Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto in Tržič

kaj bi mi svetovali kupiti za prvi avto? cena max 3500-4000€

Napisal/-a raprck Po jan 12, 2009 10:49 pm

zdravo.. sm iz novega mesta... zanima me če bi se v tole hondo ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2494208&show= ) splačalo kaj vlagati in kolk bi prbližn kei blo p če bi mi lahko dal kdo kakšn nasvet kar se tiče takih stvari p ma izkušnje z njimi (predusm tako hondo).. str sm 17let in sm si zastavu cilj da do 18leta obnovim oz si zrihtam en avto..

Lp usm by RAPRCK
Zadnjič spremenil raprck, dne To jan 13, 2009 3:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Po jan 12, 2009 11:03 pm

je kr precej boga.zdej če maš kej pojma o barvanju, kitanku itd. se ti mrbit splača. nej ti spusti še kšn evro in to je to.ker načeloma s temi motorji ni blo nobenih resnih problemou sam servisi redni in to je to.sam morš pa vedet da neki dnarja boš mogu še vanjo vložit da bo avto usaj normaln zgledu neveš tut kakšna je notranjost.js bi rajš premislu mal k na avto boš mogu dat tm okrog 500 eur še da bo tko k more bit.drgač pa lepga esija dobiš že za 1000 eur. to je moje mnenje lp gašper

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 12, 2009 11:09 pm

Mislim da se ti bolj splača kašno lepšo kupit, ker te bo sigurno prišlo ceneje. Je pa to že avto za ljubitelje prav teh modelov. Tako da? use je v tvojih rokah kako in kaj.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po jan 12, 2009 11:10 pm

Vprašaj recimo tega uporabnika koliko ur in denarja je vložil v svojo:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=63047
Potem pa poglej s čem je on zagel, s čem boš pa ti ;) .

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 11:10 pm

Hmm splača, ne splača...vse je odvisno do tebe. Če si ljubitelj, te to veseli, imaš ''jeklene'' živce :-P ...drugače pa je tukaj veliko dela na tej Hondi na linku: od motorja, pleha, rje, notranjosti...Zanima me kakšen pogled na rihtanje imaš oz. kaj imaš namen v ''stock'', JDM, riž...
Imam tudi sam veliko željo enkrat kupit in zrihtat Hondo Civic v JDM in upam, da se mi bo uresničila.

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: HONDA CRX 1.6 16V se nakup in obnova izplačata?

Napisal/-a tristan01 Po jan 12, 2009 11:15 pm

raprck je napisal/-a:zdravo.. sm iz novega mesta... zanima me če bi se v tole hondo ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2494208&show= ) splačalo kaj vlagati in kolk bi prbližn kei blo p če bi mi lahko dal kdo kakšn nasvet kar se tiče takih stvari p ma izkušnje z njimi (predusm tako hondo).. str sm 17let in sm si zastavu cilj da do 18leta obnovim oz si zrihtam en avto..

Lp usm by RAPRCK

Če se misliš lotiti takega projekta, raje razmisli o kakšnem oldtimerju, dela ne bo dosti manj.

Na tej Hondi bo potrebno veliko narediti. Že v samem oglasu piše da proda za dele, vsak kos je svoje barve..... Torej karoserijo bo treba ličarsko popolnoma obnoviti, potem se pojavi še vprašanje v kakšnem stanju je podvozje, motor, notranjost (šipe so tako temne da se notranjost niti ne vidi). Na tvoje mestu bi raje poiskal kakšen boljši karamboliran primerek, tole pa vzel za rezervne dele.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 12, 2009 11:23 pm

Lahko ti iz svojih izkušenj povem za moj avto (Lancia) Kupil sem ga za 3500 evrou in potem se je začelo menjati, usa tesnila+tefloni na glavi, kompletne polosovine in končniki, druga turbina, cel kup malenkosti v notranjosti...... itd. Stem da je treba še kompletno školko poštimat. Uglavnem seštevek je precej dražji kot če bi kupil lepo ohranjeno, samo vem pa kaj imam, in kako use skupaj deluje.
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Po jan 12, 2009 11:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

...

Napisal/-a raprck Po jan 12, 2009 11:25 pm

zdei če bi kupovou oldtimerja bi si kupu camaro ss 69 smo tolk dnara p spet nimam =) .. em ja to sm tut že js pomislu da bi kupu dva in sestavu enga.. sicr p dodajam da je moj cilj nrdit neki tazga --> http://images.google.si/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DN
ITS NOT ABOUT HOW FAST YOU DRIVE ITS ABOUT HOW YOU DRIVE FAST... street racing<3

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: ...

Napisal/-a lancia hf Po jan 12, 2009 11:29 pm

raprck je napisal/-a:zdei če bi kupovou oldtimerja bi si kupu camaro ss 69 smo tolk dnara p spet nimam =) .. em ja to sm tut že js pomislu da bi kupu dva in sestavu enga.. sicr p dodajam da je moj cilj nrdit neki tazga --> http://images.google.si/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DN

Potem se ti pa res ne splača šparat pri avtomobilu in kupit podrtijo, ker bo že da jo boš skupi spravu odštel veliko evrčkou, nato bo prišla šele predelava

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po jan 12, 2009 11:38 pm

nic ne bo od tega
sanja svinja kukuruza nema
vem js kako je to samo sanje js mam sem mal starejsi od tebe in vem kako je hehe
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Napisal/-a raprck Po jan 12, 2009 11:59 pm

ka pa bi mi pol vi kej priporočal od avtomobilu?? mislm tko za pru avto p to kva se najbol splača p pride dokaj ugodno nwm tm do max 4.500€ em nemaram renaultov p oplov XD
ITS NOT ABOUT HOW FAST YOU DRIVE ITS ABOUT HOW YOU DRIVE FAST... street racing<3

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 13, 2009 12:03 am

raprck je napisal/-a:ka pa bi mi pol vi kej priporočal od avtomobilu?? mislm tko za pru avto p to kva se najbol splača p pride dokaj ugodno nwm tm do max 4.500€ em nemaram renaultov p oplov XD

Samo za ta denar dobiš že isti letnik podoben avto že predelan ?

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Napisal/-a raprck To jan 13, 2009 12:05 am

vem.. samo men se negre zato da bom kupu predelan avto.. men je lajf da avto nrdim po svojmu ukusu seveda znotraj legalnih p teh stvari... kr nwm men je avto kokr da bi mene gledu not.. tak avto tak jst... neki tazga nznam razložit XD

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 13, 2009 12:13 am

Lej največji problem je v tem, da dosti mladega "folka" misli da bo kar kupil avto, predelav in se peljal. Problemi pa nastanejo pri sami predelavi, saj ni vsak za to, saj če hočeš imeti avtomobil lepo narejen, rabiš prostor, denar, čas in zelooooo veliko veselja do predelave in ne samo 14 dni kot nekateri, ko potem vidiš na netu oglase prodam nedokončan avto.Tako da se ti splača malo prespat, in premislit o vsem tem.

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Napisal/-a raprck To jan 13, 2009 1:04 am

ja ok rečmo.. samo.. kter avto bi se pol tko splačal uzet zei gledam po avtonetu p so uglavnm clioti tstari p ta shit? mislm js drgač sebe poznam če se u neki zapičm to nrdim an.. tko da da bi pr men auto ustou nedokončan.. možno smo zelo mal vrjetno...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 13, 2009 1:15 am

raprck je napisal/-a:ja ok rečmo.. samo.. kter avto bi se pol tko splačal uzet zei gledam po avtonetu p so uglavnm clioti tstari p ta shit? mislm js drgač sebe poznam če se u neki zapičm to nrdim an.. tko da da bi pr men auto ustou nedokončan.. možno smo zelo mal vrjetno...

Že po pisanju je bolj tako, da si neodločen, drugače pa probaj, in boš ugotovil kako in kaj bo ratalo. Saj če ne probaš niti neveš. Ljudje se pač učimo na napakah, ampak nažalost na svojih, ki znajo učasih kar drago stati.

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Napisal/-a raprck To jan 13, 2009 1:26 am

em ne narobe si razumu.. js sm za styling avtomobila odločn k sm že na skutru styling delu sm ni isto to je res ja... js zei tko mal gledam avtomobile p to mal nove spoznavm d vidm mnenja drugih in to.. nimam p v namenu pustit avto napol predelan..

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 13, 2009 2:58 am

off: Brat to kar pišeš pa je extremno težko. :roll: A se je res tako težko potrudit pa teh par stavkov napisat razločno in kolikor toliko pravilno?

Ni dolgo nazaj ko sem še bil v srednji pa so imeli nekateri velike probleme z pisanjem esejev, si ne upam pomislit kakšni spisi pa eseji danes nastajajo.

Pa .gif slikice niso dovoljene v podpisu.

on: Glede honde, raje prihrani več dnarja, ker če ga že prodajalec ne ceni na več kot samo za dele, boš res ogromno dnarja in časa porabil, da jo spraviš v pogon za normalno uporabo kaj šele za predelavo.

Uporabniški avatar
raprck
Nov uporabnik

Napisal/-a raprck To jan 13, 2009 3:17 pm

heh.. vrjamm ja =) p še tale msn me daje mal pol skoz tko čudno pišm =S XD no ampk se da zastopt an???

Ja vidm da od vs noben ni za to tko da vs bom poslušu in nbom kupovouu tega =)

am... zei a naprej se loh tle menmo al je treba it u drugo.. k zanimajo kaj bi mi svetoval kupt za prvi avto da se dobi dost delov za predelat pa tko da ni glih nwm kok keša.. k js zei računam da bom kupu avto tm do max 3500-4000€ če se bo le dal bom dau mn zanga p več na styling...em in kaj bi mi svetoval tazga kei? =)

P.S. hvala za odgovore usm..

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 13, 2009 3:25 pm

Nadaljuj v tej temi , spremeni pa le naslov. V tvojem prvem postu daj uredi in spremeni zgoraj v željeno pa bo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov