Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Sukkah
Nov uporabnik

Rabim pomoč in nasvete pri nakupu novega avtomobila(do 3000€

Napisal/-a Sukkah Če sep 18, 2008 3:54 pm

Zdravo!zelo bi bil hvaležen za vsako pomoč ali nasvet. Kupujem nov avto, ranga tam do 3000 eurov. Zaenkrat imam ogledanih par fiat bravotov in brav, puntov, pa tudi kakega peugeota 206...Glede na to da sem študent, iščem avto ki bo imel čim manjšo porabo ter da je poceni za vzdrževanje, imeti pa mora tudi klimo ter čim manj kilometrov. Ima kdo mogoče kakšen predlog?Zanima me tudi kakšno je splošno mnenje o fiatih, letniki od 1999 naprej(v tem primeru bravo, brava, punto, marea), ker sem se pozanimal že pri kar nekaj ljudeh ampak sem dobil sama mešana mnenja. Prijateljica recimo vozi bravo, letnik 1999, ima narejenih 110.000 km in pravi da še ni imela nobenega problema s tem avtom in da ga samo hvali-družinski prijatelj mehanik pa mi je na primer rekel da so fiati totalno zanič. Zanima me kaj je na temu. Se odločim za fiat, ali kaj drugega?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 4:03 pm

Pozdravljen.
Za FIAT-a se raje ne odločit - moje mnenje...jaz bi raje pogledau kak Hyundai, Honda - če želiš zanesljiv auto...pri Hyundai-u je zelo poceni vzdrževanje, pri Hondah je malo drugače - rezervni deli so dokaj dragi, sam pri njih se itak nič ne kvari :P ...pri obeh znamkah moraš paziti, da ne pije preveč olja in da ni rje predvsem okoli zadnjih blatnikov...FIAT-i so poceni ze vzdrževat (Italija zakon glede odpadov), Peugeoti majo še kr draga vzdrževanja...glede porabi ti ne znam povedat...odvisno od ''teže noge'', klima, motornega agregata, itd. ...se pravi če želiš zanesljiv auto uzemi kakega Japonca ali Korejca - najboljša izbira Hyundai in Honda.
Pripopaj kaj link z neta (avto.net) omenjenih autov, tvojih favoritov pa ti jih bomo kej prokomentirali...morda bo gdo drugi znau bolje razložit.
Sam kle ti bo itak usak za svojo znamko navijal. Poznam primer ko je frendu in njegovemu bratu spihalo mašino pri Puntotu in Bravotu.

LP

Sukkah
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Rabim pomoč in nasvete pri nakupu novega avtomobila(do 3

Napisal/-a KARL ABARTH Če sep 18, 2008 4:53 pm

Sukkah je napisal/-a:Zdravo!zelo bi bil hvaležen za vsako pomoč ali nasvet. Kupujem nov avto, ranga tam do 3000 eurov. Zaenkrat imam ogledanih par fiat bravotov in brav, puntov, pa tudi kakega peugeota 206...Glede na to da sem študent, iščem avto ki bo imel čim manjšo porabo ter da je poceni za vzdrževanje, imeti pa mora tudi klimo ter čim manj kilometrov. Ima kdo mogoče kakšen predlog?Zanima me tudi kakšno je splošno mnenje o fiatih, letniki od 1999 naprej(v tem primeru bravo, brava, punto, marea), ker sem se pozanimal že pri kar nekaj ljudeh ampak sem dobil sama mešana mnenja. Prijateljica recimo vozi bravo, letnik 1999, ima narejenih 110.000 km in pravi da še ni imela nobenega problema s tem avtom in da ga samo hvali-družinski prijatelj mehanik pa mi je na primer rekel da so fiati totalno zanič. Zanima me kaj je na temu. Se odločim za fiat, ali kaj drugega?

PUNTO (sicer prvo generacijo) sem svetoval (glede na kriterije) v temi " Avto za 2 jurja " - načeloma velja enako za novejšo generacijo. Med tvojimi kandidati bi izbral PUNTO z 1,2 16V agregatom.

Izven tvojih kandidatov pa MAZDO 323 ali HONDO CIVIC.

LP

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če sep 18, 2008 5:43 pm

Če boš poiskal po forumu za bravota 1,6 16V boš ugotovil, da je mašina izredno dobra, brez napak in z poceni vzdrževanjem. Avto ima 103 KM, pije od 7 do 10 litrov (odvisno od tvoje noge) in je kar živ. Lega na cesti je izredno dobra. Zraven dobiš še dobro opremo. Tisti mehanik ki ti je rekel, da stran od fiata pa naj raje vrne nazaj svoje potrdilo o zaključku šolanja. Rak rana bravotov so kljuke, ki so gumijaste in se lupijo in pa barva odpada od odbijačev. Kak senzor za airbag zna zafrkavat, ostalega pa ni.
Redni servis pride od 80€ pa do 150€ odvisno kaj se menja. Kuplinga recimo stane cca 150€, olja gre v mašino za nekje 40€. Filtri so tak poceni, daš športnega in imaš mir za nekaj časa (le čistilo moraš kupit). Delov za bravota je pa tako povsod polno in so original deli velikokrat ceneji kot neoriginal.
Za bravota si pojdi prbrat teme na fiat forumu, kjer so tudi kakšni problemi omenjeni.

PRi bravotu se izogibaj 1,4 12v motorja, ki si bili problematični in so se radi kvarili. Samo z letnikom 99, ki jih ti iščeš je pa tako ali tako prišel motor 1,2 16v (isti kot v puntotu) in je motor dober in nima problemov, je pa za moje pojme v bravotu podhranjen.

Ta prvi bravo pri Vrtinu zgleda lep in je za pogledat
Drugi bi lahko imel boljšo opremo, zgleda lep.

Kar se tiče drugi znamk pa poglej honde civic, kakšne mazde, hjundaje, oprema je le pri hondah malo bolj škrta, motorji do dobri in brez problemov. Načeloma je med bravotom, civicom, accenton, lantro, mazdo odvisno kateri ti je lepši.
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 18, 2008 7:27 pm

vzemi japonca, ker z njimi ne moreš zgrešit :tomidelej:
LP Rok

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če sep 18, 2008 7:32 pm

Pa kaj teb ni jasn...
Odpri avto.net,mobile.de,salomonov.si,in podobne strani
pod rubriko cena vneseš DO MAX 3000€ in evo ti ga na.

Gledaš in se čudiš,kaj vse ta tehnika zmore.

chevy
Poznavalec foruma

Re: Rabim pomoč in nasvete pri nakupu novega avtomobila(do 3

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 8:11 pm

Kaj pa tebi ni jasno...poglej si kaj je napisu še posebej odebeljene besede...
Sukkah je napisal/-a:Zdravo!zelo bi bil hvaležen za vsako pomoč ali nasvet. Kupujem nov avto, ranga tam do 3000 eurov. Zaenkrat imam ogledanih par fiat bravotov in brav, puntov, pa tudi kakega peugeota 206...Glede na to da sem študent, iščem avto ki bo imel čim manjšo porabo ter da je poceni za vzdrževanje, imeti pa mora tudi klimo ter čim manj kilometrov. Ima kdo mogoče kakšen predlog?Zanima me tudi kakšno je splošno mnenje o fiatih, letniki od 1999 naprej(v tem primeru bravo, brava, punto, marea), ker sem se pozanimal že pri kar nekaj ljudeh ampak sem dobil sama mešana mnenja. Prijateljica recimo vozi bravo, letnik 1999, ima narejenih 110.000 km in pravi da še ni imela nobenega problema s tem avtom in da ga samo hvali-družinski prijatelj mehanik pa mi je na primer rekel da so fiati totalno zanič. Zanima me kaj je na temu. Se odločim za fiat, ali kaj drugega?

Sukkah
Nov uporabnik

Napisal/-a Sukkah Če sep 18, 2008 8:18 pm

Najlepša hvala vsem za mnenja, tako pozitivna kot tista ki dvomijo v mojo računalniško pismenost. Sem že dosti bolj informiran, ampak če se najde še kakšno, ne bo nič škodilo.:)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 18, 2008 8:20 pm

off:
@za vse: dajte prosim odgovorit avtorju z konstruktivnimi post-i, da se bo ta lažje odločil za nakup vozila
če mislite "slabe poste" objavljati jih raje ne, ker bo to privedlo do kregarij in posledično do zaklep-a teme

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če sep 18, 2008 8:25 pm

Jaz bi vsekakor vzel fiata, ker imam pač s to znamko le dobre izkušnje, posebej bravo/brava/punto mk1 so ob rednem vzdrževanju zelo zanesljivi.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če sep 18, 2008 8:53 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Jaz bi vsekakor vzel fiata, ker imam pač s to znamko le dobre izkušnje, posebej bravo/brava/punto mk1 so ob rednem vzdrževanju zelo zanesljivi.

Punto mk1 -> kolegovi materi brez opozorila zlomilo bat, da o tedenski menjavi žarnic ne bi. Toliko o zanesljivosti. Če mene vprašaš je (dogaja se tudi pri ostalih, preden me napadete) fiat loterija. Ali dobiš avto, v katerega boš leta in leta samo gorivo točil, ali gre pa v pol leta na dinos. Če že fiat, potem se na njihovem forumu pozanimaj, kaj in kako. Kateri model, kateri motor....
LP
Martin

EDIT: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2215488
Avto z odlično lego, malo trdi sedeži, veliko prostora v ne prevelikem avtu.
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 9:11 pm

Jaz ti še enkrat svetujem...ne FIAT-a, če že govorimo o zanesljivosti...uzemi Japonca al Korejca.

LP in srečno izbiranje vozila.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če sep 18, 2008 9:52 pm

In ker znaš tako dobro svetovati, bi lahko to malo bolj podkrepil.
Si jih tako veliko vozil, ali je od kolegovega strica tasta brat imel enega fiata, ki ga ni servisiral in mu je zaribal.
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 10:00 pm

Lej, to je pač moje mnenje - zato je forum, da si delimo mnenja...nism pisau, da je FIAT j***a, itd. ...sej vem da usak govori + lasnosti za svoje favorite autou...pa vrjemi, poznam sigurno 10 primerou, kaj se je zgodilo pri določenih FIAT-ih...sam večina primerov je 1.1 in 1.2 agregat...če bi usakega določenega podrobno opisal bi trajalo.

LP

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če sep 18, 2008 10:28 pm

Zlomilo bat...še to povej da je njegova mati en dan prej z avta odlimala nalepke Polizia al pa carabinieri, sam jebiga avto je bil ugodn. :(
batek

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 18, 2008 11:09 pm

Človeku je treba pomagat, ne pa streljat v 3 dni!
Več postov ala takih kot jih je stench pisal.. Nobenega ne zanima kaj mu je prijatelj rekel in kira firma je na slabem glasu..

Iz prve roke; imeli smo hyundajev 1.5 motor v accentu. res avto morda ni lep, ampak motor dela po mojem mnenju tudi na bučno olje :lol: vzdrževanje pa.. mislim, da so še deli za voziček za otroka dražji! 1.3 naj bi bil bolj problematičen baje.

naj še kdo pove kakšne izkušnje z mazdo, hondo in drugimi. sicer pa moj favorit je brava z 1.6, seveda ne od kakšne Polizia ex.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 11:25 pm

Ja uporabnik stench piše take poste, ker ima sam Bravota pa tudi vrjamm, da veliko ve o motorizaciji, plehu, itd. ...saj se je pozanimau...ja pa kaj misliš, da meni prijatelj laže pa da si js zmišljujem? ...drgači za Honde sm že prej omenu: treba pazit, da ne pijejo preveč olja, rja predvsem okoli blatnikov....pri Hyundaiu tudi nimaš kaj falit, predvsem glede vzdrževanja...za Mazde nevem kej preveč, tista 323 F je kr dobra...drgači mislim, da če bi že FIAT-a uzeu ga daj 1.6 se mi zdi, da majo 105 KM...1.2 je prešvoh...drgači sej veš - če bo kaj je IT zakon glede odpadov :P

LP

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če sep 18, 2008 11:29 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2169330

Kaj pa tale Honda?
PO slikah je zelo lepa

BTW Tud vidu v živo, ampak samo streha ni bila barvana.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe sep 19, 2008 5:27 am

stench je napisal/-a:In ker znaš tako dobro svetovati, bi lahko to malo bolj podkrepil.
Si jih tako veliko vozil, ali je od kolegovega strica tasta brat imel enega fiata, ki ga ni servisiral in mu je zaribal.

Zagovarjanje v stilu » ti nisi imel avtomobila, pa nimaš pojma … » ne vodi nikamor.
Predvsem, ker je na forum-u zelo malo ljudi, ki bi imeli/kupili nov avto. Povečini gre za izkušnje z rabljenimi vozili. Verjetno tudi ti nisi prvi lastnik oz si tvoj FIAT kupil nov ali se motim ?

Znane so npr. težave vozil FIAT PUNTO 1,2 l - 60 1.gen, ter naslednika z v osnovi/praktično enakim agregatom. Slednji je imel kar nekaj težav z npr. motorjem, pa še čem. Šlo pa je za praktično nova vozila, z nekaj 1000 km.
V tem primeru tvoja teorija " ... ni servisiral, pa mu je zaribal ... " ne drži, da ga je vozil stric, teta ... kdorkoli pač, ne spremeni dejstva, da je bil avto problematičen, nezanesljiv, ... oz kakor to imenuješ.

Kaj, kje, kako ... je bila težava se mi ne da na dolgo in široko razlagat - predvsem ne dvomim, da je kje na »netu« zapisano, ker ne gre za osamljen ampak kar množičen primer. In bolj kot sama težava tehnične narave je bila pri nas odprava napake. Kolikor je meni znano, se je na račun neprofesionalnosti serviserjev marsikatera »štorja« nadaljevala prek odvetnikov.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov