Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dyn
Nov uporabnik

Kraj: n/a

Seat Ibiza 1.8T 20V Turbo

Napisal/-a dyn Če maj 28, 2009 10:58 am

Imam možnost nakupa Ibize 1.8 20vt turbo letnik 00, 150.000km

Predelave:
Home made kolektorji, GT2860RS, wastengate TIAL zunanji, direktni avspuh domace izdelave vecjega fija, vodni intercooler, posebej radiator, injektorji od Lancie Delte, regulator pritiska benzina Malpassi dvojna membrana, crpalka Bosch 225 l/min, amortizerji KW var.2, platisca BWA 7x16, sprednje bremze OMNI competition, notranjost Recaro golf 3 edition 20. Motor ima prevozenih 4000km po predelavi. Avto na valjih imel 263hp....
(ne se jezit, to sem prevedu iz Italjanscine, tako da ni vse strokovno napisano :P )

Torej, tuning mojstri oz.tisti ki se spoznate na vse skupaj boljse od mene (povprecen avtolicar,mehanik 8) ) pomagajte mi. Avto bi lahko bil track day car? Na kaj morem bit pozoren ko ga grem pogledat/kupit? Kako je z vzdrzljivostjo/vzdrzevanjem?
Oziroma se splaca al ne ce povem da je cena 5999€?

Se slike:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil dyn, dne Če maj 28, 2009 11:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če maj 28, 2009 11:04 am

Vidi se, da je bil spredaj sesut. Za kej druzga pa ne vem.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Če maj 28, 2009 11:08 am

cena bi reku je realna...moj nasvet kupi...

prevod pri IC mal hecen...na slikah deluje kot vodni...sam tko btw
...ne smem kar želim...

dyn
Nov uporabnik

Napisal/-a dyn Če maj 28, 2009 11:18 am

Popravljeno ;)
Torej avto bi bil lahko za vsakdanjo uporabo (tudi kdaj pa kdaj relacijsko AC voznjo)? A so tej motorji vzdzljivi (pred in po predelavi)? Kar vem 1.8 T so dokaj trpezni (seveda pri pametnemu vozniku)

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Če maj 28, 2009 11:30 am

dyn je napisal/-a:Popravljeno ;)
Torej avto bi bil lahko za vsakdanjo uporabo (tudi kdaj pa kdaj relacijsko AC voznjo)? A so tej motorji vzdzljivi (pred in po predelavi)? Kar vem 1.8 T so dokaj trpezni (seveda pri pametnemu vozniku)

brez skrbi je VT

1.8T so nekak nabolj zanani v VAG-u in nebi smel bit problem če je vse ok narejeno...za avtocesto, če dobiva dovolj bencina in je hlajenje poštimano se nimaš kaj bat...je pa tole predelan avto pomeni ni konfekcijska roba, če bi bil pri nekam znanem tunerju narejen bi se lahko reklo na to al ono bodi pozoren...sedaj tole pa je unikat-doma narejen in je svetovanje težko...pravi naslov ti bi bil blue al pa en deček je mel podobno zadevo sam 320hp...prodal ga je grošlju kje pa je potem avto končal nevem...edin kaj bi ti jst sevtoval, da če se odločiš za nakup bi jst z kakim mojstrom za elektronikeo pogledal kk je nastavljen...to se mi zdi lahko nardi največ škode
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če maj 28, 2009 12:03 pm

primozek68 je napisal/-a:Vidi se, da je bil spredaj sesut. Za kej druzga pa ne vem.

po cem vidis?

lep seat,nic nakican-pod haubo pa pravo srce :twisted:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če maj 28, 2009 12:03 pm

primozek68 je napisal/-a:Vidi se, da je bil spredaj sesut. Za kej druzga pa ne vem.

po čem se to vidi?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 28, 2009 12:08 pm

po vgrajeni robi sodeč je cena 6 jurjev sitnica, če vse deluje kot mora boš imel veliko turbo veselja s tem avtom. Vodni IC je za track car in za vroče poletne dni bomba, tudi cevi so dovolj kratke tako da zna bit še dost konjev skritih v tem setupu. GT28R na stock motorju zna prinest do 350 konjev, kolk je pa to pametno na spredn pogon je pa drugo.
Zadnjič spremenil croma_man, dne Če maj 28, 2009 12:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če maj 28, 2009 12:17 pm

Tud jaz sem hoto vprašat, da po čem se vidi da naj bi bil sesut? ..drugače pa glede avta prava raketa :twisted: ..brez nepotrebne plastike, tko kot mora bit ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če maj 28, 2009 12:32 pm

Samo nabavi, če je avto kokr tolk cel.

Cena dobra, moč ni problematična za ta motor, zelo pa priporočam že vnaprej da še vzameš od CupreR prednji brembo komplet.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če maj 28, 2009 12:47 pm

avto je huddddddddd. jaz bi tudi mel takkkkkooo :lol: . enkrat ko bo dnar

aja, sprednji odbijač ni originalen, je od navadne ibize. luči in maska so isto od navadne ibize. drugo je ok.

spredej je pač blo zbito...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če maj 28, 2009 12:50 pm

stari to ni cupra r. to je pač "navadna" ibiza z 1.8T motorjem.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 28, 2009 1:47 pm

Jaz sem pa mal skeptiček glede tega, ponavadi če ga lastnik predela v njega vloži kar nekaj denarja, pol ga pa prodaja? Ponavadi ali je kaj narobe z avtom ali še bo ali pa dajo tako ceno ta te na rit vrže pa je z avtom ponavadi ok, druge razlge jaz ne poznam, sploh pa italjani k te hočjo nategent če se le da (moje iskušnje).

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če maj 28, 2009 2:08 pm

Jaz sem pa mal skeptiček glede tega, ponavadi če ga lastnik predela v njega vloži kar nekaj denarja, pol ga pa prodaja? Ponavadi ali je kaj narobe z avtom ali še bo ali pa dajo tako ceno ta te na rit vrže pa je z avtom ponavadi ok, druge razlge jaz ne poznam, sploh pa italjani k te hočjo nategent če se le da (moje iskušnje).

Predelan avto se slabše proda zato so cene take. Drugač pa vsi pravite italjani te hočejo nategnt itd. Ka ker en slovenc morilec so vsi slovenci za v isti koš?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če maj 28, 2009 2:10 pm

S|icKeR je napisal/-a:stari to ni cupra r. to je pač "navadna" ibiza z 1.8T motorjem.

Folk itak ne ve da z 1.8T in 156 motorjem si mel 2 verziji. 1.8 T 20VT in Cupra..

Sm pa že preveč zgodb videl, da nekdo končnoporihta pa pol proda. Ali rabi denar ali mi ni več izziva ali hoče nekaj več itd.. Že pri nas se vedno to dogaja..

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 28, 2009 2:13 pm

Technologic je napisal/-a:

Predelan avto se slabše proda zato so cene take. Drugač pa vsi pravite italjani te hočejo nategnt itd. Ka ker en slovenc morilec so vsi slovenci za v isti koš?

Jaz sem povedal moje iskušnje z njimi pa ne samo enkrat ne rečem da so vsi taki
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če maj 28, 2009 2:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 28, 2009 2:14 pm

točno tako je kot je cupra rekel, izziv pri takem hobiju kot je tuning včasih pomeni več kot u nulo poštiman avto. Enostavno je idej preveč pa se zgodi da je avto že na limitu in hočeš še več, FWD no fun, AWD/RWD naslednji projekt, to se dogaja in se bo definitivno takim kot sem jaz dogajalo naprej, avto porihtaš, vidiš da si na limitu in da to ni to kar iščeš in delaš nov projekt.
the brand with the three stripes :)

dyn
Nov uporabnik

Napisal/-a dyn Če maj 28, 2009 2:18 pm

Najprej hvala za odgovore!
Takoj ko sem ga zagledal in vidu motorni prostor in CENO sem si ze mislil da je BOMBA ampak ker se na turbo predelave ne spoznam kaj dosti sem malo zacel sprasevat okoli...skoraj vsi odgovori so se koncali z .. KKKuuuuppiii :P

No fant iz Italije mi je poslal graf:
Slika

Povedal je se, da vse kar se je montiralo na avto, novo razen injektorjev in vodne pumepe za IC in je se dodal da je predelavo delal Ziri (lokalni predelovalec) in elektroniko pa http://www.ramaracing.it/english_version/home.html .
Zvecer mi poslje se email z vsemi deli ki so bili menjani. Avto pa prodaja, ker ima nek vecji projekt v garazi, oz.dosti avtomobilov (katere bom bidu ce se odlocim da grem po avto :shock: )

Kak pravite na graf?

dyn
Nov uporabnik

Napisal/-a dyn Če maj 28, 2009 2:39 pm

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če maj 28, 2009 4:19 pm

Lej računaj da zadeva sicer je navita, vendar ni panike. Zakaj?? Stock motorji z stock turbino se lahko bp spravi nekak do 215-225ps. Kokr mas srečo.

Seveda izpuh, diverter valve, močnejš benz pumpa, N ventil, koleno turbine in remap.

Samo čipajo se tm na 190ps..

Je sigurno avto bolj delikaten in je fajn z glavo vozit in redno skrbet za njega. To treba vzet v zakup. Tudi če boš kaj moral menjati, osebno mislim da za ta denar je fajn nakup, saj je bilo nekaj le vloženega v njega.

Pa magari da do enga RSR-a pelješ da pregleda in nov remap nardi. Tam se je tudi ibiza z 306 ps delala 8)

Odličen avto za vsak dan, ko ti pa paše ga pa stisnš. Če mislš non stop žgat, pa raj enkaj stock z temi konji. Bo bolj ziher. Že stock takle turbač je zelo hvaležen in vzdržljiv (govori iz prve roke) samo res rab vestnega lastnika.

P. za ta denar dobiš lih IV GTi-ja z 150ps 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov