Senad je napisal/-a:tam pri kilometrih mi ni jasno zakaj pod 60 ali nad 120... ???
AgitatoR je napisal/-a:Samo kot info. Za ta denar dobiš novo Astro Classic.
bizi10 je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:Samo kot info. Za ta denar dobiš novo Astro Classic.
Vem ja. Ampak ne vidim več poante v tem da bi drago kupil avto, ki mu bo cena v naslednjih letih strmo padla samo zato da bo nov avto. Čez 4 leta ga bom lahko pa za 7.000 EUR prodajal. To sem enkrat že naredil. Citroen Xsara 2.0 HDi kupljena 2004 za preračunano 13.500 EUR. Letos ko bo šele avgusta stara 4 leta in super ohranjena pa je ne morem prodat za 7.500 EUR...
bizi10 je napisal/-a:Tu se pa nebi strinjal. Omejitev kilometrov sem dodal ravno zaradi stroška velikega servisa torej ali bom kupil takega ki ima še 60.000 km do velikega servisa ali pa takega ki ga je že dal skozi. O skritih napakah je pa tako da nikoli ne veš, ampak bi moral bit pa res črn scenarij da bi na dodatno podrobno pregledanem avtu bilo za 2.000 EUR skritih napak in tudi če bi bile bi za njih nekdo odgovarjal. Je pa razlika ali se pelješ v Avensisu 2004 letnik ali v Astri Classic 2008 letnik tako s stališča udobja kot varnosti in vsekakor ne v prid Astri Classic. Po drugi strani kje je razlika? Lahko preplačam nov avto in zgubim v naslednjih 4 letih 6-7.000 EUR+ stroški servisov na uradnem pooblaščenem servisu ali pa kupim rabljen avto ne vem recimo za 11.000 EUR in že v štartu privarčujem kakšne 3.000 EUR. Lahko vozim k serviserju ki mi ne bo dvakrat dražje sevisov računal. Vmes se pa seveda vozim v avtu višjega kakovostnega razreda, pa še na ceni bo manj zgubljal skozi leta kot nova Astra Classic. (Pa da ne bo to zdaj samo napad na Astro je isto tudi drugje s kakšnimi starimi Picassoji ko zadnje zaloge čistijo itd.)
KARL ABARTH je napisal/-a:bizi10 je napisal/-a:Tu se pa nebi strinjal. Omejitev kilometrov sem dodal ravno zaradi stroška velikega servisa torej ali bom kupil takega ki ima še 60.000 km do velikega servisa ali pa takega ki ga je že dal skozi. O skritih napakah je pa tako da nikoli ne veš, ampak bi moral bit pa res črn scenarij da bi na dodatno podrobno pregledanem avtu bilo za 2.000 EUR skritih napak in tudi če bi bile bi za njih nekdo odgovarjal. Je pa razlika ali se pelješ v Avensisu 2004 letnik ali v Astri Classic 2008 letnik tako s stališča udobja kot varnosti in vsekakor ne v prid Astri Classic. Po drugi strani kje je razlika? Lahko preplačam nov avto in zgubim v naslednjih 4 letih 6-7.000 EUR+ stroški servisov na uradnem pooblaščenem servisu ali pa kupim rabljen avto ne vem recimo za 11.000 EUR in že v štartu privarčujem kakšne 3.000 EUR. Lahko vozim k serviserju ki mi ne bo dvakrat dražje sevisov računal. Vmes se pa seveda vozim v avtu višjega kakovostnega razreda, pa še na ceni bo manj zgubljal skozi leta kot nova Astra Classic. (Pa da ne bo to zdaj samo napad na Astro je isto tudi drugje s kakšnimi starimi Picassoji ko zadnje zaloge čistijo itd.)
Ti iz prakse ilustriram pasti takšnega nakupa oz razmišljanja – zgolj znamko bom zamolčal (če te zanima ti jo brez težav »na privat« zaupam), da ne nastane kregarija (pogost pojav tu na forum-u)
Dobro poznam lastnika + njegov ex-avto razreda AVENSIS – kupil je novega, letno je prevozil cca 40.000 km, bil je redno servisiran pri pooblaščenem serviserju, drugače pa nikoli karamboliran oz huje poškodovan.
Pri cca 150.000 km oz skoraj 4 letih so mu naredili predračun servisa – spisek popravil je veljal cca 2.000 EUR – po lastnikovih izjavah je šlo za t.i. velik servis + komplet gume + katalizator oz izpušni sistem (beri:uničen na račun rje) + nekaj malenkosti.
Avto je enostavno prodal in kupil drugega.
Skratka nič posebnega – zgolj reciva temu malce večji servis oz redno vzdrževanje – ki pa se po lastnikovih izjavah pri 4 leta starem avtu ne splača.
Primer pa ni osamljen; torej pazi da ne kupiš kakšen tak primerek – na zunaj solidno ohranjen avto, ki mu brez težav glede na videz prisodiš bistveno manj km (kar nekateri preprodajalci tudi v praksi izvedejo s tem, da »zbijejo« km)
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov