Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Chevrolet Lacetti 1.8 sport

Napisal/-a Kegl Če feb 12, 2009 10:12 pm

lep pozdrav

kmal bo pršu cajt za zamenjavo avtomobila pa me zanima kaj pravite o Lacetti-ju 1.8 sport...oblika se mi dopade, opreme pa tut dost, motor ni neki švoh, pa cenovno je dostopn! zanima me če ma kdo izkušnje z njim...al pa vsaj z znamko Chevrolet...kako je z vzdržljivostjo, servisi (cena), kako se vozi itd.
trenutno vozim accenta in sm z njim ful zadovoljen (je kot tank k nikol ne crkne) zato se zanimam predvsem za azijce...drugače je pa u planu tut coupe samo je problem k je malo dražji. ubistvu pri lacettiju za isti letnik dobiš mal več avta...kar se tiče kilometrine, opreme in cene.

vaša mnenja in nasveti

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2553776&show=

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če feb 12, 2009 10:33 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 2:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Če feb 12, 2009 11:01 pm

tnx za informacije
glede porabe vem da ni neki majhna, ampak tut pri accentu je ista tko da sm že nekak navajn...itk so pa ubistvu skor vsi azijci znani po požrešnosti u primerjavi z evropejci
kar se tiče vožnje, vem da mi ne more nudit une taprave športnisti in tega tut ne pričakujem. rabm avto, ki mi je vizualno všeč pa da se ga da tut mal predelat (litke...) da se uredu pelje in pa vzdržljivost, drgač je pa u primerjavi s sedanjim avtom ta sam bog hehe :D vsaj kar se tiče opreme in motorja.
kot te razumem lahko pričakujem nekje isti cenovni razred pri servisih če ga primerjam z accento (oz hyundai)?
zanima me samo še notranjost...če je uredu in da preveč "češka" :D drgač pa mislm da more met ta 1.8 verzija kr uredu musko notr, k ponavad majo športni mudeli mal boljšo in močnejšo musko (več zvočnikov)
zanima me zakaj je treba glavni jermen menjat že pri 60.000km? a ni to mal premal km? ker jst sm na svojmu menju pri 90.000km in se mi zdi da majo nekak usi avti tko...lahko da se motm! za olje pa normalno 15.000km

p.s. vem da sm naredu napako glede postavitve teme, to pa zato kr sm bil nazadne pri temi "potovanje in izleti" in sm kr iz tm naredu nov post, ker nism vedu, da ga bo vrgl pod to temo...se opravičujem :D no zdj vem in bom naslednič bolj pazljiv :D

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Pe feb 13, 2009 8:23 am

Dobro povleče :)

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe feb 13, 2009 8:41 am

partty je napisal/-a:Dobro povleče :)

Pri nas imamo za te stvari punce :P :lol:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe feb 13, 2009 12:37 pm

Če ti je accent uredu za vozit in ti je počutje v njem ql, ti bo lacetti tudi sigurno, ne pričakuj pa ne vem kako dodelane in dobre notranjosti, saj so uporabljeni trši materiali.
Glede servisa pa eni imajo pač na 60k km glavnega, zato mi je mogoče prišlo na misel če je ta motor kaj v sorodu z tistim iz astre sport 1.8 (prejše) saj je imel neko podobno konjenico in prav tako servis pri 60k km. Drugače pa po večini daewooji in chveroleti niso imeli problemov z mašinami, se pa z kilometri pozna predvsem utrujenost materialov znotraj.
V glavnem če imaš avto za prevoz od točke A do točke B kupi, če pa pričakuješ še kaj več je pa poje mnenje da po glej po kakšnem nekorejcu.

Lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe feb 13, 2009 2:28 pm

Sicer off topic, ampak tale avto ni ravno poceni.

lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 13, 2009 3:37 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 2:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 2:34 pm

chevy tnx še enkrat za tako obširne informacije :D mi bodo še prou pršle, in vidm da ste doma pristaši chevijev :D

glede litk, se bolj nagibam k 17 in 18col pa čeprou bo 18col bolj težko in tut vem da bi z 17col čist lepo zgledal...u poštev pa pride tut nižanje in u tem primeru bi vrjetno dal kr 17col gor....

prvo treba sploh avto kupt pol pa naprej s predelavami....bo še cajt za to :D

tnx vsem za odgovore

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 16, 2009 3:11 pm

Avto je dosti predrag, tehnološko je vsaj 10 let za časom, kasneje se ne bo prodal (velika izguba). Avto je verjetno modelno leto 2003 - torej 6 let star, a je bil že takrat zastarel proti konkurenci! In to za 8000 € - če dodamo še veliki servis, kar je skoraj nujno (drugo je prevelik rizik!)? Smešno!!

Tudi med azijskimi lahko najdeš boljše in cenejše. Če ne verjameš, poišči po ceni in moči primerljivega Seata, Škodo, Hondo, Mazdo, Forda, Elantro in še kaj - ter jih nekaj sprobaj oz primerjaj s tem Lacettijem. 8000 € ni malo denarja za igranje igric (moj je pa boljši, ima več (slabih?) zvočnikov in je nepokvarljiv).

Se ti bolj splača vzet kateregakoli novega z delnim kreditom (npr C4 za 11000 € ali Ceeda ali kaj manjšega in močnejšega) kot ta zastarel avto. Vsaj veš, pri čem si, imaš garancijo in imaš dosti varnejši in sodobnejši avto z nižjo porabo (v 4 letih npr 1000 € prišparaš - to tudi šteje + lažje ga prodaš kasneje).

Kqj pa veliki servis na 60000 km? Nekateri ga imajo na 100-150 tisoč km, nekateri sploh ne (veriga)? In ta avto, ki ima verjetno tudi prevrtene km, je nujno dat najprej na veliki servis - se pravi je avto v resnici še precej dražji. In nato tako vsaki dve leti - zame je to praktično enako kot "pokvarljivost" drugih.

Počakaj par mesecev, pa boš videl, kako mu bo cena padla.
Sicer pa - je Imperl iz Domžal zaupanja vreden trgovec?

Že na avto.netu imaš cel kup Lacettijev z manj km, sodobnejšim motorjem (samo 109 KM, a je čisto dovolj) in precej nižjo ceno. Že to nekaj pove o gornjem avtu in njegovi ceni.

Vseeno Lacetti ni dobra izbira - posebno ne po takih cenah! in tu ne govorim o par sto evrih, ampak kar o par tisoč - glede na dejansko "športno" vrednost avta! Recimo tale Focus (link na avto.net) - je leto ali dve novejši, z njim boš samo pri gorivu na 100000 km prihranil cca 3000 € glede na Lacettija 1.8, pri 120000 prevoženih boš 3x imel veliki servis (zdaj + na vsakih 60000) - kar znese vsaj 1500 €, medtem ko ima ta Fordov motor verigo (morda se motim) itd itd in ima celo več opreme. Torej je ta Ford že v štartu za naslednjih 120000 km cenejši za celih 4500 € - poleg tega je svetlobna leta bližje "športnosti" kot Lacetti. Da ne govorimo o tem, da se zdi, da si že odločen - da torej ne miliš nobenega probat in torej sploh ne boš preveril ratlik v vožnji! Med Lacettijem in Focusom so ogromnne razlike - predvsem v natanćnosti in občutku, ko voziš bolj "športno"!
Vidiš, kakšen nonsense bi bilo kupit zastarel (in še starejši) avto - samo zato, ker se ti zdi, da se ti "dopade" in da je "nepokvarljiv" (kaj pa 4500 € ??!!)
In takih (ter drugih avtov) lahko najdeš še!

Razmisli malo, kaj res hočeš, saj je Lacetti daleč stran od "športnosti" (konji niso vse), niti nima "športnega imidža" - sploh nima nobenega imidža. Čez par let ali prej, ko ga boš hotel zamenjat, pa ga ne boš mogel nikakor prodat - niti za tretjino cene.

PS
Chevy - koliko je veliki servis za tak avto? Povprašaj, prosim.

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Po feb 16, 2009 5:06 pm

Pozdravljen!
Sam sem bil lastnik Lacettija. Kupil sem novega, bil je letnik 2004 mašina pa je bila 1.4 16V(94KM). Bil je redno servisiran na 15.000km. Veliki servis pa je bil na 60.000km kakor so ti tudi drugi zapisali.
Avto mi je delal solidno dve leti in ol, nakar so se zaćele težave, zaradi katerih sem ga tudi prodal.
Težave so bile sledeče:
Pri cca 75.000km se avto sploh ni odzival na stopalko plina. Se pravi, da ko sem phodil plin mi avto ni nikaomor šel. Zgodilo se je, da sem prehiteval traktor nakar mi zmanjka plina, posledice bi bile kmalu tragične, ker sem bil že na nasprotnem pasu.
Sem šel na servis in niso nič ugotovili. So rekli, da je vse normalno in da računalnik nič ne prikaže napak. O.K. si rečem in ga odpeljem. A ista napak se mi je pojavila čeu doer teden dni. Grem zopet na servis, kjer sem malo popiz....l in so priznali da so kao neki ventili zanič. Čakal sem mesec in pol, da so pršli drugi ventili in so mi jih zamenjali (na srečo v garanciji). Ampak avto ni bil več živahen kot prej. Clio 1.2 8V je bil hitrejši od Lacettija.
:shock: .
Potem se je začela pojavljati napaka na elektriki. Narava napake pa je bila sledeča:
Ko sem želel avto ugasniti, sem izvlekel ključ iz ključavnice ampak še vedno mi avto ni ugasnil, temveč je normalno naprej delal in to brez ključa v ključavnici. Ugasnil je šele ko sem premaknil stikalo stropne lučke (ugotovil po naključju). :shock: . Avto je bil glede tega problema 5x na servisu vendar ga niso zrihtali.
No kasneje mi še klima ni delala. No v bistvu si jo prižgal ampak se je kar sama vklopila oz. izklopila (ročna klima).
No, to stikalo sem menjal takoj po izteku garancijskega roka im me prišla 280EUR. Ko pa je to stikalo bilo menjano se je pa tudi z elektriko stanje izboljšalo vendar ne 100%.

Zanimivo je bilo to da na nobenem Chevrolejevem servisu (kranj,lj) niso znali rešiti napake ampak so samo govorili, da se jim to še ni zgodilo.

Avto sem kasneje prodal zaradi nezaupanja v avto, saj nisi vedel kdaj ti bo crknil.

To so moje izkušnje in iz teh izkušenj ti ga ODSVETUJEM, odloči se pa sam.
LP Klemen

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 16, 2009 7:09 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 3:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 9:07 pm

kdensa jst tut mislm, da je to bl serijska napaka kokr da se to usakmu dogaja...se zgodi nimaš kej! sej lep primer je tut moj avto za katerga pravjo da je ful vzdržljiv (kar pr men je pa pr enmu frendu od frenda tut) pol se je pa pojavla bivša sošolka k se mi je smejala u faco češ ker avto furam da so ga oni mel pa da je čist razpadu pa da je vse crkval pa ne vem kwa še...men pa dela k urca pa s tem avtom delam res k uni mesarji u klavnci z žvalmi (nočm nobenga vegija zdej u bad voljo spravt) pa še vedno dela...mam 200000km pa nism nč menju razn rednih servisou pa tistga kar sm razbou (gozdne poti pa te scene) in to je to...avto je res j**c sam dela tko kt treba

isto lahko rečem esemu glede fordou...od moje bejbe mt ma forda fokusa mislm da letnik 02 al 03 in ji je glih u soboto sla elektronka in more zdej dt za nov racunalnik pa ne vem kaj se dat 750eur!!! (kupš moj trenutni avto) :D a to pa ni izguba? glede vzdržljivosti bom zih bolj vrjel v azijce dokler me ne zajebejo...pa smo mel tut lantro 18 gls l.98 pa tut nobenih problemou...pa k poslušam ostale glede teh avto...tut ni problemou...

od unih k si mi jih predlagu so mi pa ušeč sam honda, mazda pa ceed-ka sam so predragi... :?
sej vrjamem da je ta predrag...je ta vrjenta k jo je podal chevy bolša (srebrn lacetti)
pa tut nism reku da bom glih tega 1.8 vzel...drgač pa mam itk cajt do maja in zdej nekak poizvedujem po avtih ki se mi dopadejo...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po feb 16, 2009 9:21 pm

esem; ja o padanju cene ali kar koli že bi se še dalo kaj pogovoriti. Malo poglej na mobile.de

Ugotovil boš da so ti avtomobili v Nemčiji zelo cenjeni in dosegajo visoke cene, vsaj 1000-2000 višje kot pri nas in večina avtov glede na letnik in kilometrino so enako cenjeni (EUR) kot Golf V.

Ja res je avto 10 let za konkurenco, zato pa je možnost okvare manjša za 500% kot pri audi A6, ker se ima resnično malo za pokvariti.

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Po feb 16, 2009 9:28 pm

chevy je napisal/-a:Koliko košta veliki servis, nevem.
Vsak je svoje napisal. Jaz/mi še nismo imeli problemov (tok tok).
Je pa tale v linku predrag, ja... npr. > tale je letnik 2006, za isti denar in še manj kilometrov ima. Tistih 14 konjev se niti ne pozna toliko.
@esem: sej v nekaterih povedih se strinjam s tabo. Ampak ne mu neki pisarit od Fordov, bencina, ketne, servisov, koliko prišpara tu, kaj se mu bolj splača, ipd. Če je fant odločen za Lacettija in je v naslovu teme podal Lacettija in ga zanimajo informacije o omenjenem modelu so nekatere tvoje povedi odveč, res. Sicer je pa njegova izbira in se lahko sam premisli.
Avta ne bo vzel, da bo zaslužil na njemu, ampak da on služi lastniku.
Kakšne hude okvare se lahko zgodijo vsakem avtu, ampak Chevrolet je na listi zanesljivosti pri vrhu.

Aja, pa nismo pristaši Chevolejev, sploh ne jaz. Smo pristaši zanesljivih vozil.

@kdensa: to glede ventilov je bolj ''serijska napaka'' kakor, da se dogaja vsakemu (1.4). Bilo je primerov bolj na začetku prodaje (l. 2004), ko je prišla malo močnejša različica 1.4 agregata (prej 83 KM, potem 94 KM).

Družinski prijatelji imajo Kalosa 1.4 94 KM in ima čez 170 000 km in dela kot urca + predelan na plin.

lp

Chevy!
Ja tisto na 1.4 motorjih naj bi bila serijska napaka ampak servisi niso bili takega mnenja. Šele po par mesecih vztrajanja so mi zamenjali ventile.
Problem je tudi vzdrževanje takega vozila in to samo zaradi nestrokovnosti servisov.
In zdj se bom držal reka: Osel gre samo enkrat na led. :)
Drugače je avto za vozit kar udoben in prijeten razen volan me je malo motil, ker ti ne daje dobrih informacij s ceste.
Ima pa punca Kalosa 1.2 letnik 2004 pa je dela vse O.K.. Zdej ima 70.000km in dela redne servise aja pa EGR ventil je morala menjat pri 62.000km, ki je prišel tm okol 180EUR, ostalo pa O.K..
LP Klemen

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 16, 2009 9:30 pm

Še malo off topic-a:
Kdaj bo pa prišel kak novejši model tega Lacettija? Ker mi čist preveč zgleda kot le malo bolj dodelan facelift Lanosa, ki je pa že kar precej star avto.

on topic:
Tisti prvi Lacetti je resnično predrag, za ta letnik bi se moralo dobit cenejšega. Če so ti nasplošno všeč azijci, še malo poglej h kateri drugi znamki. Za podoben denar, bi npr. že dobil mazdo 6 1.8 letnik '02 ali '03, katerega lahko iz prve roke le pohvalim glede vzdržljivosti; pa tudi kar poskočen je za svojih 120 konjev. Skratka, ne se "zaletet" z nakupom. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 9:37 pm

to da v nemčiji držijo kr visoko cene je res...sm tut tm gledu mal! čudno ampak resnično :D

kdensa sej te razumem da ce si mel probleme z takim avto da ga pač ne boš več uzel ampak mene zaenkrat azijci še niso zajebal...res pa je da ne vem kok se lahko primerja hyundai in chevrolet (mam samo s hyundai izkušnje) ampak pomoje je to nekje približno isto :?: [/b]

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 9:42 pm

ja sej mazda bi tut pršla u poštev...sam je fora da so mi smo določeni tipi modelov všeč..recimo od mazde samo 6ka in 3ka! tko da ta 6ka tut ni slaba ideja sam nism pa nč gledu kšne so...

sm pa tut reku da se nism odloču in reku da je to zadna odločitev glede tega lacettija 1.8...sam pač zanimal me je kašno mnenjeje o njem! mam cajt do maja in do takrat se bo še velik spremenil tut glede cen (vsaj upam) :D

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Po feb 16, 2009 9:45 pm

Kegl je napisal/-a:to da v nemčiji držijo kr visoko cene je res...sm tut tm gledu mal! čudno ampak resnično :D

kdensa sej te razumem da ce si mel probleme z takim avto da ga pač ne boš več uzel ampak mene zaenkrat azijci še niso zajebal...res pa je da ne vem kok se lahko primerja hyundai in chevrolet (mam samo s hyundai izkušnje) ampak pomoje je to nekje približno isto :?: [/b]

Kegl , če že izbiraš azijce zakaj pa nebi ostal kar pri Accent-u tale se mi zdi kar dobra izbira: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2594798&show=
LP Klemen

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 16, 2009 10:02 pm

ja sm tut že gledu sam mi ni glih neki (oblika pa to) drgač je luškan avto sam jst se bl nagibam k "nelimuzinam".
od hyundaija pride u poštev samo coupe (zaenkrat) mogoce pol še kej spremenim mišlenje :D

sicer bi pa rd bl coupe vrjanto od avta...ne bi rd nekih velkih pa limuzin al pa karavanov...k ne rabm! :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov