Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

avto z minimalno porabo

Napisal/-a HaMzO So okt 20, 2007 4:23 am

evo...rad bi si kupil neki avtek za po mestu in za zlo malo porabo po mestu :)
ima kdo kak nasvet kateri avto naj vzamem... da je recimo 3-4-5-6L povprečne porabe

cena avtomobila do 10.000€

imam mercedesa samo ni glih za usak in po celi dan,

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So okt 20, 2007 6:43 am

vw lupo.al pa ksn mjhn avto s prostornino motorja okol 1.0

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So okt 20, 2007 7:21 am

Fiat Seicento, pije manj kot 3L/100km. So dokazali to porabo tudi pri Preverjeno ...
Zadnjič spremenil f.taunus, dne So okt 20, 2007 7:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 20, 2007 7:21 am

Enega od trojčkov - C1, 107. Aygo

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So okt 20, 2007 8:19 am

Nizka poraba in mesto gresta pa težko skupaj... posebej če imaš v mislih, da bi kupil avto, ki bi pil 3L, 4L po mestu - preprosto utopija. Razen seveda, če se pogovarjamo o mesti vožnji sredi noči, ko ni nikjer nobenega zastoja. Še tako šparoven motor ne more izničiti porabe v prostem teku, ko stojiš po par minut, nenehnega pospeševanja in zaviranja - drugo je seveda relacijska vožnja...

Če bi sam iskal avto za mestno vožnjo, bi vzel nekaj iz koncerna Audi / Seat / Skoda / Volkswagen s SDI motorjem, npr: Seat Ibiza SDI, Polo SDI in podobno. Motorji so po poročanju vseh neuničljivi relativno malo porabijo - vendar v kolikor so te mestne vožnje daljše, npr po nekaj kilometrov. Če pa se vsakič pelješ samo 500m, je pa tudi SDI-ja, oziroma malo manj bencinskega avta, škoda. Dokler je motor mrzel, je mehanska obraba motorja dosti večja, kot potem ko je topel in dokler se ne ogreje, tudi pridno papcca nafto/bencinčka. Drugače pa lahko precej goriva prihraniš tudi s pametnim izbiranjem časa vožnje, poti po kateri greš in da paziš kako pospešuješ in zaviraš z motorjem. Recimo, dokler sem študiral v Mariboru, sem fural Ibizo 1.4 bencinca, če sem tiščal po mestu, fural v konicah - slabih 9L / 100km, ko pa sem vozil skrbno, temparature so bile nižje pa je bila poraba okoli 7,6 L / 100km.

Seveda pa, če gre za vozilo, namenjeno izključno mestni vožnji, s poceni vzdrževanjem, mogoče ni slaba izbira tudi http://www.fiat.si/konfigurator/razlicica.asp?TipVozila=Punto%203v, kot novo vozilo, ki pride skromnih 8.000 €, poraba teh 1.2 motorjev pa je tudi zanemarljivo majhna.
- mogoče omembe vredna za podoben denar sta še Renault Clio Storia 1.2 16V za 9.000 €, Clio Storia 1.5 DCI (dizel - smešno nizka poraba) -> sploh 1.5 DCI je znan kot zelo majhnen porabniko goriva, vendar Renault je pač renault

Kot novo vozilo bi omenil še Seat Ibizo 1.2 s 70 KM SportRider, ki pride 9700 € in na kar še lahko zrihtam popust (več na PM), je pa tudi kar precej avta za ta denar, poraba realno pa bi znašala okoli 6.5 - 7 L v primeru mestne vožnje.

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili So okt 20, 2007 12:53 pm

Nabav kolo.

Ali pa se nauči vozit po mestu . Namig, prosti tek in predvidevanje rdeče luči dela čudeže :shock:. Pa ni važn ker avto maš, ko se da spravit da pije samo kak liter več kot na ture :!:.

PS : V tujini obstajajo posebne šole, kjer te naučijo varčne vožnje. Rezultati so zelo dobri do 20 posto manj porabe.

PSS: Moj Fiat Punto 2 1.2 16V 80KM pije s to tehniko vožnje 5l po mestu. Po tovarniških podatkih pa celo nad 7l.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So okt 20, 2007 1:48 pm

esem je napisal/-a:Enega od trojčkov - C1, 107. Aygo

Se strinjam, moja ma 107 pa ji pije 4,7-5,2 litra, pa še fajn poskočen avto in dokaj prostoren, novega pa dobiš že za slabih 9000 evrov... Z klimo, ABS, elektrčnimi stekli...
BMW E46

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So okt 20, 2007 2:01 pm

Moj glas bi šel cliotu 1.5dci... poraba bo brez problema 5l plus tega je pa lahko tudi poskočen...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So okt 20, 2007 2:12 pm

FBR je napisal/-a:Moj glas bi šel cliotu 1.5dci... poraba bo brez problema 5l plus tega je pa lahko tudi poskočen...

sem mislo isto napisat :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So okt 20, 2007 2:36 pm

nejkonej je napisal/-a:Koliko ma pa kaj smart porabo? :D

pozabš tankat tolk je nizka- če ga lepo voziš- govorim za tastarga dizla al pa bencinarja
tanov je mal težji- pa bencinc je močnejši
lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So okt 20, 2007 3:09 pm

FBR je napisal/-a:Moj glas bi šel cliotu 1.5dci... poraba bo brez problema 5l plus tega je pa lahko tudi poskočen...

sm glih hotu napisat...tak da se podpišem pod tole
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So okt 20, 2007 4:28 pm

f.taunus je napisal/-a:Fiat Seicento, pije manj kot 3L/100km. So dokazali to porabo tudi pri Preverjeno ...

Ja, po avtocesti pri 65km/h. On pa rabi za po mestu. Sploh pa je bil tisti "test" prav bog pomagej narejen.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster So okt 20, 2007 4:41 pm

nejkonej je napisal/-a:Koliko ma pa kaj smart porabo? :D

61km ma po mestu 6.1 l/100km

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 20, 2007 5:53 pm

Kaj pa tisti elektro mobili so dragi in šparovni.
Še to dodam za tistih 10000€ boš pa tudi nekaj let tankal a ne :idea: ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So okt 20, 2007 7:42 pm

SMART je glede porabe nesporen zmagovalec in tudi glede ostalih lastnosti po tvojih pričakovanjih oz kriterijih (beri:mestni avto - parkiranje, okretnost, ipd.) boš težko našel boljšega .

Za nekaj doplačila si lahko omisliš že novo generacijo MB razred A - če hočeš o furat imidž tudi v mestnem vrvežu.

Vmes pa imaš še veliko ostale ponudbe - TWINGO, PANDA, C1 ipd.

Tako, da : poglej, preizkusi pa izberi kar je zate naj

Osebno bi v okviru limita razmišljal o SMART-u, za doplačilo pa o novi generaciji razreda A

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So okt 20, 2007 9:14 pm

Kupi si C1/107/Aygo, za manj denarja kot Smart boš dobil pošten avto z japonsko kvaliteto in 4 zici. ne s*** s smartom, to je igračka za pozerje.

Trojčki so bili v Nemčiji proglašeni za najcenejše avtomobile na km, smart je bil nižje na lestvici.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So okt 20, 2007 10:25 pm

smart, boš meu še enga mercedesa ;)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne okt 21, 2007 5:15 am

mercedes 10000% odpade sploh pa ta A klasa. nerabim neki imiđ, rabim za posao, biznis :D

smart odpade, definitivno

107 - odpade ker mu že samo ime pove use peugeot oz. francoz, oz renault :) te avti mi nikol niso bli všeč od mašine pa do znotranje opreme

aygo - mi je ušeč avto, firma Toyota je ena izmed najboljših firm (kvaliteta,tehnologija)
c1 - citroen, je lep, zadnje leta majo odlične motorje,opremo,obliko, sm kr zadovoljen, raj mam tega kot francoza

zdaj en dan bom šu sprobat oba avtomobila + mogoče še kak konkurenčn avto, pa se bom odloču za kater avto bo bolj udoben, varčen, ugoden, ter keri da več garancije :P

važn mi je da pride iz točke A do točke B v čimmanjšem strošu, čas ni pomemben.
važno mi je tudi da ima klimo, da se poleti ne kuham kot rak, in seveda brez serva ni šans :) :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne okt 21, 2007 7:11 am

Trojčki - C1, AYGO, 107 so praktično enaki avtomobili - tako, da ... PEUGEOT : TOYOTA ... igra v tem primeru zgolj na karto t.i. prepoznavnosti znamke.

"Problem" TOYOTE je v tem primeru ponudba - dizelskega agregata (tvoja zahteva) pri nas ni na ceniku, tako, da boš moral pogledat prek meje ali pa recimo izbrat YARIS-a - ki pa je v splošnem po mojem prepričanju boljša izbira kot AYGO.

Tudi sicer "malčkov" (C1, TWINGO, .. ipd.) z dizelskimi agregati ni veliko.

Sicer pa kot rečeno : najbolje, da sam izbereš

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Ne okt 21, 2007 7:55 am

HaMzO je napisal/-a:mercedes 10000% odpade sploh pa ta A klasa. nerabim neki imiđ, rabim za posao, biznis :D

smart odpade, definitivno

107 - odpade ker mu že samo ime pove use peugeot oz. francoz, oz renault :) te avti mi nikol niso bli všeč od mašine pa do znotranje opreme

aygo - mi je ušeč avto, firma Toyota je ena izmed najboljših firm (kvaliteta,tehnologija)
c1 - citroen, je lep, zadnje leta majo odlične motorje,opremo,obliko, sm kr zadovoljen, raj mam tega kot francoza

zdaj en dan bom šu sprobat oba avtomobila + mogoče še kak konkurenčn avto, pa se bom odloču za kater avto bo bolj udoben, varčen, ugoden, ter keri da več garancije :P

važn mi je da pride iz točke A do točke B v čimmanjšem strošu, čas ni pomemben.
važno mi je tudi da ima klimo, da se poleti ne kuham kot rak, in seveda brez serva ni šans :) :)

Peugeot 107, citroen C1 in Aygo majo vsi trije 1,0 Toyotin trivalni motor (107 z tem motorjem potegne kar fajn enih12 sekund do 100 pa po števcu preko 170kmh preverjeno! ma 850 kg pa 70konjev ) , razen 1,4 dizel je PSA-jev se pravi francoski... Vsi trije majo že servo, tako da ti za kaj takega ni treba skrbet, ti povem, nisem ravno pristaš majhnih avtomobilov, ampak ti trije so pa res šparovni sodobni avti, ki nudijo dovol prostora tudi za štiri potnike...
Svetujem ti testno vožnjo enega od teh treh, pa boš videl da so to zelo vredu avti!
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov