Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pilotka81
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Dobra izbira ali ne?

Napisal/-a pilotka81 To avg 28, 2007 7:40 pm

Ker sem nova tu gor se spodobi da najprej vse lepo pozdravim in se že v naprej opravičujem če sem po nepotrebnem odprla novo temo. Imam sledeči problem.
Pred kratkim sem se res tako ful na hitro odločila za nakup nove Honde Jazz 1.4 i- DSI sport. Ker je bila odločitev res čist nepričakovana in sem prej imela v mislih še Toyoto Yaris oz. nekaj v tem rangu sem sedaj mogoče celo malo v dvomih nad svojo hitro odločitvijo, zato vas prosim za kakšna koli mnenja glede jazz-a, na kaj moram biti pozorna pr njem, kakršne koli izkušnje z tem avtomobilom. V bistvu me zanima ali je bila moja izbira dobra al sem čist mim udarla. Sicer na jazza še čakam tak da prvih voznih vtisov še nimam (razen probne vožnje).
Do sedaj sem vozila renaulta ki me je z svojo elektroniko čisto razočaral, pri jazzu pa me moti edino to, da je ta model že par let na tržišču in da se pričakuje nov model, ter motijo me malo grdo narejeni zaključki na notranjih straneh vrat.

Hvala za kakšno koli mnenje in izkušnje glede tega avtomobila.
Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 28, 2007 8:27 pm

dobra izbira, predvsem prodajni rezultati presegajo pričakovanja Honde tako da nekaj na tem avtu je le dobrega haha :P

v glavnm da si ti zadovoljna pa je

lp

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To avg 28, 2007 8:33 pm

adis je napisal/-a:dobra izbira, predvsem prodajni rezultati presegajo pričakovanja Honde tako da nekaj na tem avtu je le dobrega haha :P

v glavnm da si ti zadovoljna pa je

lp

x2

pilotka81
Nov uporabnik

Napisal/-a pilotka81 Sr avg 29, 2007 8:15 pm

Tolk ogledov pa nč konkretnih komentarjev. Tud pristaši honde nč ne poveste kak se vam ta model zdi. :P

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr avg 29, 2007 8:20 pm

pilotka81 je napisal/-a:Tolk ogledov pa nč konkretnih komentarjev. Tud pristaši honde nč ne poveste kak se vam ta model zdi. :P

Pazi le, da ne poškoduješ tako ali drugače česarkoli spredaj, pa bi potem hotela menjat odbijač, ker moreš zamenjat pol sprednjega dela - ma kolegica tudi Hondo Jazz in ji je pes zgrizel celo štoštango, tako da jo je zamenjala in je bil kar lep strošek, saj je (vsaj pri njenem model) to kar lep del sprednjega konca avta. Sicer pa ima avto zmerno porabo za takšen motor in kolegica od mame je z njim zadovoljna - kupila je novega in je še vedno brez okvare.
Nedovumno pa, če daš ceno stran, je mnogo bolj pametna odločitev Jazz kot Yaris, ki je ena mala j***a, v katero res ni ne spraviš, Jazz pa je vendarle malo večji avto in tudi bolj uporaben za prevoz česa, več je v njem prostora in tako naprej. Honde, pa so tako znane kot sicer zanesljivi avtomobili.

pilotka81
Nov uporabnik

Napisal/-a pilotka81 Sr avg 29, 2007 8:31 pm

Kael je napisal/-a:
pilotka81 je napisal/-a:Tolk ogledov pa nč konkretnih komentarjev. Tud pristaši honde nč ne poveste kak se vam ta model zdi. :P

Pazi le, da ne poškoduješ tako ali drugače česarkoli spredaj, pa bi potem hotela menjat odbijač, ker moreš zamenjat pol sprednjega dela - ma kolegica tudi Hondo Jazz in ji je pes zgrizel celo štoštango, tako da jo je zamenjala in je bil kar lep strošek, saj je (vsaj pri njenem model) to kar lep del sprednjega konca avta. Sicer pa ima avto zmerno porabo za takšen motor in kolegica od mame je z njim zadovoljna - kupila je novega in je še vedno brez okvare.
Nedovumno pa, če daš ceno stran, je mnogo bolj pametna odločitev Jazz kot Yaris, ki je ena mala j***a, v katero res ni ne spraviš, Jazz pa je vendarle malo večji avto in tudi bolj uporaben za prevoz česa, več je v njem prostora in tako naprej. Honde, pa so tako znane kot sicer zanesljivi avtomobili.

Hvala za opozorilo itak da bom pazla kje vozim z avtom.

Uporabniški avatar
kamikaza00
Novinec

Kraj: rogaška slatina

Napisal/-a kamikaza00 Sr avg 29, 2007 9:21 pm

dobro si se odločla,
sosed ga je kupil pred tremi leti pa dozdaj dobenega problema ;)
crx delsol vti

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr avg 29, 2007 10:58 pm

oooo, a zdaj še pa tu sprašuješ? no saj sem ti prej hotel odgovort na mail, da avto drgač ni slab sam grd je pa ful :?

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr avg 29, 2007 11:03 pm

saj če kupiš nov avto ali par let star boš dala verjetno kasko zavarovat? Tako da problem z menjavo nebo, če se slučajno kaj zgodi :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr avg 29, 2007 11:16 pm

Večina "pristašev honde" vozi civice in se jim ne zdi vredno razpravljati o tako "nešportnih" avtomobilih. Pomoje nimaš pri jazz-u kaj falit, prodajne številke povejo vse.
LP
Martin

pilotka81
Nov uporabnik

Napisal/-a pilotka81 Če avg 30, 2007 4:22 am

SAVINJCAN je napisal/-a:oooo, a zdaj še pa tu sprašuješ? no saj sem ti prej hotel odgovort na mail, da avto drgač ni slab sam grd je pa ful :?

Grd gor al dol, men je všečen in lepo prostoren. Sicer mi je pa najbolj pomembno da mi bo dobro služil. Ker toliko kot sem letos zdevala za popravila mojga cliota ne mislim več dajat.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če avg 30, 2007 6:33 am

nikoli ne boš zadovoljna z avtom. bolj novega in dražjega si kupiš več stvari te bo motilo. sem sprobal. to je kot bolezen.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če avg 30, 2007 7:03 am

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če avg 30, 2007 7:28 am

Honda kot Honda :D
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 30, 2007 7:55 am

trafo66 je napisal/-a:nikoli ne boš zadovoljna z avtom. bolj novega in dražjega si kupiš več stvari te bo motilo. sem sprobal. to je kot bolezen.

In kaj hočeš s tem povedat?

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če avg 30, 2007 8:21 am

ban je napisal/-a:
trafo66 je napisal/-a:nikoli ne boš zadovoljna z avtom. bolj novega in dražjega si kupiš več stvari te bo motilo. sem sprobal. to je kot bolezen.

In kaj hočeš s tem povedat?

Še bolj zanimivo bi bilo izvedet koliko novih ( beri : 0 km ) je nabavil, in kakšno ceno je dosegel najdražji, da vemo o kakšni "bolezni" govori.

"Bolezen" je namreč bistveno drugačna (skupaj s posledicami - beri : v največji meri izguba vrednosti), če kupuješ rabljen avto za nekaj 100 EUR, te pri njem nekaj moti, pa zamenjaš - kot če kupuješ nov avto za nekaj 10.000 EUR te nekaj moti, pa zamenjaš

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če avg 30, 2007 8:24 am

Če iščeš pozornost potem so drugi forumi oz forumi drugačne sorte veliko bolj primerni.

LP

pilotka81
Nov uporabnik

Napisal/-a pilotka81 Če avg 30, 2007 8:25 am

RR je napisal/-a:Več informacij dobiš na http://www.hondaclub-si.com/forum/ ;)

Konkretno tule http://www.hondaclub-si.com/forum/viewt ... raba+jazza

Hvala za linke :-P

Lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 30, 2007 8:26 am

hehe to mi tak naprej pride.. včeraj sem pojedo 3 kuhane jajce, pa sem zdaj malo razmišlal, mislite da mi bo slabo? :D :D

drugače pa super nakup, meni je fancy avto, pa še honda je :) :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Dobra izbira ali ne?

Napisal/-a KARL ABARTH Če avg 30, 2007 8:35 am

pilotka81 je napisal/-a:Ker sem nova tu gor se spodobi da najprej vse lepo pozdravim in se že v naprej opravičujem če sem po nepotrebnem odprla novo temo. Imam sledeči problem.
Pred kratkim sem se res tako ful na hitro odločila za nakup nove Honde Jazz 1.4 i- DSI sport. Ker je bila odločitev res čist nepričakovana in sem prej imela v mislih še Toyoto Yaris oz. nekaj v tem rangu sem sedaj mogoče celo malo v dvomih nad svojo hitro odločitvijo, zato vas prosim za kakšna koli mnenja glede jazz-a, na kaj moram biti pozorna pr njem, kakršne koli izkušnje z tem avtomobilom. V bistvu me zanima ali je bila moja izbira dobra al sem čist mim udarla. Sicer na jazza še čakam tak da prvih voznih vtisov še nimam (razen probne vožnje).
Do sedaj sem vozila renaulta ki me je z svojo elektroniko čisto razočaral, pri jazzu pa me moti edino to, da je ta model že par let na tržišču in da se pričakuje nov model, ter motijo me malo grdo narejeni zaključki na notranjih straneh vrat.

Hvala za kakšno koli mnenje in izkušnje glede tega avtomobila.
Lp

HONDA je znamka, kvaltitetnih, zanesljivih, tehnično odličnih vozil - za kupca, ki o avtomobizmu ve bolj ali manj splošno znana dejstva to pomeni, da z vidika tehnike pri nakupu ne moreš zgrešit - ker so standardi HONDE s tega vidika za večino konkurence nedosegljivi.

Vidik oblikovne všečnosti in ostalih lastnosti, kjer je ocena individualno pogojena je pa tako ali tako zgolj in predvsem stvar posameznika.

LP
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne Če avg 30, 2007 8:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov