ban je napisal/-a:1.6 je pač vstopni model, ni namenjen nekemu dirkanju ampak bolj umirjeni vožnji, če hočeš boljši motor potem ti ostane še 1.8 TSI ali pa 2.0 FSI, če vzameš pa RS si pa zmagal
Conqui je napisal/-a:Živjo!
Na avtomobile se toliko ne spoznam, zato bi udeležence foruma prijazno prosil za nasvet.
Glede na to, da v kratkem pričakujem naraščaj, se odločam med Škodo Octavio in Kio Cee'd. Sicer se bolj nagibam k prvi. Zanima me, kakšen motor naj vzamem, glede na to, da mi je 1,6, 75 kw za moj okus prešibek. Prenovljen model bo imel na volju tudi 1,4 TSI motor s 120 KM. Je ta primerejši kot recimo 1,8 ?
Drugače sem s Škodo že bil na poskusni vožnji in sem bil nad voznimi lastnostmi relativno zadovoljen.
Zanima me tudi, kakšne izkušnje imate s Kio, saj naj bi se kakovost vozil izboljšala ?
Kakšne so uzance pri popustih pri Škodi ?
Hvala že vnaprej.
rini je napisal/-a: V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku
Templar je napisal/-a:rini je napisal/-a: V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku
Malo zavajaš in pretiravaš, Kia ima 5 letno splošno garancijo do 150.000km na celotno vozilo, dodatni 2 leti pa še na motor in menjalnik, kljub vsemu je to še vedno veliko več kot ponuja konkurenca.
Cene se ne zdijo primerljive(zdaj že star model octavie) vendar je treba upoštevat tudi stopnje opreme, in dodatne ugodnosti, ki ti jih prodajalci ponujajo. Dvomim pa da bo nova octavia ostala na enaki ceni... Recimo pri ceni ko se ceedi že počasi nehajo se octavije šele počasi začnejo, razen če razmišljaš o starem modelu...
Glede motorjev pa je Kiin 1.6 dober za zmerno vožnjo in primerljiv z 1.4TSI. Treba pa se je vprašat ali je smiselno dat par 1000€ za 60Nm navora.
Noben od teh dveh avtomobilov pa ni slab zato zagotovo ne boš zgrešil tako z nakupom enega kot drugega. Pelji se z obema zberi ponudbe in gremo naši!
Templar je napisal/-a:rini je napisal/-a: V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku
Malo zavajaš in pretiravaš, Kia ima 5 letno splošno garancijo do 150.000km na celotno vozilo, dodatni 2 leti pa še na motor in menjalnik, kljub vsemu je to še vedno veliko več kot ponuja konkurenca.
Cene se ne zdijo primerljive(zdaj že star model octavie) vendar je treba upoštevat tudi stopnje opreme, in dodatne ugodnosti, ki ti jih prodajalci ponujajo. Dvomim pa da bo nova octavia ostala na enaki ceni... Recimo pri ceni ko se ceedi že počasi nehajo se octavije šele počasi začnejo, razen če razmišljaš o starem modelu...
Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov