sasiti je napisal/-a:Kupujem kombi, ki bi mi služil za počitniška potovanja (v bistvu predvsem za prespati). Proračun imam nekako postavljen na 3000 EUR. Sem gledal malo po avto.net in so mi v ožji izbor padli naslednji:
1. Fiat Scudo 1,9 diesel - letnik 97,98
2. Peugeot Boxer 2.5td- letnik 95,96
3. VW Transporter 1,9 diesel - letnik 94,95
4. Hyundai H-1 2.5 td, letnik 99
Kateri od navedenih se vam zdi najboljša izbira, predvsem glede:
- vzdržljivosti
- stroškov vzdrževanja
Zanima me tudi, kako je z registracijo oz. zavarovanjem? Spadajo kombiji v enako skupino kot osebni avtomobili? Ker na amzs.si sem gledal in piše le za kombije z več kot 5 sedeži.
Zahvaljujem se vam za mnenja in morebitne predloge.
kosmit je napisal/-a: Jaz sem mojemu naredil homologacijo s 6 sedežev na 5 ( cena hologacije 80 Eur) tako da je zavarovanje in takse manjše.
L.P.
Mitja
ne najdem one teme ko sem ti že napisal not, pa bom šeenkrat.cliort je napisal/-a:kosmit je napisal/-a: Jaz sem mojemu naredil homologacijo s 6 sedežev na 5 ( cena hologacije 80 Eur) tako da je zavarovanje in takse manjše.
L.P.
Mitja
No, tudi mene veseli da prihajajo mnenja od lastnikov.
Prosil pa bi te, če lahko opišeš v čem je "fora" če ima kombi 5 sedežev namesto 6 ali 8, in koliko si plačal za registracijo pred in po homologaciji.
Ker sem prebral, da če ima kombi 8 sedeže da se ga enako registrira kot osebno vozilo(čeprav mi je to malo čudno), če pa ima npr.6 sedežev in tovorni prostor, pa da se zračuna po nosilnoti tovornega dela.
(upam da nisem preveč zakompliciral)
Drocky je napisal/-a:ne najdem one teme ko sem ti že napisal not, pa bom šeenkrat.
Če maš v prometni napisano da je tovorno vozilo, se zavarovanje plača po takem(KLIK) sistemu, če pa v prometni piše, osebno vozilo in ima več kot 5 sedežev, pa po takem sistemu. Če ma 5 sedežev pa velja tisti link ko ga je dal kosmit. Vsak kombi, ki ima Atest in ima 6 sedežev in tovorni prostor bi moral met v prometni napisano da je tovorno vozilo, zato sem ti napisal tak v oni drugi temi.
Mi pa lahko vrjameš, ker je doma jumper z 5imi sedeži in tovornim prostorom(registriran kot tovorno vozilo), pa blo je že lepo število furgonov in tut nekaj potniških.
Če pa kdo rabi nasvet glede jumper/boxer/ducato 95-00 letnik pa naj napiše in si bom probal čas vzet ter napisat pomankljivosti na plehu, motorjih, nasplošno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov