Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Boris B.
Nov uporabnik

BENCINAR ali DIZLAR

Napisal/-a Boris B. Ne jan 04, 2009 10:16 am

Lep pozdrav!
Rad bi samo nasvet,glede tega,ker ljudje pravijo vse sorte torte.Zanima me ali je dražje vzdrževanje bencinarja ali dizlarja? Nekateri pravijo da je dražji dizlar,je to res...??? LP B.

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Ne jan 04, 2009 10:53 am

Redni servis je za naftni filter dražji, pa še tega menjaš vsak ta drug sevis. Ostalo, kar spada v redni servis je približno isto. Pišem iz lastnih izkušenj ker sem pred dizlom imel bencinarja v spodnjem srednjem razredu (octavia sw 1,8-stilo mw 1,9 jtd)

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 11:06 am

Če primerjaš isti avto z podobnimi konji je vzdrževanje Dizla defenitivno dražje z vsaj 15 %. Preverjeno na servisu. Poleg tega ima vsak Dizel Turbino katera ima neko življensko dobo in vemo da ni ravno poceni.... Pri bencinarjih je ravno obratno, le v zadnjih letih se opravlja na bencinarjih zmanjševanje kubikaže in pol not vržejo turbino in mislim da se bo s tem vzdrževanje nekako počasi izenačilo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 04, 2009 11:30 am

tukaj je odvisno od več stvari: na začetku sploh, kolk je razlike v ceni med bencinarjem in dizlarjem, ki imata prbližn isto konjenico, potem koliko časa ga misliš imeti, kolk kilometrov letno imaš namen delati, kolk dolge relacije misliš delati itd.
Slika

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Ne jan 04, 2009 11:35 am

Okvare na turbinah in podobnih sklopih niso stvar rednega vzdrževanja ampak izrednega.Zame je redno vzdrževanje menjava tekočin in filtov ter menjava jermenov na predpisan rok oz. km.
Na okvare vpliva predvsem ravnanje z avtom, kvaliteta materiala, olj ipd..
Primerjal sem dva avta s podobnimi karakteristikami (octavia 92 kW/125KM-stilo 85 kW/115 KM)
Res pa je da tega ne delam na rednem servisu, ker menjava olja in filtrov ne zahteva nekih specialnih znanj. To bi moral znat vsak avtomehanični vajenec.Včasih sem to počel sam, sedaj se mi ne da več.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 04, 2009 11:59 am

Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Ne jan 04, 2009 12:05 pm

Še en primer:
Velik servis na octavii 120 kSit pred 5 leti, na stilu okrog 500eur
Cena na uradnem servisu

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Ne jan 04, 2009 12:11 pm

lancia hf je napisal/-a:Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka

Zavarovanje plačujemo po kW, cestnino po kubikih. Torej kje smo? 2.0 bencinar ali 2,0 dizel?
Poraba? Ja je podobna če primerjaš 1,4 bencinarja in 1,9 dizla.
Za primer octavia mi je žrla 9 l pa sem jo lepo vozil-dizel mi porabi okrog 6,3 litra na 100.
Razlika je samo v nabavni ceni edino to drži.
Zadnjič spremenil slovenc, dne Ne jan 04, 2009 12:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 04, 2009 12:11 pm

Popolnoma isto/enako vzdrževanje_povem iz lastnih izkušenj (od 06/2006) se pravi dve leti in pol vozim dizle(golf/audi) pred tem bencince.....razlike NOBENE.....

P.S. nekdo je omenil naftni filter: menjava le tega na 60.000 tisoč, kakor tudi bencinskega: razlika v ceni? ena kava......svečk tudi nimamo(razen grelnih 200.000 piše v knjižici, da naj ne bi bilo problema.....- olje_ isti "šmorn" ........in kaj je sedaj dražje :?: naj me nekdo "pouči"......

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 12:19 pm

slovenc je napisal/-a:Še en primer:
Cena na uradnem servisu

Ne primerjat jabolke in hruške....

slovenc
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc Ne jan 04, 2009 12:22 pm

On je napisal/-a:
Cena na uradnem servisu

Zakaj jabolke in hruške? Sem morda primerjal bicikel in avto?

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Ne jan 04, 2009 12:23 pm

lancia hf je napisal/-a:Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka

Pišeš bedarije....registracija po kw,cestnina po prostornini motorja in pride vse skup enako!
Zakaj bi vrtel dizla v obrate če nima smisla...ves navor je na voljo v nizkih obratih?!

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 12:24 pm

slovenc je napisal/-a:Okvare na turbinah in podobnih sklopih niso stvar rednega vzdrževanja ampak izrednega.Zame je redno vzdrževanje menjava tekočin in filtov ter menjava jermenov na predpisan rok oz. km.
Na okvare vpliva predvsem ravnanje z avtom, kvaliteta materiala, olj ipd..
Primerjal sem dva avta s podobnimi karakteristikami (octavia 92 kW/125KM-stilo 85 kW/115 KM)
Res pa je da tega ne delam na rednem servisu, ker menjava olja in filtrov ne zahteva nekih specialnih znanj. To bi moral znat vsak avtomehanični vajenec.Včasih sem to počel sam, sedaj se mi ne da več.

Zame pod pojmom vzrdževanje (tist ki je odprl temo je uporabil to besedo) vozila pomeni : Da je vozilo tehnično brezhibno.... In v to rubriko spadajo tudi Turbine, Črpalka in tako dalje.... Skratka koliko Evrov je potrebno odšteti za to da se z vozilom voziš!

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 12:26 pm

hladni je napisal/-a:lahk bi malo prečekiral forum, ker je o tem ogromno napisanega. Samo nekaj še: Ob vestni uporabi oz. vožnji in pravilnem vzdževanju turbina zlepa ne crkne. Spet odvisno od proizvajalca. Sicer pa se turbina obnovi in ne kupuje nova, maš jih tudi na odpadu. Sicer pa kaj pridobiš s dizlom, je turbina zanemarljiva. Glede naftnega filtra se ta menja šele pri 60t(vag), seveda ni nujno, da se menja......dela dokler ni zapacan. Večina stvari je iz trte zvita.... :roll:
P.s.:Četudi je dražji za 15%, kaj boste propadli zaradi 20eur? Dajte no malo....

Zamenjava turbine ni zanemarljiv strošek oz sploh ni majhen strošek za take ki kupujejo turbine na odpadih (predvsem italiji) in jih dajo obnvaljat k X šušmajrem je stanje nekaterih dizlov na naših spletnih prodajalnah takšno kot je, se pravi v k...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 04, 2009 12:28 pm

Dizel vs. bencinar.....večna tema....
Ampak verjelil ali ne....razlik ni.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 12:29 pm

slovenc je napisal/-a:
On je napisal/-a:
Cena na uradnem servisu

Zakaj jabolke in hruške? Sem morda primerjal bicikel in avto?

Škodo in Fiat lahko.

Primerjaj Pasata 2.0 TDI 140 Km in pasata 2.0 FSI 150 Km pa boš videl razliko aja razlika v porabi je pa 1 liter na 100 Km preverjeno!!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 04, 2009 12:31 pm

hladni je napisal/-a:

Čuješ, pa kaj ti si prebral kaj si napisal? zakaj je reg. višja? Zato ker dizl glasnejši verjetno ne....
Poraba je enaka? Daj no....
Iste obrate? Tale pa je.....biser.

Nevem če je še ampak pri dizlih si moral plačati še EKO takso, in tudi pri zavarovanju nista bila bencinar in dizel na istem seznamu.
Za obrate se nekateri dizli ravnotako zavrtijo tudi do 5000 obratou, voziš se pa ravnotako z dizlom pod 2000 obrati kot jaz z bencinarjem tako da :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 12:34 pm

Aja pa še to: Vsak naj pri sebi razčisti kaj od vozila pričakuje in kakšne stroške ima v povezavi z njim... Jaz povem da se vožnja med dizlom in bencinarjem nemore primerjat ampak če bi se vozil več kot 20K na leto bi zagotovo kupil dizla ker se računica nekako izide.

Pa upam da nisem koga razjezil, ker ni bil to moj namen...

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 04, 2009 12:44 pm

je treba spet novo temo odpirat? 38 jih je že :roll: :roll: :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 7 gostov