Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

radovozi
Nov uporabnik

KAteri avtomobil srednjega razreda kupiti ?

Napisal/-a radovozi Po maj 18, 2009 9:58 pm

Ker bom moral v bodoče zaradi voženj v službo letno delati prek 30 000 km, iščem rabljeno vozilo. Lastnosti ki jih iščem:

- varnost
- udobnost (srednji razred, klima,
- zanesljivost
- relativno majhna poraba (dizel, avtoplin ne)
- všečnost

računam z budgetom od 10 do največ 12 000 evrov.

Nekako v ožji izbor so prišli :

toyota avensis
VW passat
Volvo S40/V50

po svoje so mi všečni tudi mazda6, mondeo, octavia, peugeot 407, mercede C, vendar zaenkrat niso prišli v ožji izbor.

V oglasih se dobijo za ta denar letniki od 2004 do 2006, vsi z prek 100 000 ali celo 150 000 km, v glavnem iz uvoza. Kaj pa predlagate bralci foruma ?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po maj 18, 2009 11:13 pm

te teme so bile že predebatirane bilijonkrat zato uporabi malo iskanje in boš našel veliko informacij. Od omenjenih kandidatov ni nobenden slab, seveda pa bo vsak uporabnik "navijal" za svojega, kot vedno do sedaj.
Sam bi se passata izognil, ker mi preprosto ni več to to, kar je VW včasih bil. Kvaliteta uporabljenih materialov je (za moje pojme) dokaj slaba, tapete vrat zelo cenene, prav tako armatura, in vsi ostali materiali.Žal.
za Avensisa veliko ljudi pravi, da je dizel z 177 KM podhranjen in lenuh. Meni se ni zdelo, je pa res da je avto namenjen udobji in ležerni vožnji, zato nekih pospeškov in adrenalina tukaj ni. Je pa udobje na vrhuncu. Stvar okusa.
Volvo je na vrhu vzdržljivosti (Toyota pa kar za njim), seveda govorim teoretično in po raznih testih in statistikah.

Če bi sam kupoval, bi se nekako težko odločil med omenjenima kandidatoma. Pojdi je veliko pogledat, se zapeljat, da boš videl kaj in odgovarja in predvsem se potrudi najdi slovenski avto s servisno knjigo od prvega lastnika. Tako boš najbolj sigurno vedel kaj se je dogajalo z vozilom. Izogni se "nategatorskim" avtohišam in prekupčevalcem.

uspešen nakup, LP

radovozi
Nov uporabnik

Napisal/-a radovozi Po maj 18, 2009 11:41 pm

Naj dodam še, da sem prebral že na kilometre testov in mnenj po nemških in naših forumih. Pod črto te vsi podatki le še bolj zmedejo :?. Povsod so seveda najglasnejši tisti z težavami tko da se se na koncu vprašaš, ali je sploh avto, ki nima težav. Dosedaj smo šli gledat par avtov, seveda vsi iz uvoza in vglavnem že prvi vtis ni najboljši..praske, slab vonj. Tako da se kar strinjam da bo treba se skoncentrirati bolj na vozila domačih lastnikov. Kar se pa tiče mo;i motorja pa nise izbirčen, že 105 KM bi blo dovolj.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po maj 18, 2009 11:58 pm

Avte ki si naštel so srednji razred oz. klasa, 90% jih je uvoženih, zbiti kilometri, sumljivi, slabše ohranjeni...
Kaj pa recimo, da pogledaš spodnji srednji razred - dobiš mlajši avto za omenjen denar od prvega lastnika z zelo malo kilometri + kakšen popust lahko dobiš.

30000 km na leto, majhna poraba, vsa oprema, zanesljivi avti... nekaj kandidatov:
- npr. > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2543144&show=1
- nov avto z 0 kilometri, vsa oprema, za 11500 € > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2593583&show=1
- npr. > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2752022&show=1

Evo, to sem ti nekaj nahitro našel.

Boljše, da razmišljaš v tej smeri - kje dobiš boljši avta (beri: mlajši, 1. lastnik, nov, ipd.) za tvoj proračun, kot pa srednji razred (Mazda 6, Passat, 407, ipd.) in kot si sam omenil... >
Dosedaj smo šli gledat par avtov, seveda vsi iz uvoza in vglavnem že prvi vtis ni najboljši..praske, slab vonj.

Dobro razmisli!

ant
Novinec

Napisal/-a ant To maj 19, 2009 10:08 am

i30 je nov s kovinsko barvo in opremo life 1,6 crdi 90km pod 13.000€

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To maj 19, 2009 10:14 am

chevy je napisal/-a:Avte ki si naštel so srednji razred oz. klasa, 90% jih je uvoženih, zbiti kilometri, sumljivi, slabše ohranjeni...
Kaj pa recimo, da pogledaš spodnji srednji razred - dobiš mlajši avto za omenjen denar od prvega lastnika z zelo malo kilometri + kakšen popust lahko dobiš.

30000 km na leto, majhna poraba, vsa oprema, zanesljivi avti... nekaj kandidatov:
- npr. > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2543144&show=1
- nov avto z 0 kilometri, vsa oprema, za 11500 € > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2593583&show=1
- npr. > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2752022&show=1

Evo, to sem ti nekaj nahitro našel.

Boljše, da razmišljaš v tej smeri - kje dobiš boljši avta (beri: mlajši, 1. lastnik, nov, ipd.) za tvoj proračun, kot pa srednji razred (Mazda 6, Passat, 407, ipd.) in kot si sam omenil... >
Dosedaj smo šli gledat par avtov, seveda vsi iz uvoza in vglavnem že prvi vtis ni najboljši..praske, slab vonj.

Dobro razmisli!

zakaj mu ne predlagaš še kakšnega getza, i10 al pa še kj manjšega če se dobi? lepo te prosim. človek sprašuje po limuzini, ti mu pa neka manjhna sklepeta mečeš naprej.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 19, 2009 10:43 am

Zakaj?

Kaj pa predlagate bralci foruma ?

Zato:

V oglasih se dobijo za ta denar letniki od 2004 do 2006, vsi z prek 100 000 ali celo 150 000 km, v glavnem iz uvoza. Kaj pa predlagate bralci foruma ?

Avte, ki je naštel so srednji razred in za njegov proračun (rabljenega par let starega) bo dobil zjebanga, uvoženega, zbiti kilometri, obilo kita nametano...

Avte, ki sem jaz predlagal so malo manjši (nekateri se tudi dobijo v karavanski izvedbi)... SO NOVI, dovolj zmgogljivi za normalno vožnjo, zanesljivi in malo porabijo.

Je vprašal za mnenja in jaz sem mu predlagal najboljšo rešitev.
Zdej pa ne jodlaj več!

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To maj 19, 2009 10:45 am

Jst delam letno tudi čez 30.000 in bi se za isto odločil če bi šeenkrat zbiral (megan 1.9). Stroški vzdrževanja (servisi) so na mojem ravno šeenkrat cenejši kot pa pri tvojih omenjenih. Če rabiš večji avto, pa bi vzel laguno (05, 06) in maš kvaliteten, varčen, udoben in predvsem varen avto. Delam razmeroma kr veliko km, zato tut nebi razmišlal o kakih "trdih" nemcih.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 19, 2009 11:12 am

vidm da tema že diši po značkarstvu zato bi ti jest dal dva predloga:
1.
nisem nek fan renaultov ampak bi pa se malo strinjal z uporabnikom jack86. ko je moj nekdanji sodelavec kupil dve leti nazaj megana grandtour 1.5 dci(105) prej že imel tudi dva megana mi je glih par tednov nazaj rekel, da je res zadovoljen in da mu ni žal nakupa pa čeprav je on kupil novega, zato mogoče velja malo pogledati v tej smeri. nekaj dobrih lastnosti megana so: lep na izgled(grandtour), tih motor, mala poraba, 6-gangov, velik kufer, varnost, itd....

2.
kot si omenil tudi škoda octavia kombi je simpatičen avto z dolgo zgodovino ki ji nimamo kaj očitati! je pa res da ni neke moderne oblike in da ima starejše "traktorske" diesle!
nekaj dobrih lastnosti octavie so: kar dobro drži ceno, ima velik zelo velik kufer, vzdržljive tdi motorje, malo porabo, prijetnega videza (vsaj meni) pa tudi dovolj varna je!
je pa res, da če nisi značkar bi bila škoda zelo dober nakup, je pa tudi res da pri renaultu za isti denar dobiš mlajše vozilo.

če sem kaj pomagal super če ne se pa tudi načeloma strinjam z predlogi uporabnika chevy, ki je predlagal nov avto. nov je pa le nov!

uspešen nakup ti želim
lp

radovozi
Nov uporabnik

Napisal/-a radovozi To maj 19, 2009 11:56 am

Hvala vsem za odgovore. Recimo da me zaenkrat razred nižje ne zanima.
Glede na debato bi pravzaprav moral vprašanje preformulirati...

ALi menite da se da za 10 000 eur dobiti varen, zanesljiv, udoben avto srednjega razreda pa četudi je iz uvoza in z veliko kilometri ? ali se dajti tudi takšen ki bo OK.
Da pa botreba dolgo iskati in imetui obilo sreče, pa mi je čedalje bolj jasno.

Pravzaprav izgleda res glede na vaše komentarje in stanje oglasov, da do 10 000 se dobijo bolj sumljivi avti, starejš in z veliko km. Pa vendar je to že kar lep znesek denarja, in potem se mi postavljata 2 moznosti :

- ali iti s ceno nižje, npr 6 do 8 tisoc. Ce se izkaze, da bo nakup slab, bom razliko do 10 000 dal npr za popravilo. Tam se dobijo avti podbnih letnikov in km, so pa to npr lagune, C5, primere...

- ali pa iti s ceno višje, tam do 13, 14 000 evorv. Tam se dobijo ze avti z manj km in
novejši. Vendar pa potem lahko le upam , da bo avto še nekaj časa šel brez večjih servisov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To maj 19, 2009 12:29 pm

Uf, tud pri avtomobili z manj km bo kr treba takoj večji servis, ker konc koncu ne poznaš prejšnjega lastnika in ne veš kako je bil vzdrževan. Za 14k se pa marsikaj novga dobi, ali pa kupi 3-4 leta star avto (6-9K€) do 100.000km in nared glavni servis.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 19, 2009 1:16 pm

radovozi je napisal/-a:Ali menite da se da za 10 000 eur dobiti varen, zanesljiv, udoben avto srednjega razreda pa četudi je iz uvoza in z veliko kilometri ? ali se dajti tudi takšen ki bo OK.

Kot imaš v mislih (Passat, Volvo, C5, Toyota,...in te, ki si naštel) - ja, so varni avti.
Zanesljivi - pa kot sem napisal, boš zelo zelo težko našel ohranjenega, ne-uvoženega, brez zbitih kilometrov... malo poglej po forumu kaj se dogaja pod temo ''nategatorji'' in ''popravila in okvare na vozilih'' z uvoženimi avti. Ljudje kupjo avto in potem se izkaže, da je ''jama brez dna'' ...npr. to> http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 1405432665

Če želiš udobje so to C5, Avensis, korejci, Volvo, 407... Mazda 6, Passat, Mondeo so bolj za voznike, ki hočejo dobre za vozne lastnosti oz. so ''bolj trdi'' avti.

Recimo tale Avensis http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2801479&show=1 ...je od 1. lastnika, privat, opreme ima veliko in mislim, da ta avto ima verigo tako, da nimaš velikega servisa na vsakih 120 000 km (zobati jermen).

Kaj pa npr. novi Cruze http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2833210&show=1 ...preverjen agregat iz Captive in Laccetija, varen avto, malo porabi, limuzina dolga 4,6 m... novega dizla z vso opremo dobiš za 15 000 €.
Zadnjič spremenil chevy, dne To maj 19, 2009 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 19, 2009 1:18 pm

radovozi je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore. Recimo da me zaenkrat razred nižje ne zanima.
Glede na debato bi pravzaprav moral vprašanje preformulirati...

ALi menite da se da za 10 000 eur dobiti varen, zanesljiv, udoben avto srednjega razreda pa četudi je iz uvoza in z veliko kilometri ? ali se dajti tudi takšen ki bo OK.

Lej, za 10.000 eur se da dobiti vse to kar si naštel, moraš pa imeti res tudi nekaj sreče. Saj lahko pa po drugi strani zapraviš 14.000 ali še več denarja in dobiš j***a, s katerimi boš imel nonstop odprt abonma na servisu. Tako, da tu ni nekega splošnega pravila, da se do 10k eur prodajajo samo zgonjeni avti.

Zdaj če se boš ozrl za Mazdo 6, ti priporočam da gledaš model pred faceliftom, se pravi največ letnik 2005. Novejše oz. faceliftane imajo že DPF (filter trdih delcev), s katerim je pa menda kup problemov. Govorim seveda o dizlu. Avto kot tak pa je zelo neproblematičen, povem iz lastnih izkušenj (imel sem sicer bencinarja).

Sicer pa za ta denar in če že mora biti ta razred bi se tudi sam ozrl za kako Octavio ali pa Volvom S40/V50. Poglej, sprobaj, imej zraven koga, ki se malo bolje spozna in kupi. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To maj 19, 2009 1:31 pm

chevy je napisal/-a:malo poglej po forumu kaj se dogaja pod temo ''nategatorji'' in ''popravila in okvare na vozilih'' z uvoženimi avti. Ljudje kupjo avto in potem se izkaže, da je ''jama brez dna'' ...npr. to> http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 1405432665

Sem prebral linkani članek iz Večera. Hudo zoprna zadeva.
Me pa zanima glede naslednjega, kar je pisalo v članku:

Vpogled v bazo podatkov o avtomobilih je prinesel pretresljiva razkritja - izkazalo se je, da Mariborčanka ni druga, pač pa že šesta lastnica le nekaj let starega avtomobila. Baza podatkov je tudi razkrila, da je bil prav ta mondeo kar trikrat predelan v reševalno vozilo in spet nazaj v osebno vozilo.
Kje se lahko dobi vpogled v tako bazo? (da bi rabljen avto preveril še pred nakupom)
Oziroma, kdo ima narejeno to bazo?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious To maj 19, 2009 2:06 pm

Vpogled v podatke o vozilu (poreklo, št. lastnikov, homologacije,...) imaš na strani uprave, na tej strani pa lahko preveriš, če je ukradeno oz. če so plačani vsi davki/dajatve.
Mazda 3 G165

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To maj 19, 2009 3:14 pm

brez, da gledam prejšnje komentarje, alfa romeo 159, 1.9 jtd nimaš kaj zgrešit, zakon avto in daleč od čikotov z vwji ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To maj 19, 2009 3:24 pm

Fiatfan je napisal/-a:brez, da gledam prejšnje komentarje, alfa romeo 159, 1.9 jtd nimaš kaj zgrešit, zakon avto in daleč od čikotov z vwji

A si ze zacel?

chevy je napisal/-a:Kot imaš v mislih (Passat, Volvo, C5, Toyota,...in te, ki si naštel) - ja, so varni avti.
Zanesljivi - pa kot sem napisal, boš zelo zelo težko našel ohranjenega, ne-uvoženega, brez zbitih kilometrov... malo poglej po forumu kaj se dogaja pod temo ''nategatorji'' in ''popravila in okvare na vozilih'' z uvoženimi avti. Ljudje kupjo avto in potem se izkaže, da je ''jama brez dna'' ...npr. to>

In jaz sem ga. V prvo. Sreca? Nevem ce.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To maj 19, 2009 3:27 pm

ma vzemi avto, ki ti bo najbolj všeč, najbolj ohranjen (po možnosti znana zgodovina), najbolj primeren za tvoj žep in ne takega, ki bi ga imeli drugi ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 19, 2009 3:27 pm

ja očitno smo spet pri fiat group!
človek res ne more iz svoje kože.
lp

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor To maj 19, 2009 3:39 pm

jaz bi ti predlagal laguno od leta 2005---->, sam imam letnik 2005, facelift, 2.2dci, avtomatik, vsa oprema, udobje je res vrhunsko, glavni(vlki) servis je pa okrog 600-700€, sedaj ma prevoženih 145.000km pa brez enega problema

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov