Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

voznik5
Novinec

Nakup nemškega avtomobila do 14.000€

Napisal/-a voznik5 Če feb 12, 2009 11:12 pm

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti pri nakupu avtomobila. Izbiram med naslednjimi rabljenimi avtomobili bmw serija 3, audi a4, vw passat (4-vratne limuzine) ali novo opel astro(5-vratna). Prve tri znamke in modeli so mi seveda bolj všeč, vendar je danes težko kupiti zanesljiv in nekaramboliran rabljen avto (moje osebno mnenje), zlasti zato ker se na avtomobile ne spoznam preveč. :) Kaj predlagate vi? Novo ali rabljeno? Kako je z ceno vzdrževanja (servisev...) naslednjih avtomobilov-višji cenovni razred posledično višja cena kajne?
V razpravi lahko primerjate tudi naslednje 3 rabljene avtomobile z novo opel astro, ki bo na trgu predvidoma prihodnje leto, saj bom mogoče imel možnost počakati z nakupom do takrat. Vendar zopet ne bi bilo smiselno kupiti takoj novega modela, saj imajo novi modeli večkrat probleme, ki jih kasneje odpravijo?
Predstavil sem malo mojega razmišljanja :) Sedaj pa bi prosil še za vaša mnenja.
Najlepša hvala za nasvete!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če feb 12, 2009 11:21 pm

Poz!

Raje 2 leti star avto z opremo kot novega z minimalno opreme in definitivno raje nov avto kot 10 let staro kripo. Med bmw, audi in vw je najbolje, da se kar poženeš v boj in najdeš nekaj najbolj primernega, ohranjenega, novejšega.... To zna trajati in nikakor ne kupuj na silo. Jaz osebno bi pogledal za bmw, ker VW-ejev je enostavno preveč (z istega razloga nebi kupil clia), Audi pa je meni osebno znan kot zelo kvarljiv avto, vendar nudi veliko udobja. Kar pa se tiče opla pa bi se ga jaz osebno ognil v velikem loku, saj je vožnja le-tega neprimerljiva z ostalimi tremi, saj je kot barka pritrjena na kolesa nakupovalnega vozička. Mogoče bo z novo kaj bolje, ampak mene osebno so novi opli razočarali.

To je moje mnenje.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če feb 12, 2009 11:21 pm

pomoje bi bil tule najbol racionalen nakup slovenskega passata s preverjeno zgodovino, ker dobiš največ avta za ta denar, pa še vlk mlajši bo, kot pa bi bla a4 in bmw3, glede astre pa; bi se tudi splačalo kupit, saj bi vzel nov avto in bi točno vedel pri čemu si, sam za 14keur bi težko dobo spodobno motorizacijo in notranjo opremo, sam se odloči...

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe feb 13, 2009 9:04 am

graal je napisal/-a:Poz!

Raje 2 leti star avto z opremo kot novega z minimalno opreme in definitivno raje nov avto kot 10 let staro kripo. Med bmw, audi in vw je najbolje, da se kar poženeš v boj in najdeš nekaj najbolj primernega, ohranjenega, novejšega.... To zna trajati in nikakor ne kupuj na silo. Jaz osebno bi pogledal za bmw, ker VW-ejev je enostavno preveč (z istega razloga nebi kupil clia), Audi pa je meni osebno znan kot zelo kvarljiv avto, vendar nudi veliko udobja. Kar pa se tiče opla pa bi se ga jaz osebno ognil v velikem loku, saj je vožnja le-tega neprimerljiva z ostalimi tremi, saj je kot barka pritrjena na kolesa nakupovalnega vozička. Mogoče bo z novo kaj bolje, ampak mene osebno so novi opli razočarali.

To je moje mnenje.

lp, Aleš.

No jaz pa ti pravim, da kupi raje nov avto, kot pa starega. Veš pri čem si in ti si prvi, ki ga boš vozil.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe feb 13, 2009 9:13 am

kupi novi avto pa vsaj veš kaj imaš, dobiš focusa, astro..

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe feb 13, 2009 9:20 am

Jaz tudi podpišem za novega. Sem bil vedno proti temu, dokler nisem kupil prvega novega. Sedaj ne mislim več kupovat rabljenih, ker je to čisto druga pesem.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 13, 2009 9:38 am

Če že gledaš astro, lahko potem tud za kakim golfom V pogledaš, za 14-15 jurjev bi dobil že kakšnga novga z opremo edition. Mal po a netu poglej.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Pe feb 13, 2009 2:56 pm

3:2 za novega :) kakšne pa so cene servisov? recimo cena servisa astre, passata v primerjavi z audi in bmw?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe feb 13, 2009 3:34 pm

Raje novega; garancija + peace of mind kaj voziš.
Astra bo kar kul izbor; popusti so izvrstni, pa po ADAC je OPEL najkvalitetnejša znamka med vsemi evropskimi + zdaj je Astra na vrhuncu kar se tiče kvalitete; ker že razvijajo novi model, tako da je sedanja maksimalno dodelana
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe feb 13, 2009 5:19 pm

Slika

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe feb 13, 2009 5:21 pm

Kupi novo vozilo,pa tud ce imas potem mal slabs opremo!Vsaj ves kaj imas.
No pa ne zdaj mislit,da ti novo vozilo ne more crknit,ampak imas vsaj garancijo!Jst sm do zdaj kupil vsa vozila nova.Ce je kaj crknilo so mi vse pod garancijo popravili!

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 So feb 14, 2009 9:39 am

roomeo hvala za trud. sem že sam tudi to pogledal, vendar sem se sedaj osredotočil na te 4 avtomobile. ne trdim da ostali niso kvalitetni, vendar jim nekako ne zaupam.

golf V bi bila dobra izbira, vendar mi oblikovno ni všeč, prav tako focus. za golf VI ni denarja :) namen imam počakati do izida nove astre (če bom lahko počakal do takrat), v nasprotnem primeru se najbolj nagibam k passatu. Prav tako mora avto imeti avtomatsko klimo in esp. Na avtu.net sem zasledil nekaj passatov z malo prevoženimi km, kjer je število ogledov že približno 1000, vendar avto še ni prodan. Kaj to pomeni? Sam bi menil, da z avtom ni vse vredu, lahko da se motim?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 14, 2009 9:51 am

zelo pazi kaj kupiš, ko kupuješ rabljeno, če ma napisano malo km je velika verjetnost da so jih prevrteli.. ali pa da je z avtom kaj narobe..

druače pa časi niso rožnati za prodajo avta, je mama hotela prodat 3 leta star avto 45.000km sploh ni kupvec ;)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So feb 14, 2009 9:53 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571961&show=

zelo soliden avto, še posebej, če so kilometri res realni, pa ne predrago vzdrževanje, govorim iz lastnih izkušenj
Slika

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Ne feb 15, 2009 9:36 am

sam menim, da je najboljša izbira rabljen avto od znanca ali novo. zanima me še kakšna je približna razlika v ceni servisev med astro in ostalimi 3 (bmw 3, audi a4, passat).

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne feb 15, 2009 11:07 am

Sigor je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571961&show=

zelo soliden avto, še posebej, če so kilometri res realni, pa ne predrago vzdrževanje, govorim iz lastnih izkušenj

avto brez rezervnih delov

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Ne feb 15, 2009 1:39 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:
Sigor je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571961&show=

avto brez rezervnih delov

bom malo provociral in vprašal, kak to misliš, ali da jih ne potrebuje ali da jih ni za dobit?
Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne feb 15, 2009 4:06 pm

Nov avto je le nov avto, pa tud če na ta račun dobiš malenkost manj opreme, zato bi ti vsekakor predlagal novega - pol vsaj ziher veš, kaj maš, pa še garancijo maš... Čeprav praviš le za novo astro, ti svetujem, da si ogledaš in testiraš čim več različnih v tem rangu, odločiš pa se za tistega, ki ti bo najbolj všeč (če že ne druga, boš pol vsaj malo bolj vedel pri čem si)... :D

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nakup nemškega avtomobila do 14.000€

Napisal/-a Doktor Po feb 16, 2009 1:46 pm

voznik5 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti pri nakupu avtomobila. Izbiram med naslednjimi rabljenimi avtomobili bmw serija 3, audi a4, vw passat (4-vratne limuzine) ali novo opel astro(5-vratna). Prve tri znamke in modeli so mi seveda bolj všeč, vendar je danes težko kupiti zanesljiv in nekaramboliran rabljen avto (moje osebno mnenje), zlasti zato ker se na avtomobile ne spoznam preveč. :) Kaj predlagate vi? Novo ali rabljeno? Kako je z ceno vzdrževanja (servisev...) naslednjih avtomobilov-višji cenovni razred posledično višja cena kajne?
V razpravi lahko primerjate tudi naslednje 3 rabljene avtomobile z novo opel astro, ki bo na trgu predvidoma prihodnje leto, saj bom mogoče imel možnost počakati z nakupom do takrat. Vendar zopet ne bi bilo smiselno kupiti takoj novega modela, saj imajo novi modeli večkrat probleme, ki jih kasneje odpravijo?
Predstavil sem malo mojega razmišljanja :) Sedaj pa bi prosil še za vaša mnenja.
Najlepša hvala za nasvete!

Za to vsoto ne kupiš ravno "veliko" (oprema, novejše/novo ... ) avtomobila. Pri novem vozilu govorimo o bolj ali manj osnovni različici ASTRE, za bolj oprmeljeno vozilo je bolj primerna CORSA.

Dilema - novo:staro - zelo odvisno od posameznega vozila in seveda pričakovanj kupca. Lastnosti višjega razreda pri ASTRI, še manj pa pri CORSI ne moreš pričakovat, tako kot ne prednosti novega vozila (izbira, garancija, ... ) pri vozilih višjega ranga.

Osebno bi v tem primeru oz pri tem proračunu izbral novega, vendar razred nižje z dobro opremo in motorizacijo

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov