Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kitcar
Nov uporabnik

Zamuda pri izdobavi novega avta

Napisal/-a kitcar Po maj 26, 2008 7:02 pm

Imam vprašanje,ki me močno muči. Namreč naročil sem dne 10.4.08 novega Audija A4,pri naročilu avta so mi rekli da je rok dobave od 6 do 8 tednov. No ker je začel teči že 7.teden sem klical k prodajalcu,kako kaj zgleda vsa stvar. Objasnil mi je da bo moj avto izdobavljiv šele 28.teden v letu,se pravi tam okoli 5.7.08,ker je to več kot 8 tednov me zdaj muči že nestrpnost. No kaj mi je prodajalec povedal: Da se bližajo dopusti v Nemčiji in da bo zaradi tega tovarna izdelovala samo z 2/3 kapaciteto ???. Štos je v tem da sem aro za avto tudi že položi 1000 evrov. Avto je naročen pri uradnem prodajalcu.
Zanima me sledeče sem jaz zaradi takega zavlačevanja opravičen do kakršnih ugodnosti,vrnitev are ali popusta....

Hvala za odgovore
ERUPTION

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po maj 26, 2008 7:23 pm

A si podpisal kakšno kupoprodajno pogodbo, ko si dal aro? Ker bi noter moralo pisat kaj sledi, če avto ne pride v dogovorjenem roku.
pa tudi če ni bilo nobene pogodbe se bi morali dogovorit kaj storiti če rok dobave avtomoila mine, avtomobila pa še nebo.

Če nimaš nič, predlagam da se greš najprej lepo pogovorit k prodajalcu in se dogovorit za kakšen dodaten popust. Če lepa beseda ne zaleže, pa začneš bolj težit in delat scene v salonu (skrajni primer)

Kolega je imel podobno situacijo za nissano kaškajem, ker ga je naročil, potem ga pa ni in ni bilo, kljub obljubam (ni pa nič rekel, da bi dal kakšno aro). Potem mu je bilo vsega dost in je kupil mazdo CX-7, in čez nekaj časa so ga klicali naj pride po nissana, on pa je že rekel, da je kupil drug avto.
Slika

kitcar
Nov uporabnik

Napisal/-a kitcar Po maj 26, 2008 8:17 pm

No zdajle sem na uradni Audijevi strani Audi.de prebral,da je naslednja izdobava A4 konec junija,ne vem ali to velja za Nemčijo ali nasplošno,zraven tudi SLO
ERUPTION

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili To maj 27, 2008 12:56 am

Zahtevi nadomestno vozilo ta čas npr.: A5, novi TT, R8... :D Podobne težave je mel moj oče, samo škoda ko ni kupoval A4, ampak Laguno 2 1.6 bencinca, tako da je imel na izbiro 2.0 laguno pa Megane dizle...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 27, 2008 6:02 am

ja kot so že nekateri rekl, če si podpisu kakršnokol pogobbo pa da je noter naveden datum izdobave potem se lohk sklicuješ na to, če temu ni tako, ti ne preostane drugega kot da čakaš, in ob tem upaš da bo saj avto deloval tako kot more in boš z njim zadovolen
upam da ga čimprej dobiš

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To maj 27, 2008 6:06 am

da se marsikaj storiti,pač povej jim kaj si misliš o njih in njihovi neresnosti,pa če hočejo kupca obdržati ti naj nekaj ponudijo al nadomestni avto,al pa nekaj dodatnega popusta

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To maj 27, 2008 6:40 am

samo glejte, noben ne razmišlja malo drugače. Prodajalec nemore odgovarjati za zamudo pri izdelavi, saj on ne vpliva na to. Drugo je, če ima prodajalec z firmo, v tem primeru Audi, pogodbo da se morajo držati dogovorjenega roka dobave. Tukaj se bol točno pozanimaj kako je z tem, da se ne boš drl na prodajalca, on pa dejansko ni nič kriv in nemore nič storiti.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 27, 2008 6:49 am

@kitcar: zamuda je pri tem koncertnu klasika. Mat je naročila novega Tourana lani, je čakala 2 mesca dlje, kot je bilo dogovorjeno, njen frajer je naročil A6, čakal 2,5 meseca dlje kot je bilo dogovorjeno, čakalne dobe so tudi za pri Seatih in še kje... tak da se ne sekiraj preveč. Se ti pa splača vseeno pozanimat, če lahko dobiš kakšen R8 kot nadomestno vozilo (svojega si pač, ker si verjel roku dobave že prodal ane... :P).

Recimo sodelavc je naročil Golf V z DSG, ker je šaltheblov zmankal, je lepo avto zamujal 1.5 mesca več kot je blo dogovorjeno. A je popizdil v salonu in dobil Passata dokler avta niso dobavl.

krho
Novinec

Napisal/-a krho To maj 27, 2008 7:18 am

Jaz sem Golfa dobil tisti teden, kot smo bili zmenjeni. No še malce na roke so mi šli, ker smo bili zmenjeni za petek, pa so zrihtali vse papirje do srede zjutraj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 27, 2008 7:49 am

Potem to štejem v čast bebcem pri A2S očitno :). Za mojega Leona so nucal sam dva dni :P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 27, 2008 7:50 am

Tud jst sem svojga golfa dobil v dogovorjenem roku.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To maj 27, 2008 10:03 am

Če si podpisal pogodbo, do kdaj ti bodo dobavili avto, si najdi dobrega odvetnika pa zahtevaj, da začnejo obresti teči v tvojo korist. Ko smo mi kupovali Golfa IV je blo enako, pa je oče odvetnika najel pa je prodajalcu lepo juho skuhal.

Lp

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To maj 27, 2008 10:55 am

Jaz sem dobil Zafiro skoraj en mesec predčasno. Sem si moral denar sposoditi, ker sem imel vezanega :P
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg To maj 27, 2008 11:13 am

probi se najprej lepo dogovoriti. meni so na fiatu (autocommerce) dali nadomestni isti avto za 14 dni, ker je zamujal moj novi (brez omejitve kilometrov in brez ostalih obveznosti, samo nafto sem placeval in opral sem ga nakoncu v zahvalo, da pokazem vsaj malo bontona :lol: )
posojo so predlagali sami! res pa se je v nasprotnem primeru dobro obrniti na vodjo prodaje, ker imajo prodajalci vec ali manj zvezane roke.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To maj 27, 2008 11:15 am

lenivec je napisal/-a:odv od pogodbe kaj si podpisal. in če si tam podpisal 8 tednov ti more vrnit dvojno aro...

....to je res, samo oni se "zazihrajo" in nikjer ne piše. da si dal ARO, ampak piše: ("polog plačila vozila.........)oz. točka 14: "za vozilo, ki je predmet kupoprodajne pogodbe, znaša VARŠČINA" (sam sem dal 1000 e) kar pa močno spremeni zadevo, kakor tudi piše pod točko 16. dobavni rok: cca 12-15-ti teden oz po 31.3.2008

Avto sem dobil 15.4.2008

P.S 6-8 tednov so ti preoptimistično dali dobavni rok - avto se prodaja nad vsemi pričakovanji pri nas, kakor tudi v evropi....

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To maj 27, 2008 11:39 am

Moj znanec je pred novim letom naročil VW Tiguan, 2.0 TDI,
z ročno klimo (!!!!!) in DSG menjalnikom. Rok dobave 12 teden 2008.
V petek (23.05.) so ga klicali, da lahko prevzame avto. Ko je prišel,
ga je skoraj kap. S dobavo so zamujali 8 tednov, avto pa ni bil tak,
kot ga je naročil -> brez DSG-ja, ampak z ročnim menjalnikom.

Sedaj so ga registrirali na njihovo firmo, in mu ga dali v uporabo
za čas, dokler ne pride tak, kot ga je naročil.

Od kolega fotr je pa čakal na A4 dobrih 6 tednov dlje, kot je imel
rok dobave. Dali so mu dodaten (melenkostni) popust.

PS
Obe vozili sta bili naročeni pri istem VW dealerju.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To maj 27, 2008 2:02 pm

Nasty je napisal/-a:Moj znanec je pred novim letom naročil VW Tiguan, 2.0 TDI,

1.) Tiguan ima zaradi obremenitev, do katerih lahko pride pri terenski vožnji in posledično zahtevane robustnosti kar "klasični" avtomatski menjalnik s pretvornikom navora...DSG menjalnik pa pri Tiguanu ni na voljo!

2.) Pri vseh "vročih" modelih (Tiguan, A4, Qashqai, X5,...) so dolge čakalne vrste nekaj običajnega...in (čeprav bi stranke najraje dale levo ledvico, da bi bilo to res :roll: ) je nerealno pričakovati, da bo stranka dobila avto v roku enega ali dveh mesecev. Trgovci so pa prav tako ovce, da obljubljano nemogoče...

Nasty je napisal/-a:Obe vozili sta bili naročeni pri istem VW dealerju.

Očitno je ta en in isti dealer nesposoben! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked To maj 27, 2008 2:21 pm

Nasty je napisal/-a:Moj znanec je pred novim letom naročil VW Tiguan, 2.0 TDI,

PS
Obe vozili sta bili naročeni pri istem VW dealerju.

WTF ? Ka obstaja opcija Tiguan z DSG ?
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 27, 2008 2:51 pm

Kolkr gledam na slovenski strani VW-ja pr Tiguanu res nism zasledil DSG-ja.

Kaj je potem tole (slika spodaj) "klasičen" 6-stopenjski avtomatik?
klik

A Tiguan koncept ga je pa očitno mel (vsaj tako je na spodnji sliki vidt, da piše na prestavni ročici DSG):
klik
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov