Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bobsaap
Nov uporabnik

Grande Punto

Napisal/-a bobsaap Pe feb 06, 2009 5:35 pm

Odločil sem se, da bom najverjetneje kupil Grande Punto. Prebiram forum in naletel sem na kar nekaj stvar ki me malce odvračajo. Skratka nekateri od vas ste naleteli na te težave:

Težave (treba biti pazljiv):

- volanska letev pri letniku 2006 je bila serijska napaka – desno spredaj ropota
- zadnje vrate pri 5 vratnem se težko odpirajo – kljuko je treba fejst gor potegnit
- slaba izdelava notranjosti (plastika)
- predal za zapiranje – težko zapiranje
- ko dela klima se čuti vibracije v volanu (zaradi dvojne hitrosti ventilatorja na kilerju)
- ko premikaš volan levo in desno se čuti neko drgnjenje, kot guma ob gumi
- menjalnik – slabo se vsede v prestavo in vibrira pri 50kmh, sliši se tudi šumenje
- nekateri niso najbolj zadovoljni za 1.3 mašino (dizl) - problemi z turbino.

Ima pa ta avto tudi nekaj prednosti:

Prednosti:

- Multijet – DIZEL mašine so vredu - nekateri jih pa spet zelo hvalijo
- Velik prostoren avto
- Poraba približno 6l na 100km

Rad bi še slišal kaj več mnenj glede vsega tega. So to zgolj zgodbe posameznikov, al so to resne težave Grande Puntota?

Lepa hvala za vsako beseo, ki bo pripomogla k mojemu nakupu.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe feb 06, 2009 5:50 pm

Prvič čujem za te težave. Je pa fajn, ker jih dobiš že za 7 ali manj tisoč eovrov.- 8)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe feb 06, 2009 5:58 pm

Nisem še šlišal za tolko napak, razen pri 5 vratni različici da se težko odpirajo zadnja vrata, ampak ne pri vseh, jaz bi še počakal pa bi vzel grandeta ko bo face lift, ampak bo šele oktobra. http://www.autozeitung.de/neuheiten/neu ... der-2009-0

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe feb 06, 2009 5:59 pm

Jaz ti lahko potrdim, da se zadnja vrata težje odpirajo.

Mogoče je nerodnost tudi ta, da je cena servisa za 1.4 8v motor na 30.000km taščo prišla 277 EUR - pri pooblaščenem servisu :!: . Menjane so bile svečke :roll: , ter ugotovljena je bila vlaga v zavorni tekočini! :roll:

Vsekakor je pa vožnja z njim dosti boljša kot pri starejšem modelu.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 06, 2009 6:28 pm

Z zgoraj omenjenimi težavami, nisem imel namena povedati, da se te zadeve pojavljajo pri VSEH avtomobilih, ampak sem imel v mislih, da so se te težave pri nekaterih pojavile (razen tiste volanske letve, ki je bila kao serijska napaka).

Tudi sam sem mnenja, da je ta avto za 6000 - 7000 že kar dobro opremljen, ni mi pa najbolj jasno, zakaj so recimo isti letniki, priblizno isto prevozenih, ponekod tudi po 1500€ drazji. Recimo osebno gledam letnih 2006 in tam nekje okrog 50.000 prevozenih (plus/minus 10.000) pa sem zasledil tak avto tudi tam nekje za 8500€, to mi je malce čudno - ste mnenja da je tisti za 6500€ SLAB NAKUP?

Danes sem gledal novi model v salonu in je cena nekaj evrov preko 10.000€, ampak je pa novi,...

Načeloma sem pa ob prebiranju foruma (tega in Fiatovega) zasledil veliko več dobrih besed o tem avtu, kot slabih. Kaj pa menite Vi?

Zasledil sem tudi info, da je ta avto nekako zelo podoben tej novi Opel Corsi. Kakšno povezavo imata ta dva avtomobila? Baje da isto platformo. Kaj bi naj to pomenilo?

Vsake dobre in SLABE besede o tem avtomobilu bom vesel, da se bom lažje odločil za ali PROTI nakupu.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe feb 06, 2009 6:40 pm

Corsa in Punto imata enak dizel motor. Zdi se mi, da Corsa bolje drži ceno, zato se ti, v kolikor kupuješ letnik 2006, ponuja odlična priložnost kupiti Punta za manjši denar.
Na katere motorje pa si gledal, pri Puntu? ;)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 06, 2009 6:56 pm

Glede motorjev sem načeloma neopredeljen, ... opazil sem da nekateri govorijo da je tisti 1.3 Multijet zelo dober, spet drugi govorijo da je dober motor 1.4 8V, sem pa slišal da je kar nekaj ljudi z enim 16V motorjem NEzadovoljnih,...

Glede kilometrine je tako, da ne delam veliko kilometrov na leto, maksimalno 7.000, tako da se iz tega razloga ne nagibam kaj preveč na Dizle.

Za enkrat sem gledal recimo kaj takšnega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2585997&show=

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2588707&show=

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2560430&show=

LP; S

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe feb 06, 2009 7:55 pm

Jaz bi pogledal kakšnega z opremo dynamic.

Drugače pa ima 1.4 8v motor zelo majhno porabo, če si zmeren voznik.

1.4 16v pa ima že 6 - stopenjski menjalnik

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 06, 2009 8:10 pm

Sej načeloma nisem preko mašin slišal kaj dosti kritik, tako da se nekako niti ne obremenjujem kaj preveč s tem, ... razen tega, da se mi zdi mogoče 1.2 motor malo preslab.

Bolj me recimo skrbijo te zadeve kot so serijska napak pri tem modelu 2006 (volanska letev) ker ne vem če so to imeli vsi modeli in kako so ljudje to odpravljali in pa mogoče slaba sestava tega avtomobila, ki jo marsikdo povdari z besedami " To so pač Italijani" ... ko recimo v notranjosti avtomobila ne smeš biti presenečen če kaj ruži in škripa.

Aja, zgoraj je nekdo omenil dragi servis, ... so nasplošno deli za ta model Punta dragi al je to le pri servisu in tudi odvisno od serviserja?

Navdušuje me pa seveda to za dokaj nizek denar dobiš ogromno opreme in uporabnih stvari, ... seveda tudi atraktiven in lep izgled.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Re: Grande Punto

Napisal/-a KrEn Pe feb 06, 2009 10:08 pm

bobsaap je napisal/-a:Odločil sem se, da bom najverjetneje kupil Grande Punto. Prebiram forum in naletel sem na kar nekaj stvar ki me malce odvračajo. Skratka nekateri od vas ste naleteli na te težave:

Težave (treba biti pazljiv):

- volanska letev pri letniku 2006 je bila serijska napaka – desno spredaj ropota
- zadnje vrate pri 5 vratnem se težko odpirajo – kljuko je treba fejst gor potegnit
- slaba izdelava notranjosti (plastika)
- predal za zapiranje – težko zapiranje
- ko dela klima se čuti vibracije v volanu (zaradi dvojne hitrosti ventilatorja na kilerju)
- ko premikaš volan levo in desno se čuti neko drgnjenje, kot guma ob gumi
- menjalnik – slabo se vsede v prestavo in vibrira pri 50kmh, sliši se tudi šumenje
- nekateri niso najbolj zadovoljni za 1.3 mašino (dizl) - problemi z turbino.

Ima pa ta avto tudi nekaj prednosti:

Prednosti:

- Multijet – DIZEL mašine so vredu - nekateri jih pa spet zelo hvalijo
- Velik prostoren avto
- Poraba približno 6l na 100km

Rad bi še slišal kaj več mnenj glede vsega tega. So to zgolj zgodbe posameznikov, al so to resne težave Grande Puntota?

Lepa hvala za vsako beseo, ki bo pripomogla k mojemu nakupu.

http://www.fiat-klub.si/forum/

se tu vprasi oz. preglej mal... Jst tud prvic slisim za toliko napak... Pa izdelava notranjosti je cisto solidna in kar pohvaljena v vecini testov... Sploh menjalnik je zelo vredu... 1.3 m-jet naj i imel mal večjo turbo luknjo; naj bi pa bil zelo kvaliteten motor sicer, tak kot vsi fiat dizli...

nasploh za vecino teh kritik prvic slisim...
Ora Et Labora :?

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 06, 2009 11:20 pm

Sej vse te napake sem ravno prebral na njihovem forumu,...

No, te napake ni zdaj našteval vsak posameznik, večina jih je omenila serijsko napako, vsak posameznik pa je potem še dodajal svoje,... :D

Načeloma sem po prebranem sodeč tudi jaz dobil zelo dober vtis o avtomobilu, ampak sem še želel malo povprašat vas strokovnjake,... ampak očitno izgleda da tale GP res ni neka škatla napak, ampak bi znal bit dober avte, za ceno po kateri se ga ponuja.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe feb 06, 2009 11:45 pm

ja puntoti pijejo nekje 6,5 litr (šest pa pu). ni veliko odvisno od ganjanja avtomobila...

:)

slicker, upam da prebereš moj post :)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 7:34 am

Ja kolk zaenkrat opažam, niste ravno nekaj zelo popljuvali tega avtomobila,...

Neko splošno mnenje je da je OK,...pa kljub temu da je Italijan. :D

Kaj bi pa recimo bilo potrebno najbolj paziti pri nakupu takega avta?

gregorian
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a gregorian So feb 07, 2009 10:01 am

Pozdravljeni
Imam Grande Punto letnik 2008, 1.4 16V (slike so v galeriji) in lahko potrdim, da se zadnja vrata res malo težje odpirajo. Tudi vrata prtljažnika bi lahko na zunanji strani imela kako kljuko... Drugače pa nisem opazil nobenih drugih slabih lastnosti.. Je pa res, da smo imeli prej že tri fiate pri hiši in je nekako ostalo tako, da ostalih avtov niti ne gledamo, ko kupujemo.. :)
Kaj pazit? Če kupuješ čist novega, poglej olje. Poznam primer, ko je pri pooblaščenem prodajalcu gospod kupoval avto (šlo se je za Ford Focus) in je pogledal olje in ni bilo take barve, kot bi sicer moglo bit..
Takle mamo... :)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 1:29 pm

Hvala za odgovor, ampak žal ne kupujem novega, gledam letnik 2006 ali 2007, v rangu nekje 6500 - 7000 €, upam da bom za tak snesek našel kaj konkretnega.

Al ste mnenja da bom namenil premalo denarja in iz tega razloga kupil preslab avto?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 1:36 pm

svetujem ti bencinarja glede na to da delas malo kilometrov, pa manj moznosti je, da bi bilo karkoli narobe. če nisi zahteven voznik uzam 1,4 8v, ce si malo bol pa 16v...vsi so ok...samo najdi lepo ohranjenega in servisiranega pa ti ne bo žal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 2:07 pm

Tudi sam sem razmišljal tako, da mi je 1.2 malce premalo, dizla bi dal na stran, ker ne delam dosti KM, tako da nekako najbolj gledam mašino 1.4 8V kot si omenil,...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 2:10 pm

ne vem kako si s financami, ampak ce ga mislis met dosti casa kup novega pa nimas nobenih skrbi...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn So feb 07, 2009 2:58 pm

bobsaap je napisal/-a:Hvala za odgovor, ampak žal ne kupujem novega, gledam letnik 2006 ali 2007, v rangu nekje 6500 - 7000 €, upam da bom za tak snesek našel kaj konkretnega.

Al ste mnenja da bom namenil premalo denarja in iz tega razloga kupil preslab avto?

Men se zdi to nekoliko (pre)malo... Zdaj ce kdo nujno rabi denar zaradi krize je lahko odlicen nakup; sicer je pa vecina teh avtov, ki imajo tudi zelo podobno kilometrov iz uvoza, saj so tam bili uporabljani kot kaki sluzbeni in to... (ko je punca pred dvemi meseci kupovala avto je tudi grande puntota želela, sam ni bilo nic pamentnega za ta denar)

LP
Ora Et Labora :?

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 07, 2009 3:21 pm

Kolk pa misliš, da je tisti realni, zadovoljiv znesek, da ne bi ravno kupil mačka v žaklju?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost