Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Conqui
Nov uporabnik

Škoda Octavia ali Kia Cee'd

Napisal/-a Conqui Če okt 16, 2008 12:44 pm

Živjo!

Na avtomobile se toliko ne spoznam, zato bi udeležence foruma prijazno prosil za nasvet.

Glede na to, da v kratkem pričakujem naraščaj, se odločam med Škodo Octavio in Kio Cee'd. Sicer se bolj nagibam k prvi. Zanima me, kakšen motor naj vzamem, glede na to, da mi je 1,6, 75 kw za moj okus prešibek. Prenovljen model bo imel na volju tudi 1,4 TSI motor s 120 KM. Je ta primerejši kot recimo 1,8 ?

Drugače sem s Škodo že bil na poskusni vožnji in sem bil nad voznimi lastnostmi relativno zadovoljen.

Zanima me tudi, kakšne izkušnje imate s Kio, saj naj bi se kakovost vozil izboljšala ?

Kakšne so uzance pri popustih pri Škodi ?

Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 16, 2008 12:51 pm

Moje mnenje: Kia Ceed 1.6 CRDI s 116 KM ali 2.0 bencin. Mogoče tudi 1.6 bencin ni slaba izbira! Če že Octavijo, pa le počakaj na 1.4 s 120 KM. Ali pa - še raje, vzami 1.9 TDI 77 kW.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 16, 2008 12:55 pm

A mogoče ve kdo, kakšna je razlika med 2.0 CRDI in 1.6 CRDI, oba 116 KM? :)

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če okt 16, 2008 12:59 pm

Zakaj dvojni post? Drugič uporabi gumbek uredi in napiši vse v en post.

Lp, Gapi

Conqui
Nov uporabnik

Napisal/-a Conqui Če okt 16, 2008 1:09 pm

Vsekakor bi vzel bencinski motor, ker naredim le nizko število kilometrov. Vendar sem nad 1,6, 75 kW res razočaran.
Kaj pa morda 1,6 FSI, 85 kW, al to ni veliko boljše ?

Conqui
Nov uporabnik

Napisal/-a Conqui Če okt 16, 2008 1:13 pm

Še nekaj. Je mogoče v oba stlačiti recimo kakšen pralni stroj (razdalja med nakl. robom in robom strehe) ?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 16, 2008 1:16 pm

1.6 je pač vstopni model, ni namenjen nekemu dirkanju ampak bolj umirjeni vožnji, če hočeš boljši motor potem ti ostane še 1.8 TSI ali pa 2.0 FSI, če vzameš pa RS si pa zmagal :tomidelej:

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 16, 2008 1:17 pm

Potem Škoda Octavia 1.4 120 KM. Najraje to, moje mnenje. Pa niti 1.6 FSI, Za moje pojme pač 1.4

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 16, 2008 1:18 pm

Conqui je napisal/-a:Še nekaj. Je mogoče v oba stlačiti recimo kakšen pralni stroj (razdalja med nakl. robom in robom strehe) ?

Pralni stroj sem jst komot spravu v fabio tako da ne bi smel bit noben problem pr okti.

Conqui
Nov uporabnik

Napisal/-a Conqui Če okt 16, 2008 1:37 pm

Drugače tudi oklevam med nakupom limuzine/kombilimuzine (Octavia), ker se mi zdi že prtljažnik pri limuzini ogromen. Kakšen zložljiv voziček gre po mojem z lahkoto notri. Če bi pa pač tovoril kakšno belo tehniko bi pa pač odpru prtljažnik...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 16, 2008 2:03 pm

Osebno: Lepša je definitivno Kombi različica!
Tudi bolj praktična inv ečji prtljažnik!

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če okt 16, 2008 2:38 pm

ban je napisal/-a:1.6 je pač vstopni model, ni namenjen nekemu dirkanju ampak bolj umirjeni vožnji, če hočeš boljši motor potem ti ostane še 1.8 TSI ali pa 2.0 FSI, če vzameš pa RS si pa zmagal :tomidelej:

Vstopni model je 1.4 in ne 1.6.

Drugače priporočam zelo ugoden nakup 1.6 oz. 1.9tdi modela ki je v odhajanju. Dizla z avt.klimo,4 airbagi,asrom in mp3 radiem z 8 zvočniki se da dobit že za okoli 17 jurjev.

Face lift je meni osebno spredaj grši od predhodnice, zadnji del pa so uspeli narediti malenkost bolj elegantno. Notranjost je lepa ...

Ne pozabi,da Škoda tudi bolše drži ceno od Kie,po drugi strani pa ima dosti slabše garancijske pogoje...

Mene osebno je Škoda bolj prepričala od Kie (sem probal oba - 1.6 dizl in 1.9 tdi)
Motor v Kii je dosti bolj odziven in tišji,vendar je Škoda v notranjosti za razred višje, pravt tako udobje v vožnji, bolj "gosposki" občutek daje škoda.

Za pokušino direkt iz Pariza...

Slika

Slika

Slika
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Škoda Octavia ali Kia Cee'd

Napisal/-a KARL ABARTH Če okt 16, 2008 2:45 pm

Conqui je napisal/-a:Živjo!

Na avtomobile se toliko ne spoznam, zato bi udeležence foruma prijazno prosil za nasvet.

Glede na to, da v kratkem pričakujem naraščaj, se odločam med Škodo Octavio in Kio Cee'd. Sicer se bolj nagibam k prvi. Zanima me, kakšen motor naj vzamem, glede na to, da mi je 1,6, 75 kw za moj okus prešibek. Prenovljen model bo imel na volju tudi 1,4 TSI motor s 120 KM. Je ta primerejši kot recimo 1,8 ?

Drugače sem s Škodo že bil na poskusni vožnji in sem bil nad voznimi lastnostmi relativno zadovoljen.

Zanima me tudi, kakšne izkušnje imate s Kio, saj naj bi se kakovost vozil izboljšala ?

Kakšne so uzance pri popustih pri Škodi ?

Hvala že vnaprej.

Glede izbire agregatov (kot tudi ostalega) je najbolje, da s testno vožnjo ugotoviš kaj je zate najbojše.

Glede TSI agregata - sodoben agregat, moči so različne, posledično tudi lastnosti, skupna lastnost je, da "vlečejo" že iz zelo (za bencin agregat) nizkih vrtljajev. 1,4 TSI - 140 recimo "vleče" že od nekje 1500 vrt/min, kar mu zagotavlja odlično prožnost, pa tudi lagodno vožnjo na račun odličnega navora (220 Nm)

Glede popustov : težko karkoli reči, ker je vsak nakup "zgodba zase" - odvisna od kupca, prodajalca in nenazanje modela, ki ga kupuješ.
Dober pogajalec bo iztržil nekje med 5-10% popusta (odvisno od modela)

Glede moje osebne izbire : OCTAVIA - v splošnem boljši avto, najbolj pa prepriča občutek kakovosti materialov, odlične izdelave.

LP

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če okt 16, 2008 4:41 pm

Sem se peljal v obema. Razlika je očitna že ko se vsedeš v eno in drugo vozilo. Na ceedovem plastičnem volanu si lahko celo porežeš prste, saj so na zgornji strani volana slabo zaključeni spoji. Octavia ima veliko boljše sedeže, kar je meni ključno- se opazi da se staram, ker vedno bolj gledam na ergonomijo in udobje:)

V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku ;)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če okt 16, 2008 5:01 pm

rini je napisal/-a: V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku ;)

Malo zavajaš in pretiravaš, Kia ima 5 letno splošno garancijo do 150.000km na celotno vozilo, dodatni 2 leti pa še na motor in menjalnik, kljub vsemu je to še vedno veliko več kot ponuja konkurenca.

Cene se ne zdijo primerljive(zdaj že star model octavie) vendar je treba upoštevat tudi stopnje opreme, in dodatne ugodnosti, ki ti jih prodajalci ponujajo. Dvomim pa da bo nova octavia ostala na enaki ceni... Recimo pri ceni ko se ceedi že počasi nehajo se octavije šele počasi začnejo, razen če razmišljaš o starem modelu...

Glede motorjev pa je Kiin 1.6 dober za zmerno vožnjo in primerljiv z 1.4TSI. Treba pa se je vprašat ali je smiselno dat par 1000€ za 60Nm navora.

Noben od teh dveh avtomobilov pa ni slab zato zagotovo ne boš zgrešil tako z nakupom enega kot drugega. Pelji se z obema zberi ponudbe in gremo naši!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če okt 16, 2008 5:15 pm

Mogoče bi bilo vredno poudariti, da nista v istem avtomobilskem razredu in (tudi) zato so razlike..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če okt 16, 2008 5:20 pm

Templar je napisal/-a:
rini je napisal/-a: V faceliftani Octaviji je verjetno notranjost se toliko boljsa, sploh bo super, ce je na ravni Superba. Tista 7 letna garancija v Ceedu je le na papirju z kup opombami v drobnem tisku ;)

Malo zavajaš in pretiravaš, Kia ima 5 letno splošno garancijo do 150.000km na celotno vozilo, dodatni 2 leti pa še na motor in menjalnik, kljub vsemu je to še vedno veliko več kot ponuja konkurenca.

Cene se ne zdijo primerljive(zdaj že star model octavie) vendar je treba upoštevat tudi stopnje opreme, in dodatne ugodnosti, ki ti jih prodajalci ponujajo. Dvomim pa da bo nova octavia ostala na enaki ceni... Recimo pri ceni ko se ceedi že počasi nehajo se octavije šele počasi začnejo, razen če razmišljaš o starem modelu...

Glede motorjev pa je Kiin 1.6 dober za zmerno vožnjo in primerljiv z 1.4TSI. Treba pa se je vprašat ali je smiselno dat par 1000€ za 60Nm navora.

Noben od teh dveh avtomobilov pa ni slab zato zagotovo ne boš zgrešil tako z nakupom enega kot drugega. Pelji se z obema zberi ponudbe in gremo naši!

Podpis :!:

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če okt 16, 2008 5:27 pm

Conqui je napisal/-a:Še nekaj. Je mogoče v oba stlačiti recimo kakšen pralni stroj (razdalja med nakl. robom in robom strehe) ?

V limuzinski oktaviji sem par let nazaj vozil pralni in susilni stroj hkrati + zaprta hauba.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če okt 16, 2008 5:33 pm

Templar je napisal/-a:

Octavia 1.6 Buissness je 14500 eur,brez kakšnih pogajanj...Kia 1.6 pri 13.100 eur,malce bolj opremljena pa 14.200 eur...

Glede na to da se še zdaj prodaja Octavia Tour, da bo ostala Octavia Scout taka kot je se mi zdi da bo model ostal še povsem aktualen do res popolnoma nove octavie, ki bo čez 2 leti
Tako da je vredno razmisleka kaj kupiti.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če okt 16, 2008 5:34 pm

Če iščeš bencinarja je 1.4TSI definitivno najboljša izbira. Pozabi vse navadne 1.6 bencinarje, sploh ni primerjave. TSI je neprimerno bolj lagoden za vožnjo, ima nižjo porabo in tudi bolje potegne. Jaz bi se načeloma odločil za Octavio 1.4 TSI, prvič zaradi motorja, drugič pa zaradi kvalitete izdelave (Ceed je sicer velik korak naprej za Kio, a je Octavia vseeno boljša). Seveda je pa odvisno tudi od cene, Octavia bo sigurno dražja.

Glede kombi/navadne. Kombi ima še več placa kot navadna, predvsem pa je bolj praktičen za nalagat večje in težje stvari. Razmisli kaj boš dajal noter in izberi kaj ti bolj ustreza.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov