Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

nakup golfa IV 1.4 16V

Napisal/-a Svizec:) Če feb 26, 2009 9:43 pm

Pozdravljeni!
Torej malo si ogledujem avtomobile naletel sem na vw golfa IV.14.16V
Zanima me če so kakšne težave s temi motorji,kako se obnesejo...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2512981&show=
Priponke
avto.jpg

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če feb 26, 2009 9:51 pm

Jaz sem imel isto 1.4 pa sem bil zelo zadovoljen, kar preseneti te koliko je lahko poskočen, samo poraba pa je preko 8 tako da ne pričakuj nevem kaj.

Obraba volana mi je nekolikosumljiva in tudi dvomim da je original usnje, predvidevam da so zgolj prevleke.

O temle avtu pa ne bom dal drugega kot: ne kopuj ga ker ga je po mojem vozil en mulo, in nič kaj šparal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 26, 2009 9:58 pm

o 1.4 motorjih je bilo veliko napisanega.sami problemi.velika poraba olja.velika poraba bencina.tkole obrabljen volan pri 140kkm ne more bit.vsaj kar jaz vem ne.
leder lahko da je original saj je naslon za roko tut v ledru..
ne priporocam nakupa,ker ga je res verjetno mel kasn mulo (po dvd predvajalniku sklepam)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Če feb 26, 2009 10:07 pm

abbe je napisal/-a:o 1.4 motorjih je bilo veliko napisanega.sami problemi.velika poraba olja.velika poraba bencina.tkole obrabljen volan pri 140kkm ne more bit.vsaj kar jaz vem ne.
leder lahko da je original saj je naslon za roko tut v ledru..
ne priporocam nakupa,ker ga je res verjetno mel kasn mulo (po dvd predvajalniku sklepam)

se podpišem pod to izjavo !! :D

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Če feb 26, 2009 10:10 pm

Pozdravljeni!
Ja res je lastnik je nek mulo,sem avto danes videl in ga malo podrobneje pogledal.Notranjost je lepa ohranjena glede na letnik in kilometre samo me je motlo ker je motor masten okrog šibke in nekega vakum stikala v bližini,pa mikro jermen je bil že spokan tako da mislim da jermenov še ni menjaval.Tako da nebo nič,ker sem zahteval da malo spusti ceno.

Če prebira to temo kak mehanik ki ima izkšnje s temi motorji mnenja dobrodošla. 8)

Hvala lp

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe feb 27, 2009 7:42 am

V začetnih serijah "štiric" je bilo nekaj težav, ki pa so jih v tovarni "pogruntali" in odpravili. Najlepši dokaz za to je test "petice" s tem agregatom - 200.000 km je prevozila brez težav in okvar agregata, tudi povprečna poraba dobrih 7l/100 km (če se prav spomnim 7,4 l/100 km) je kar sprejemljiva, posebno glede na razmere teža:moč.
Za nezahtevnega voznika bo agregat dovolj zmogljiv, v primeru, da želiš več moči je na volja pestra paleta agregatov.
Glede samega vozila - kot si sam ugotovil, ga je treba pregledat, preizkusit in se dogovorit glede cene.

lp

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Pe feb 27, 2009 8:20 am

75 KM v tej kibli pa poskočno? To pa ne gre skup....

Če ga kupiš le glej, da ne boš več tankal olja kot bencina. Jaz ti nakup odsvetujem in bolj priporočam kak drug avto (zakaj ravno Golf?!).

Lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe feb 27, 2009 9:32 am

Rajši dobri stari in preverjeni 1.6 8v 102km motor, kot pa tale 1.4 16v 75km.

Primer takega golfa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2594097&show=
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe feb 27, 2009 9:42 am

Imel sem ravno takega ...
Avto sem kupil od prvega lastnika, redno servisiran, 78kkm. Po pol leta sem ga zaradi težav prodal. Menjalnik se je zatikal, motor je cukal med vožnjo (čiščenje lopute je pomagalo, ni pa odpravilo težav) in zadnja havba je rjavela (čeprav je bil avto preverjeno nepoškovan in nekaramboliran). Prav tako mi ni bil všeč, ker je bil za moje težave s hrbtenico pretrd, tako podvozje kot sedeži.
Ampak... Lega na cesti je bila odlična, avtomatska klima dela super, zavore so enkratne (sem imel 4x disk zavore).
Bottom line: če ti je všeč in če lahko najdeš dobro ohranjenega (žal je večina zgonjenih) je to lahko zelo dober nakup. Ti pa tudi jaz svetujem, da poiščeš 1.6, ker je 1.4 prešvoh, sploh poleti s prižgano klimo.

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Pe feb 27, 2009 10:06 am

Svizec:) je napisal/-a: samo me je motlo ker je motor masten okrog šibke in nekega vakum stikala v bližini,

Glede mastne okolice šipke... sedaj je bil mraz in mu je potisnilo olje ven pri šipki zaradi vlage in posledično kondenzacije notranjosti motorja - to rešijo na servisu z odduškom,
glede porabe olja - ti motorji so znani po tem. težavo reši generalna - menjava batnih obročkov. Moje mnenje - če lastnik potrdi da je bilo to narejeno, bi sklepal da je lepo skrbel za motor in ga je kjub tej hibi zrihtal za vožnjo in ne za prodajo (da se ga znebi).
Glede menjalnika - pri menjavi izrabljene sklopke je potrebno nujno zamenjat neke vijake v menjalniku, če to ni narejeno je velika možnost da zaradi večjih in sunkovitejših sil, ki jih zmore nova sklopka, ti vijaki popustijo... če imaš srečo odtrgane glave padejo na magne, lahko pa poletijo med zobnike. Predvidevam da zelo malo ljudi poddimenzionirane vijake zamenja preventivno... tko da je treba glede tega bit previden pri rabljenih štiricah 1.4 in 1.6 motorjih (prvi letniki).
Če je avto vožen po predpisih se te težave skoraj ne morejo pojavit...

Je pa res, da 1.4 težko lepo voziš... poraba se pa giblje okol 7,5. še na splošno o štirki 1.4 - če ni teh težav na avtu, oz. so odpravljene je to kr prijeten avto (kljub podhranjenosti).
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe feb 27, 2009 10:34 am

Jaz imam enak motor in letnik in zaenkrat nisem imel težav (razen že zgoraj omenjenega potrebnega čiščenja lopute na vsakem rednem servisu, ker ravno kakšnih 13.000km po servisu začne občasno malo cukati v nizkih vrtljajih) , imam pa 150.000 km. Poraba je nekje med 7 in 8 pri precej neugodni strukturi vožnje (pol avtocesta 130-140, pol LJ ob konicah). Se mi pa zdi visoka cena, moj je isti letnik, serija Generacija (seveda brez usnja, ostalo podobna oprema), bil vedno redno uradno servisiran, prvi lastnik je bila starejša sestra, zadnji dve leti jaz, pa so mi ga včeraj pri enem prodajalcu ocenili na 3500€ - za 4000€ ga takoj prodam, ker v bistvu že gledam za večjim, bolj družinskim avtom. Če te zanima - ZS.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 27, 2009 11:50 am

Polo78 je napisal/-a:Rajši dobri stari in preverjeni 1.6 8v 102km motor, kot pa tale 1.4 16v 75km.

Primer takega golfa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2594097&show=

vauuuuuuu; strinjava se :shock:

P.S res bolje "osemventilc 1.6" - samo link, ki si ga dal, je golf 1.6 16V 105KM.....

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Pe feb 27, 2009 1:42 pm

Pozdravljeni!
Najprej se zahvaljujem za odgovore,torej ne potrebujem neke rakete od avta važno je ,da ko obrnem ključ dela pa obvezno da ima klimo.Je pa res glede na izkoristek motorja je velika poraba,važno je tudi da avto ni nagnjenk nekim serijskim hibam
Je pa res da kupujem cca 9 let star avto.

L.P.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe feb 27, 2009 2:08 pm

Osebno bi raj za kkšnim Leonom pogledal, pač moje mnenje. (če striktno ustanemo pr VAG grupi)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe feb 27, 2009 3:16 pm

Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni!
Najprej se zahvaljujem za odgovore,torej ne potrebujem neke rakete od avta važno je ,da ko obrnem ključ dela pa obvezno da ima klimo.Je pa res glede na izkoristek motorja je velika poraba,važno je tudi da avto ni nagnjenk nekim serijskim hibam
Je pa res da kupujem cca 9 let star avto.

L.P.

Potem izberi TDI 90. Serijska napaka je bil merilec masnega pretoka, vendar je pri taki starosti po vsej verjetnosti že odpravljena.

V splošnem gre za odličen (zmerna poraba, zanesljiv, preizkušen, vzdržljiv ... )agregat.

Imaš pa isti agregat v več vozilih skupine (OCTAVIA, IBIZA, LEON, A3 ... ).

LP

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe feb 27, 2009 4:45 pm

Klko km delaš letno? ;)

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Pe feb 27, 2009 5:51 pm

Jaz sem imel Leona s to mašino in v vsem času nisem imel enega problema z motorjem. Kupil sem novega ter ga prodal pri 110.00 km. Porabo sem imel 6,5 je pa res da je bilo vsaj 80% vožnje izven mest.
Če sta v avtu dva še gre, če je pa poln (4 ljudje + prtljaga) je pa nepremičnina...

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Pe feb 27, 2009 8:30 pm

Pozdravljeni!
Hja letno naredim cca 20 000km tako da dizl ali bencinar?Je pa res da ne bi rad mel težav z raznimi turboti,pumpami,intercolerji,kot lahko beremo na forumu :)

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Pe feb 27, 2009 8:34 pm

lp.jaz sm ga tud mel,glede voznje nimam kej rect,problem pa nastane ko je avto nalozen je pa nepremicnina,pa ko ga tiscis pije olje na polno,se mi je kar parkrat prizgala rumena lucka,drugace pa za umirjeno voznjo je pa kar ok.
off>nimam sumnikov ;)
VIVE LE SPORT

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe feb 27, 2009 9:38 pm

1.4 v golfu je primerljiv s sdi-jem. Tukaj nobenega problema z turbinami...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov