Napisal/-a maki13 Pe apr 24, 2009 1:03 pm
Lep pozdrav vsem.
Zadnje case se zanimam za nakup 3-5let starega avtomobila.
Razmisljam pa tudi o nakupu novega avtomobila v razredu golf-bravo-pro ceed-megane...
In tako pridemo do situacije,ki me kot lastnika privatnega podjetja mocno jezi in razmisljam kam pelje ta svet.
Naj vam opisem situacijo: pridem v prodajni salon v btcju-KIA in si s punco ogledujeva novega pro ceeda...
Cakam 5 minut,prodajalca ni nikjer,gledam avto,se vsedem,odpiram prtljaznik,si ogledujem ce je dovolj prostora za otroski sedez,prodajalca se vredno ni nikjer...
V salonu je bilo kar nekaj potencijalnih kupcev vozil vendar so zaceli pocasi odhajati...
Prodajalcev se vedno od nikoder...
Potem se koncno primaje en mlajsi prodajalec,ki se mu ze na dalec vidi,da bi sel rad domov...
Potem zacne s tikanjem in tudi testno voznjo je z odporom ustimal...
Pridem nazaj iz testne voznje,ga spet ni nikjer ,da bi mi se kaj povedal o avtu,vprasal ce ga morda zelim kupit....
PORAZNO!!!
Potem pa cez dva dni v Renojevem salonu pri Ljubljanskih mlekarnah:
Zopet nezainteresiranost prodjalcev,cakam 5 minut salon je prazen,en prodajalec klepeta z mehanikom,drugi drka racunalnik...
Ogledujem si 19.000€ vrednega megana,merim prostor za otroski sedez.... ne jebejo 5%
Ker zacnem dobivat rdece pike,me moja odvlece iz salona preden bi morala posredovati policija...
To pisem zato,ker me je razpizdilo do boga!!!
Sam imam svoje podjetje,v katerega sem vlozil veliko znanja,truda,trdega dela...
In ce bi se kdo od mojih zaposlenih tako obnasal do potencialnega kupca/stranke bi ga odpustil in mu zraven se polomil celjust...
Avto industrija je pred propadom,vsi belezijo padce okoli 50% v prodaji!!!
Oni pa se obnasajo,kot da kupujemo pasteto...
Vsaka stranka,ki vstopi v salon je potencialni kupec!
In ta potencialni kupec nam je ravnokar prinesel minimalno 10.000€ svojega tezko prisluzenega denarja!!!
Morali bi ga sprejeti kot kralja,se posebaj ce ze 1 leto ne prodajo nic!!!
To pisem ,ker ne razumem ,kako si lahko nekdo v teh tezkih casih to dovoli !!!
Po televiziji pa jamrajo in prosijo drzavo za subvencije---WTF ?!?!?
Zaradi mene naj propadejo vsi saloni,ki nimajo pojma o marketingu in v odnosu do strank...
Za dobre bo vedno dovolj dela!
LP MAKI