Link ki ga daješ je všečno poštimana nepremičnina. Sem vozil nekaj časa kot službeno vozilo takega, sicer na serijskih gumah, pa se ni nikamor premaknil. Tale pa je znižan, obtežen s kupom dodatne plastike in na širokih gumah. Se ne bom čudil če te boš poleg pojave zbujal pozornost še z lenobno vožnjo. O 1.4 motorju in njegovih muhah pa je bilo že nekaj tem. Malce poglej po tem forumu.
tristan01 je napisal/-a:Link ki ga daješ je všečno poštimana nepremičnina. Sem vozil nekaj časa kot službeno vozilo takega, sicer na serijskih gumah, pa se ni nikamor premaknil. Tale pa je znižan, obtežen s kupom dodatne plastike in na širokih gumah. Se ne bom čudil če te boš poleg pojave zbujal pozornost še z lenobno vožnjo. O 1.4 motorju in njegovih muhah pa je bilo že nekaj tem. Malce poglej po tem forumu.
LP Tristan01
simply je napisal/-a:Ko je sestrična kupovala novega Golfa 4 pred leti se je odločala med 1.4 16v in 1.6 8v.
Na koncu se je odločila za 1.4 16v, predvsem zaradi porabe. Ker je počasen voznik ji je 1.4 zadostoval za vse poti. Avtomobil je prodala, ko je imel 80k km in do takrat ni bilo problemov z njim.
Res pa je, da so motorji imeli probleme z zmrzovanjem pri nizkih temp., zato je bil tudi vpoklic, pa tudi še nekaj drugih napak je bilo.
Z 1.6 nimam izkušenj zato ne bom komentiral. seveda je pa za W!cked-a najboljši saj ga prodaja. Če ti povem po pravici, bi sam vzel tvojega za punco, če le ne bi bil tako "gol" in brez opreme. Poznam pa ljudi, ki so se zanj odločili samo zato, ker je imel števec hitrosti do 260km/h in ne 220km/h kot pri 1.4.
Imel sem službenega 1.8 125KM in je absolutno najslabši motor v Golfu IV. Poraba okrog 10l, gre pa ne nikamor.
Vsekakor je dosti boljši 1.8T - zame optimalen motor VW ( dizlov ne maram ), s katerim lahko imaš nižjo porabo kot z atmosferskim 1.8.
Z 1.6 16v pa nimam izkušenj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov