Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Sphero
Nov uporabnik

1.Alfa 147 2.Ford Focus 3.Seat Leon ali kaj drugega?

Napisal/-a Sphero Sr avg 27, 2008 7:17 pm

Pozdrav vsem skupaj po dolgem času!

Je pač tako, da sem pred menjavo avtomobila. Moj dosedanji Clio mi je doslej solidno služil, a odločil sem se za menjavo - drugo rabljeno vozilo.

Letno delam čez 40.000km, torej finančni rezultati kažejo na dizla. A kaj kupiti? Moja trenutna ožja izbira je sledeča:
1. Alfa 147 JTD
2. Ford Focus TDDi
3. Seat Leon TDi

Več kot do 7.500€ nisem pripravljen seči v "žep". Rad bi zanesljiv in spodoben avto, pri katerem ti ni treba vseskozi kaj menjati in ga voziti na servis. Ves imidž avtomobila, njegova šminka ipd. me ne zanimajo.

Moj dolgoletni serviser mi priporoča zlasti 2. in 3. izbiro, sploh za prvi model Focusov pravi, da so odlični kar se vzdrževanja in servisev tiče. Sam sem, morda tudi neopravičeno, malce v dvomih kar se Alfe tiče. Bojda so JTD motorji odlični in je z avti nasploh malo težav, ampak sloves Alfe pri vzdrževanju... Imel Fiata nekaj let nazaj in je bila izkušnja z njim zelo boleča.

Kljub kar nekaj nasvetov ljudi iz tega posla, bi prosil še za kakšno mnenje več. Stric "gugl" je presplošen v tem primeru.

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Sr avg 27, 2008 8:07 pm

Sam imam 147ko 1.9 JTD sedaj eno leto, in ni bilo nobenih stroškov, res pa je da sem za vsak primer ob nakupu naredil velik servis ki me je prišel okoli 400€. Glede na ostale lastnike jtd motorjev mislim da ni neke bojazni, da ne bi deloval tako kot je treba.
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Sr avg 27, 2008 8:25 pm

Priporočam alfo 147 JTD
Razlogi: nima nasledniika, je najlepša (subjektivno)
-odlični JTD motorji

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr avg 27, 2008 9:17 pm

Ostala dva enostavno ne moreta konkurirati 147ki. Edino, če ti je prostornost prioriteta, potem bo leon boljša izbira.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če avg 28, 2008 9:06 am

Obvezno Leona z Sport opremo, če je možno.
Armaturka je ista kot od A3.
Kkšnih večjih napak ni (luščenje ročajev na vratih), in standardne VAG fore:

Zajebancija LMM-a, lahko air bag zajebava (stik), doskrat treba manšete menjat. Sliši se veliko, sam so stroški min, seveda če sploh treba kaj od napisanega poštimat.

Kot celota je Leon super nakup, se pa strinjam, da kot sam motor je JTD boljša izbira :D

Kot celoto pa treba vse sprobat, peljat en krog itd. Ker so omenjene zadeve precej različne in vsakemu posamezniku nekaj sede.
Zadnjič spremenil CupraR, dne Če avg 28, 2008 9:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če avg 28, 2008 9:43 am

Vsekakor Seat!
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če avg 28, 2008 10:05 am

Drager je napisal/-a:Vsekakor Seat!

Podpis! :tomidelej:

Alfa ima sicer boljši motor JTD po drugi strani se v Leonu boljše sedi. Alfa ima bolj športne sedeže, medtem ko ima Leon tudi dobre sedeže, predvsem iz vidika udobja. Niso mehki! Pa vseeno prideš ven spočit. Noter je pa itak isti kot A3.

V tvojem primeru za tvoj budget , pa boš tudi lažje dobil dobrega seata kot dobro 147ko ;)

Kar se videza tiče, o okusih se ne razpravlja. Bom rekel pa tako, 147ko so njene zaobljene linije rešile tega kar večina konkurentov ni doživela, zato pa je tudi tako dobro prodajana da je na trgu že 7 let in še danes izgledajo tudi l.2001 prekleto dobro z rahlimi modifikacijami.. Po drugi strani če dobiš Leona Sport (za 8k pomoje še ne) tudi tisto izgleda super :!:

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če avg 28, 2008 10:21 am

bass je napisal/-a:Ostala dva enostavno ne moreta konkurirati 147ki. Edino, če ti je prostornost prioriteta, potem bo leon boljša izbira.

Ne posplosujes neki v 3 krasne brez da ves kaksna sta ostala dva..
Jazst

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če avg 28, 2008 11:32 am

Psepi je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Vsekakor Seat!

Podpis! :tomidelej:

Alfa ima sicer boljši motor JTD po drugi strani se v Leonu boljše sedi. Alfa ima bolj športne sedeže, medtem ko ima Leon tudi dobre sedeže, predvsem iz vidika udobja. Niso mehki! Pa vseeno prideš ven spočit. Noter je pa itak isti kot A3.

V tvojem primeru za tvoj budget , pa boš tudi lažje dobil dobrega seata kot dobro 147ko ;)

Kar se videza tiče, o okusih se ne razpravlja. Bom rekel pa tako, 147ko so njene zaobljene linije rešile tega kar večina konkurentov ni doživela, zato pa je tudi tako dobro prodajana da je na trgu že 7 let in še danes izgledajo tudi l.2001 prekleto dobro z rahlimi modifikacijami.. Po drugi strani če dobiš Leona Sport (za 8k pomoje še ne) tudi tisto izgleda super :!:

Sport od zunaj ni nič posebnega, ma meglenke :lol: Je pa notranjost precej bolj na nivoju, predvsem sedeži so prcej boljši, usnjen volan, pa mislm da večina ma climatronic :D

Edin tale, če je res sport, je bul usut, ma naroben volan +samo predni odbijač od TS:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2197383#

So pa redki, mislm da je sam še en na avto.net, sam ma velik prevoženih. Težko bo pametnega dobit, sploh za tak denar :? VAG dizli dobr držijo ceno in si hitr na 10.000 če hočš kej pamtnga dobit, da je ok, pa da ma kej opreme.

Varjanta je uvoz. Enga Sport TDI 130ps :D sam zna bit dražje.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če avg 28, 2008 1:09 pm

Ni bil Sport v nekakšnih športnih odbijačih :? Pardon se opravičujem potem za zavajanje, sem očitno narobe mislil. Pa vseeno, tudi ta na linku je lep ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če avg 28, 2008 1:29 pm

Psepi je napisal/-a:Ni bil Sport v nekakšnih športnih odbijačih :? Pardon se opravičujem potem za zavajanje, sem očitno narobe mislil. Pa vseeno, tudi ta na linku je lep ;)

Tist je bil TopSport oz FR, pa še to so mel pri nas le 1.8T in TDI150ps verzije.

Un na linku je za pogledat, sam kokr sm reku, glede na slike, je bil usut oz pač ni Sport, prednji odbijač je pa itak od TS.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če avg 28, 2008 1:52 pm

Ker si vprašal tudi za kaj drugega, ti predlagam recimo kaj takega.
Stric ga je kupu rabljenega, in je blazno zadovoljen, nobenih napak, malo višje sedenje, dizel, dosti opreme.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Če avg 28, 2008 2:57 pm

Men je čudno, da mu vsak voznik določene znamke ponuja ravno to, a nimate nobenega objektivnega mnenja, pa samo svoja j***a hvalte.

Če so ti všeč te 3 kandidati glej katerega od teh dobiš ceneje, boljše opremljenega, lepše ohranjenega.....se bo že nekaj našlo.
Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če avg 28, 2008 6:18 pm

XFX je napisal/-a:Men je čudno, da mu vsak voznik določene znamke ponuja ravno to, a nimate nobenega objektivnega mnenja, pa samo svoja j***a hvalte.

Če so ti všeč te 3 kandidati glej katerega od teh dobiš ceneje, boljše opremljenega, lepše ohranjenega.....se bo že nekaj našlo.

Js mam Alfo, pa mu priporočam Leona ;) Kaj si tečen :lol:

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Če avg 28, 2008 6:19 pm

Psepi je napisal/-a:
XFX je napisal/-a:Men je čudno, da mu vsak voznik določene znamke ponuja ravno to, a nimate nobenega objektivnega mnenja, pa samo svoja j***a hvalte.

Js mam Alfo, pa mu priporočam Leona ;) Kaj si tečen :lol:
jest sm tud l na italjane ampak priporočam leona ;)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če avg 28, 2008 6:28 pm

priporočam Leona,sem ga kupu pred pol leta... 1,9TDI,ima vso opremo,dal sem 7500€... nimam nobenih pripomb zaenkrat,dela ko urca :D LP!
Slika

Sphero
Nov uporabnik

Napisal/-a Sphero Če avg 28, 2008 7:41 pm

Vsem najlepša hvala za vaše komentarje. Najraje preberem take, ki imajo močne in realne argumente zakaj ravno "vaš" izbor.

Sam osebno se trenutno nagibam k Alfi in Seatu, a odločiti se bo potrebno tudi glede na trenutno ponudbo na trgu.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če avg 28, 2008 8:06 pm

axa je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ostala dva enostavno ne moreta konkurirati 147ki. Edino, če ti je prostornost prioriteta, potem bo leon boljša izbira.

Ne posplosujes neki v 3 krasne brez da ves kaksna sta ostala dva..

Ne da se mi ponavljati enih in istih stvari.
Vozil A3, vozil leona, vozil golfa.
Solidni avtomobili, razmeroma prostorni, a me nobeden od njih ne gane. Pa če pije 3 litre, i don't care...
Nisem vozil focusa in tudi nimam interesa, nebi zdržal 5 minut buljenja v tisto ogabno korean-lookin' plastiko.
Koliko boljši in natančnejši krmilni mehanizem (v primerjavi z zgoraj navedenp trojico) ima alfa pa je težko opisati z besedami, zato niti ne bom poskušal.
147 ima zame osebno eno samo večjo pomankljivost. Premalo prostora.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če avg 28, 2008 10:19 pm

Zame je največja pomankljivost alfe 147 tole:
http://www.youtube.com/watch?v=YpnbDLLilhs

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe avg 29, 2008 3:17 am

hehe...

Bodite objektivni no... Kater od omenjenih avtov ima wishbone spredaj in mcpherson zadaj? Lega 2:0 - alfa! Alfa je proti tem avtom Bentley (gledano po kakovosti izdelave; oz trde plastike v Alfi NI!)! 3:0!

JTD je predstavljal dvig Italijanov v vrh dizelske industrije, ki ji je mogoce edino BMW kos (mogoce)... Raje bi dodal 1000eur in kupil multijet ampak anyway... 4:0! Ne subjektivno - objektivno bi bilo krivicno enacit Alfo 147 z ostalin omenjenim sranjem... (se opravicujem - nikoli nisem vozil Focusa, le Taurusa v US and A (2x) in seata Grdobo ima kolega, ki je NE more videt), ampak to je neresna tema... Zajebavanje alfistov in to je to...

:P

Cakam karton... :)

Se opravicujem za popravke (alko)... :) JAO :D

LP
Ora Et Labora :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov