Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

demi
Nov uporabnik

nakup avta

Napisal/-a demi Če nov 20, 2008 10:03 pm

Živjo !

Kupujem nov/rabljen avto, pa se nekako ne morem odločiti. Za avto sem pripravljena dati do 8.000 evrov, odločam pa se med ford fiesto 1.4 conford, opel corso silverline 1.2 16 V, Hiunday getz 1.4 ali pa nekaj podobnega. Avto pa letnik od 2005 dalje.
Če imate kakšne predloge ali pa izkušnje bom hvaležna :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če nov 20, 2008 10:10 pm

Pozdravljena na a.com :)
Preberi si informacijo iz ''prve roke'' ;)
http://www.avtomobilizem.com/modules/re ... php?id=472

Lep večer.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe nov 21, 2008 3:24 pm

Če Corso, potem 1.3 CDTI 8)

demi
Nov uporabnik

mestna vožnja

Napisal/-a demi Ne nov 23, 2008 8:46 pm

Hm, dizel ne pride v poštev, ker potrebujem avto bolj za mestno vožnjo, prevozim le okoli 12.000 km na leto.
Mah težko se je odločit, ker je cel kup mnenj (od dobrih do slabih za isto znamko).
Prej sem furala saxo-ja, lušten avto, šparovček pa nič se ni kvaril.
Mogoče bi se pa spet odločila za citroena ?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 23, 2008 8:51 pm

Citroena ne priporočam, priporočam corso, ker ima servo volan in vse ostalo zelo prilagojeno ženskim rokam, še vsaka, ki je vozila mojo je izjavila, da se v avtu takoj počuti domače, to pa mislim da je najpomembnejše pri izbiri avta. Tudi nekih večjih težav nima, je varčna, dosti varna, klima zelo dobro hladi, uglavnem zelo dober mesti avto. edino če imaš možnost kupi 1.4 raje kot 1.2 , ker ti bo kuril manj, pa še manj se mu pozna klima...če te zanimajo še kakšne težave s corso pa vprašaj. LP
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 23, 2008 9:02 pm

Preizkusi nekaj avtov - npr C2, C3, 207, Fiat GP, Corso, Twingota, Fiesto, Getza (i10), Ibizo, Fabio.... Izbira je ogromna in vsah nekaj jih preizkusi, da vidiš, kaj ti bolj ustreza, narediš ožji izbor, nato pa sprašuješ bolj konkretno - tudi o popustih, zanesljivosti itd.

speedfreak je napisal/-a:Citroena ne priporočam, priporočam corso, ker ima servo volan ...

Kakšne izkušnje z malimi Citroeni pa imaš, da ga ne priporočaš? In kateri majhni avtomobili nimajo servo volana? Ima Corsa edina servo? :P :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Ne nov 23, 2008 9:19 pm

esem je napisal/-a:Preizkusi nekaj avtov - npr C2, C3, 207, Fiat GP, Corso, Twingota, Fiesto, Getza (i10), Ibizo, Fabio.... Izbira je ogromna in vsah nekaj jih preizkusi, da vidiš, kaj ti bolj ustreza, narediš ožji izbor, nato pa sprašuješ bolj konkretno - tudi o popustih, zanesljivosti itd.

speedfreak je napisal/-a:Citroena ne priporočam, priporočam corso, ker ima servo volan ...

Kakšne izkušnje z malimi Citroeni pa imaš, da ga ne priporočaš? In kateri majhni avtomobili nimajo servo volana? Ima Corsa edina servo? :P :lol: :lol:

Podpis!

Če si do sedaj vozila saxoja, probaj z C2, C3 mogoče pa celo C1-za katerega ni slabih kritik pa pokuri tudi zelo malo.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne nov 23, 2008 9:26 pm

Kia Rio je sedaj v akciji
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne nov 23, 2008 9:54 pm

Tudi sam kupujem v tem cenovnem rangu in s podobnimi zahtevami
Za tako ceno dobiš že nov avto kot naprimer

clio storia
dacia logan
dacia sandero
hyundai getz

Med rabljenimi avtomobili pa se najde tudi megane in ostali malo večji avtomobili.
Na tvojem mestu bi probal vse avtomobile in se potem odločil kaj keteri avto ponuja za to ceno in potem izbral najbolšega

Izmed naštetih pa bi izbral getza ker mi je še kar lep , poceni, bogata oprema glede na ceno, servisi niso dragi kot pri fordu in oplu.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne nov 23, 2008 10:17 pm

najbolj "domačo" se boš počutila v c2-ju
drugače pa clio storia. nov avto za 8k eur
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne nov 23, 2008 10:24 pm

Nejko87 je napisal/-a:najbolj "domačo" se boš počutila v c2-ju
drugače pa clio storia. nov avto za 8k eur

V Novem mestu pri TPV-ju že za 7790 € s klimo + 4 zimske gume :-P

Dacia sandero pa že za 6666 € +3 leta garancije

qwert
Nov uporabnik

Napisal/-a qwert Po nov 24, 2008 3:02 am

Moje mnenje je, da se danes nov avto res ne splača kupiti. Cene zelo hitro padajo, poleg tega pa dobiš relativno dober avto za relativno majhen denar (tu ne mislim 2 miljona). Poglej ceno avta, ki ga hočeš kupiti, nato pa poglej ceno enakega modela, le da je 2 leti starejši. To bo tvoja izguba v dveh letih (pogledal sem za Corso - približno 1000€).

Jaz bi na tvojem mestu kupil avto za 2000€ pa je. Mogoče pa je že tvoj sedanji avto vreden več. A je res pomembno, da se "udobno" voziš tiste 5km v mesto? Pa še na parkirišču ti ga kdo "butne", pa se ne sekiraš toliko, kot bi se za 3x dražji avto.

Konec koncev je za umirjeno mestno vožnjo po 10000km na leto dobra tudi 15 let (ali še več) stara Renault 5-ka. Res je, da tiste 3x na leto ne vžge takoj ter, da se včasih kaj pokvari, da na začetku vožnje "cuka" - se vsaj spomniš, da se je dobro privezati, ampak cena vzdrževanja je pa zanemarljiva - popraviti pa jo zna že skoraj vsak vaški "junak".

P.S.: Pa ne sedaj misliti, da ti predlagam, da kupiš Renault 5 letnik 1993!!!!

Če pa ti varnost pomeni veliko....

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po nov 24, 2008 7:21 am

Fiesta!

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Re: mestna vožnja

Napisal/-a gorki Po nov 24, 2008 7:58 am

demi je napisal/-a:Hm, dizel ne pride v poštev, ker potrebujem avto bolj za mestno vožnjo, prevozim le okoli 12.000 km na leto.
Mah težko se je odločit, ker je cel kup mnenj (od dobrih do slabih za isto znamko).

Kaj pa kak P107 ali pa C1? Zelo majhna poraba, poskočen, ne boš imela problemov s parkiranjem, poleg tega pa tudi dokaj všečen in izstopajoč ter vedno nasmejan :D
Primer Avto.net: P107 Style
Primer porabe: P107
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 24, 2008 8:29 am

Odločitev je tvoja : Če imaš namen kupiti novo vzemi kakšen novejši model : Fiesto ali kaj podobnega.

Opozoril bi samo glede nove Corse 1.4 16 90KM : Poraba ni majhna - pri mestni vožnji okrog 8l.

Motor Opla, 1.2 16v z 80KM pa spada v nižji zavarovalni razred!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po nov 24, 2008 8:45 am

gorki je napisal/-a:
demi je napisal/-a:Hm, dizel ne pride v poštev, ker potrebujem avto bolj za mestno vožnjo, prevozim le okoli 12.000 km na leto.

Kaj pa kak P107 ali pa C1? Zelo majhna poraba, poskočen, ne boš imela problemov s parkiranjem, poleg tega pa tudi dokaj všečen in izstopajoč ter vedno nasmejan :D
Primer Avto.net: P107 Style
Primer porabe: P107

O jej. Poglej "šalthebl" v tem peguetu. Še jugo je imel lepšega :)

Osebno bi se izognil malčkom ala C1, P107, Smart, Twingo ... To so totalno neuporabni avti, tudi za v mesto. Namreč parkplaci so bolj kot ne enako veliki skoraj povsod, torej lahko parkiraš tja tudi malo večji avto. Če pa ni parkplaca, ti pa tudi takšna jajčka ne pomaga kaj dosti, ker če ga stišiš v neko lukno itak nepravilno parkiraš.

Med izbranimi gre moj glas malo večji Fiesti.

Mogoče v razmislek
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1666629#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2257774
Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 24, 2008 9:38 am

Če kupuješ avto za 8000€, potem vzemi vsekakor nov avto. Sicer je to tak rang avta, pri katerem vseeno ni padec cene tako velik kot npr. pri avtih višjega ranga, in pol maš vsaj nov avto in veš kaj imaš..
Moje osebno mnenje je, da nebi vzel CIia storia - pa ne zato, ker bi bil to slab avto, ampak zato ker je že to ful star model in jih je na cesti poln kup in je oblika res zastarela..

Drugač bi jaz na tvojem mestu sprobal vse te avte Corso, Fiesto, Getza, Fabio.. in bi vzel tistega, v katerem bi se najboljš počutil oz. ki bi mi bil najbolj všeč.. sicer pa mislim, da je getz dobra izbira.

sicer pa če se boš odločila za nakup novega avta, bi jaz na tvojem mestu počakal še kaka 2 mesca.. okrog novega leta še lahko zbarantaš za ekstra popuste, ko se hočejo znebit starih zalog + vprašanje je, mogoče pa bo tudi v Sloveniji kak dodaten popust prinesla še trenutna finančna kriza..

demi
Nov uporabnik

avto

Napisal/-a demi To nov 25, 2008 4:50 pm

Najbolj se nagibam k getzu in fiesti, 1.4 čeprav sem zdej brala, da pa kr veliko pokuri, cca 8 litrov ali pa še več. C1, C2, P107 so mal premali, so pa lepi ja :-). Sam je treba mal pogledat tut na druge reči.
Mogoče bi bil zanimiv tut kak punto 1.2 16 V star ene 3-4 leta, cene so pa tut v redu.
Ja ducky mogoče bi mogla res počakat še kšna dva meseca. Mal je kriza, ker sem brez avta. No neki se bo že našlo :-)

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To nov 25, 2008 5:57 pm

uzam tak avto k ma avtomatsko klimo, sploh za žensko je lažje da nastavi stopinje, kot da se igra s stopnjami ventilatorja.....

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit To nov 25, 2008 6:19 pm

O jej. Poglej "šalthebl" v tem peguetu. Še jugo je imel lepšega :)

Osebno bi se izognil malčkom ala C1, P107, Smart, Twingo ... To so totalno neuporabni avti, tudi za v mesto. Namreč parkplaci so bolj kot ne enako veliki skoraj povsod, torej lahko parkiraš tja tudi malo večji avto. Če pa ni parkplaca, ti pa tudi takšna jajčka ne pomaga kaj dosti, ker če ga stišiš v neko lukno itak nepravilno parkiraš.

Med izbranimi gre moj glas malo večji Fiesti.

Mogoče v razmislek
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1666629#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2257774

TVOJA IZJAVA JE ZELO OTROČJA IN BREZPREDMETNA VSAJ KAR SE TWINGOTA TIČE! :evil:

Aja moj adut je Twingo itak! :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov