Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denomis
Nov uporabnik

alfa 156 1.9jtd letnik 98 77kw\105KM

Napisal/-a denomis Ne dec 14, 2008 1:22 pm

Napišite vsi graje ali pohvale o tem avtomobilu!

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 Ne dec 14, 2008 1:34 pm

Sam vozim alfo z malce močnejšim motorje in ti lahko povem da sem zelo zadovoljen z njim!!!

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne dec 14, 2008 2:12 pm

otor je euro2 in je odličen. Z rednim vzdrževanjem gre do 500k brez težav in dodatnih posegov. S tem letnikom jih ne pričakuj manj kot 300k km, no ja, na avto net-u jih imajo pol manj.
LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 14, 2008 3:46 pm

s tem motorjem je tale alfa rahlo lena drugače pa zanormalno vožnjo dobra.Motor če je dober bo še lep čas delal pazi pa na ropotanje po podvozju,ker roke rade dobijo luft pa stabilizator se rad goni levo desnoin pa če je sklopka trda je le ta pri koncu prav tako pa najbrž vztrajnik.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: alfa 156 1.9jtd letnik 98 77kw\105KM

Napisal/-a KARL ABARTH Ne dec 14, 2008 7:04 pm

denomis je napisal/-a:Napišite vsi graje ali pohvale o tem avtomobilu!

"Traktorski" (posebno glede na bencinsko ponudbo) JTD 105 je sicer robat in ničkaj uglajen, zato pa trpežne sorte.

Osebno bi si s takšno motorizacijo raje izbral kakšno MAREO.

ALFA in dizel - ne hvala, posebno tale "traktor" ji nikakor ni "pisan na kožo". Izjemo (sicer težkega srca) bi naredil pri JTD-M agregatih.

LP

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Ne dec 14, 2008 7:49 pm

ko smo že pri Alfah me zanima kej več o letniku 2004-05 (faceliftan model) motor pa 1.9 al 2.4...Iščem nekaj takega pa ni zaenkrat blo nič pametnega. KAter motor je boljši, a majo ti letniki kake hibe ?
Dodge Stealth Twinturbo AWD

sity225
Nov uporabnik

Napisal/-a sity225 Ne dec 14, 2008 8:37 pm

jo mam sicer letnik 99 1.9 105 hp
sem zadovoljen...niti ni tako zelo lena, za 105 hp ni slabo. gre enako kot laguna od kolega dci 120hp.
lega na cesti je zelo dobra, oblika in detajli v notranjosti pa jo naredijo lepo.

edini problem pri 156 je da skoraj vsem slej ko prej grejo po gobe stabilizatorji oz. gumice na le teh, roke in kakšni končniki...verjetno zaradi trdega skoraj športnega podvozja...

mašina in ostalo pa je zelo trpežno..

novejše z več konjenice so pa sploh še boljši nakup...

lp!

denomis
Nov uporabnik

hm..

Napisal/-a denomis Ne dec 14, 2008 9:54 pm

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Ne dec 14, 2008 10:08 pm

tale avto jolly nima ne vem kaj dobre avte.poznam dva kolega ki sta pri njem uzela avto in so se hmalu našle skrite napake.tako da pazi pri nakupu
LP

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne dec 14, 2008 10:51 pm

No ja, mislim, da ni samo ta jolly problem, ampak so vsi dilerji. Ga ni rabljenega avta, pri dilerjih, ki ne bi imel skritih napak, tako da previdnost velja pri vseh.

Drugač sem pa imel AR156 1.9 105 konjev in moram rečt da je bil to eden boljših avto do sedaj. Pred nakupom sem precej cincal saj so vsi govoril o nekih italijanskih jajcih pa še dizlov nisem poznal. Kot je nekdo že zapisal, je ta motor zelo robat, precej traktorski. Manjka mu stila. Kljub temu je tresljajev in hrupa v kabini precej manj kot pri isto motorizirani bravi. Zvočna izolacija je odlična. Pri sport paketu opreme je bila lega nora + neposreden volan nor športen občutek, so mi pa nočne more povzročale naše slabe ceste saj sem čutil vsako luknjo. Naj reče kdor hoče in kar če, ampak v zadnjih petih letih je kvaliteta naši cest močno, močno padla. In to je tudi eden od razlogov, da sem avto prodal...

Na papirju ta avto prekaša enako in celo malo močnejše dizle drugih znamk. V praksi ni tako velike razlike je pa res da sem se lahko brez težav kosal z 110 konjskim pasatom in bil tam tam z 116 konjsko toyoto. Dirkač ni je pa dal več od sebe kot sem upal pričakovati. Težav pa res nobenih. Menjava grelnih svečk, redni servisi in pa termostat za vodo (ki je drag in zelo rad odpove).

Za sebe vem, da ko bodo finance dopuščale, pade nove Alfa :D .

Slika
Slika
Slika
Slika

denomis
Nov uporabnik

Napisal/-a denomis Po dec 15, 2008 9:25 pm

imel bi dva vprašanja, avto sem šel gledat v kranj bil je dež in mrzlo ali je normalno da se vali rahel dim iz pod pokrova motorja, peljal sem ga mrzlega in se mi je zdelo da avto ne gre nikamor, drugače se mi je pa zdel zadovoljivo ohranjen za svoja leta...??

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 15, 2008 9:28 pm

Ni normalno. Roke stran.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 15, 2008 9:39 pm

sem si že lastil Alfo 156 1.9 JTD 01' in bil izjemno zadovoljen z njo. Kar se mašine tiče je super. Edini problemi so bili, kot je bilo že omenjeno z stabilizatorji, ki jih je bilo pač potrebno zamenjati, pa homokinetičen zglob sem obnovil...avto je imel 250k km :)
Alfi je sledil Stilo z enako 1.9 JTD mašino (tokrat 116KM) in tudi tukaj je bila mašina super. Sedaj pa zopet kupujem Alfo 156, tokrat 04'-05' :) avto te preprosto prevzame.
Me zanima če kdo ve če imajo letniki 04-05 mogoče serijsko ESP/ASR?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po dec 15, 2008 11:10 pm

Imajo ABS in VDC in slednjega se žal ne da popolnoma izklopiti. 02+ imajo vse serijsko.
Priporočam 2,4 jtdm 20V. S chip tuningom je zadeva izjemno zanimiva, poraba je nizka, navor je super, zvok pa tudi ni slab:
http://www.youtube.com/watch?v=ft889f4e_Qw
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po dec 15, 2008 11:32 pm

denomis je napisal/-a:imel bi dva vprašanja, avto sem šel gledat v kranj bil je dež in mrzlo ali je normalno da se vali rahel dim iz pod pokrova motorja, peljal sem ga mrzlega in se mi je zdelo da avto ne gre nikamor, drugače se mi je pa zdel zadovoljivo ohranjen za svoja leta...??

Čist odvisno kakšen dim... Če je sopara in je avto stal je to nekaj povsem običajnega. Preden se vsa vlaga presuši je traba kar nekaj km naredit. Če se je pa iz območja kolektorja, al pa kakih cevi kadil, pa to ni povsem okej... Povsem odvisno kakšen dim in s kot se je valil :) .

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po dec 15, 2008 11:44 pm

Vozil je mrzlega, tako da teorija o sopari odpade.
Pri vročem motorju je pa lahko marsikaj, od kondenza na motorju, ki izhlapeva, pa do olja, ki se kuri na mastni mašini itd.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To dec 16, 2008 8:06 am

Ja, vozil je mrzlega ampak motor se je ogreval, havba pa segrevala, tako da lahko da od tukaj sopara. Meni se je pri avtih, ki niso imeli izolirane havbe enako dogajalo, mašina je bila tip top in ni bilo nič narobe. Tako da ta sopara ni še noben pokazatelj če je kaj z avtom narobe. Predlagam ti da počakaš na lepše,suho vreme in ga sprobaš kot se zagre.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe dec 19, 2008 6:58 pm

1. 156 ima izolirano haubo
2. diesel motor rabi kar nekaj da se segreje
3. rekel je, da nikamor ne gre

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Pe dec 19, 2008 9:34 pm

Ko greš gledat avto, vžgi mrzel motor, da vidiš v kakšnem stanju je motor. Zdaj ko so temp. okol nule, lahko kaj hitro vidiš stanje motorja že ob zagonu.
Men se je na žalost strgal naftni filter (mrežica je odstopla) in so se mi zapacale šobe, zato imam zjutraj malo težav z vžigom. Ni panike, ampak ne vžge pa kot je prej.

btw, mogoč kdo ve kje bi lahko očistu šobe?
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To dec 23, 2008 12:42 am

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov