Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DWR
Nov uporabnik

Nakup japonskega avta iz kosova...

Napisal/-a DWR Po mar 02, 2009 10:03 am

UN majo kar lepo zalogo toyot na kosovem, ki se po določenem času prodajajo v velikem številu, vse enake, razen mogoče barva.
So 99 letniki, 3.0 td 4runner.
Prodaja jih domačin (avdi bajrami).
Ker so povsod, ima tut vezo v slo-grosuplje.
cena je 6.5k, prevoz in baje davščine 1.2k. Denar je rekel da NE vnaprej, ampak da ga pripelje in potem keš, zaželjeno je da si pridem izbrat vozilo.
Kaj je tu za pričakovat in na koga se lahko obrnem za točne info glede možnosti registracije?
Avti so bili novi direkt iz japonske za UN kosovo, se pravi euro 2 je vprašaj in s tem homologacija. Verjetno bi bil potreben uvoz s plačilom ddv (na ceno novega, rabljenega?) in pa ostale dajatve, ki padejo na vsak rabljen avto.
Od leta 96 se 4runner pri nas ni več prodajal. Teh nekaj ki so na naših cestah so 94-96, tako da bi bil edini tak avto.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po mar 02, 2009 10:08 am

toyot je ogromno doli res je.
Moreš pa vedet, da niso najbolj ohranjene... jih ne šparajo kaj preveč ;)
No saj lahko tud najdeš kakšnega solidno ohranjenega vmes..
glede reg pa najboljše, da vprašaš npr amzs
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Po mar 02, 2009 10:18 am

Pomojem te čaka še carina; glede na to, da gre uvoz iz neevropske države;
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 02, 2009 11:28 am

v luko koper so prisle enkrat...so bile kr dobro ohranjene in motor je lepo delal

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 02, 2009 11:39 am

lahko se obrnes tut na davcno (tm k se dmv placa) pa ti bojo povedal.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po mar 02, 2009 12:49 pm

treba je plačati uvozne davščine za uvoz vozila iz države, ki ni članica Eu, potem je carina višja, ker je vozilo japonskega in ne evropskega porekla, potem pride še Dmv (davek na motorna vozila, katerega višina je odvisna od ocenjene vrednosti vozila), no ja konec koncev pa te stane še prevoz, špediciijski posli, pa pol če je treba kakšno homologacijo pridobit..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Nakup japonskega avta iz kosova...

Napisal/-a nebivedu Po mar 02, 2009 1:55 pm

DWR je napisal/-a:UN majo kar lepo zalogo toyot na kosovem, ki se po določenem času prodajajo v velikem številu, vse enake, razen mogoče barva.
So 99 letniki, 3.0 td 4runner.
Prodaja jih domačin (avdi bajrami).
Ker so povsod, ima tut vezo v slo-grosuplje.
cena je 6.5k, prevoz in baje davščine 1.2k. Denar je rekel da NE vnaprej, ampak da ga pripelje in potem keš, zaželjeno je da si pridem izbrat vozilo.
Kaj je tu za pričakovat in na koga se lahko obrnem za točne info glede možnosti registracije?
Avti so bili novi direkt iz japonske za UN kosovo, se pravi euro 2 je vprašaj in s tem homologacija. Verjetno bi bil potreben uvoz s plačilom ddv (na ceno novega, rabljenega?) in pa ostale dajatve, ki padejo na vsak rabljen avto.
Od leta 96 se 4runner pri nas ni več prodajal. Teh nekaj ki so na naših cestah so 94-96, tako da bi bil edini tak avto.

Povej kako je s tem, ker moja hoče 4runnerja in bi si ga nabavila. Pod zs pošlji cifro, pa se po telefonu zmeniva kej več o teh toyotah, ker sem jaz tudi zainteresiran, če le avtomobili niso preveč zgonjeni. 400 in več tisoč kilometrov za tak avto ni problem, če ga ima en lastnik. Če ga pa vozi 400 različnih lastnikov je pa lahko 100.000 kilometrov že overkill zanj.
Old subarus never die, they just get faster!

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR Po mar 02, 2009 10:17 pm

Vau, tak odziv pa res nisem pričakoval.

Po vrsti.

jay, ali si imel kakšna srečanja ali bolj iz poznavanja situacije ker imaš kolege ali si v vojski in veš kako delajo z avti.

_furby_ iz luke verjetno šibajo po evropi, recimo prodajalec ima vezo za preprodajo v Nemčiji-Mannheim. Kdaj pa si jih videl tam?

Verjetno je res bolje it dol in izbrat dobrega, glede na to, da sta nastali dve nasprotujoči mnenji glede ohranjenosti.

Kar se davščin, ddv, dmv, homologacije tiče smo pol enotni, ker gre za uvoz iz neevropske države-Japan v drugo neevropsko -Kosovo, tako je tukaj še vprašanje EURO2 skladnosti.

Nebivedu, sem tudi že na nivioffroadu dal poizvedbo, samo tam je precej poden.

tule pa sta linka do teh vozil.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vpx2tala3ioi

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Načeloma bi še raje 95 letnik, ki je euro2, ampak dobit zagotovilo pa je neverjetno težko.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =105158472

Valda je aktualen samo 3.0TD 1kzte motor.
Zadnjič spremenil DWR, dne Sr jul 18, 2012 4:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po mar 02, 2009 11:19 pm

Jst osebno bi raje bratca od 4runnerja - hillux take oblike(mislim na prednji del - ker drugače je 4runner prišel ven iz hiluxa, ko so mu dodali še zadnji del - prvi 4runnerji so bili hilluxi s pokrivalom zadaj - se je dalo sneti), sam pri nas dobit ga je težko, če pa že je pa za totalen krš od avta za plačat celo premoženje, potem pa še enkrat tok vložit, da nimaš nepremičnine na klocnih doma, ki čaka da bo zgnila.

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR Po mar 02, 2009 11:35 pm

zbrisal, ker ni pomembno
Zadnjič spremenil DWR, dne Pe mar 06, 2009 10:35 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 03, 2009 12:01 am

DWR je napisal/-a:Hiluxa sem najprej hotel tudi sam, eden je bil pred časom na anet 98 letnik, bel, na števcu 170k, na servisni knjigi zadaj 270k...šel za 7500.
Veliko jih imaš po evropi ampak so vsi 2.4td, ki je malce švoh motor, čeprav v realnosti kar skoči. Slabost je pokanje glav.
Ker sem iskal dual cab-a, nekako ni bilo dovolj prostora za gor tresnit motor, zato sem raje šaltal na iskanje suv-a s kljuko.
Pogon je itak isti, boljši motor 3.0 in do 2 generacije ima 4 runner- do 95 letnika šasijo isto kot hilux, razen zadnje vzmetenje je vijačno namesto listnato.

Večina jih je dizel 2.4 s 60 konji (taro in hilux), ne turbo dizel in tem glave ne pokajo. Pokajo tistim, ki so na tako mašino dal gor turbino, ker pri tem avtu samo turbino obesiš gor in šobe nastaviš, pa dela - sprobano na landcruiserju z enako mašino.
double cab pa jst tut iščem in enkrat ga bom že dobil, tist tabel je bil pa predrag, pa preveč uničen tut za 7500 evrov.
Šasija je bila vedno ista, razlika je bila samo v vzmeteh. Tudi nekateri 4runnerji so imeli spredaj togo premo, tako kot hiluxi, večina pa jih ima spredaj posamične obese in jaz iščem take s togo premo - pač več zdrži in lažje je dvignit zadevo za ene 20cm od tal. Teh je pa zelo malo v evropi in so starejših letnikov, tko da bo treba počakat da bodo oldtimerji.

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR To mar 03, 2009 8:19 am

zbrisal, ker ni pomembno
Zadnjič spremenil DWR, dne Pe mar 06, 2009 10:34 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 03, 2009 10:59 am

A unega od marolta si videl v živo? Jaz sem ga videl obakrat, prvič, ko ga je poštimal pred par leti in je bil res dober nakup in sedaj, ko 4 leta ni nihče vzdrževal avta in je dobesedno podrtija od avta. okol in okol je razsut, pobuškan in gnil, cena je pa taka kot da bi bil iz zlata. sorry orek predrag je za stanje v kakršnem je.

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR To mar 03, 2009 1:35 pm

zbrisal, ker ni pomembno
Zadnjič spremenil DWR, dne Pe mar 06, 2009 10:35 am, skupaj popravljeno 1 krat.

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR To mar 03, 2009 7:05 pm

DWR je napisal/-a:jay, ali si imel kakšna srečanja ali bolj iz poznavanja situacije ker imaš kolege ali si v vojski in veš kako delajo z avti.

_furby_ iz luke verjetno šibajo po evropi, recimo prodajalec ima vezo za preprodajo v Nemčiji-Mannheim. Kdaj pa si jih videl tam?

da preskočim malo offtopica.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 03, 2009 7:52 pm

DWR je napisal/-a:Cena je res zlatarska. Če je gnil ga je slabo poštimal da je butnilo ven ali ga je vmesni lastnik tako vestno vozil?

vmesni lastnik je počel z njim ko svinja z mehom.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Napisal/-a jay To mar 03, 2009 8:45 pm

dwr.
vsako leto sem 14dni poleti na kosovu.
Pa stric je policaj doli. ;)
ni pa blo mišljeno za vsa vozila, je pa res pogosto videt... divjanje teh un čelad po cestah.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr mar 04, 2009 8:11 am

a res kdo misli, da so jih šparal? :roll:

DWR
Nov uporabnik

Napisal/-a DWR Sr mar 04, 2009 8:55 am

Zato pa je rekel da raje vidi da si pridem dol izbrat avto, ker po fotkah so vsi videt enaki.

Policajem na kosova pa svaka čast, ko sem zalutu u peći so mi dali spremstvo 15km proti CG meji.

Evo, ko sem iskal ima mesta na google earth, kjer sem bluznu, sem direkt na 4runnerco naletel. Peter Peder-sen :)

Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Napisal/-a jay Sr mar 04, 2009 9:53 am

si dobil spremstvo na vrh Kule :)
dalje je šlo pol ?
Samo gas pa dolge luči :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009