Robo je napisal/-a:Pozdravljeni,
verjetno bo ta tema precej aktualna, glede na zadnje cene draženja goriv.
Zanima me, kateri avtomobili iz izkušenj pokurijo najmanj in se obnesejo v redu. Poznam Renault clio 1.5dci in Thalio 1.5dci in za oba vem, da pokurita približno 4l. Je še kaj podobnega v tem rangu?
Hvala in LP
lumpii je napisal/-a:Robo je napisal/-a:Pozdravljeni,
verjetno bo ta tema precej aktualna, glede na zadnje cene draženja goriv.
Zanima me, kateri avtomobili iz izkušenj pokurijo najmanj in se obnesejo v redu. Poznam Renault clio 1.5dci in Thalio 1.5dci in za oba vem, da pokurita približno 4l. Je še kaj podobnega v tem rangu?
Hvala in LP
Da je poraba 4 litre na 100 si dejansko zmeri 1. v koloni....
Največji drekači po cesti so ti vozniki ki non stop šparajo na porabi....
S 5 litri porabe se voziš k člouk dejansko po predpisih, k eni še to ne....
Za take bi jst uvedu predpis - kazen 2-3 tič ko ga dobi policaj - zaplenitev vozila in prepoved vozniške za zmeri pa se lepo pelje člouk naprej z avtobusom ali vlakom in mu tam ni treba gledat porabe....
Drgač je pa tud Lupo 1.2 TDI, Carade daihatsu 1.0TD.....
Drgač pa kupš megana ali laguno pa pije 5.5 ali 6 litrov in se pelješ k člouk.....
Robo je napisal/-a:V bistvu cena ni prvotnega pomena pri nakupu... ampak poraba. Če obstaja kakšen večji avto s porabo 4-5l - prosim za inf. Govorimo pa o normalni vožnji...
FBR je napisal/-a:
Ma ja... če ma to s skoraj 1,4 tone in 115KM povprečno 5,7 po mestu sem jaz pa papež...
... ja... tud jaz... z 4. in 5. 40 kmh na uro in s 6. v dolino.... tist za mano me pa zrine v prvi prilki... enkrat probal ponoč in nikol več... že jst sm mislu da bom umru... Na koncu tega testa sem mel porabo 5,5 tako da tistih 5,7 z tako težo in križišči + dinamično speljevanje je no way pod 6l/100km.
fare je napisal/-a:Fabia, polo, ibiza SDI.
cca 4,5l na 100km.
Ne uničljiva mašina!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov