Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

karmen2301
Nov uporabnik

Passat 12-2006 TDI

Napisal/-a karmen2301 Če jul 16, 2009 8:27 pm

Zaradi skorajšnje pridružitve še 4 družinskega člana, razmišljamo o nakupu zgoraj navedenega vozila (1.9 ali 2.0) comfort opreme, a je problem v tem, da ima avtomobil 150 000 km prevoženih. Glede na to, da smo vsi v družini bolj ali manj laiki na področju avtomobilizma, me (nas) zanima sploh smiselnost nakupa vozila s toliko prevoženimi kilometri.

Avto bo služil kot prvi družinski avto (mestna in občasna relacijska vožnja, trenutno z cca 12000 do 15000km/letno).

Lep pozdrav

p.s.
Najprej smo pogledovali tudi po grand scenicu z 130000km, a se nam je glede na manjši družinski proračun zdel prerizičen nakup (seveda je zaželeno da se avtomobil ne bi kvaril oz. čim manj kvaril). In pa omenjeni avtomobili (tudi passata iz naslova) so vsi uvoženi. Predvsem nam gre v nos dejstvo da za ta denar (cca 12000 EUR) dobimo npr. že novo Xsaro picasso. Mož bi pa seveda raje imel v garaži nemca, torej passata :D . Eno so želje, nas pa zanima predvsem realnost. Torej koliko težav je pričakovati pri dizlu s temi kilometri in ali je sploh smiseln nakup?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 9:09 pm

za tako kilometrino definitivno nima smisla kupovati dizla, čeprav stroški vzdrževanja niso višji kot vsi govorijo je problem, da se pri dizlih, ki so danes v tem segmentu že vsi s turbino, lahko pojavijo izredni servisi. Ker ima motor s turbino več delov kot bencinski brez je torej lažje napovedati prihodnost.

150.000km za pravilno vzdrževan, vožen avto ni veliko. oče, ki dela na severu LJ ob trgovskem središču, blizu obvoznice v veliki računalniški firmi že od nekdaj spremlja pri sebi in sodelavcih okvare na nemških avtih. Podjetje ima več kot 300 zaposlenih in veliko jih ima službene avte; golfe, octavie, passate, šefi pa BMWje.
Ljudje se na delo vozijo tudi iz Škofij in imajo po 3,5letih ko imajo možnost, da jih odkupijo ima avto preko 200.000km. konkretno za octavie 1.9TDI jih je kar nekaj 4leta starih blizu 300.000 popolnoma brez izrednih servisov. Pri 2.0TDI prve serije (2005letnik) so bili problemi- pokale so glave. drugega nisem še slišal.

Ne glede na zgoraj napisano naj mož poišče avto od prvega lastnika z znano zgodovino in potem je lahko 150.000km pri 3 leta starem avtu prej prednost kot slabost, ker se ve da je bil avto veliko vožen na relacije in je lahko bolj ohranjen kot tisti s 50.000, ki so ga matrali po mestu..

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 16, 2009 9:15 pm

Kupite novega...tudi če ni nemec...vsak nov avto je boljsi od enega s 150kkm ( kao realnih :roll: )...ne glede na znamko.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Passat 12-2006 TDI

Napisal/-a tristan01 Če jul 16, 2009 9:28 pm

karmen2301 je napisal/-a:Zaradi skorajšnje pridružitve še 4 družinskega člana, razmišljamo o nakupu zgoraj navedenega vozila (1.9 ali 2.0) comfort opreme, a je problem v tem, da ima avtomobil 150 000 km prevoženih. Glede na to, da smo vsi v družini bolj ali manj laiki na področju avtomobilizma, me (nas) zanima sploh smiselnost nakupa vozila s toliko prevoženimi kilometri.

Avto bo služil kot prvi družinski avto (mestna in občasna relacijska vožnja, trenutno z cca 12000 do 15000km/letno).

Lep pozdrav

p.s.
Najprej smo pogledovali tudi po grand scenicu z 130000km, a se nam je glede na manjši družinski proračun zdel prerizičen nakup (seveda je zaželeno da se avtomobil ne bi kvaril oz. čim manj kvaril). In pa omenjeni avtomobili (tudi passata iz naslova) so vsi uvoženi. Predvsem nam gre v nos dejstvo da za ta denar (cca 12000 EUR) dobimo npr. že novo Xsaro picasso. Mož bi pa seveda raje imel v garaži nemca, torej passata :D . Eno so želje, nas pa zanima predvsem realnost. Torej koliko težav je pričakovati pri dizlu s temi kilometri in ali je sploh smiseln nakup?

Pozdravljena in dobrodošla na forumu.

Glede na vaše želje je res takšen avto smotrn nakup, čeprav za tako majhne letne kilometrine nebi izbiral dizla temveč bencinarja (več o razlogih si lahko prebereš v temah bencin proti dizel). Kar se tiče izbire rabljenega vozila. Vsak nakup je tvegan. Še posebej če je vozilo uvoženo. Glede na to da z možem nista poznavalca predlagam da najdeta nekoga ki mu lahko zaupata in se spozna na avtomobile in ga vzameta s sabo na ogled. Pri nakupu uvoženega vozila bodita zelo pozorna na zgodovino vozila, saj je malce težje preveriti ali je verodostojna. Najbolje je da z vozilom poleg servisne knjige dobita še kopije računov za servise (verjetno takega vozila ne bosta našla), ali pa bo cena močno višja od povprečne ponudbe na trgu. Če so kilometri na števcu realni in je avtomobil redno vzdrževan ne bo težav z njim tudi če ima 150.000km. Lahko pričakujeta kakšen strošek z zamenjavo zavornih ploščic, morda diskov, kakšen končnik, set novih gum, reden servis kakšnih večjih stroškov pa ne bo. Na vajinem mestu bi resno razmislil o nakupu nove (stare) Xsare picaso. Po prostornosti bo malce manjša, vajinemu namenu pa morda bolj primerna (tovorjenje vozičkov in ostale otroške krame, visoko sedenje, lažji dostop do otrok na zadnjih sedežih...). Dobita tudi nov avtomobil, ki ne prinaša neprijetnih presenečenj in skritih napak. Po drugi strani pa pomeni v prvem letu ali dveh veliko izgubo vrednosti. Na vajinem mestu bi premislil morda še o kakšnem drugem rabljenem avtomobilu, saj je nakup avtomobila zato ker je iz določene dežele in bodo sosedi zavistni čisti nesmisel. Predlagam raje da naredita seznam kriterijev ki jih avtomobil mora izpolnjevati (cena, velikost, varnost, udobje...), malce pobrskajta po avto.net pojdita kakšnega preskusit in nato ponovno vprašajta za konkreten primerek ali je vreden nakupa.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Pe jul 17, 2009 9:43 am

za cca 12.000€ ne moreš pričakovati dobro ohranjenega passata letnik 2006. vprašaj se zakaj bi ga kdo prodal za tako nizko ceno - večina dobro ohranjenih avtomobilov ostane v družini, pri sorodnikih ali kolegih (sedaj me bodo prekupčevalci napadli, da to ni res :) ). nakupa vam ne bi priporočal, ker se na avtomobile ne spoznata, trgovci z avtomobili pa so danes ......... in večina ima veliko več prevoženih km kot kaže števec. res je da imaš na pogled dober avto (sosedje so nevoščljivi), ampak pri sebi pa veš da je avto nezanesljiv in da te je trgovec nategnil :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jul 17, 2009 9:50 am

Jaz bi pa tako rekel: če bo avto večinoma vozil mož in hoče imeti passata, naj bo passat, če ima za to razloge (vsak človek ima svojo ergonomijo in okus).

Predvidevam, da bo passat verzije variant(karavanska oblika)?

Enoprostorci so na videz večji, a ni nujno da tudi zares. Večjo prostornino prtljažnika v primerjavi s karavani dobijo na račun večje višine - a ponavadi ne želimo natrpati prtljažnika do stropa. Bolj važna od volumna je širina in dolžina (tloris) prtljažnika. Najbolj zanesljivo je pogledat z metrom v roki.

Po drugi strani je passat karavan daljši od kompaktnih enoprostorcev - včasih je to pomembno zaradi npr dolžine garaže in če veliko parkiraš v mestu (ampak v večini primerov ni panike)

Glede dizel vs. bencin:
v vašem primeru povsem nepomembno. Poleg tega pri rabljenih passatih skorajda ne najdeš bencinarja. Če ga najdeš, seveda super - pri vaših kilometrih se ga splača kupiti (pa morda še lažje zbarantaš nižjo ceno). Je pa res, da boš čez leta ob prodaji v podobnem položaju.
Skratka - pomembno je, da ima avto opremo in morda še barvo po vaših željah, predvsem pa da je vzdrževan v dobrem stanju in s primerno močjo motorja. Ko najdeš avto, ki izpolnjuje vse te kriterije, je vrsta motorja postranska stvar.

Še glede xsare picasso - pojdite jo pogledat in presodite če vam ustreza. Menda so pa tudi novo izdelane brez ESP sistema. Jaz bi se med rabljenim passatom in novo xsaro picasso vedno odločil za passta, četudi staneta enako.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jul 17, 2009 1:12 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3003549&show=1

Tale naj bi imel 135k km. Če to drži in če ima res servisno potrjeno je to kar ugodno :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 17, 2009 2:24 pm

exide je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3003549&show=1

Tale naj bi imel 135k km. Če to drži in če ima res servisno potrjeno je to kar ugodno :)
Uff, tale mi izgleda noro. Točno taka barvna kombinacija kot jo želim, celo tisti les bi nekako sprejel, bi ga šel kar kupit. Edino eno glavno napako ima (za moje želje): ni DSG.
Sicer pa super..

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Pe jul 17, 2009 2:54 pm

moje mnenje:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2824960&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2996343&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2798921&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2935927&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2988024&show=1

glede dileme dizel vs. bencin pa ne zgresis nic ce kupis dizla.Edina stvar je ce mislis avto imet dalj casa je trega paazit na turbino(pac ne pritiskas hladnega,pa preden ga ugasnes ga pustis kako minutko tect preden ga ugasnes)

lp torcida1989[/url]
Forza Fiat!!

mynight
Nov uporabnik

Napisal/-a mynight Pe jul 17, 2009 6:06 pm

matr so kekec....on piše da bi rad passata!! ne pa fiat pa tko dalje...
dejstvo je da v nemčiji dobiš za pameten denar dober avto, sam ga imam naročenega in človek, ki mi ga pripelje ve kaj dela.... ne vidim razloga zakaj bi dal pri nas v slo 6-8k€ več, za praktično enak avto, s tem da je najbrž nemški še boljši, saj dela relacijske vožnje po 150km in več.... to je pa za mašino najbolj, seveda če ne pretera...
če ga dobiš od 1. lastnika, s potrjeno servisno na uradnem servisu, ga pri nam preveriš po št. šasije, in če zadeva klapa je to to...
pokvari se ti pa lahko nov ali star....danes so avti loterija...
stric je kupu novga mercedesa, dal zanj okoli 50k€, po enmu mesecu pa je šla elektronika....torej, kaj češ..takih in podobnih zgodb je še mnogo..
jz sm pa dobil 16 let starega golfa 3 in dela k urca....popolnoma nobenega problema....

če hočeš passata, ga kupi, saj če boš nekj druzga po sili vzel, ti bo žal...
ttreba je imeti samo malo potrpljenja in iskati pravega!!
veliko sreče, pa upam da bo dobra izbira.
LP

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Pe jul 17, 2009 6:29 pm

mynight je napisal/-a:matr so kekec....on piše da bi rad passata!! ne pa fiat pa tko dalje...
dejstvo je da v nemčiji dobiš za pameten denar dober avto, sam ga imam naročenega in človek, ki mi ga pripelje ve kaj dela.... ne vidim razloga zakaj bi dal pri nas v slo 6-8k€ več, za praktično enak avto, s tem da je najbrž nemški še boljši, saj dela relacijske vožnje po 150km in več.... to je pa za mašino najbolj, seveda če ne pretera...
če ga dobiš od 1. lastnika, s potrjeno servisno na uradnem servisu, ga pri nam preveriš po št. šasije, in če zadeva klapa je to to...
stric je kupu novga mercedesa, dal zanj okoli 50k€, po enmu mesecu pa je šla elektronika....torej, kaj češ..takih in podobnih zgodb je še mnogo..
jz sm pa dobil 16 let starega golfa 3 in dela k urca....popolnoma nobenega problema....

LP

glej kot prvo ni on ampak je ona :lol: :lol: :P :P :P

kot drugo sm pa podal moje mnenje ker mislm da za ta denar ne moras dobiti dobrega slovenskega passata sploh pa bencinarja!!!_je ze reku eden pred mano to :D :D

kot tretje pa ce njej niso vsec moji predlogi mi bo to ona povedala sama al jih pa nebo upostevala

NE PA TI!!!!OK?

lp torcida1989
Forza Fiat!!

karmen2301
Nov uporabnik

Napisal/-a karmen2301 Pe jul 17, 2009 8:16 pm

Še nekaj podatkov o relevantnih passatih:

1.9 tdi:
Letnik: 2006
Modelno leto: 2007
Št. prevoženih km: cca155000
Prva registracija:
Registriran do:
Cena: cca 12.000 €
1.lastnik
10 x Airbag
3. zavorna luč
ALU dodatki notranjosti
Hi-Fi ozvočenje
Potrjena servisna knjiga
avtomatska klimatska naprava / digitalna
avtoradio / CD
blokada motorja
centralno zaklepanje z dalj. upravljanjem
dvojna klimatska naprava
el. nastavitev sedežev
el. nastavljiva zunanja ogledala
električni pomik prednjih in zadnjih stekel
elektronski program stabilnosti ESP
gretje sedežev
kodno varovan vžig motorja
komfortni sedeži
lahka (ALU) platišča
meglenke
nastavljiv volan
navigacija
nekaramboliran
nepoškodovan
ogrevanje zunanjih ogledal
potovalni računalnik
predpriprava za mobilni telefon
pripomoček za parkiranje (PDC/Parktronic)
rolo prtljažnega prostora
sedež nastavljiv po višini
senzor za dež
servo volan
sredinski naslon za roko
strešne sani
tempomat
tonirana stekla
zavorni sistem ABS
Barva oblazinjenja: temno siva
Barva: metalic črna
Gorivo: diesel
Menjalnik: ročni - 5 stopenjski
Moč/Prostornina: 77 kW / 1896

2. passat je dokaj podoben po opremi s tem, da je brez navigacije ter PDC in kakih 100 eur cenejši, je pa 2.0 TDI mašina in ima 140 KM.

Danes sva si ogledala oba in dokaj pozitivno presenečena. Moža skrbijo kilometri in pri prvem ni videti, da bi bili na 125000km menjani jermeni (zobati jermen, torej opravljen veliki servis če sem ga prav razumela), čeprav se mu je drugače prvi tako glede zunanjosti kot glede občutka v avtu bolj dopadel. Ampak bo kot kaže, če ne bo ponujena res ugodna cena treba še malo počakati. Kaj sploh je ugodna cena pri takšnem avtu? Je pa prodajalec zagotovil, da bo veliki servis opravljen na njegove stroške pred prodajo avtomobila (najverjetneje ne na uradnem servisu - glede tega ni bilo popolnoma jasno povedano).
Drugače zaenkrat dokaj dober vtis tako glede prodajalca kot glede avtomobilov, z izjemo že omenjenega.

Mnenja?

Lep pozdrav vsem in hvala za pomoč

p.s.
Žal je oglas že potekel (prodan? :D :roll: ...prepozna)
1.Peugeuot 407sw ima premali prtljažnik zadaj
2.Zafiro pa sva eno že šla gledati in sicer 1.6 16v pa nama ni bila všeč notranjost (konzola še nekako ostalo pa ne) in pa mož je velik 192 cm in je imel probleme z sedenjem v Zafiri
3. Volvo V50 je sicer zanimiv a je slabše opremljen od pasata comfortline, bi bilo pa verjetno za pogledati, če že najdeš prodajalca, ki bi mu lahko do neke mere zaupal...in pa naj bi imel dokaj veliko porabo ter manjši prtljažni prostor.
4.Mazda 6 je bila v moževi ožji izbiri a do danes nekako ni našel prave
5.Na fiata je pa dal veto (jaz pa na škodo octavio karavan, nad čimer še danes v šali nerga :roll: )

Passata bencinarja je pa kar težko najti (ima kdo kak link do testa kake bencinske verzije pasata? ... na googlu so večinoma zgolj tdi verzije testirali :lol: ). Splošno je določene avtomobile v bencin verziji že dokaj težko najti (tudi npr. novejšega grand scenica še nisva našla pri nas v bencin verziji). Kakšna pa je kaj poraba pri passatih, ki kurijo bencin?

Off topic:
Je pa prav neverjetno kako malo nam ponujajo za naš stari Hyundai coupe 1.5 12V GT, letnik 2000/11 (ABs, klima, servo,...). Vsi mislijo, da je dostop da zadnih sedežev slabši kot na 5 vratnem, a morem povedati, da sem bila presenečena da sem dejansko lažje dostopala do otroka na zadnji sedež v našem kot npr. v tastovem Hyundaiu z 5 vrati ali v maminem cliu z prav tako 5 vrati (večja prednja vrata na našem se poznajo). Potem pa mislijo, da jim zgolj nekaj flancaš če poveš to kupcu,žal...Če nam ne bi počasi postal premali bi verjetno služil še kakšno leto ali dve (vsaj če bi bilo po moževo - ni ravno navdušen nad naložbami v osebne avtomobile, pa ne da mu boljši avtomobili niso všeč :lol: ).

No pa sem se malo razpisala. Še enkrat vsem hvala za pomoč.

mynight
Nov uporabnik

Napisal/-a mynight Pe jul 17, 2009 9:14 pm

torcida1989 je napisal/-a:
mynight je napisal/-a:matr so kekec....on piše da bi rad passata!! ne pa fiat pa tko dalje...

LP

kot drugo sm pa podal moje mnenje ker mislm da za ta denar ne moras dobiti dobrega slovenskega passata sploh pa bencinarja!!!_je ze reku eden pred mano to :D :D

kot tretje pa ce njej niso vsec moji predlogi mi bo to ona povedala sama al jih pa nebo upostevala

NE PA TI!!!!OK?

lp torcida1989

mulc user se! k boš mozoljčke prerasu, se pa začni oglašat!
:)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 17, 2009 9:15 pm

5.Na fiata je pa dal veto (jaz pa na škodo octavio karavan, nad čimer še danes v šali nerga Rolling Eyes )
Premisli da bi malo omilila svoj veto na Octavio.

Ampak to je neverjetno, kako so ene ženske nastrojene proti Škodam. Pri meni recimo moja mama, pa tudi moja boljša polovica nočeta slišati o Škodah. Pa mi izgleda kaka Octavia karavan prav luštna in uporabna, sploh 4x4 izgleda v redu. Da o Superbu sploh ne govorim...
/offtopic

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Pe jul 17, 2009 10:15 pm

mynight je napisal/-a:
torcida1989 je napisal/-a:

LP

NE PA TI!!!!OK?

lp torcida1989

mulc user se! k boš mozoljčke prerasu, se pa začni oglašat!
:)

:D :D :D :D :D
Forza Fiat!!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So jul 18, 2009 7:38 am

Po mojem je pa veto na Octavio v primeru štiričlanske družine zelo na mestu, pa še dejsc ma čez 190 cm...

Jo imamo kot 2. avto, pa ni ravno neko razkošje prostora. Jaz imam 177 cm, za mano sedi mlajše dete, staro 2 leti. Že več kot 1 leto me v vsakem primeru z nogicami brca v sedež, da bi si položaj lahko nastavil tako, kot bi si želel pa lahko pozabim, ker potem malemu ne ostane NIČ prostora.

Pri 2 otrocih, še posebaj, če je eden dojenček, se je včasih treba peljat tudi zadaj, na sredi. Žena je zelo vitka, pa v Octaviji takšen podvig pri dveh avtosedežih ni enostaven, ker ni ravno široka. No, vsaj vzglavnik zadaj na sredini so ji dodali zadnje čase.

Tudi prtljažnik bi lahko bil večji. Najbrž bi tudi mi lahko manj nepotrebne krame vozili s seboj, ampak zakaj pa, če ni treba.

Svakinja ima Passata zadnje generacije, pa ima v vse smeri več prostora, da o kakovosti materialov, obdelave, zvočne izolacije ne govorim. Gre za čisto drugi svet. 2.0 TDI agregat je v primerjavi z 1.9 TDI precej bolj uglajen, je pa 1.9 TDI znan kot traktorski, ampak neuničljiv. Bencinarja bosta dobila težko, saj jih praktično ni.

Osebno bi se za tovrsten nakup odločil samo v primeru, če bi šlo za 1. lastnika s potrjeno servisno dokumentacijo, ali pa če bi osebno poznal uvoznika in mu zaupal. Je preveč nategancij v tem poslu. Dobri rabljeni avtomobili so tudi v tujini po navadi dragi. Glede kilometrov pa naj te ne skrbi, če jih je res 150.000 se je komaj dobro utekel.

Xsare Picasso se en bi dotaknil niti s palico, je enostavno prestar in prevec zastarel model, pa še mehkoba mi ne diši. Če že moram izbirat med tema dvema, potem bi izbral Passata, čeprav bi zase raje vzel kaj drugega.

Edit
Pa še to: iskanje s kriteriji Passat, letnika 2006, 0d 100.000 do 150.000 km na mobile.de najde ca. 2.000 vozil, cena 12.000 EUR pa spada med najcenejših 15 %. Avto je potrebno potem spraviti še k nam, plačati vse potrebne dajatve, uvoznik tudi ne dela zastonj. Že samo iz ekonomskega vidika se mi poraja dvom v korektnost takšnega vozila.

V vsakem primeru je OBVEZNO takoj po nakupu narediti veliki servis, ne glede na to, da je "kao" naredil prodajalec. Torej je v prednosti tisti, ki ga še nima nerejenega...

karmen2301
Nov uporabnik

Napisal/-a karmen2301 So jul 18, 2009 10:29 am

Je res da imajo passati veliko problemov z elektroniko (npr. da non stop svetijo neke opozorilne lučke kot je motor check ipd.)?
Sva z možem malo gledala zgodovino 1.9 tdi, ki sva si ga ogledala in je bil zelo velikokrat na servisu, večino servisov je bilo nekaj v zvezi z elektroniko oz. opozorilnimi lučkami. Je to bolezen passatov ali samo tega modela? Torej so podobne težave za pričakovati tudi v prihodnje?

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So jul 18, 2009 11:47 am

Novi Passat ne slovi po zanesljivosti. Podobne stvar lahko pričakuješ tudi naprej.

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 So jul 18, 2009 12:04 pm

ne zavedate se da nemci niso vec to kar so bili,res pa je da je zelo odvisno v kateri seriji je bil avto narejen
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jul 18, 2009 2:33 pm

ja res čista j***a..
statistika govori zase. od 30 avtov v firmi ki sem jo omenil (pri obvoznici na S ljubljane, ob trgovskem centru) so šle izredno kakšne ročke za žmigavce, senzor sem in tja in bili so manjši problemi z elektroniko pri 2eh in sicer rešeni programsko.. res pa je da 1.9 pijejo kar dosti olja, že kot novi. to pa ni težava..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov