deki988 je napisal/-a:320i
lumpii je napisal/-a:deki988 je napisal/-a:320i
Gresta skor enako.
Imel sem oba.
318 IS potegne bolj od 4000 obratov naprej - bolj poskočen rata.
Npr 320 vleče zvezno od začetka in gre ko šus, ni pa tiste razlike pri 4000 obratih.
Razlika je v porabi več kot očitna vsaj 2-3 litra na 100 km gre v prid 318 IS ki definitivno v vsakem pogledu porabi manj. 6 cilindrov je treba futrat pa čeprav ima le 150KM.
Zvok je pa pri 320 100% bolj hud kot pri 318 IS. Cilindri ddelajo svoje.....
Odločitev je tvoja, oba avta skoraj nekako enako vlečeta..... ( razlika v cestnini, zavarovanju....)
lumpii je napisal/-a:deki988 je napisal/-a:320i
Gresta skor enako.
Imel sem oba.
318 IS potegne bolj od 4000 obratov naprej - bolj poskočen rata.
Npr 320 vleče zvezno od začetka in gre ko šus, ni pa tiste razlike pri 4000 obratih.
Razlika je v porabi več kot očitna vsaj 2-3 litra na 100 km gre v prid 318 IS ki definitivno v vsakem pogledu porabi manj. 6 cilindrov je treba futrat pa čeprav ima le 150KM.
Zvok je pa pri 320 100% bolj hud kot pri 318 IS. Cilindri ddelajo svoje.....
Odločitev je tvoja, oba avta skoraj nekako enako vlečeta..... ( razlika v cestnini, zavarovanju....)
Nixxon je napisal/-a:Pa vseeno, porabe 2-3 litra ob primerljivi vožnji med dobrim 318iS in dobrim 320i NE SME BIT. Jaz imam 318i, žena pa 325i in je razlika v porabi dober liter do (včasih) dva, tako da 320i toliko več ne sme kurit.
PS: Jaz bi vzel 320i.
tuning1 je napisal/-a:Kupujem BMWja E36 in ne vem za katerega bi se odločil 318is ali 320i. Zanima me katerega se bolj splača vzet. Koliko sem dobil informacije ima 320 i manjšo porabo pa čeprav je 6 valjnik.Prosim za nasvete in priporočila.
Hvala.
Nixxon je napisal/-a:Pa vseeno, porabe 2-3 litra ob primerljivi vožnji med dobrim 318iS in dobrim 320i NE SME BIT. Jaz imam 318i, žena pa 325i in je razlika v porabi dober liter do (včasih) dva, tako da 320i toliko več ne sme kurit.
PS: Jaz bi vzel 320i.
Nixxon je napisal/-a:Med 320i in 325i so svetovi vmes. 320i gre zelo zvezno, ko sem ga vozil (eno obdobje sem imel ko sem razmišljal o menjavi moje 318i za 320i s klimo), sem mislil da bo zadeva bolj orenk šla. Medtem ko 325i je proti 320i brutalen, iz podna malo len, tam nad 2500 se zbudi, pri 3500 pa potegne ko žvau vse do blokade. Si nisem mislil da je razlika tako velika, a je.
Poraba, hja, težko rečem za center, ker ga veliko tam ne voziva. Povprečna poraba najinega avta je nekje 9-10, komot gre tudi pod 9 (z umirjeno vožnjo), nad 11 ga že težko spraviš. Najina poraba na enem touru kjer smo reeees gonili (http://www.ge39.com/vt2007.htm), je 10,18l/100km. Pa je v realnosti najbrž še nižja, ker sem avto velikrat pustil laufat ker je mali spal v njem, pa na začetku poti nisem tolk polno tankal (ko je prvič pištolo za benz ven vrglo), kot je kolega na koncu (čisto do vrha cevi za tankat). Sem bil kar presenečen. Če bi imel pa še lambdo menjano bi pa mogoče še kaj pomagalo.
Za samo mestno vožnjo poraba sigurno ni ugodna, ziher pa je nad 10, če se skoraj samo po mestu furaš. Midva imava cca 60-70% izvenmestne vožnje, ter 30-40% mestne (pa še to ne LJ).
PS: Najin najhujši ekstrem v porabi je bil ko sva šla po BBSke v Nemčijo (cca 1100km v eno smer), par tednov pred rokom za porod. Šla sva reeeees uizi, po avtocesti cca 100 (nekako s prometom na voznem pasu), avto je imel 195/65-15 široke gume gor. Najnižja poraba je bila 7,3l/100km.Najbrž je malo tudi kvaliteta nemškega bencina prispevala.
Dazi je napisal/-a:Kako pa to, da ma žena žival od avta ti pa....pač ne?
deki988 je napisal/-a:Zdej nevem če si gdaj vozil BMW 523i, ker po tvojem opisu je nekje tam tam, sam da ta 523 potegne nekje od 2 pa nekje do 5 tisoč obratov-ostalo pa je kr neki, ker od 5 tisoč pa gor se samo še dere, saj tako je pri meni...
Jst več al majn vozim samo po centru pa je poraba nekje okrog 12!
Na odprtem pa je poraba kot pri tvojem...
Zanimalo me je ker sam pred časom bil zainteresiran za nakup 325 pa sm izkoristil priložnost za informacije!![]()
Hvala za odgovore!
L.p. Dejan
Nixxon je napisal/-a:Dazi je napisal/-a:Kako pa to, da ma žena žival od avta ti pa....pač ne?
Hehe, pogosto vprašanje.Oba sva avtomobila kupila preden sva se spoznala. Jaz sem imel na voljo bolj omejen budget, ona je imela večjega (in večje želje, 318i je pred tem že imela), ker sta ga skupaj z bivšim fantom kupila.
deki988 je napisal/-a:Zdej nevem če si gdaj vozil BMW 523i, ker po tvojem opisu je nekje tam tam, sam da ta 523 potegne nekje od 2 pa nekje do 5 tisoč obratov-ostalo pa je kr neki, ker od 5 tisoč pa gor se samo še dere, saj tako je pri meni...
Jst več al majn vozim samo po centru pa je poraba nekje okrog 12!
Na odprtem pa je poraba kot pri tvojem...
Zanimalo me je ker sam pred časom bil zainteresiran za nakup 325 pa sm izkoristil priložnost za informacije!![]()
Hvala za odgovore!
L.p. Dejan
523i mislim da še ne, sem 528i, tako da glede tega ni primerjave. Je pa res da nad 5000 ne potegne nevemkolk več, je pa res da si hitro od 5000 na blokadi, še posebej v nižjih obratih. Poraba med 3ko in 5ko se pomoje pozna cca 1/2 litra do liter.
Odvisno je tudi katero verzijo 523 imaš, po letu 9/1998 so motorji z dvojnim vanosom, kjer baje še bolj zvezno vlečejo. 325i se orenk razživi šele nad 3500 obratov, vleče pa dobro že od 2000+.
rhino je napisal/-a:318is je le navit 318i,ki spije malenkost več olja.Pa še starejši motor je od 320i.
Odgovori iz prve roke pa na: http://forum.bmwslo.com/
Po forumu brska: fulgur, Google Adsense [Bot] in 9 gostov