Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

suzi79
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

pomoč pri nakupu avta

Napisal/-a suzi79 So mar 01, 2008 9:32 pm

sem nova pa če mi lahko kaj svetujete, vse kolege ki jih jaz poznam so neki fdv-jevci pa pravniki pa ne vedo kaj dosti o avtih :jao: :) jaz se pa odločam za nakup avtomobila pa že prej sem imela Puntota pa sem bila malce razočarana - preveč je bilo popravil sem skoraj bankrotirala zaradi njega če ne bi bilo babi, me zanima če obstaja kje (pa ne me nahruliti saj je tam tista ona tema odprta ipd.. :oops: ) kaj bi bilo lahko kaj narobe s tem avtom pri tolikih kilometrih :roll: ja saj vem da piše da je bil servis ravno opravljen - saj ravno zato kaj lahko še pričakujem. Pa vem da obstajajo avti z manj km, samo obstajajo tudi ljudje z več denarja - kar pa jaz nisem:( ).. no da zaključim mi lahko svetujete oz odsvetujete nakup avta.. oz če kdo prodaja kaj podobnega, le da je vzdrževan! prosim! lp:)

http://www.avtocenter.si/avtomobili?m=a ... &navi=list

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Re: pomoč pri nakupu avta

Napisal/-a lumpii So mar 01, 2008 10:11 pm

Sam če si enkrat videla da je fiat sekret ga ne kupuj več.
S tem se boš zopet nasrala - ima preveč kilometrov in začela se bodo večja popravila, če se že niso.
Po moje je najbolje da kupiš Reno CLio 1.2 letnik okoli 2005 za 4,5k€ z klimo, do 50kkm in to je to - avto se ne kvari, mala poraba, mala registracija, pa še udobna vožnjaje - sploh v primerjavi z puntičem, ki ga pa jaz definitivno odsvetujem.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So mar 01, 2008 10:16 pm

@suzi79, najprej napiši za kakšne vožnje rabiš avto in za koliko denarja...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 01, 2008 11:04 pm

sanjaj cliota za tak denar.

Drgač pa napiš mal vel podatkov, kaj rabiš in za koliko denarja.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 02, 2008 1:55 am

Itak bo šlo pod Kupovanje Avotv . Ima samo 1 AB prostora pa za 2 :shock: :?: pa mora biti Dizel :?: je benz cenjši tak in tak pa več opreme imajo in cenjši so :idea:
Sem pa v temo brcnil , pa pravimo, da je Audi drag :twisted: 4000€ za letnik 2002 brez nikakve opreme :shock:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po mar 03, 2008 3:58 pm

Avtrk bi bil še ok, samo nekaj manj prev. km. JTD mašinew pa tak al tak super.

Uporabniški avatar
Cobra1
Novinec

Napisal/-a Cobra1 Po mar 03, 2008 5:06 pm

Prevč km na puntoju. Raj vzem kakega Cliota al pa kavga Polota bo zihr bolš.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po mar 03, 2008 5:35 pm

Če z "bolš" misliš dražje, potem bo "bolš", ja. :lol:

Seveda je bolje kupiti avto z manj kilometri, a če bi osebno izbiral med fiatovim jtd-jem in pa renojevim dci-jem ozr. polotovim tdi-jem, se bi sigurno odločil za jtd.
Kar se pa kvalitete izdelave (ne govorim o motorju) tiče, je od te trojice verjetno polo na prvem mestu, morate pa razumeti, da so to mestne gajbice in dejansko nobena ni narena tako kvalitetno kot avtomobili višjega razreda, torej neke bajne kvalitete ni pričakovati v nobenem avtu takega razreda, izjeme so morda novi fiat500, honda jazz pa morda kak novejši jaris.

Sicer pa sploh ne razumem zakaj diesel motor? V mestnem avtu je to bolj kot ne nesmiselno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Če mar 06, 2008 4:30 pm

bass: Sicer pa sploh ne razumem zakaj diesel motor? V mestnem avtu je to bolj kot ne nesmiselno.

TRENDY, MODNO JE TER VSI TO KUPUJEJO :shock: 8) Saj ga ima tudi moja prijatelica pa prijatelica moje prijatelice in še ena njena prijatelica prijatelice :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 06, 2008 4:41 pm

Ivan36 je napisal/-a:bass: Sicer pa sploh ne razumem zakaj diesel motor? V mestnem avtu je to bolj kot ne nesmiselno.

TRENDY, MODNO JE TER VSI TO KUPUJEJO :shock: 8) Saj ga ima tudi moja prijatelica pa prijatelica moje prijatelice in še ena njena prijatelica prijatelice :roll:

off: opažam po tvojih postih da si ANTIDIZELAŠ... :lol: sprobaj diesel pa boš videl zakaj - enostavno ;)

on: jtd motor odličen...km so primerno oddelani se pravi nekje po 30.000 letno. če sama praviš da si imela veliko problemov z prejšnjim punto-m ti predlagam da sedaj sprobaj kaj drugega, mogoče: corsa, p206, clio... skratka da boš izbrala avto da je tak kot se "šika" se ne zaletavaj z nakupom...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Če mar 06, 2008 4:50 pm

adis je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:bass: Sicer pa sploh ne razumem zakaj diesel motor? V mestnem avtu je to bolj kot ne nesmiselno.

off: opažam po tvojih postih da si ANTIDIZELAŠ... :lol: sprobaj diesel pa boš videl zakaj - enostavno ;)

on: jtd motor odličen...km so primerno oddelani se pravi nekje po 30.000 letno. če sama praviš da si imela veliko problemov z prejšnjim punto-m ti predlagam da sedaj sprobaj kaj drugega, mogoče: corsa, p206, clio... skratka da boš izbrala avto da je tak kot se "šika" se ne zaletavaj z nakupom...

Ne z veseljem bi ga imel če mi ga kupiš samo me ne prepriča na dolgi rok beri 5 let + zakaj tašča že 4.ga menja v 6 letih od tega 3 novi in max 50000km vsak :roll: a so pol problemi al kaj jaz to ne vem :?: saj imam možnost v Revozu dobiti megana za 27% cenej pa mi ne sede ,samo benz , ki pa pol ni zanimiv za prodajo :roll: zato , ker pač ni Trendy :D

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če mar 06, 2008 6:04 pm

lp!

190.000 km .... halo? pa še vprašanje je, ali je bil jermen menjan. glede na kilometrino se je moralo delati z avtom kar lepo število kilometrov na leto in mora biti kar znucan.

sicer pa opažam, da se začenjajo spet provokacije. in ne, dizel ni za po mestu.

weer
Nov uporabnik

Napisal/-a weer Sr mar 19, 2008 1:52 pm

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme, bi se kar v tej pridružil s svojim vprašanjem.
Torej - kupujem prvi avto in sicer za maksimalno 2300 evrov in minimalno 97/98 letnik. Kupil bi nekaj srednjega, nisem preveč zahteven, nočem kakšnih odsluženih avtov z preveliko porabo.
Torej v moj izbor so prišli naslednji:
1. Renault Clio 1 ali 2 (zadnji modeli 1 so boljši kot pa 2)
2. Fiat Punto (khmm, italijanska površnost)
3. VW Polo (sicer starejši letnik, prevelika poraba?)
4. Seat Ibiza
5. Rover 200
6. Opel Corsa

Avto mora imeti servo volan, ter po možnosti elektr. paket (vsaj prve šipe).
Prosim za pomoč pri nakupu. Za kateri avto bi se odločili vi in kakšne izkušnje imate?

Hvala.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 19, 2008 3:48 pm

weer je napisal/-a:Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme, bi se kar v tej pridružil s svojim vprašanjem.
Torej - kupujem prvi avto in sicer za maksimalno 2300 evrov in minimalno 97/98 letnik. Kupil bi nekaj srednjega, nisem preveč zahteven, nočem kakšnih odsluženih avtov z preveliko porabo.
Torej v moj izbor so prišli naslednji:
1. Renault Clio 1 ali 2 (zadnji modeli 1 so boljši kot pa 2)
2. Fiat Punto (khmm, italijanska površnost)
3. VW Polo (sicer starejši letnik, prevelika poraba?)
4. Seat Ibiza
5. Rover 200
6. Opel Corsa

Avto mora imeti servo volan, ter po možnosti elektr. paket (vsaj prve šipe).
Prosim za pomoč pri nakupu. Za kateri avto bi se odločili vi in kakšne izkušnje imate?

Hvala.

jst bi gledu za cliotom, puntom (tega bi dal na zadnje mesto),polo in ibiza.mislim da s temi avti nebi vlk zgrešil.vsi ti avti pijejo v povprečju enako. pri cliotu rado crkne kak lager pri kolesu, polo (še posebi starejši) imajo občutljive menjalnike, mašina in ostale stvari so zelo zanjesljive,pri puntotu se marsikaj najde, ki ti para živce.
jst bi gledu za ibizo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1932643
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1920409
Lep pozdrav :)

weer
Nov uporabnik

Napisal/-a weer Sr mar 19, 2008 4:02 pm

Slišal sem da so Ibize katastrofalni avti, vsaj kar se tistih 2000 letnik in nižje tiče. Da pa je v bistvu isti avto kot Polo, le cenejši.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr mar 19, 2008 4:29 pm

Starega Polota ti ne priporočam, prav tako ne Ibize. Če bo Ibiza 1.6, mogoče ja, če pa 1.4, pričakuj poraz od avta.

Hlebec
Nov uporabnik

Kraj: Podzemelj

Napisal/-a Hlebec Sr mar 19, 2008 5:44 pm

weer in roomeo...kaj sta imela kdaj Ibizo?

Jaz lahko rečem da je Ibiza zelo dober avto in ni nobenih problemov.
Jaz sem imel ibizo letnik 1996, 1.4 motor in nisem imel razen rednih servisov nobenega problema. Poznam tudi kar nekaj lastnikov ibiz in nimajo problemov.
Priporočam ti ibizo, polota (raje ibizo ker je cenejša, je pa skoraj enak avto, razen zunanjosti) in pa cliota. Za ostalo se jaz ne bi odločil.
Clio je bolj mehak avto, medtem ko je ibiza trši avto, če ti to kaj pomeni.
Glej pa da kupiš dober primerek, ker s tem se znebiš veliko popravil v prihodnosti. Raje daj kak € več pri nakupu.

Vso srečo pri nakupu.

Lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr mar 19, 2008 5:45 pm

roomeo je napisal/-a:Starega Polota ti ne priporočam, prav tako ne Ibize.

Ker?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 19, 2008 5:52 pm

Doche je napisal/-a:

Ker?

sej a mora sploh kak avto priporočat :twisted:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr mar 19, 2008 6:31 pm

kolesar je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:

Ker?

sej a mora sploh kak avto priporočat :twisted:

:lol: smešno mi je vedno samo to, da tak neargumentirano daje nasvete. Kolk vsaj jaz vidim pri ljudeh okoli mene, ki majo Polota 6n ni nobenih problemov. Sicer je pa vse odvisno kako avto voziš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov