Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

Xsara Picaso ali Zafira ali Kia Carens

Napisal/-a cayzi Po okt 01, 2007 8:48 pm

Tko. Treba bo kupit nov avto in najbolj me matrajo stroški oziroma finance. Po drugi strani pa se mi Kia odlično pelje (vendar polek cene stane registracija + zavarovanje 200€ več kot pa pri Picasoju. Zafira ima veliko opreme, je Opel in tudi stane. (registracija + zavarovanje 100€ več od Picasoja)

Picaso pa je meni samo pocen za tolk velik avto. Oblikovno na zunaj še kako na notr je pa tako tako. Ampak pomoje bi se navadil.

Tkole je pa z ceno:
Picaso 1.6 HDi 92KM............15800€
Kia Carens 2.0 CRDi 140KM....20.000€
Opel Zafira 1.9CDTi 120KM (na zalogi)....20.500€ - bi vzel 100KM pa je potrebno čakat 3 mesece.

Vsem bo potrebno v ceno dodati še zimske gume... :(

Torej kakšno je vaše razmišljanje in kaj bi vzeli?

Če ima kdo kakšno opombo me zanima predvsem kako se vam obnese Xsara Picaso 16.HDI 92KM.

Hvala!

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po okt 01, 2007 9:57 pm

sicer nevem kuk to drži ampk poznam enga k je mel picasota in mu je orng olje skus pil ;)
na servisu je bil seveda serviserjem neznanka ;)
zdej nevem kuk je kej s tanovimi in ne vem če je tu njihova hiba ;)
seveda jo je prec prodal ;)
mam pa u žlaht opel zafiro tazadn model in men je na zuni in znotri lušn avto, probelmov z njo pa nimajo nobenih, sm tankajo pa vozjo ;)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po okt 01, 2007 10:07 pm

Jaz vozim Xaro Picasso 2.0 HDI pet let in še ni bilo težav.Za kaj več povprašaj...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po okt 01, 2007 10:23 pm

Picassoti so na tržišču dolgo, načeloma ni nobenega problema z njim. Jaz osebno bi vzel 1.6 bencinarja saj je skoraj 3000 evrov razlike med 1.6 HDi pa se vpršaja kdaj boš to noter dobil... Drugače pa nimaš kaj študirat. Od kod si?

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Po okt 01, 2007 11:04 pm

ne zaupam francozom in korejcem tak, da sem za opla :)

Pa še vizualno mi je najlepša nova zafir!

Prostornost pa sami plus picassotu....

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po okt 01, 2007 11:23 pm

PuBBeC je napisal/-a:ne zaupam francozom in korejcem tak, da sem za opla :)

:roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 02, 2007 6:59 am

Predvsem vzemi tisto, kar ti je na kratko povedano všeč !

PICASSO ima ugodno ceno, dober agregat, veliko let na trgu oz v proizvodni pomeni večjo zanesljivost oz manjšo možnost okvar (odpravljene "porodne bolezni") - meni se zdi dobra izbira za nekoga, ki išče kot rečemo "veliko avta za malo denarja" - oz ugoden nakup - ampak če ti avto kot je moč razbrat "ne sede" je po mojem prepričanju bolje pogledat še konkurenco.

Osebno bi strogo po tvojih kriterijih izbral ZAFIRO, če pa je pomemben samo denarni znesek potem - TOYOTA COROLLA VERSO (leto dni staro - imaš še 2 leti garancije) - po možnosti 2,2 D-CAT - 130 kW - obilica opreme, odlične zmogljivosti, kvalitna izdelava in zanesljivost TOYOTE - za povrh pa še cca 6.000 EUR prihranka - nova velja okrog 26.000 EUR.

LP

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 8:42 am

xandrej je napisal/-a:Picassoti so na tržišču dolgo, načeloma ni nobenega problema z njim. Jaz osebno bi vzel 1.6 bencinarja saj je skoraj 3000 evrov razlike med 1.6 HDi pa se vpršaja kdaj boš to noter dobil... Drugače pa nimaš kaj študirat. Od kod si?

vozil se bom vsak dan kranj - lj potem pa se kar nekajkrat na leto do Pule. Samo kr-lj bom naredil 15k km na leto. Tako da mislim da se splača.

Kredit bom vzel na 5 let tako da bom ravno prišel na zeleno vejo ko bo kredita konec. oziroma 100.000km bi bilo potrebno naredit.

dizel se mi tudi bolje vozi je pa res to da malo cvikam o 1.6HDi in samo 92KM. Bencinar kar dosti pokuri.

razlke med dizel in bencin je 2200€.

sem iz kranja.

lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 8:45 am

KARL ABARTH je napisal/-a:
Osebno bi strogo po tvojih kriterijih izbral ZAFIRO, če pa je pomemben samo denarni znesek potem - TOYOTA COROLLA VERSO (leto dni staro - imaš še 2 leti garancije) - po možnosti 2,2 D-CAT - 130 kW - obilica opreme, odlične zmogljivosti, kvalitna izdelava in zanesljivost TOYOTE - za povrh pa še cca 6.000 EUR prihranka - nova velja okrog 26.000 EUR.

LP

Na picasoju mi je vsec predvsem cena in prostornost. Ponavadi se pri denarju začne in tam tudi konča. Glede na to da nimam nekih neomejenih financ bi najlažje si privoščil picasoja. Po drugi strani pa nekje v glavi odmeva : "Bljak picasso", če veš kaj mislim. :)

ne vem ne vem...

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 8:46 am

KARL ABARTH je napisal/-a:
Osebno bi strogo po tvojih kriterijih izbral ZAFIRO, če pa je pomemben samo denarni znesek potem - TOYOTA COROLLA VERSO

LP

se mi zdi da kar težko najdeš leto staro corolo, če pa že potem bi bilo meni sumljivo zakaj nekdo prodaja leto star avto. sploh pa toyoto.

lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 02, 2007 9:33 am

Predvsem moraš preverit, pregledat - skratka ocenit dejansko stanje - pa potem razglabljat zakaj nekdo avto prodaja. Najbolje pa je, če poznš resnični vzrok prodaje.

Ljudje namereč po letu dni (ali še manj) prodajo avto iz zelo različnih razlogov. Slednji so včasih sicer skregani z zdravo kmečko pametjo oz nekim splošnim prepričanjem, ampak ker gre za osebno odločitev v stilu "vsako tele ima svoje vesele" povem upravičeni - poznam primer, ko je bil avto po letu dni z dobrimi 10.000 prevoženimi km prodan ker je bil avto lastniku dobesedno premajhen - utesnjenost za volanom

Tako da : osebno se ne bi obremenjeval z ugibanji, ampak avto preprosto pregledal, preizkusil - in se potem na podlagi slednjega odločil

LP

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 10:00 am

KARL ABARTH je napisal/-a:Predvsem moraš preverit, pregledat - skratka ocenit dejansko stanje - pa potem razglabljat zakaj nekdo avto prodaja. Najbolje pa je, če poznš resnični vzrok prodaje.

Ljudje namereč po letu dni (ali še manj) prodajo avto iz zelo različnih razlogov. Slednji so včasih sicer skregani z zdravo kmečko pametjo oz nekim splošnim prepričanjem, ampak ker gre za osebno odločitev v stilu "vsako tele ima svoje vesele" povem upravičeni - poznam primer, ko je bil avto po letu dni z dobrimi 10.000 prevoženimi km prodan ker je bil avto lastniku dobesedno premajhen - utesnjenost za volanom

Tako da : osebno se ne bi obremenjeval z ugibanji, ampak avto preprosto pregledal, preizkusil - in se potem na podlagi slednjega odločil

LP

teško najdeš rablejno toyoto po pametni ceni.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 10:01 am

ima kdo tu Picasoja 1.6 HDi 92KM?

lp

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To okt 02, 2007 10:20 am

Tukaj imaš napisano o picassotu še pa još...

http://citroenar.com/forum/forumdisplay.php?f=17

Glede na to, da meni rec. če bi kupoval avto tega ranga rec. za otroke okoli vozit bi si rekel: Nov avto za najmanj denarja ki največ nudi... Itak noben od teh ni avto ki si ga človek nevemkako želi. Kdo zmaga? Picasso. Tukaj gledaš kdaj bi denar nazaj dobil če bi vzel Picassota dizla al bencinarja potem pa gledaš avto za 20.500€ ki je še dražji. Ne vem no. Jaz osebno bi izbral Picassota 1.6 bencin. Sicer pa malo preberi zgornji link ki sem ti ga dal. ;)

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 10:41 am

xandrej je napisal/-a:Tukaj gledaš kdaj bi denar nazaj dobil če bi vzel Picassota dizla al bencinarja potem pa gledaš avto za 20.500€ ki je še dražji.

ja se čisto strinajm s tem, da je mogoče moje vprašanje malo smešno. pa vseeno sem omenil da mi po svoje picasso ne diši preveč me pa mika cena. kot si rekel veliko za denar. zato sem pogledal konkurenco kaj nudi. glede voznih lastnosti in počutja v avtu se mi zdi da je picasso zadaj - jasno saj je "star" avto.

zakaj bi vzel bencin?

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To okt 02, 2007 11:32 am

Ker imaš od doma do službe 15 kilometrov pa 1x na leto se pelješ v pulo... Bencinar ti bo pil 8 litrov do 9 mogoče dizl pa okoli 6.5 zdaj pa si zračunaj... Ne vem no... Picassota so skozi nadgrajevali ima preverjeno tehniko ter mehaniko. Vse kikse so porihtali že zdavnaj. Vsi so sedaj s temi krom letvicali okoli ter so celi v barvo vozila in so zelo všečni. Mislim, da avto za ta denar nima konkurence. Računaj, da ima vso opremo avt. klima, senzor za dež, meglenke, tempomat, radio cd, obvolanske komande, električni paket itd itd... Odločitev pa je seveda tvoja.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 11:52 am

xandrej je napisal/-a:Ker imaš od doma do službe 15 kilometrov pa 1x na leto se pelješ v pulo... Bencinar ti bo pil 8 litrov do 9 mogoče dizl pa okoli 6.5 zdaj pa si zračunaj... Ne vem no... Picassota so skozi nadgrajevali ima preverjeno tehniko ter mehaniko. Vse kikse so porihtali že zdavnaj. Vsi so sedaj s temi krom letvicali okoli ter so celi v barvo vozila in so zelo všečni. Mislim, da avto za ta denar nima konkurence. Računaj, da ima vso opremo avt. klima, senzor za dež, meglenke, tempomat, radio cd, obvolanske komande, električni paket itd itd... Odločitev pa je seveda tvoja.

do službe imam 30km v eno smer. Kar pomeni 60km na dan samo služba. V pulo bom šel sigurno več kot 4x na leto (sorodniki, vikendica).

Torej če računaš samo služba bi naredil na leto cca.16.000km + pula + vožnja v trgovine, izleti, itd... mislim da mi 25.000 ne uide.

:roll:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 02, 2007 8:55 pm

Pri tej primerjavi (1,6 l. bencin : dizel) ne gre zanemarit naslednji (bistven) podatek oz dejstvo

1,6 l dizel je eden najboljših agregatov med konkurenco - odlična vozna dinamika, poraba je glede na zmogljivosti ugodna - "premikat" mora zajeten avto + na račun notranje prostornine premagovat zajetnost čelne površine pri višjih hitrostih - vse našteto pa opravlja brez posebnih težav

1,6 l bencin agregat to nalogo opravlja bistveno težje, pri večjih obremenitvah pa kmalu postane preslaboten - "tiščanje" ima za posledico predvsem visoko porabo, zmogljivosti kljub temu ni bistveno več.

Skratka : z 1,6 l bencin sicer prihraniš pri denarju, avto pa te na ta račun prikrajša pri lastnostih kot so : dinamika vožnje, ugodna poraba, avtonomija ipd.

Koliko je v tej dilem vredno šparat pa naj vsak sam odloči.

Zame osebno je 1,6 dizel idealna izbira (cena: lastnosti) - 1,6 bencin pa nepremičnina za katero je škoda vsakega cekina.

LP

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To okt 02, 2007 9:04 pm

KARL ABARTH:

Hvala za odgovor!

Imaš v mislih HDI 92KM ali 110KM? Sam imam v mislih 92KM.

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 02, 2007 9:49 pm

92 KM HDI je bil na marsikaterem testu (pri PSA in tudi pri Fordih) označen kot nenavadno živahen in precej blizu 110 KM HDI oz z drugimi besedami - kot da so podatki o moči in navoru do neke mere zaokroženi navzdol. Po dinamiki je primerljiv s 110 KM 1,6 bencinarjem, a s to razliko, da je dizel dosti bolj ustrezen karakterju Picasso-ja (družinski, udoben, potovalen avto), ker lepo potegne pri najbolj pogostih (nižjih) obratih, medtem ko moraš bencinarja bolj silit v višje obrate za isto dinamiko, torej vozit bolj "športno" (in neustrezno karakterju).

Tako je tudi vprašanje g. Abarth-u do neke mere brezpredmetno - sta si precej blizu. Sprobaj oba (pa še bencinarja) in se prepričaj...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov