Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cvetko
Nov uporabnik

Kraj: ORMOŽ

Kateri avto Focus ali Bravo

Napisal/-a cvetko Pe mar 27, 2009 5:59 pm

Doma kupujemo avto. Ata se odloča med Bravotom in Focusom. Pravi da mu je važna predvsem poraba, saj naredi veliko km na leto. Ne morem pa mu dopovedat, da bi mogo vzeti dizla namesto bencinarja. Na leto naredi 40k - 50k km. Važni so vsi stroški od servisa do nevem česa še. Je ESP pomemben? Tudi tega mu nemorem dopovedat, da ti lahko reši živlenje.

Prosim povejte svoja mnenja.

LP

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Kateri avto Focs ali Bravo

Napisal/-a tomzzi Pe mar 27, 2009 6:20 pm

cvetko je napisal/-a:Doma kupujemo avto. Ata se odloča med Bravotom in Focusom. Pravi da mu je važna predvsem poraba, saj naredi veliko km na leto. Ne morem pa mu dopovedat, da bi mogo vzeti dizla namesto bencinarja. Na leto naredi 40k - 50k km. Važni so vsi stroški od servisa do nevem česa še. Je ESP pomemben? Tudi tega mu nemorem dopovedat, da ti lahko reši živlenje.

Prosim povejte svoja mnenja.

LP

Jaz sem bolj na strani Focusa. Pač čisto osebno mnenje. Pa če res naredi toliko čez leto potem je dizel "obvezen". Vsekakor se splača nakup dizla za toliko kilometrine letno... Cena servisa pa ni kaj dosti različna. Vsaj pri meni ni neke razlike. Prej sem imel Astro bencinarja. Zdaj imam dizla in je cena nekje tam...
Če je možnost je ESP itak priporočljivo vzeti. Mene je že rešil pred zletom z ceste. Priporočljivo pa je tudi, da je lahko izklopljiv. Pride tudi prav v določenih situacijah...

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Pe mar 27, 2009 6:23 pm

focus ;)
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Pe mar 27, 2009 6:25 pm

Focus.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe mar 27, 2009 6:30 pm

Ce dela tolk kilometrov naj uzame dizla.
Jst bi kupil forda!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe mar 27, 2009 6:32 pm

nisem nek fan ne forda ne fiata ampak bravo je vseeno novejši in ima boljšo izbiro malih bencinarjev 1.4 t-jet če že glih hoče bencinarja, ford pa teh motorjev nima in so vsi tudi starejše zasnove. res pa je da so vsaj bolj preizkušeni kot fiatovi ta novi.
bi se pa strinjal z tommzijem glede disela da je za to kilometražo bolj primern. sicer pa vsi vemo da starga k.... težko v kej prepričaš vsaj če sklepam po mojem fotru.
esp pa naj le vzame, če pride enkrat prav pa je dost!
uspešen nakup
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe mar 27, 2009 6:38 pm

Živjo,
prou ta dva avto so testirali pri neki( ko se spomnem ti dam link) zelo ugledni britanski reviji, kjer je focus stalno zmagoval, podobno kot pri nam golf. Vendar so zelo Britanci na testu priznali, da jih je novi Bravo tako močno pozitivno presenetil in popolnoma prekosil novega Focusa, da so zmago nadeli Fiatu.
Focus je že dobrih 8 let star model( doživel je samo facelift), Bravo je popolnoma na novo zasnovan avto.
Seveda pričakujem nekatere komentarje tle, ki bodo seveda potolkli moj post, vendar pri tisti znani angleški reviji so seveda bolj "navijali" za Forda, vendar so na koncu priznali zmago Fiatu.
Ko najdem ta link, ti pokažem.
Absolutno v tem primeru fiat!

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe mar 27, 2009 6:44 pm

jaz bi se odloču za bravota ,vsekakor pa dizla glede na km ki jih tvoj oče prevozi letno !!
pač takšno je moje mnenje :)

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Pe mar 27, 2009 7:15 pm

Fiatfan je napisal/-a:Živjo,
prou ta dva avto so testirali pri neki( ko se spomnem ti dam link) zelo ugledni britanski reviji, kjer je focus stalno zmagoval, podobno kot pri nam golf. Vendar so zelo Britanci na testu priznali, da jih je novi Bravo tako močno pozitivno presenetil in popolnoma prekosil novega Focusa, da so zmago nadeli Fiatu.
Focus je že dobrih 8 let star model( doživel je samo facelift), Bravo je popolnoma na novo zasnovan avto.
Seveda pričakujem nekatere komentarje tle, ki bodo seveda potolkli moj post, vendar pri tisti znani angleški reviji so seveda bolj "navijali" za Forda, vendar so na koncu priznali zmago Fiatu.

Focus druge generacije je na trgu 5 let.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Focus_(international)
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe mar 27, 2009 8:22 pm

Fiatfan je napisal/-a:Živjo,

fiatfan prosim za link za britanske revije ?!

Je pa moje mnenje Ford

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe mar 27, 2009 8:42 pm

evo... tle je le ena od teh revij... Testov je pa bilo še veliko. In res je da so ti Fordi bili v UK nepremagljivi, ker so jih tam tudi izdelovali. Pa še oni pravijo da Bravozu ne parira...
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... bravo.html
Čeprav ta test govori najbolj v prid Bravotu to da je cenejši
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html

Vsekakor bi vzel Bravota, sploh zaradi neprimerljivo boljših motorjev, lepšega izgleda in še marsičem boljšem... Sicer pa poglej posamezne teste vsakega avta.

Sicer je pa tudi 5th gear gear imel en test Bravo vs focus vs 308, sam ga zdej ne najdem...

LP
Zadnjič spremenil KrEn, dne Pe mar 27, 2009 8:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ora Et Labora :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 27, 2009 8:48 pm

F I A T - za te kilometre, ki jih bo delal 1.6 "dizlček"

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe mar 27, 2009 9:07 pm

Tale test zame ni merodajen.
Fiat je boljši od focusa v izgledu in notranjosti? nevem no, kako jim je to uspelo "izmerit" ? zame je ford dost lepši in gotovo še komu drugemu. Tako da glede tega me niso prepričali!
Dejstvo je, da je focus dražji, to je brez dvoma.
Focus je dobil vse zvezdice za vožnjo, v primerjavi z 3-mi ki jih je prejel bravo, kar glede na to, da večina ljudi kupuje avto za vozit neki pomeni ?!
Ima pa Fiat več konjev in manjšo porabo, kar tudi ne zanemarljivo.

lp

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe mar 27, 2009 9:14 pm

Sem bol na strani Fiata, tak da odloči se naj pa sam. ;)

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Pe mar 27, 2009 9:21 pm

Če oče želi bencinarja, ima Bravo boljše motorje, t-jet, kot Focus s "klasičnim" 1.6 motorjem. Abosolutno bolj prožen, manjša poraba, 6. prestava. Bravo ima sicer tudi nove diesel 1.6 multijet motorje, 105 km ali 120 km.

Kar se tiče opreme: Bravo z vso opremo, emotion + esp+ tempomat, 1.4 tjet motor, pride dobrih 14k €. Focus bo vsaj 2000 € dražji s primerljivo opremo. Poleg tega, kot je že nekdo omenil, je Focus že kar nekaj časa na tržišču. Pred kratkim sem sedel v obeh vozilih, pa me Focus "oblikovno" ni prepričal.

Bravo ima pet zvezdic za varnost, za Focusa ne vem.

ESP ? absolutno. vreden vsakega €, ESP ima tudi kontrolo trakcije.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 27, 2009 10:49 pm

Bravo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 27, 2009 11:23 pm

Baje, da se žiher tut jest oglasim s svojim pristranskim pristopom.... :D

Če bo ata kupil Bravota, bo pač imel Fiata...če bo pa kupil Focusa....bo pa imel AVTO :D

Ok..zdej pa malo resno:

Za tako letno kilometrino naj bo dizl....bencinarja mu izbij iz glave, ker mu bo nazadnje žal. Naj NE posluša raznoraznih trgovcev, ki mu bojo tupili in glupili, da 1,4/1,6 bencinar pije pol litra več kot en stinky dizl.
Če bo iskal Forda z dizlskim motorjem, potem naj gleda samo in le...1.8TDCi. Če pa bo iskal Fiata z dizlskim agregatom, pol pa najbolje da kar 1,9JTD (še najbolje preizkušen motor).

No....vsaj jest bi tako izbral...če bi izbiral zase. Če pa Ford že mora biti bencinar, potem pa lahko kupi kateregakoli...od 1,6 100KM naprej (na tem mestu je mišljen tudi 2,5T).

Fiatovih bencinarjev pa ne poznam najbolje....tak da okoli tega ti ravno ne morem svetovat.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So mar 28, 2009 6:18 am

Tukaj je kar nekaj govora o tem kateri avto je novejši oziroma starejši na tržišču. Ljudje, saj če je avtomobilj dalj časa ne tržišču, je to samo pozitivno... odpravljene so napake, serviseri imajo več izkušenj... Sam nikoli nebi kupil avtomobila, ki je pravkar prišel na trg...
Ford focus 1.8tdci, v akciji, preizkušena mašina, odlična lega...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So mar 28, 2009 12:30 pm

Noben avto ni napačen! Jaz tu ne bi gledal na znamko ampak enostavno na to, kateri avto bi mi bil bolj pisan na kožo in nenazadnje kje dobim več avta za manj denarja. Vsekakor se bi mu pa splačal vzeti dizla in tu pomoje Fiat zmaga. Medtem ko ima Ford boljši handling. In še nekaj je takih lastnosti, kjer zmaga Bravo in kjer zmaga Focus. Odvisno kaj ti je pač pomembno.
Antiznačkar po prepričanju

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So mar 28, 2009 1:14 pm

Focusovo podvozje in lego na cesto so blazno hvalili ze v prejšnji generaciji, ki je bila zame čisto razočaranje glede zanesljivosti, končne izdelave, rjavenja in zares povprečne lege.

Sigurno je novi precej boljši. V končni fazi je vseeno katerega izbere, sigurno nobeden ni slab. Ko bo vozil oba se bo lažje odločil, kaj mu bolj paše. Glede na število kilometrov, ki jih prevozi, pa naj le izbere diesla...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov