Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kolmanko
Nov uporabnik

Ford S-max ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a kolmanko Ne nov 18, 2007 5:15 pm

Načrtujemo nakup novega avtomobila. Odločamo se med tema dvema. Smo petčlanska družina (trije mali otroci), pa ne vemo kateri bi bil bolj primeren. Seveda v drugo vrsto sedežev morajo iti 3-je otroški sedeži. Ford S-max je res večji, Toyota pa ima 1 leto več garancije, pa tudi sloves o nepokvarljiivosti ima. Če ima kdo izkušnje s tema avtoma bi prosil, da malo pokomentirate.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Ford S-max ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a fare Ne nov 18, 2007 6:22 pm

kolmanko je napisal/-a:Načrtujemo nakup novega avtomobila. Odločamo se med tema dvema. Smo petčlanska družina (trije mali otroci), pa ne vemo kateri bi bil bolj primeren. Seveda v drugo vrsto sedežev morajo iti 3-je otroški sedeži. Ford S-max je res večji, Toyota pa ima 1 leto več garancije, pa tudi sloves o nepokvarljiivosti ima. Če ima kdo izkušnje s tema avtoma bi prosil, da malo pokomentirate.
Kaj pa motorji?

kolmanko
Nov uporabnik

Napisal/-a kolmanko Ne nov 18, 2007 6:36 pm

Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D (136 KM), Ford S-max 2.0 (145 KM). Toyoto bi vzel dizla, ker me je bolj prepričal, Ford bencinar je pa v redu. Cenovno sta nekje isto, s tem, da pri Toyoti imajo trenutno boljše pogoje financiranja.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Ne nov 18, 2007 7:52 pm

Jaz bi na tvojem mestu vzel Ford S-max-a, samo dobavni roki so problem. Prečekiraj Ford forum...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne nov 18, 2007 7:56 pm

Ford je dosti boljši - ni kaj veliko za razmišljati. Predvsem kar se vozne dinamike tiče je Ford neprekosljiv.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne nov 18, 2007 8:23 pm

kaj pa C-max, ki je mal manjši kot S-max in isto veliko kot toyota.
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne nov 18, 2007 8:32 pm

ford!!!!!!!!
8) 8)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 18, 2007 9:52 pm

Prijatelj vozi Toyoto 2.0 - 116km D in je ful zadovoljen!
Prijatelj ima taksi firmo v MB -Halo taxi-in ima Fordovo floto S IN C Maxov 2.o in 1.8 D mašine in jih ful hvali!
Izbira je tvoja, najboljše je pa to kot je že 1000000 X bilo povedano TESTNA VOŽNJA NA DOLGO PROGO pa izberi!
lp, ;)

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Po nov 19, 2007 7:25 pm

Kolmanko, spomladi sem bil v podobni dilemi. Imam tri majhne otroke, vsak sedi v svojem avtosedežu, tako da mora biti avto širok, s tremi samostojnimi, enako velikimi sedeži v drugi vrsti. Klop v mojem primeru, se pravi karavan, odpade.

Hkrati so dimenzije obeh vozil neprimerljive. S-max je skoraj pol metra daljši, prtljažnik S-maxa ima 700+l, CV manj kot 400 l, ipd, v CV je srednji sedež ožji, prostora je ogromno. Lega Fordovih vozil je tradicionalno nad povprečjem, izdelava je pa malce šlampasta (reže, spoji, ipd). Kako je s siceršnjo kvaliteto, bomo videli. Na SLO ford forumu uporabniki (še) niso poročali o morebitnih težavah.

Hkrati pa so cene primerljive med S-maxom in konkurenco, no vsaj bile so, ko sem ga kupil. Odločil sem se za bencinarja (2.0, 145 KM), ki zadostuje za normalno vožnjo, manjka mu navora in 6. prestava. Ča pa ga hočeš pritisniti, imaš prav tako dovolj moči. Poraba je zmerna, 9,5 - 10 l. Za bencinarja sem se tudi odločil, ker je bila razlika do dizla nerazumno visoko (3600 € doplačila za 125 KM, in 4500 € za 140 KM), kar nikoli ne prineseš povrneš s porabo. kolikor mi je znano, so to razlike z novim cenikom zmanjšali, v prid dizla.

Če Te še kaj zanima, vprašaj........

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po nov 19, 2007 7:57 pm

za moje pojme si pred prijetno dilemo, tudi sam bi imel kakšnega od teh dveh konjičkov. sam sem s-maxa vozil, in moram reči, da sem biu noro navdušen. sicer sem vozil 140km dizla, ampak prostornost je resnično fenomenalna. poleg tega je avto zelo pregleden, ter vodljiv. sam bi na tvojem mestu pogledal še ponudbo c-maxa (kot je že nekdo omenil), namreč avto je v istem prostorskem razredu kot corolla verso.

zdej če kupuješ avto za 6-8 let, a se ti splača kupvt enoprostorca? verjetno je največji problem pri otroških vozičkih. Drugače pa mislim da mularija do 8 let bl malo nosi s seboj, torej neke velike potrebe po prtljagi ni. V tem primeru, bi jst pogledal še za karavani s 3 sedeži v zadnji vrsti (npr: peugeot 307 vem da jih ma, pa še popust majo - tastar model). če pa kupuješ za dlje časa, oziroma ti je enosprostorc nuja, je pa definitivno ford s-max pred corollo.

Lp

kolmanko
Nov uporabnik

Napisal/-a kolmanko Ne nov 25, 2007 11:24 pm

SA!
A ste v Corollo Verso probali tri otroške sedeže in če ste, kako jih je bilo nameščati in ali so imeli sploh mesto? Kaj je odločilo o nakupu S-maxa samo prostornost ali še kaj drugega? Sam se bolj nagibam k Toyoti zaradi tradicije o nepokvarljivosti, a se bojim, da je za našo družino premajhna (otroci rabijo največ prtljage - avtosedeži, vozički, igrače,.....). Kako je z glasnostjo motorja pri S-maxu pri višjih hitrostih?

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po nov 26, 2007 9:19 am

Ford S-Max 2.0 bencin,pa predelaš na plin :D (če maš možnost tankanja plina v tvoji okolici).

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po nov 26, 2007 9:38 am

če te zanima-dva prijatla sta zamenjala avtomobile- 3 otroc- eden forda mondeo karavan, drug pa espaca zamenjala sta pa za opel vivario- zakaj- baje da pri 3. otrocih ni druge prave izbire- če hočeš met res veliko placa ;)
lp

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Po nov 26, 2007 11:52 am

[quote="kolmanko"]SA!
A ste v Corollo Verso probali tri otroške sedeže in če ste, kako jih je bilo nameščati in ali so imeli sploh mesto? Kaj je odločilo o nakupu S-maxa samo prostornost ali še kaj drugega? Sam se bolj nagibam k Toyoti zaradi tradicije o nepokvarljivosti, a se bojim, da je za našo družino premajhna (otroci rabijo največ prtljage - avtosedeži, vozički, igrače,.....). Kako je z glasnostjo motorja pri S-maxu pri višjih hitrostih?[/quote]

Da zacnem na koncu. Motor se mi ne zdi glasen. Pri 130 km/h se vrti pri 3900 vrtljajih, pri 150 pa na 4100. Pri teh hitrostih se lahko normalno pogovarjas, niti ni potrebno povecati glasnost radia. Zelo dobro je zvocno izoliran.

Sedezi. Imamo lupinico, jahaca in sedez od 15 kg naprej. Vsi gredo v CV, vendar bo problem s pripenjanjem, saj ne bos prisel z roko med sedeza, da bos pripel ali odpel pas. Pri s maxu teh tezav ni.

Poleg prostornosti me je prepricala lega na cesti, zelo ugodna cena, prtljazni prostor in izgled vozila, kar sicer ni tako pomembno, saj imajo vsake oci svojega malarja. Pri CV mi je bila vsec izdelava, garancija in pregovorna zanesljivost.

Pri treh otrocih bo pri tej ceni bos dobil nazaj cca. 1000 evrov. PRi cenah sta nekje skupaj.

Se opravicujem za odsotnost sumnikov, sem v tujini.

kolmanko
Nov uporabnik

Napisal/-a kolmanko So dec 08, 2007 12:33 pm

SA!
Ste imeli v ožjem izboru enoprostorca tudi Citroen C4 Picasso Grand in če ste, kaj vas je odvrnilo od njega? Mogoče ima kdo na tem forumu kakšne izkušnje s tem avtomobilom?

Uporabniški avatar
mihc182
Novinec

Kraj: Križe

Napisal/-a mihc182 So dec 08, 2007 12:34 pm

Forda!!!!! Pa še lep je in prostoren!
-----TUNING IS NOT A CRIME-----

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Ford S-max ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a Kael So dec 08, 2007 2:01 pm

kolmanko je napisal/-a:Načrtujemo nakup novega avtomobila. Odločamo se med tema dvema. Smo petčlanska družina (trije mali otroci), pa ne vemo kateri bi bil bolj primeren. Seveda v drugo vrsto sedežev morajo iti 3-je otroški sedeži. Ford S-max je res večji, Toyota pa ima 1 leto več garancije, pa tudi sloves o nepokvarljiivosti ima. Če ima kdo izkušnje s tema avtoma bi prosil, da malo pokomentirate.

Kaj pa Seat Altea XL?

rini
Novinec

Napisal/-a rini So dec 08, 2007 3:36 pm

kljukec je napisal/-a:če te zanima-dva prijatla sta zamenjala avtomobile- 3 otroc- eden forda mondeo karavan, drug pa espaca zamenjala sta pa za opel vivario- zakaj- baje da pri 3. otrocih ni druge prave izbire- če hočeš met res veliko placa ;)
lp

Zanimivo, tudi sam bi predlagal opla vivarota. Ker trije mali otroci potrebujejo veliko prostora (kolesa, vozicki, prtljaga). Polege tega vivaro je samo za 14 cm daljši od S-max, prednost so tudi ena stranska drsna vrata in možen prehod iz prve vrste v drugo, kar je pri malih otrocih večkrat potrebno. Poleg tega s tremi otroki verjetno ne misli noreti po cesti.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 So dec 08, 2007 4:46 pm

pa je vivaro možno registrirati kot osebno vozilo, ali spada pod kombije (8+1)?
C-Max lahko ima 7 sedežev?
Slika

rini
Novinec

Napisal/-a rini So dec 08, 2007 5:18 pm

v grobem ločimo registracijo za tovorna in osebna vozila. Vivaro se registrira kot "osebno vozilo nad 5 sedežev". Zaradi dodatnih sedežev so stroški registracije za cca. 20 € na leto višji kot npr. VW polo z enako močnim motorjem in 5 sedeži.

Je pa vivaro/trafic za prevoz ljudi eden redkih kombijev pri katerem se tudi cestnina za avtoceste plačuje enako kot pri osebnem vozilu, zato se lahko uporablja ABC.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66 in 9 gostov