Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mille
Nov uporabnik

Passat CC ali Audi A4

Napisal/-a Mille Sr apr 08, 2009 10:39 am

Pozdravljeni,

torej kupujem malo večji avto za daljše razdalje pa tudi krajše po mestu. Naredim cca: 15-20 tisoč km letno.
Proračun in ugodni finančni pogoji mi dopuščajo da lahko izbiram med dvema avtomobiloma, ki sta prišla v moj najožji izbor : Passat CC in Audi A4.
V igri je benzinski motor; za CC 1.8 T 160KM in za Audija A4 1.8.T 120 KM. Cena s podobno oprema je praktično identična. Poskusil oba, razlike pri normalni vožnji ni bistvene. Čeprav se razlika 40 KM sliši veliko, so ti konji opazni zgolj pri hitrejšem speljevanju in hitrosti nad 140 km/h kar pa zame ni bistvenega pomena. Poraba je tudi skoraj identična.
Pri CC me pritegne oblika in za moje pojme tudi nekoliko boljša izdelava notranjosti pa tudi prostornejši je. Nekoliko me moti ker ima zadaj le dva sedeža, čeprav resnici na ljubo tudi A4 ni ravno namenjen 5 ljudem. Na sredini zadnje klopi je zeloo trdo.
A4 je za odtenek bolj agilen v ovinkih in kompaktnejši po občutku. Verjetno bo tudi ceno držal bolj kot CC, ampak kar me pa zelo moti je plastična obloga vrat. Notranji ročaji (trda plastika) škripajo ob vsakem prijemu. Za avto nad 30 T EUR se mi to zdi nesprejemlnivo... ali pač...
Prosim za vaša mnenja.
Hvala!
Lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 08, 2009 10:46 am

Tako kot si sam rekel neke bistvene razlike ni. če hočeš bit nekaj posebnega v prometu vzemi passata cc, če pa nočeš izstopat pa pač vzemi audija a4. jaz bi se odločil za passata.

On
Novinec

Napisal/-a On Sr apr 08, 2009 10:50 am

Passat CC je boljša izbira, vsaj jaz bi se tako odločil, če ti seveda coupejevska oblika karoserije ne škodi (večja družina).

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 10:52 am

Moje subjektivno mnenje je, da za dani denar ponuja več Passat CC, predvsem pri opremi. Oblikovno je skladnejši ter v notranjosti bistveno lepši, kot navaden Passat. V minus mu štejem 2 posamična sedeža zadaj (kljub vsemu nikdar ne veš, če bo kdaj potrebno prepeljati 5 oseb).
Po drugi strani mi, subjektivno gledano, Audi deluje za odtenek bolje izdelano, vsesplošni občutek je "prestižnejši" - pa ne zaradi znaka na haubi, temveč so enostavno strokovnjaki pri izdelavi notranjosti. Je mogoče v igri tudi Avant?
Nisem dobro razumel, kateri od obeh je plastičen okrog vrat? Če pa še škripa, pa je nesprejemljivo pri tej ceni.
Načeloma pa ne boš z nobenim izmed obeh zgrešil, motorji so odlični (pri Audiju padeš v nižji razred). Summa summarum pa bi se sam odločil za Passata CC (jih je tudi na cesti manj :-))

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 08, 2009 10:55 am

......škripanje plastike si verjetno bil deležen na testnem; na novem oz. ko si prvi latsnik(vsaj tako je pri meni; točno eno leto in 23.000km) ni na plastiki nobenih zvokov, kakor tudi nikjer drugje - skratka, avto (za audija) "špila" presenetljivo dobro, kar se tiče sklopov,(no, da sem natančen:menjal sem gumo na zadnjih levih vratih, pač se je odlepila) ki jih delajo zunanji kooperanti(dosedaj oz. na prejšnjih treh ni bilo temu tako_vedno so se pojavljale kake "prčkarije" ) res pa je, da Porsche Slo to reši, brez da kaj vpraša, zato me take pomanjkljivosti niti ne sekirajo, sploh dokler se zastonj odpravijo(na prejšnjem sem nekaj menjal, ko je bil star že pet let in sploh ni bilo nobenega problema kulanco uveljavit).......kar se tiče pa motorjev(imel turbote bencince in sedaj novega dizla_niti "kihnil" ni noben, pa sem recimo do sedaj s tem četrim vred prevozil z njimi pol milijona kilometrov.....

Praviš, da te konjčki ne skrbijo, potem bi ti osebno predlagal nakup "švohnejšega" dizla, seveda probaj ga nekje dobit za čez vikend, mislim, da boš navdušen in na bencinca niti pomislil več neboš....cena je pa tu tu....

Passat.....hm, sej je o.k ampak le ni "krogov" :P

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr apr 08, 2009 11:30 am

js bi izbral CCja, ker nekako bolj izstopa, odvisno pa, kaj sploh pričakuješ od avta, pomoje je audi bol funkcionalen, CC pa že skoraj malo "nastopaški" kar pa niti ni slabo :D

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr apr 08, 2009 12:25 pm

Jaz bi uzeu passata CC

zaradi:
- 40KM vec
- nora oblika
- manj jih je na cesti kot a4
- mislim da je bolj cool avto kot pa a4

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Sr apr 08, 2009 12:53 pm

Hvala za vsa mnenja!
4 : 1 za CC-ja.
8)
Glede plastike v vratih sem imel v mislih A4, konkretno notranje ročaje vrat. Sicer ima tudi CC isto trdo plastiko na ročajih, vendar je vse skupi bolj fiksno pritrjeno. Pri A4 (sem se vsedel v več njih - salonskih) pa kar konfteno škriplje če malce bolj močno primeš za vrata. Sej med vožnjo ni čričkov, sam je pa tisti cenen občutek ob zapiranju in odpiranju vrat..

LP

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Sr apr 08, 2009 1:09 pm

Hja, kot je že sašo reku, eno je testni/salonski avto, drugo je lastni. V salonski avto se na dan usede 30 različnih ljudi, vsak s svojo mero nežnosti odpira vrata, zapira, šari po avtu, itd itd.

Nisem še vozil nove štirice, CC-ja pa sem imel v uporabi.
Prvo kar se mi je pri CC-ju porajalo vprašanje, kako odpreš vrata, ko ti crkne mehanizem za odpiranje šip, ki je glede na način odpiranja vrat, zelo izpostavljen za okvare. Vsako kratno odpiranje vrat pomeni, spustitev stekla in nato ponovni dvig ob zaprtu.
Pelje se pa isto kot navadni Passat, sam da mal bol zgleda.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 08, 2009 1:20 pm

Ti dodam jst še enga doberga kandidata, superba. Sem ravno včerej bral primerajlani test v auto bildu med passatom (navadnim), A4 in superbom. Pa so se odločil da je superb najbolši. Sicer ni tako prestižen kot audi ali VW, ampak za tak denar težko dobiš tako velik in opremljen avto. Sicer je pa tvoj denar in tvoja odločitev.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 08, 2009 1:46 pm

moje mnenje je da sta obe vozili vrhunski ampak vsekakor je passat cc bolj vpadljiv na cesti.
res je pa da tud a4 ni od muh.
sam bi se odloču za passata cc!
dober nakup ti želim, ko pa kupiš pa predstavi stroja (enega ali drugega)!
lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr apr 08, 2009 2:12 pm

Osebno sem imel priložnost z obema modeloma prevoziti kar nekaj kilometrov in lahko več ali manj kar potrdim tvoje besede in vtise iz testne vožnje. ;)

Izbira med tema modeloma pa je pogojena predvsem od izbrane dodatne opreme, saj se avto ob pravilno izbrani dodatni opremi popolnoma spremeni...npr. osnovni Audi ne izgleda za nikamor in je resnično pod vsako kritiko, medtem ko je počutje v kabini s primerno dodatno opremo (športni sedeži, multifunkcijski volan, navigacija oziroma vsaj barvni Concert radio) nekaj popolnoma drugega! ;)

Na drugi strani pa Passat CC že v osnovni opremi izgleda super in je tudi že kar konkretno založen s serijsko opremo...da pa dodaš še nekaj dodatne opreme (radio RCD 510 z zaslonom na dotik, multifunkcijski volan, alkantara na sedežih, lesene dekorativne elemente z ambientno osvetljitvijo) je pa avto sploh za vseh deset prstov obliznit! :shock:

Tako da, če kupuješ bolj "osnovno" izvedbo (cca. 30 - 35k EUR) potem definitivno Passat CC. Če pa kupuješ bolj naloženo izvedbo (45k+ EUR) potem pa Audi A4. Za tvoje kilometre je pa 1.8 T(F)SI polna kapa in pozabi na dizelčka, ki ti ga je predlagal sašo...

LaKi_ je napisal/-a:Pelje se pa isto kot navadni Passat, sam da mal bol zgleda.

Passat CC se pelje BOLJŠE kot navaden Passat in je po voznih lastnostih zelo zelo podoben primerljivo obutemu (na enakih dimenzijah platišč), kot Audi A4.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Sr apr 08, 2009 2:53 pm

Sam imam A4 ze skoraj eno leto in pol pa mi zaenkrat se dela vse ok!Tisto skripanje,ki si opisoval pri mojem ni zaslediti.
Sam bi ti predlagal A4,ker se mi zdi uporabnejsi od CC-ja(vsaj po obliki sodec)!
Itak sta pa oba huda,tko da nimas kaj zgresit.
Dober nakup ti zelim!

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr apr 08, 2009 2:59 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2759287&show=1

Temu avtu manjkajo športni sedeži in multifunkcijski volan, recimo da je to še cca 1k-2k€. Torej za 30k€ dobiš čisto spodobnega A4.

Kasneje po želji daš kake večje lite feltne, te imaš pa za zimske. Če ti bo pa premalo konjev, mašina naj bi bila identična kot 1.8T 160KM in ti jo v tujini chipajo na 210KM.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 08, 2009 4:09 pm

Mille je napisal/-a: sam je pa tisti cenen občutek ob zapiranju in odpiranju vrat..

LP

SORRY, samo pol si pa ti bore malo vrat zapiral pri drugih znamkah...... :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 08, 2009 4:12 pm

passat CC
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr apr 08, 2009 4:28 pm

oba sta huda.. pri passatu mi edino zadnje luči ne potegnejo :x

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Sr apr 08, 2009 4:44 pm

audi

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr apr 08, 2009 4:49 pm

Jaz bi vzel Passata - mi je osebno bolj všeč.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 08, 2009 5:59 pm

Sam imam tudi nekaj izkušenj z CC-jem in bi se pridružil mnenju Tatoo-ju.

Vsekakor pa je odvisno od tvojih finančnih zmožnosti. Dobro opremljen Audi A4 je konkretno dražji od Passata CC. Vsekakor jaz avtomobila tega ranga ne bi gledal brez xenonskih žarometov, 18 colskih platišč in touchscreen radia - pri Audi-ju navigacije.

Več popusta boš iztržil pri VWju, pri Audiju imaš "4 leta" ""garancije"".

Sam bi vzel CC-ja.

Tega : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2584363&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov