Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

nakup citroen xantia avtomatik 1.8

Napisal/-a RKay Ne mar 22, 2009 6:40 pm

zdravo, po dolgem dolgem času se spet javljam na forumu :)

En znanec mi ponuja Citroen Xantio za cca. 600 €. Zadeva deluje precej šepavo, sam kokr sm se pelu z avtom, motor prede k nov, šalta uredu, ma klimo, plin, vso opremo..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2631766&show=1

na temu oglasu je biv še pr prejšnjemu lastniku, je vmes zrihtu tisto vzmetenje oz. hidravliko tko da zadeva dela normalno, zamenu mi bo še kočnike volana (al neki tazga). na plehu je pa sam havba udrta pa to kr je na slikah, nč tko groznga, sj je tud avto napol zastonj ne :P

Tko da newem, men se zdi kr kul ponudba, pa glede na to da mi da zravn še en motor k ma 160k km, kaj vi pravte?
Dolg ga itq ne mislm met, tko za kak let, nč več.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne mar 22, 2009 6:47 pm

sicer ne poznam xantij tolk, ampak na netu piše 350 eur ne 600 , pa kaj ti bo motor,če je ta dober, saj menjava tud nekej stane...kakšen je pa menjalnik, sicer pa če si se peljal nek občutek moraš imeti....

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Ne mar 22, 2009 7:29 pm

Sej je napisu, je un oglas od enga lastnika prej preden ga je njegov znanec kupu. Ta znanec ga je pa poštimu pa ga zdej prodaja za 600€
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne mar 22, 2009 9:34 pm

neki sigurno ni vredu, če se avto že takoj prodaja. zakaj ga pa prodaja?

drgač pa ni nevem kako ugodno.. normalna cena
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne mar 22, 2009 10:44 pm

prodaja ga zato ker to pač počne, vidu je da se splača in ga je kupu pa zrihtu in zdj ga bo prodal.

splača je pa relativen pojem, men bi se splačal ker sem študent in sem skos brez keša, ta avto se vozi pa na plin ki stane 55 centu na liter, tko da je pocen :D

men je avto atraktiven iz dveh razlogov:
1. Klima (zna bit vroče polet :P)
2. Avtoplin (pocen ne :D)

zavedam se da ni akcijska cena tko da men se ne gre zarad cene 600 € ampak zato kar avto ponuja.

tko da mi prosim povejte če ma avto kakšne skrite hibe (redne okvare, defekte, itd...)

hvala :D

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po mar 23, 2009 12:13 am

1.8 motor...višja registracija, veliki servis?, poraba (poraba plina je čez 10 vsaj tako sem prebral, uporabi iskanje)jaz take pocen avte sploh nebi kupoval.
Imaš dost drugih avtov z 1.1, 1.2, 1.3 1,4 itd motorjem, išči dobrega ne glede na znamko.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Dejansko, če pogledaš na zgornjem linku ima porabo plina audi a4... 13l/100km*0.5 evra je to 6.5 evrov...poraba bencina pri tem motorju 1.8 pa je nad 8l.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po mar 23, 2009 8:40 am

avto na plin jst nebi kupu sploh pod 1.8, ker je drgač brez veze ne, itq pa če pije 13l na 100km je to še zmer pol cnej k dizl se prav kot da bi mi pil 6l dizla, če tko gledaš cnej k pa kakšna opel corsa al pa clio ne.

pocen, ja če nisi porajtu sm študent in si kej več kot to ne morm prvošt, bi seveda rad kupu za več keša, sam če ga ni kaj nj :)

mene dejansko zanimajo samo informacije glede kvarljivosti (umrljivosti) tega modela xantije.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po mar 23, 2009 8:47 am

Rkay, če ti tega k ma avto zdj poznaš pol te menda ja nebo zajebu?? mal se pomenta pa je.
Glede tega da si študent..sm js tud, pa nas folk ne razume kj preveč oz. tisti k so učasih študirali so že pozabli kok je use skup zaj****, drugi pa pojma nimajo kaj je študij, pa tud majo čudne komentarje. tko da ja...zaj**** use skup :D

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 23, 2009 9:59 am

Ko sem bil jaz študent sem bil brez avta, najceneje. Ne vem kje zdaj piše, da pa more met študent avto? Pojt na avtobus pa vlak. Tak sem jaz hodil v šolo. Ne pa kar avto kupovat. Ko boš pa na šihtu boš pa mel denar pa če boš rabil bo pa tudi avto ne?

To je men šlo v času študija na živce. Pred študentom povn park plac in vse ulice v okolici. Zato, da se v nedeljo pripelje in v petek odpelje. Pa to niti niso bili slabi avti.
A študenti potem jamrajo, kako nimajo denarja, pa kak so boni dragi ...itd. Sem si mislu, marš sam tih bot, jamra za bone, tam pa čik v lapah pa vsak večer povne gostilne, pred študentom mu pa še avto stoji.

Ne ciljam zdaj to direkt naslovnika teme, ampak nasplošno mi gre ta študentarija naživce. Ker živijo kot ptički na vejo, razvajeni kot sam vrag, bog ne daj, da bi šel na bus ali pa vlak, a na koncu pa se pritožujejo nad ceno bonov pa študentskih domov pa takih stvari.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po mar 23, 2009 10:34 am

mišek je napisal/-a:Ko sem bil jaz študent sem bil brez avta, najceneje. Ne vem kje zdaj piše, da pa more met študent avto? Pojt na avtobus pa vlak. Tak sem jaz hodil v šolo. Ne pa kar avto kupovat. Ko boš pa na šihtu boš pa mel denar pa če boš rabil bo pa tudi avto ne?

To je men šlo v času študija na živce. Pred študentom povn park plac in vse ulice v okolici. Zato, da se v nedeljo pripelje in v petek odpelje. Pa to niti niso bili slabi avti.
A študenti potem jamrajo, kako nimajo denarja, pa kak so boni dragi ...itd. Sem si mislu, marš sam tih bot, jamra za bone, tam pa čik v lapah pa vsak večer povne gostilne, pred študentom mu pa še avto stoji.

Ne ciljam zdaj to direkt naslovnika teme, ampak nasplošno mi gre ta študentarija naživce. Ker živijo kot ptički na vejo, razvajeni kot sam vrag, bog ne daj, da bi šel na bus ali pa vlak, a na koncu pa se pritožujejo nad ceno bonov pa študentskih domov pa takih stvari.

:pop:

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po mar 23, 2009 11:49 am

mišek je napisal/-a:Ko sem bil jaz študent sem bil brez avta, najceneje. Ne vem kje zdaj piše, da pa more met študent avto? Pojt na avtobus pa vlak. Tak sem jaz hodil v šolo. Ne pa kar avto kupovat. Ko boš pa na šihtu boš pa mel denar pa če boš rabil bo pa tudi avto ne?

offtopic stari ;)

drgač pa je tko, sm biv brez avta mal več k en let zdele iz tega razloga ki si ga napisal, ni se mi izšlo finančno, zdj ga pa nujno rabm ker bom začel delat prek študenta pr eni firmi v moji stroki in zahtevajo da mam lasten prevoz, ker je neki pošiljanja naokoli, tko da morm met svoj avto, rad bi pa čim cnej skos pršu ne.

Maš pa v neki meri prov ne, sam morš vedet da niso vsi študenti revni, večina k se z avti voz majo atije pa mamice polne keša, tisti k pa nimamo gremo pa peš, sj če statistiko v roke vzameš ni niti približno tok študentskih avtov kokr je študentov. sploh pa parkingov okol fakultet ;)

tko da don't be a student hater man :D

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po mar 23, 2009 11:57 am

RKay je napisal/-a:prodaja ga zato ker to pač počne, vidu je da se splača in ga je kupu pa zrihtu in zdj ga bo prodal.

splača je pa relativen pojem, men bi se splačal ker sem študent in sem skos brez keša, ta avto se vozi pa na plin ki stane 55 centu na liter, tko da je pocen :D

men je avto atraktiven iz dveh razlogov:
1. Klima (zna bit vroče polet :P)
2. Avtoplin (pocen ne :D)

zavedam se da ni akcijska cena tko da men se ne gre zarad cene 600 € ampak zato kar avto ponuja.

tko da mi prosim povejte če ma avto kakšne skrite hibe (redne okvare, defekte, itd...)

hvala :D

Bolj kot porabo bi me skrbelo vzdrževanje vozila. Preveri stanje vozila, predvsem v smislu morebitnih stroškov.

Klima npr. je sicer dobrodošla, vprašanje pa je če deluje oz kako učinkovito deluje. Že njeno osnovno vzdrževanje ni zanemarljiv strošek, morebitno večje popravilo pa hitro doseže (in tudi preseže) vrednost vozila.

LP

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 23, 2009 12:41 pm

RKay je napisal/-a:

offtopic stari ;)

drgač pa je tko, sm biv brez avta mal več k en let zdele iz tega razloga ki si ga napisal, ni se mi izšlo finančno, zdj ga pa nujno rabm ker bom začel delat prek študenta pr eni firmi v moji stroki in zahtevajo da mam lasten prevoz, ker je neki pošiljanja naokoli, tko da morm met svoj avto, rad bi pa čim cnej skos pršu ne.

Maš pa v neki meri prov ne, sam morš vedet da niso vsi študenti revni, večina k se z avti voz majo atije pa mamice polne keša, tisti k pa nimamo gremo pa peš, sj če statistiko v roke vzameš ni niti približno tok študentskih avtov kokr je študentov. sploh pa parkingov okol fakultet ;)

tko da don't be a student hater man :D

Aja, no če je tako je to druga pesem, če ga res rabiš.
Sam pol če veš, da boš kaj zaslužil pa če imaš možnost pa si kaj sposodi pa potem vrneš ne. Pa si mogoče kaj boljšega kupiš. Jaz mislim, da je bolje da vzameš kak manjši avto, ki ima znano zgodovino. Boš mel manjšo registracijo, gume so poceni, vzdrževanje tudi, poraba pa tudi ne bo dosti večja od 6 litrov pa če tudi je bencinar.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po mar 23, 2009 1:41 pm

Ta xantia zna bit jama brez dna.

Kup si lepo enga starega dizla, itak so neuničljivi, če pa slučajn kaj crkne, ti zrihta popoldanc za 20€. Če te stisne za keš, tankaš kurilca.

tole je taprav študentski wagen :D : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2686533&show=1

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Po mar 23, 2009 3:11 pm

plin je homologiran ?
drgač maš težave s tem, a 55 centov je cena za liter al za kg? kolk jas vem je cena skor 60 centov.
Drgač pa če poje 13 lit plina je to precej več kot z benzom... preračunaj.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po mar 23, 2009 3:33 pm

fantje a je mogoče dejansko kdo k kej ve o Citroen Xsari, ker to mene zanima...

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po mar 23, 2009 4:48 pm

Letnik, model, motor, .... stanje km ... ?

Na splošno kr hvaležno vozilo, kar pa je v veliki meri odvisno od lastnika.

Kolega ima primer(1,6 l bencin) s skoraj 250.000 km - brez posebnih težav.

LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po mar 23, 2009 5:31 pm

Matjazy je napisal/-a:Ta xantia zna bit jama brez dna.

Kup si lepo enga starega dizla, itak so neuničljivi, če pa slučajn kaj crkne, ti zrihta popoldanc za 20€. Če te stisne za keš, tankaš kurilca.

tole je taprav študentski wagen :D : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2686533&show=1

kaj to svoj avto prodajaš??

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po mar 23, 2009 6:03 pm

Fiatfan je napisal/-a:

kaj to svoj avto prodajaš??

očitno ga res prodaja in to za 1000 evrov....pa saj niste eni več normalni 1000 evrov za star traktor in NOBENE varnosti, udobja, opreme.....to samo še Bosanci kupujejo.

Matjazy:
Ti imaš pri temu porabo okoli 5 litrov. Jaz sem npr Accent 1.5 motor spravil na 5.7l/100km ob res penzionski vožnji, ampak tak način vožnje ni nič posebnega saj glede na kazni je bolje vozt po omejitvah. Tist kdor ti bo dal za taki avto 1000 evrov je pa res bed*k, če je brat prodal golf 2 dizla z odličnim motorjem in relanimi kilometri 210tkm za 500 evrov pol res ne vem, kdo ti bo dal jurja.

Avtor: Ali si si sploh preračunal, koliko te pride zavarovanje za taki avto.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po mar 23, 2009 6:20 pm

svašta, kaka cena :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov