Dr.M3 je napisal/-a:No, jaz imam nekaj izkušenj s taistim Focusom (sicer malce starejši letnik). Peljal sem ga parkat.
Notranjost je precej kakovostna (bi rekel da kakšno stopnjo bolj kot pri novejšem modelu).
Motor je za ta razred super. Tak lepo "rezek" zvok. Za avto nisem slišal da bi imeli kakršenkoli problem (prvi letniki so nekaj rjaveli pri vratih se mi zdi, ampak to so kasneje odpravili že v proizvodnji)! Motorji so zelo preizkušeni. Odlična izbira!
Handling je, bi rekel za ta razred superioren (hvaljen itak v vsakem testu). Zelo neposreden avto (no, vsaj meni se je zdel). Zelo se neposredno odziva na premike volana. Super za poganjanje čez ovinke. Morda bi si samo na avtocesti pri velikih hitrosti želel malce manj te neposrednosti. Handling je overall odličen (rekel bi da stopnjo višje kot pri Golfu, če gledamo neposredno konkurenco).
Zelo veliko avta za dani denar. Če dobiš dober primerek ga vzemi.
edit: avto je odličen!
Aha videl da vozne lastnosti že poznaš!
mihec3 je napisal/-a:Imam focusa 1.6. Jermen se menja na 150.000km ali 10 let. Nisem pa še slišal, da bi bilo s temi motorji kaj narobe.
Lp
f.taunus je napisal/-a:M je napisal/-a:Raje 1.8i 16V, ima verigo namesto jermena.
Ta informacija je žal netočna
M je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:M je napisal/-a:Raje 1.8i 16V, ima verigo namesto jermena.
Moj mehanik mi je zagotovil, da ima 1.8i 16V verigo, še posebaj po dogodki s Focusovim (1.6) jermenom. Je pa res, da se, imel Mondeo 1.8 letnik 2002. Sem živel v prepričanju, da imata Focus in Mondeo 1.8i 16V enak motor.
Še link za Mondeo: KLIK
f.taunus je napisal/-a:M je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:M je napisal/-a:Raje 1.8i 16V, ima verigo namesto jermena.
Moj mehanik mi je zagotovil, da ima 1.8i 16V verigo, še posebaj po dogodki s Focusovim (1.6) jermenom. Je pa res, da se, imel Mondeo 1.8 letnik 2002. Sem živel v prepričanju, da imata Focus in Mondeo 1.8i 16V enak motor.
Še link za Mondeo: KLIK
Potem se mi smilijo avtomobili, ki jih servisira ta mehanik. Sicer pa je težava z jermenom pri focusu izjema in ne pravilo, da ne bomo pristali še na kakšni neresnični izjavi glede serijskega pokanja jermenov.
V kolikor je vozilo opremljeno s CVT avtomatskim menjalnikom (malo število 1.6 TDCi), se mu izognite v velikem loku, saj je menjalnik zelo nezanesljiv in drag za popravilo. (kopirano iz avtonasveti.com)
Aesthetics je napisal/-a:Mene pa zanima ali je pri bencinskem Focusu 1.6 Ti-VCT enako kritično kot pri dizelskem 1.6 glede avtomatskega menjalnika?V kolikor je vozilo opremljeno s CVT avtomatskim menjalnikom (malo število 1.6 TDCi), se mu izognite v velikem loku, saj je menjalnik zelo nezanesljiv in drag za popravilo. (kopirano iz avtonasveti.com)
Po forumu brska: Kovactrader in 10 gostov