lancia hf je napisal/-a:Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka
lancia hf je napisal/-a:Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka
slovenc je napisal/-a:Okvare na turbinah in podobnih sklopih niso stvar rednega vzdrževanja ampak izrednega.Zame je redno vzdrževanje menjava tekočin in filtov ter menjava jermenov na predpisan rok oz. km.
Na okvare vpliva predvsem ravnanje z avtom, kvaliteta materiala, olj ipd..
Primerjal sem dva avta s podobnimi karakteristikami (octavia 92 kW/125KM-stilo 85 kW/115 KM)
Res pa je da tega ne delam na rednem servisu, ker menjava olja in filtrov ne zahteva nekih specialnih znanj. To bi moral znat vsak avtomehanični vajenec.Včasih sem to počel sam, sedaj se mi ne da več.
hladni je napisal/-a:lahk bi malo prečekiral forum, ker je o tem ogromno napisanega. Samo nekaj še: Ob vestni uporabi oz. vožnji in pravilnem vzdževanju turbina zlepa ne crkne. Spet odvisno od proizvajalca. Sicer pa se turbina obnovi in ne kupuje nova, maš jih tudi na odpadu. Sicer pa kaj pridobiš s dizlom, je turbina zanemarljiva. Glede naftnega filtra se ta menja šele pri 60t(vag), seveda ni nujno, da se menja......dela dokler ni zapacan. Večina stvari je iz trte zvita....
P.s.:Četudi je dražji za 15%, kaj boste propadli zaradi 20eur? Dajte no malo....
slovenc je napisal/-a:On je napisal/-a:slovenc je napisal/-a:Še en primer:
Velik servis na octavii 120 kSit pred 5 leti, na stilu okrog 500eur
Cena na uradnem servisu
Ne primerjat jabolke in hruške....
Zakaj jabolke in hruške? Sem morda primerjal bicikel in avto?
hladni je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Res da je razlika u vzdrževanju avtomobila minimalna, samo je pa dizel večji strošek pri registraciji,cestnini, in še nafta je dosti dražja. Poraba dizel ali bencin je pa tudi že nekje enaka, saj se tudi dizel motor že zavrti v iste obrate kot bencinar, in nato je tudi obraba materiala enaka
Čuješ, pa kaj ti si prebral kaj si napisal? zakaj je reg. višja? Zato ker dizl glasnejši verjetno ne....
Poraba je enaka? Daj no....
Iste obrate? Tale pa je.....biser.
Po forumu brska: tomzzi in 7 gostov