Okvirne parametre sem naredil:
Kupujem avto katerega osnovni namen je brez večjih težav prevoziti okoli 50.000km letno po naših avtocestah. "Vsaka" prevožena razdalja bo dolga med 120km in 230km (KK-KP-KP-LJ-KP-KK).
V avtu preživim dosti časa, da mi je pomembno kako avto izgleda. Tako zunaj kot znotraj.
Avto bo vožen pri konstatni hitrosti med 120km/h in 150km/h po AC. Sam menim da je 6 prestava pri tej vožnji skoraj nuja. Sploh če je kakšna znamka avtomobilov, v kateri je 6 zelo dolga in posledično varčna.
Zanimam se predvsem za dizle, nad katerimi zaenkrat nisem zelo navdušen ampak vseeno. Nekaj je treba tudi potrpeti za dosego cilja.
Sam sem si ogledoval bolj ali manj 147 1.9 m-jet, 156 1.9 in 2.4 mjet..
Rank za avto je do 12.000 eur recimo, ne bo pa nič narobe če bo kakšen tisočak manj, saj mislim da se tudi za 9-10k eur mora dobit kakšen dober avto.
Gledal sem še malo Opel Vectre 1.9JTD (fiatov agregat) všeč pa so mi tudi kakšni Peugeoti 307SW, Citroeni ipd... V glavnem da je avto tak, da ga z veseljem pogledaš.
Torej kakšni predlogi na moje kriterije? Še enkrat na kratko: AC , 50000km letno, 120-150km/h, zaželjena poraba okoli 6,5L pol litra gor ali dol.