Še nekaj podatkov o relevantnih passatih:
1.9 tdi:
Letnik: 2006
Modelno leto: 2007
Št. prevoženih km: cca155000
Prva registracija:
Registriran do:
Cena: cca 12.000 €
1.lastnik
10 x Airbag
3. zavorna luč
ALU dodatki notranjosti
Hi-Fi ozvočenje
Potrjena servisna knjiga
avtomatska klimatska naprava / digitalna
avtoradio / CD
blokada motorja
centralno zaklepanje z dalj. upravljanjem
dvojna klimatska naprava
el. nastavitev sedežev
el. nastavljiva zunanja ogledala
električni pomik prednjih in zadnjih stekel
elektronski program stabilnosti ESP
gretje sedežev
kodno varovan vžig motorja
komfortni sedeži
lahka (ALU) platišča
meglenke
nastavljiv volan
navigacija
nekaramboliran
nepoškodovan
ogrevanje zunanjih ogledal
potovalni računalnik
predpriprava za mobilni telefon
pripomoček za parkiranje (PDC/Parktronic)
rolo prtljažnega prostora
sedež nastavljiv po višini
senzor za dež
servo volan
sredinski naslon za roko
strešne sani
tempomat
tonirana stekla
zavorni sistem ABS
Barva oblazinjenja: temno siva
Barva: metalic črna
Gorivo: diesel
Menjalnik: ročni - 5 stopenjski
Moč/Prostornina: 77 kW / 1896
2. passat je dokaj podoben po opremi s tem, da je brez navigacije ter PDC in kakih 100 eur cenejši, je pa 2.0 TDI mašina in ima 140 KM.
Danes sva si ogledala oba in dokaj pozitivno presenečena. Moža skrbijo kilometri in pri prvem ni videti, da bi bili na 125000km menjani jermeni (zobati jermen, torej opravljen veliki servis če sem ga prav razumela), čeprav se mu je drugače prvi tako glede zunanjosti kot glede občutka v avtu bolj dopadel. Ampak bo kot kaže, če ne bo ponujena res ugodna cena treba še malo počakati. Kaj sploh je ugodna cena pri takšnem avtu? Je pa prodajalec zagotovil, da bo veliki servis opravljen na njegove stroške pred prodajo avtomobila (najverjetneje ne na uradnem servisu - glede tega ni bilo popolnoma jasno povedano).
Drugače zaenkrat dokaj dober vtis tako glede prodajalca kot glede avtomobilov, z izjemo že omenjenega.
Mnenja?
Lep pozdrav vsem in hvala za pomoč
p.s.
Žal je oglas že potekel (prodan?

...prepozna)
1.Peugeuot 407sw ima premali prtljažnik zadaj
2.Zafiro pa sva eno že šla gledati in sicer 1.6 16v pa nama ni bila všeč notranjost (konzola še nekako ostalo pa ne) in pa mož je velik 192 cm in je imel probleme z sedenjem v Zafiri
3. Volvo V50 je sicer zanimiv a je slabše opremljen od pasata comfortline, bi bilo pa verjetno za pogledati, če že najdeš prodajalca, ki bi mu lahko do neke mere zaupal...in pa naj bi imel dokaj veliko porabo ter manjši prtljažni prostor.
4.Mazda 6 je bila v moževi ožji izbiri a do danes nekako ni našel prave
5.Na fiata je pa dal veto (jaz pa na škodo octavio karavan, nad čimer še danes v šali nerga

)
Passata bencinarja je pa kar težko najti (ima kdo kak link do testa kake bencinske verzije pasata? ... na googlu so večinoma zgolj tdi verzije testirali

). Splošno je določene avtomobile v bencin verziji že dokaj težko najti (tudi npr. novejšega grand scenica še nisva našla pri nas v bencin verziji). Kakšna pa je kaj poraba pri passatih, ki kurijo bencin?
Off topic:
Je pa prav neverjetno kako malo nam ponujajo za naš stari Hyundai coupe 1.5 12V GT, letnik 2000/11 (ABs, klima, servo,...). Vsi mislijo, da je dostop da zadnih sedežev slabši kot na 5 vratnem, a morem povedati, da sem bila presenečena da sem dejansko lažje dostopala do otroka na zadnji sedež v našem kot npr. v tastovem Hyundaiu z 5 vrati ali v maminem cliu z prav tako 5 vrati (večja prednja vrata na našem se poznajo). Potem pa mislijo, da jim zgolj nekaj flancaš če poveš to kupcu,žal...Če nam ne bi počasi postal premali bi verjetno služil še kakšno leto ali dve (vsaj če bi bilo po moževo - ni ravno navdušen nad naložbami v osebne avtomobile, pa ne da mu boljši avtomobili niso všeč

).
No pa sem se malo razpisala. Še enkrat vsem hvala za pomoč.