Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Astra H ali Focus

Opel Astra H
23
45%
Ford Focus
28
55%

Skupaj glasov : 51

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Focus vs Astra

Napisal/-a tomzzi Pe sep 07, 2007 8:12 pm

Imam dobro ponudbo za odkup trenutne astre. Sedaj me pa zanimajo mnenja kaj vzeti. Kaj je splošno gledano boljše. Ali nova Astra ali novi Focus. Predvsem me zanima kvaliteta notranjosti in materialov kot tudi končna izdelava. Gledano cena/oprema kaj je boljše? In pa seveda še eno vprašanje. Katere mašine so dobra izbira tako v Astri kot v Focusu. Za Astro sicer približno vem kaj dobim, ker jo trenutno tudi imam. Predvsem me zanima primerjava z Focusom. Vem, da ima Astra armaturo in obloge vrat oblečene v nekakšno gumo. Focus ima mislim da vse v plastiki. Kakšna je končna izdelava? Ali lahko pričakujem več "čričkov" v Focusu kot v Astri? Zaradi plastike? Ker v tem primeru mi Astra deluje boljša. Se motim? Torej kaj vzeti?

Upam, da so vprašanja jasna. Upam pa tudi na čimveč odgovorov. Obenem pa napišite tudi zakaj takšna odločitev.

Hvala

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 07, 2007 9:11 pm

Astra H ? to je petvratna ali trivratna ? Ali se misli na obe? :oops: ..se opravičujem, ampak ne poznam teh oznak ...

Jaz sem za astro! :) (GTC) Če razmišljaš o petvratni pa ....ne vem .....nisem prepričan...

Prejšnji focus mi je bil odličan. Oblika, notranjost, vožnja, materijali ....tale novi z vsem tem me ni prepričal ...no ja podvozje ime še dobro in se lepo pele. Ni mi všeč volanski obroč, ni mi všeč usnje na obroču, ni mi všeč na sploh ...ne notranjost ne zunanja oblika.

Mislim da je astra precej cenejša .... :?

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe sep 07, 2007 10:09 pm

Focus se odlično vozi, mogoče celo najbolje od vseh avtov kar sem jih peljal. Ful natančen volan, odličen menjalnik, super podvozje... Astre še nisem peljal ampak sem bil samo nekajkrat sopotnik, pa mi je bla vožnja tud kar všeč, tk da je podvozje ne more biti slabo. Mi pa oblikovno Astra ne potegne, ne notranjost ne zunanjost, razen črne GTC. Focus je mogoče malo bolj dolgočasno oblikovan, ampak mi je dejansko lepši. S tem da čez en teden predstavijo facelift, ki bo baje povzel oblikovne poteze novih Fordov, kar obeta. Neke spremembe bodo tud v notranjosti, ampak verjetno manj drastične. Sicer se mi zdi notranjost Focusa precej kvalitetna, čist drug svet proti enki, ki je bil čist plastik fantastik. Astra znotraj tudi ni slabo narejena, nimam pa dovolj izkušenj z nobenim da bi lahko govorl o čričkih.

Pri Focusu me je motilo malo previsoko sedenje (tu je Astra bolj fajn), pa osnoven 1.6 motor je bolj švoh. Na zadnji klopi je bolj malo prostora za glave, medtem ko ga ima Astra GTC presenetljivo veliko. Zato pa dobiš Focus 2.0 Sport za nekaj čez 16k evrov (po ceniku), kar se mi zdi zelo dobra cena, kolk sem nazadnje gledal so bile Astre s primerljivim motorjem dražje. Dizle ima Astra odlične, saj so, z izjemo 1.7, Fiatovi JTD-ji. Ford ima PSA-jeve, o katerih pa ne vem kaj dosti.

Med temi dvemi bi jaz Focusa, zaradi zelo dobrih voznih lastnosti in mehanike, ugodnega 2.0 modela ter oblike.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 07, 2007 10:25 pm

Sedem glasov pa samo dva odgovora. :?:
Dajte tisti kateri že glasujete vsaj napišite za kaj tako. Oziroma zakaj ravno ta katerega ste izbrali. Pišite samo tisti kateri imate izkušnje z enim ali drugim.

Torej pri Astri so Fiatovi dizli smo 1.7?

@For
Ja mislim na H model, petvratna. Samo da tokrat facelift in obvezno drug motor kot 1,6 Twinport.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe sep 07, 2007 10:32 pm

Fiatovi so vsi *razen* 1.7.

Uporabniški avatar
mstk
Nov uporabnik

Kraj: zamostec

Napisal/-a mstk So sep 08, 2007 12:25 am

če si s to astro ki jo mas zadovoljen uzemi astro

PS: saj bi tud js najverjetneje uzel renaulta ker sm z njim cist zadovoln

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So sep 08, 2007 11:57 am

kar se oblike tiče, mi je astra velik lepša kot focus (glede oblike mi je prejšnja generacija focusa velik bl všeč). Zdj glede bencinar/dizel pa tko: glede na to, d ne boš več vzel 1.6 TP in če bi izbral bencinarja, ter ne ful močn motor, je pol kkšn 1.8, če pa dizel, pa 1.9 (1.7 so zlo požrešni).

Jst glasujem za Astro 1.9 CDTI (katero konjenico vseen) s Cosmo opremo. K sm vidu na OF-ju, da te mal bolj zanima 120 konjski 1.9 cdti, ti bo o njem več znov povedat martin_krpan.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 08, 2007 1:24 pm

@IcEm4n hvala ti. Ja po moje je 1.9 CDTI, 120KM nekako top buy. Dobiš več za majhno razliko v ceni. Tako, da sem že skoraj odločen za 1.9. A se AFL splača vzet?

Pa če bi dejansko primerjali Astro in Focusa kateri izmed obeh je v notranjosti boljši? V kvaliteti izdelave in materialih? Ker mi tudi Focus ni napačen. Plus vozi se verjetno boljše kot Astra. Sprašujem pa zato, ker prazaprav si še nisem kaj preveč ogledal Focus noter. Samo na hitro.

@IcEm4n mogoče veš kako je z astrami l 2007 oziroma fecliftana verzija le te. Se še pojavljajo isti problemi kot v dosedanjih modelih? Škripanje v volanu, CIM, glasno stransko sovoznikovo steklo ob vožnji čez neravnine, rosenje luči, tresenje sklopke...

Ker vse to sem imel pri moji astri (razen rosenja luči). In še kaj več. Konec koncev je pa še zmeraj dober avto le, da bi rad pogledal še za drugimi. Konkurenci.
Težka odločitev.

_Wrath_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Wrath_ So sep 08, 2007 1:33 pm

Nic se ne rabis bat, te nove astre so cisto drugi avtomobili kot prejsnji modeli! Sam si lastim ze 2 leti astro 1.9cdti6+chip 16ps in gre brez problemov in bolj kot audi in golf 2.0tdi+chip 175ps. Jaz sem z avtom zares zadovoljen, glede notranjosti pa je kvaliteta izdelave zares dobra, nobenega skripanja, a za moje pojme malo prevec pusta kot pri skoraj vseh avtih tega cenovnega ranga"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 08, 2007 1:38 pm

_Wrath_ je napisal/-a:Nic se ne rabis bat, te nove astre so cisto drugi avtomobili kot prejsnji modeli! Sam si lastim ze 2 leti astro 1.9cdti6+chip 16ps in gre brez problemov in bolj kot audi in golf 2.0tdi+chip 175ps. Jaz sem z avtom zares zadovoljen, glede notranjosti pa je kvaliteta izdelave zares dobra, nobenega skripanja, a za moje pojme malo prevec pusta kot pri skoraj vseh avtih tega cenovnega ranga"

Poglej moj podpis. Imam že astro H a jo mislim menjat za čisto nov 2007 facliftan model. Oziroma izbiram med Astro in Focusom.

_Wrath_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Wrath_ So sep 08, 2007 1:59 pm

Potem pa vzemi kaksno testno OPc, to pa je res fajn avto, jaz ze tudi razmisljam o tem ali pa novem gt-ju?!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So sep 08, 2007 2:39 pm

Po sedaj že skoraj enoletnem-in-pol druženju z mojo Astro ti lahko o 1.9 CDTI 120 povem samo vse najboljše. Pospeški so odlični. Skoraj ni dela z menjalnikom. Ko enkrat dosežeš visoko hitrost ne rabiš več prestavljati v nižjo prestavo. Brez težav se da prehitevati tudi tovornjake s prikolico. In moraš se zelo potruditi, da spraviš porabo nad 6 litrov. Do 140 km/h pa je motor tudi dovolj tih, še posebej v šesti prestavi.
Ti pa priporočam doplačilo za športno podvozje, ki zraven doda še tipko 'sport' s katero postane pedal za gas bolj odziven in pospeški še urnejši.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So sep 08, 2007 3:50 pm

sam pr tej faceliftani astri mi je zanimiv, da nekatere majo zadnje luči tanove (like GTC), nekatere majo pa še vedno tiste pred faceliftom.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 08, 2007 4:26 pm

IcEm4n je napisal/-a:sam pr tej faceliftani astri mi je zanimiv, da nekatere majo zadnje luči tanove (like GTC), nekatere majo pa še vedno tiste pred faceliftom.

Ja to tudi mene moti. Sicer se pa da vse zment. Tako, da tukaj ni problemov. Če hočejo avto prodat ga bodo pač po mojih zahtevah. Tako to gre.
Mi je pa vse bolj všeč Astra. Imam občutek da so materiali v notranjosti boljši kot pri Focusu. Tam mi je sicer po hitrem ogledu delovala precej slabše kakovosti in precej trda. Cela armatura je taka kot tudi plastika na vratih. V tem ima Astra mislim da prednost.

Edit: sem dobil občutek, da se lahko "naseli" čez čas precej več "čričkov" kot v Astri. :lol: Po drugi strani ima pa več odlagalnih površin od Astre. Bolj gledam manj vem kaj vzet. :noro

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So sep 08, 2007 6:09 pm

sam morš vedt, da je astra že mal bolj izpopolnjena kot focus (ker je že facelift in so bl k ne odpravljene težave, ki so se pojavljale pred FL-jem).

Kolk pa nucaš odlagalnih površin (mislm za kere stvari)?
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So sep 08, 2007 6:19 pm

priporočam ti Focusa, odlična lega na cestišču, menjalna ročica kratka in hitra, izdelava kakovostna, da ne govorim o porabi
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 08, 2007 7:00 pm

Mogoče ni dobra primerjava a vseeno. Kaj pa mislite o Hyundai I30? Se lahko primerja v kvaliteti izdelave in materialov z Astro in Focusom? Sicer je to še zelo "svež" avto a prve ocene in vtisi so zelo dobri. Oblika mi že ni slaba. Pa tudi imam že (dobre) izkušnje z Hyunadiem. Sicer ne po materialih in kvaliteti izdelave ampak po vzdržljivih mašinah in delovanju brez kakšnih večjih okvar. Oziroma skoraj nič le teh.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 09, 2007 9:23 am

Še kdo z kakšnim predlogom?

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po sep 10, 2007 8:09 am

Ne vem no, pri nas imamo Astro karavana s 1.6 motorjem (nekaj čez 100KM), pa je zadeva precej lena. Vsaj napram prejšnjemu modelu focusa (tudi s 1.6 motorjem 101KM).
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po sep 10, 2007 3:03 pm

mate 1.6 Twinport s 105 konji. Twinporti so precej leni.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov