Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Enoprostorec ali karavan ?

Napisal/-a Courage™ Če jan 17, 2008 11:17 pm

No, ker v kratkem pricakujemo narascaj, bo treba avto zamenjat.

Kateri je moj favorit zaenkrat se ne povem, me pa zanima vase mnenje, katero vozilo je najbolj primerno za obdobje ko dobis otroka ? ALi je boljsi enoprostorec ali karavan ? Dajte par predlogov in jih utemeljite zakaj, prosim.

LP!

P.S.: Cena avta naj ne bi presegala 30k € !
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če jan 17, 2008 11:22 pm

To je odvisno kako potujes oz. s koliko prtljage.Jest sm mel 4 vratno limuzino,ki se je po pridobitvi narascaja izkazala za neuporabno,zato sm si nabavu 5 vrat.Ce mas velik vozicek(velika kolesa pa se po moznosti s tremi kolesi),ti vsekakor priporocam karavana,pa to ksnga z velkim prtlljaznikom.Kolikor sem jaz takrat gledal enoprostorce je bolj potniska celica nprostorna,prtljazni prostor pa gre bolj v visino kot v dolzino.No,zdej je seveda poudarek koliko potujes.Ko gre nasa druzina,pa smo trije,pa mamo vedno polhen prtljaznik.Je pa res da vlecemo boga in pol. :lol:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 18, 2008 12:33 am

Jaz osebno ce bi bil na tvojem mestu bi uzel kako zafiro al pa tourana. Dosti prostoren avto, udobn za voznjo, ne prevelik ne premajhen, z dokaj vredu ceno.
Konc koncev pa uzami tisto kar ti je vsec, dostopno in pa uporabno.
lp

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe jan 18, 2008 8:25 am

monster_d je napisal/-a:Jaz osebno ce bi bil na tvojem mestu bi uzel kako zafiro al pa tourana. Dosti prostoren avto, udobn za voznjo, ne prevelik ne premajhen, z dokaj vredu ceno.
Konc koncev pa uzami tisto kar ti je vsec, dostopno in pa uporabno.
lp

Jaz se strinjam s tem. Enoprostorec ti vedno prav pride :-P .

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe jan 18, 2008 8:38 am

Vse je odvisno od tega, koliko in kam daleč potuješ. Če je to pogosto in daleč, je že bolje večji avto, lahko je tud limuzina, če ima dovolj velik in uporaben prtljažnik. Največji problem je voziček in to kako leto, pol ko maš že oni voziček, ko se ful skupaj zloži , je lažje, tisti velik, ki zasede cel prtljažnik, je pa res zoprn. Takrat ti je skor vsak avto premajhen, kasneje pa gre. Mi smo čist normalno preživeli z enim otrokom in avtom nižjega srednjega razreda, smo dali pač "truglo" na streho, ko smo šli na morje.
Skratka, sam moraš presodit, kaj rabiš in predvsem kaj ti je všeč. Se mi zdi skor nemogoče (vsaj zame) da bi recimo vzel karavana, ker je tukaj večina rekla, da je bolje tako. Tako da taka vprašanja lahko izpadejo tud kot izziv nekaterim tukaj na forumu, ki se pol začnejo kregat, kdo ima bolj prav.
Pa še to, kar malo smešno se mi zdi, ko Slovenci, ko pričakujejo svojega prvega otroka, kar naenkrat potrebujejo enosprostorca ali pa karavana. Pa brez zamere!
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 18, 2008 9:27 am

najbolj praktičen je enoprostorec- višje se sedi- zato je lažje dati otroka v avto, prtljažnik dovolj velik za voziček, in še 1000 stvari

seveda se daa tud v cliotu prežvet, vendar je v večjem avtu pravgotovo več udobja ter placa
moje mnenje je, da če si se že odloču za menjavo pol menji na enoprostorca
oz. jst če bi bil pred to odločitvijo bi definitivno vzel Nissan Qashaia- visok, ne prevelik in cenovno ugoden 2.0 dizel s 150 km..... idealen avto
lp

Uporabniški avatar
Fubar
Nov uporabnik

Napisal/-a Fubar Pe jan 18, 2008 9:39 am

Tudi sam se pri nakupu novega avtomobila imel isti problem. Prej sem imel starega tdi toledota - še na 5 vrat. pe je prišel čas da smo ga zamenjali. Plus karavana je sigurno daljši prtljažnik. Pri enoprostorci je pa višji in če imaš samo voziček lahko daš celo nezloženega v prtljažnik. Otrok v enoprostorcu sedi višje in mu je vse skupaj bolj pregledno ker več vidi. V končni fazi pa če ni dovolj še vedno truga na streho. Osebno pa smo se odločili za nakup novega turana.

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Pe jan 18, 2008 9:48 am

S-max bi bil moj favorit ;)
p.s. Čestitam za naraščaj

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe jan 18, 2008 10:05 am

nvem, vecina teh "malih druzinic" si kupi berlingota... drgace ce bi ma mel jaz za zbirat pa vsekakor enoprostorca.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jan 18, 2008 10:14 am

Volvo V70 D5, ker ima velik prtljažnik, odličen motor, zelo varen, udoben, odlični sedeži. ti argumenti so več kot dovolj zgovorni za nakup in prevažanje sebe in otroka. pa še prej ugodnejši je od 30.000€.

morda ša A6 avant... :twisted: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 18, 2008 10:46 am

Kak mitsubishi pajero 7 sedežev in zadnji 2 vrsti vržeš ven. Placa dost, varen avto in visok(da lahko na druge gledaš zviška) ter pregleden.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Pe jan 18, 2008 12:36 pm

Facts:
7 sedežev je dražja registracija
Daleč največji karavan je Ford Mondeo
Pravi enoprostorec daleč prekaša kateregakoli karavana

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe jan 18, 2008 1:35 pm

Težka izbira - tu bo najbolje da sam pogledaš + testiraš

Če si pogledaš ponudbo je odličen kompromis med karavanom (lega + vodljovost) in enoprostorcem (prostornost) FORD S-MAX - sicer pa je tudi "klasična" ponudba FORD-a v tem trenutku odlična - svež MONDEO in malce starejši GALAXY

LP

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Pe jan 18, 2008 1:45 pm

Sigor je napisal/-a:Vse je odvisno od tega, koliko in kam daleč potuješ. Če je to pogosto in daleč, je že bolje večji avto, lahko je tud limuzina, če ima dovolj velik in uporaben prtljažnik. Največji problem je voziček in to kako leto, pol ko maš že oni voziček, ko se ful skupaj zloži , je lažje, tisti velik, ki zasede cel prtljažnik, je pa res zoprn. Takrat ti je skor vsak avto premajhen, kasneje pa gre. Mi smo čist normalno preživeli z enim otrokom in avtom nižjega srednjega razreda, smo dali pač "truglo" na streho, ko smo šli na morje.
Skratka, sam moraš presodit, kaj rabiš in predvsem kaj ti je všeč. Se mi zdi skor nemogoče (vsaj zame) da bi recimo vzel karavana, ker je tukaj večina rekla, da je bolje tako. Tako da taka vprašanja lahko izpadejo tud kot izziv nekaterim tukaj na forumu, ki se pol začnejo kregat, kdo ima bolj prav.
Pa še to, kar malo smešno se mi zdi, ko Slovenci, ko pričakujejo svojega prvega otroka, kar naenkrat potrebujejo enosprostorca ali pa karavana. Pa brez zamere!

...se strinjam, čim dobijo namig da je ženska noseča že hitijo kupovat karavana ali enoprostorca, da se verjetno bolje počutijo ker padejo v predporodni stres.
Mislim, da se tudi v srednje velikem avtu da prevažat štiričlansko družino, kriza je le ob dopustu, a takrat si pomagaš s strešnim kovčkom.
Tisti denar raje investiraj v zamenjavo oz posodobitev stanovanja, ker je tudi to zelo pomembno. S to odločitvijo bosta še najbolj zadovoljna ženska in (nerojeni) otrok, ti morda manj, saj vemo da so sedaj enoprostorci IN.
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe jan 18, 2008 1:47 pm

hm,
Osebno sem bolj za enoprostorce ala Citroen C4 Picasso izvzemši Fiata Multipla, ki mi je totalno zgrešen!
Nekak lažje dihaš in se gibaš preko sprednjih sedežev!
:wiihuu :vrum
Slika
Zakaj: http://www.mojavto.net/testi/test-1259.html
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jan 18, 2008 2:14 pm

No, ker vas je kar nekaj ki ste moje favorite omenili, naj povem da sem sam razmisljal in se odlocam med Audi A6 avant kot edinim karavanom, ter Ford S-max in VW Touran kot predstavnikoma enoprostorcev. Tudi C4 sem imel priloznost vozit, pa me nekak ni preprical.

Zakaj enoprostorec ali karavan ? Ker imamo vozicek na tri kolesa, kateremu se zlozi samo zgornji del, in ga je prakticno nemogoce dati v avto ki ga trenutno vozim. Ce so karavani in enoprostorci in me niti malo ne zanima, jaz avto kupujem glede na potrebe, varen, udoben in prostoren. Mimo so casi ko sem v Mariboru na pamet poznal vsako luknjo in vijugal po cestah.

A si kdo lasti kakega Tourana za kaki test fahrt ? Ali pa celo S-maxa ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe jan 18, 2008 2:20 pm

enzospotenzo je napisal/-a:
Sigor je napisal/-a:Vse je odvisno od tega, koliko in kam daleč potuješ. Če je to pogosto in daleč, je že bolje večji avto, lahko je tud limuzina, če ima dovolj velik in uporaben prtljažnik. Največji problem je voziček in to kako leto, pol ko maš že oni voziček, ko se ful skupaj zloži , je lažje, tisti velik, ki zasede cel prtljažnik, je pa res zoprn. Takrat ti je skor vsak avto premajhen, kasneje pa gre. Mi smo čist normalno preživeli z enim otrokom in avtom nižjega srednjega razreda, smo dali pač "truglo" na streho, ko smo šli na morje.

...se strinjam, čim dobijo namig da je ženska noseča že hitijo kupovat karavana ali enoprostorca, da se verjetno bolje počutijo ker padejo v predporodni stres.
Mislim, da se tudi v srednje velikem avtu da prevažat štiričlansko družino, kriza je le ob dopustu, a takrat si pomagaš s strešnim kovčkom.
Tisti denar raje investiraj v zamenjavo oz posodobitev stanovanja, ker je tudi to zelo pomembno. S to odločitvijo bosta še najbolj zadovoljna ženska in (nerojeni) otrok, ti morda manj, saj vemo da so sedaj enoprostorci IN.

To je najbolj pameten predlog in tega se po moje zaveda vse premalo ljudi. Koliko ur dnevno pa s tako majhnim otrokom preživiš doma, v stanovanju, v postelji in koliko v avtu? Bi kdo namenil prenovi stanja ob rojstvu otroka 30.000 €? Takih je verjetno zelo malo, za avto bi jih bilo pa veliko pripravljenih dat toliko in se še zakreditirat. Morda je to malce za zamislit. Pa ne mislim nikogar konkretno, samo v razmislek ponujam tole. Pa sorry za Off topic.

Če pa nekomu ni problem denar in si z lahkoto privošči nov avto ob rojstvu otroka, hvala bogu. Ko bi le bilo več takih. Saj pol imamo pa dvojno veselje pri hiši:)

Glede na to, kakšen je voziček, bo potrebno imet avto s čim višjim prtljažnikom, kot kaže. Ford S-Max po moje ni niti malo slaba izbira.
Še malo hudomušnosti: ne vem, če niso proizvajalci vozičkov povezani s proizvajalci avtomobilov.
Slika

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Pe jan 18, 2008 2:35 pm

Za 28.000 dobiš novega Qasqaija. Placa ma dost. Pa varen je tud zlo. Al pa kkšnga Audija avant tud ne bi bla švoh.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Pe jan 18, 2008 3:12 pm

priporočam ti enoprostorca, saj ima veliko bolj prostorno in prilagodljivo notranjost. Če se odločiš za enoprostorca ti priporočam Renault Scenica ali Citroena C4 picasso, dobra izbira pa je tudi Nissan Qashqai, vendar moraš vedeti, da ima kar dosti manj prostora.
Lp

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe jan 18, 2008 3:23 pm

enzospotenzo je napisal/-a:

DOBR SI GA PRIZEMLJIL :lol: predporodni stres :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov