Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sedlarc1987
Nov uporabnik

nakup cliota II 2001+

Napisal/-a sedlarc1987 Ne jan 04, 2009 1:36 pm

zdravo, zanima me vašo mneje o nakupu cliota l. 2001+ s klimo do 4000€
a ima kdo avtomatsko klimo, ali deluje vredu...
zanima me tudi kateri motor naj raje vzamem, 12,16V ali 14 16V dizel verjetno ne pride v poštev ker kolikor sem slišal se zdelo kvari.

ali pa naj raje vzamem kak drug avto. opel corsa, avdi a3, ford focus, fiesta.
do 4000€

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne jan 04, 2009 2:42 pm

Dodaj še 1500, pa maš res kul avto :D

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Ne jan 04, 2009 3:33 pm

Meni se zdi cist OK avto.
Imel sem prej 1.2 16v, sedaj imam 1.5 dci, oce pa ima 1.4 16v - vsi z avtomatsko klimo, ki dela ok. Kaksnih vecjih problemov zaenkrat ni bilo, razen na 1.4 16v je bilo treba zamenjati cinspulo - tudi ni tak grozen strosek, pri nekaterih kakor vem so bile menjane v garanciji.
Z 1.2 sem naredil dobrih 30k km v 1 letu 4 mesecih, z dizlom jih imam trenutno 35k v tudi 1 letu in 4 mesecih, 1.4 je pa malo manj v uporabi. Obcasno se lahko pojavi kaksna tezave s kontakti (npr. sveti lucka za airbag, je najbolje kontakte zacinit skupaj, ker nastane slab stik, ali pa kontakt pri gasu.. - to v parih minutah resis zastonj).

Je pa seveda spet odvisno kot pri vsakem avtu, kaksen primerek dobis in kako je prejsni lastnik delal z njim! Lahko ti vedno vse dela, medtem ko drugemu stalno nekaj crkava..
Slika

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Re: nakup cliota II 2001+

Napisal/-a frgo Ne jan 04, 2009 4:25 pm

sedlarc1987 je napisal/-a:zdravo, zanima me vašo mneje o nakupu cliota l. 2001+ s klimo do 4000€
a ima kdo avtomatsko klimo, ali deluje vredu...
zanima me tudi kateri motor naj raje vzamem, 12,16V ali 14 16V dizel verjetno ne pride v poštev ker kolikor sem slišal se zdelo kvari.

ali pa naj raje vzamem kak drug avto. opel corsa, avdi a3, ford focus, fiesta.
do 4000€

Če se ti da čakat, jaz bom nekje maja menjal avto. Moj clio je storia sport 1.2 16v letnik maj 2006. Ima original lite feltne, klimo, centralno, športni sedeži, radio itd. Je pa tudi eden redkih s tempomatom. Prevoženih ima sicer že kar nekaj km (89k trenutno), ampak je vožen izključno na relacijo in je kot nov, edino usnje na volanu je nagužvano, ker je material za en drek. Cena bo pa tam okrog 5 jurjev, bom videl.

sedlarc1987
Nov uporabnik

Napisal/-a sedlarc1987 Ne jan 04, 2009 5:02 pm

5000 jurjov mi je preveč, pa še do maja je daleč vseen pa hvala za ponudbo.

jure in drugi lahko kej več povede o dizelih pri cliotu ste mel kake probleme, baje da rade crkujejo turbine a je to res? se mi bol splača kupit bencinarja al dizla?

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne jan 04, 2009 5:17 pm

Moraš vedet, da se ljudje sepovpreg zmišljujejo. Edino napako za katero js vem so konektorji za gas in airbag. Konektorje se stran poreže in žice zalota.

Kake turbine? Sepravi če pri Cliotu dCi crkujejo turbine, potem pri 80% drugih euro avtih mora tudi. Ker imajo identične turbine. Vsi govorijo nekaj na pamet ali pa se zmišljujejo.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 04, 2009 5:50 pm

Sarge je napisal/-a:Sepravi če pri Cliotu dCi crkujejo turbine, potem pri 80% drugih euro avtih mora tudi. Ker imajo identične turbine. .

bi nam malo razjasnil to ugotovitev? :jao:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

sedlarc1987
Nov uporabnik

Napisal/-a sedlarc1987 Ne jan 04, 2009 5:50 pm

p.... če vsakiga ko vprašam za cliota dizl mi reče da ga nej NE kupujem da je zanič, zato pa sedaj vas vpraša da mi iz prve roke poveste. od moje cunce teta je imela dizla cliota in je rekla da ji je ful crkoval.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne jan 04, 2009 5:56 pm

Ma sej niso zanič. Treba ga je znat vozit: brez tiščanja ko je mrzel, ipd. ...veliko je odvisno na kakega naletiš, kako ga je prejšnji lastnik vzdževal, ali je redno menjal olje, ipd.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne jan 04, 2009 6:31 pm

el_diablo je napisal/-a:
Sarge je napisal/-a:Sepravi če pri Cliotu dCi crkujejo turbine, potem pri 80% drugih euro avtih mora tudi. Ker imajo identične turbine. .

bi nam malo razjasnil to ugotovitev? :jao:

Večina evropskih proizvajalcev uporablja Garret turbine in sicer T1, T2, T3. Tako da nerazumem kako pri enem TDI-u turbine ne crkujejo, pri dCi-u pa. Oba pa imata enake turbine. Uglavnem PSA, VAG, Renault-Nissan uporabljajo Garret. Sepravi če crkujejo pri Cliotu, drkujejo pri vseh. Kar pa sploh ni res. Ljudje enostavno neznajo delati z dizlih. Eni jih vozijo ko bencinare, potem so pa problemi tu. Potem se pa še en zmisli "uh mojemu kolegu crknla turbina" in pol je slab/dobr sloves tukaj, ker se itak to raspase ko gobe po dežju.

P.S. Če imaš bilokakšna vprašanja o dCi motorjih, oz. o Cliotu, me PM-aj pa ti bom dal številko od moje mehanika, ki je res majster prve klase in zelo razgledan. Ni zadrt in ne favoritizira nobeno znamko. Je pa pooblaščeni serviser za Renaulte. Tako da ve, več ali manj vse o Renaultih, ne pa razni nakladači in hater boyi. Zelo dobro ti bo znal razložiti stvari, js ga z veseljem poslušam.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika Ne jan 04, 2009 7:10 pm

hejho je napisal/-a:Dodaj še 1500, pa maš res kul avto :D

tocno tako...
sami imamo doma cliota 1.4 16v, pa ti lahko recem da je avto bomba. tece ko urica, pa masina tudi ni tak svoh :P leti kr fajn ;) ce ti je res vsec clio, mislim da ne bos mel problemov z njim...to je moje skromno mnenje.
LP
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 04, 2009 7:17 pm

Kaksen primer cen delov za te cliote?

A niso neke turbine crkovale zaradi slabe napeljave olja? Če je tako je pol odvisno od znamke in modela.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Ne jan 04, 2009 7:29 pm

Pri nas doma imamo cliota 1.5dci ki ima 40 000km z avtomatsko klimo,original radiem na cd ter senzorjem za dež.Fajn avtoček še posebej za po mestu.Glede avtomatske klime je zelo dobra oprema tudi radio ter senzor za dež.Samo pri senzorju za dež se na vsake toliko časa malo zmeša ter brisalce vklopi na najvišjo hitrost :D .Idino mot nas tista plastika črna spredaj spodaj,moraš zelo paziti,da jo v snegu ne odtrgaš stran tako kot jo je moja mami.Če boš kupovov bencinarja kupi 1.2 16v ter ne kupovat čisto osnovnega. :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 04, 2009 7:31 pm

če kupuješ, kup novejšega od 2003 letnika. doma smo mel 2 clioata ( letnik 2001 pa 2003 ), in je crkovalo vsepovprek. turbina sicer pri dci-ju n crknila, ampak verjetno zato ker je imel avto samo 25kkm ko je šel od hiše. od takrat ni več renaulta pr nas.

Je pa avto izredno mehak, tak da če ga sam kam nasloniš bos drago plačal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

marej
Novinec

Napisal/-a marej Ne jan 04, 2009 7:34 pm

ja glede tega da je mehak je tudi res.Če boš malo bolje potisnil v blatnik se kar na notri vdre.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jan 04, 2009 8:30 pm

še en i**** ki načrtno sovraži renoje.... :roll:
prvi blatniki so plastični ravno zaradi tega, da se ga lahko tudi malo prisloni in se sam zravna nazaj.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne jan 04, 2009 8:36 pm

Ja sam res, pa kaj ste vi totalno obsedeni z kritiziranjem renoja al kaj?

Malokdo je do sedaj rekel bilo kakšen konstruktiven stavek. Vsi govorijo samo, "slišal sm da je turbina crknla", "slišal sem da je kolo odpadlo", slišal sem, slišal sem. Izgleda da vi vsi grete preveč po gostilnah pa poslušate razne lokalne pametnjakoviče, ki ponavadi vozijo Golfa ali pa Passata in si nabijajo ego z kritiziranjem vsega drugega kar ni Nemško.

Uglavnem point je, da če neveš nič o določenem vozilu, je boljše biti tiho. Razn če hočeš ispasti caR z kritiziranjem določene znamke brez konstruktivnega mnenja.
Zadnjič spremenil Sarge, dne Ne jan 04, 2009 8:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Vive Le Sport!

marej
Novinec

Napisal/-a marej Ne jan 04, 2009 8:39 pm

Ne saj jih ne sovražim.So zalo dobri avti samo resnično me moti tista plasika spodaj.

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Ne jan 04, 2009 9:00 pm

Js mam cliota 2003 dCi, nobenih problemov. pa delam vsak dan cca. 90 kilometrov. Ne vem kje nekateri vidte take velike probleme v renaultih. Nekateri si avtomobila še lastili niste pa kritizirate vsepovprek oziroma govorite samo kar ste slišali od "kolegov". Ne hvalim renault zato ker si ga tudi sam lastim, pač pa zaradi pozitivne izkušnje s tem avtom.

Lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne jan 04, 2009 9:40 pm

Sarge je napisal/-a:Ja sam res, pa kaj ste vi totalno obsedeni z kritiziranjem renoja al kaj?

Še dobro, da ni vprašal za kakega korejca, japonca...potem bi jih slišal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov