Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matcar
Nov uporabnik

Prvi avto do 1200 €

Napisal/-a matcar Ne avg 31, 2008 12:44 am

Prosil bi, da mi svetujete, kateri rabljen avto naj izberem. Tam nekje do 1200 €, ne prevelika poraba, pa največ 1.6 motor, do 80 kW. Kolkor sem gledal, bi najraje kakega peugeota 306, se mi še najbol dopade. Samo ne vem kak je kaj zanesljiv. Stric je mel 306ko, pa je mel kar težave z njo. Teta pa ni mela z njo skoraj nič težav, tak da sem v dilemi. Clio mi je tudi kar všeć, ampak mi ga večina odsvetuje. Kaj pa vi mislite? Hvala že vnaprej ;)

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Ne avg 31, 2008 8:49 am

Pri avtomobilih za tak denar naj ti bo prioriteta stanje avta in ne znamka in model. Pa naj se ti z nakupom ne mudi, saj je bolje da ti 3krat nekdo drug pred nosom odpelje avto kot pa, da kupiš kakšne j***a.
Jaz bi za tak denar poiskal kakšnega vw pola. Sem ga imel in sem bil zelo zadovoljen, prodal sem ga za 1100€.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 31, 2008 11:55 am

Lahko je star, ma za tako ceno bi najraje takega vzel, neglede na karkoli:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2238888#

LP

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne avg 31, 2008 12:23 pm

no ja...ta bmw je mal prehud...če se ti z vidika vzdrževanja in tankanja shodi, zakaj pa ne.
jst bi ti priporočal tole:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2258010

ga ma sošolc, pa mu je crknu do sedaj samo računalnik...je šel na odpad po drug računalnik (50€), mu ga je serviser zamenjal in se vozi naprej.maš polno opreme, je udoben, pa delov na odpadu je polno, v trgovini pa tudi niso predragi.

tudi tale corsa ni napačna
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2256670

aja...zadnje čase opažam, da predvsem starejši prodajajo avte še vedno prek salamonovega oglasnika.na iternet se žal ne znajdejo in zato pišejo oglase v salamonca, ki jim je bolj poznan.mislim da prek salamonca bi lahkodobil boljši avto.
Lep pozdrav :)

matcar
Nov uporabnik

Napisal/-a matcar Ne avg 31, 2008 12:41 pm

Hja, bmw se mi res dopade, pa stric mi tudi govori, da naj ga vzamem, ampak je še vseeno malo preveč za moj žep, nažalost :P Drugač pa hvala za nasvete, sem danes kupil salomonovega. Če pa še bo kaki podobni avto, pa kar napište. ;)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne avg 31, 2008 1:26 pm

matcar je napisal/-a:Hja, bmw se mi res dopade, pa stric mi tudi govori, da naj ga vzamem, ampak je še vseeno malo preveč za moj žep, nažalost :P Drugač pa hvala za nasvete, sem danes kupil salomonovega. Če pa še bo kaki podobni avto, pa kar napište. ;)

Zakaj pa si kupil salomonca, če pa ga imaš na spletu pa še 100% dostop je, brez plačen. Pa še takoj lahko pregledaš oddane oglase.

btw: Samo Lanos "ne kupovat", poraba je, kr velika,-->8l...

Lahko ti svetujem, naslednje.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2262123
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2262445
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2261573
itd

Tle sem ti prlimal ene par linkov do avtov na avto.net-u, zdej glej an to, da majo čim manjšo prostornino motorja, seat zgornji link 1.6 le ta motor ni varčen tam okol 8l, vzemi rja e1.4, ki porabi med 6-7l, hyunday 1.3 so brez opreme, cenejši, imaš pa 1.5, ki pa ima opremo (servo, leketrični pomik stekel, tud klima itd). Pego je Francoz ne vem za pogledat je.
Imaš, kar nekaj izbire, tako, da redno pregleduje avto.net, bolha, salomonca in kliči, ampak ne hodit preveč daleč an ogled avta, ker ti bo žal, jest sem vedno dobil kukr tok dobr avto v bližini mojega kraja, tiste, ki pa sem šel gledat 100km in več stran so pa bili podn.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne avg 31, 2008 1:29 pm

Predvsem glej da ima avto čim manj kilometrov pod 100k če se da, ja tudi take se dobi za tak denar, samo nebo BMW. In vi mu štulite BMWje za tak denar, ko je pa samo vprašanje časa kdaj odpove kaka stvar pri tako starem in zgonjenem avtu in takrat imaš takoj totalko, ker nobern del ni cenejši od 500€. Da ne govorim o tem kakšne gume dobiš na takih BMWjih, torej take da jih je potrebno takoj zamenjat če se nočeš skipat v jarek ob prvem dežju, ker pa BMW nima manjših gum od 15" te gume lahko hitro upilijo še 300€. Ampak neumno je po drugi strani dajat na tak avto nove gume če za en dan naprej ne veš, če ne bo crknil in bo totalka. A to sem že povedal ta takile BMWji nimajo manj kot 200k prevoženih V RESNICI seveda.

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Ne avg 31, 2008 1:34 pm

AudiBoy je napisal/-a:Lahko je star, ma za tako ceno bi najraje takega vzel, neglede na karkoli:

LP

ok ne tega kupovat ni nič realno kaj je napisano... avto na slikah izgleda lep ja pa zanemarjen vozo ga ni starejši gospod še manj pa samo med vikendi no usaj zadnje leto ne saj je bil vsak dan pred dijaškem rečem samo roke stran od tega avta
prepoznal sem pa ga po registraciji tk da sem 100%
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne avg 31, 2008 2:07 pm

@trust: v salamoncu se najde veliko zanimivega, kot tukaj na netu.pred parimi meseci je en sodelavc najdu zelo lepo boro z 130hp in nekaj čez 60kkm prevoženih od enege starejšega gospoda (avto je baje biu prenizek za gospoda).seveda je bil zelo pozoren na kakšne skrite napake ali nategovanje, pa do sedaj ga še vedno vidim da se veselo vozi.pa vem da ga je plaču malo več,ampak je dobil še en komplet gum, letne so bile skoraj nove na alu platiščih.avto je bil zelo lepo ohranjen.
ko sma se s prijazeljem bočno zaletela in je zvil vrata na P106.jaz sem najdu prek avto.net-a nekaj razbitih za dele, pa vsak je hotu met za vrate okol 80€.nato je prek salamonca najdu nekoga in je za dal za vrata 40€ z elektromotorju, šipo, ogledalom.ga imajo v eni lokalni gostilni in dokaj redno berem salamonca ter najdem velik zanimivih stvari, ki je na netu redkost in gre hitro naprej.od tod men izkušnje...

pa še to...koliko avto starejših letnikov s klimo in podobnimi konji ima porabo pod 8 litrov?mogoč 7.5 kaj manj pa tut ne...če bo več relacijskih, bo pa seveda manjša poraba...edin če kupi dizla ali pa nekaj blizu 1.0 ali 1.1 motorjem...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Ne avg 31, 2008 8:18 pm

Za ta dnar in kot prvi avto si kup kkšnga Puntiča. Pocen za vzdrževat, pocen registracija, mal porab, pa na začetku ti ga nau tolk žou k ga boš kje mal sprasku.

Pa za ta dnar kj velik ni za zbirat. Če boš pa kupoval razna "napumpana" stara j***a z močnimi mašinami boš pa sam za registracijo, servis in za benz zmetu tolk dnarja, da bi si lohk za ta dnar prvošču že novejšga puntiča.

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne avg 31, 2008 8:46 pm

AudiBoy je napisal/-a:Lahko je star, ma za tako ceno bi najraje takega vzel, neglede na karkoli:

LP
Ja, če je tega vozil starejši gospod z registersko KUZMA bom jaz za svojega ob prodaji napisal da ga je vozil ET!
Drugace pa Punto ali Polo!
lp

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne avg 31, 2008 8:52 pm

306 je v redu, udoben in lep. Nekaterim celo premehak, stvar okusa. 1.4 motorji so bolj tako-tako, prebito tesnilo na glavi je klasika. Pa za tak letnik se malo čez ovinke zapelji, amortizerji v teh avtih so že fabrško nastavljeni za udobje, ne za dirkat. Če so še original, pazi da ne bi federgajbe kupil.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Ne avg 31, 2008 9:49 pm

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 31, 2008 10:25 pm

Jao, jaz sem dal samo primer serije 3. Upam, da bo boljse.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2219962#

Ceprav tudi clioti pa puntoti niso slaba izbira, sam meni je fajni avto izkljucno BMW-jeva "trojka".

LP

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Ne avg 31, 2008 11:15 pm

AudiBoy je napisal/-a:Jao, jaz sem dal samo primer serije 3. Upam, da bo boljse.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2219962#

Ceprav tudi clioti pa puntoti niso slaba izbira, sam meni je fajni avto izkljucno BMW-jeva "trojka".

LP

Edini strošek je tole:
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne avg 31, 2008 11:43 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Prvi avto do 1200 €

Napisal/-a Energetik81 Po sep 01, 2008 8:17 am

matcar je napisal/-a:Prosil bi, da mi svetujete, kateri rabljen avto naj izberem. Tam nekje do 1200 €, ne prevelika poraba, pa največ 1.6 motor, do 80 kW. Kolkor sem gledal, bi najraje kakega peugeota 306, se mi še najbol dopade. Samo ne vem kak je kaj zanesljiv. Stric je mel 306ko, pa je mel kar težave z njo. Teta pa ni mela z njo skoraj nič težav, tak da sem v dilemi. Clio mi je tudi kar všeć, ampak mi ga večina odsvetuje. Kaj pa vi mislite? Hvala že vnaprej ;)

Za ta denar priporočam Lanosa, Accenta ali kaj podobnega, ker jim rabljenim blazno pade cena, in dobiš tam letnik '98 s klimo in dokaj malo kilometri, po možnosti še potrjeno servisno. Pa ne verjami nekaterim, da žre Lanos več kot 8, to so smešne govorice. Če voziš tako mašino 100km/h na relaciji, bo žrl pod 6L. Če ga goniš po mestu bo pa šel seveda čez 8, 9L. Kombinirana normalna vožnja, brez gas/bremza okoli 7L.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po sep 01, 2008 10:16 am

lanos žre več kot 8l. Govorim iz lastnih izkušenj, kajti to je bil moj prvi avto 1.5 mašina, brez klime, z normalno vožnjo pod 8.5 l nisem prišel... Sicer je pa to zelo zanesliv avto, samo poraba je malo visoka...
Sicer pa poleg lanosa bi js vzel v ožji izbor še accenta, puntota..

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Po sep 01, 2008 10:24 am

Moje mnenje gre za fiat bravo 1.6
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po sep 01, 2008 11:29 am

Pepo25 je napisal/-a:lanos žre več kot 8l. Govorim iz lastnih izkušenj, kajti to je bil moj prvi avto 1.5 mašina, brez klime, z normalno vožnjo pod 8.5 l nisem prišel... Sicer je pa to zelo zanesliv avto, samo poraba je malo visoka...
Sicer pa poleg lanosa bi js vzel v ožji izbor še accenta, puntota..

Verjamem, da imaš take izkušnje, ampak si imel verjetno divjo "normalno" vožnjo. Ali pa razštelano mašino. Vsak vzdrževan 1,5 motor z ECU lahko na relaciji spraviš vsaj do 6L.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bole11 in 9 gostov