hehe... Bil moj prvi avto!!!
Sam dobre spomine imam na ta avto... Naredil 100 000km z njim, ampak je bil tok fajn, da ga nismo dal od hise - zdej ga ima sestra pa je tud cist navdusena... Uglavnem razen potrosnega materiala ni bilo nikoli nic narobe... Motor je tip-top še po 170 000km. Lega je nora še za današnje avte. Ima pocinkano karoserijo - kar pomeni da edina moznost da rjavi je - da je bil razbit... (sicer ni sans!!! - fiat je bil namrec en prvih ki je vpeljal cinkanje avtov - npr. se megane letnik 2000 ni imel pocinkane karoserije)...
Se zmeraj ga z veseljem vozim, vedno ko pridem domov... (zal je sestra rabla avto, tak da sem pol Alfo 147 vzel (podoben motor) - tudi ta je ok)...
Poraba ti ni pomembna, ampak jaz sem imel min 6.8 in max 10!
1.6 16v je en boljsih motorjev danasnjih časev (ali bližnje zgodovine), ki se kot receno še (ali se je vse do) danes vgrajeval v Fiat koncernu z bore malo sprememb - edine spremembe so bile na menjalniku ipd... Tezko zgresis, razen ce bi naletel na kaj zgonjenega ze na štartu (glede na letnik in vse).
Mal casa si treba vzet in najdet tapravga...
Sicer pa sem tankal Castrol TXT 10-40 z menjavo na 10000 - 15000 km in vedno delal (in dela) ko swiss watch. Sicer je priporocena Selenia...
LP