ga ni ratalo nikol kupit kot nov.
Sej en vem kaj ti naj sploh še napišem...lp
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov