mihant je napisal/-a:Pozdrav,
počasi bom moral nadomestiti moj stari avto. Imam naslednje želje: dizel do 60kw (zaradi registracije), največ letnik 2002, obvezno klimatska naprava. Bolj kot zunanja lepota in ohranjenost mi pomeni notranjost in vsaj osnovna varnost (zato vsaj 2x airbag, abs...). Omejitev pa je tudi pri denarju. Želim dati čim manj, zgornja meja pa je nekje 3500-4000 EUR. Kar se motorja tiče sem popolnoma nezahteven, saj npr. volskwagnov SDI s 47kw povsem odgovarja mojim potrebam.
Ko sem gledal po internetu, sem videl, da v moje kriterije še najbolj sodi Renault Clio, ki ima dci motorje z 48, 50 in 60kw. Sem pa malo zadržan okoli teh motorjev, ker sem slišal nekaj kritik (baje so problem šobe?). Imate kakšne izkušnje s temi motorji? V podobno kategorijo sodi tudi Thalia, ki je itak Clio s podaljškom in slabšo notranjostjo - ravno zaradi notranjosti mi je manj všeč.
Sem odprt za vse nasvete in predloge.
radar je napisal/-a:mihant je napisal/-a:Pozdrav,
počasi bom moral nadomestiti moj stari avto. Imam naslednje želje: dizel do 60kw (zaradi registracije), največ letnik 2002, obvezno klimatska naprava. Bolj kot zunanja lepota in ohranjenost mi pomeni notranjost in vsaj osnovna varnost (zato vsaj 2x airbag, abs...). Omejitev pa je tudi pri denarju. Želim dati čim manj, zgornja meja pa je nekje 3500-4000 EUR. Kar se motorja tiče sem popolnoma nezahteven, saj npr. volskwagnov SDI s 47kw povsem odgovarja mojim potrebam.
Ko sem gledal po internetu, sem videl, da v moje kriterije še najbolj sodi Renault Clio, ki ima dci motorje z 48, 50 in 60kw. Sem pa malo zadržan okoli teh motorjev, ker sem slišal nekaj kritik (baje so problem šobe?). Imate kakšne izkušnje s temi motorji? V podobno kategorijo sodi tudi Thalia, ki je itak Clio s podaljškom in slabšo notranjostjo - ravno zaradi notranjosti mi je manj všeč.
Sem odprt za vse nasvete in predloge.
Na kratko - sem lastnik cliota dci 60 kW - čipanega na 100KM, prevoženih ima 170 kkm. Porabo imam med 4 in 4.4 L. Če pa se malo potrudiš pa gre brez problema pod 4L. Avto je redno servisiran na 15k km in ne na 30 k km, izogibam se petrola ter v nafto na 9-10 k km dolivam aditiv.
Da te sedaj razočaram - turbina še prva, šobe in pumpa prva, do sedaj menjana ena ogrevalna svečka in to je.
Drugače pa ne glede na to kaj kupiš (VW, Peugeot, Renault, ...) glej, da ima avto poznano zgodovino - resnično servisno knjigo ali še bolje, da poznaš lastnika. Osebno bi se izogibal takšnih in drugačnih švercarjev ter njihovim garancijam na kilometre (to je en lari fari - reciva, da je 5% pravih) in vzel avto kjer dobim 1 letno garancijo (npr. zlata garancija ali kaj podobnega). Zakaj - zato, da me ne bi čez čas glava bolela...
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov